Με χαρά πληροφορήθηκα χθες ότι η Επιτροπή Αλήθειας (που αποφάσισε η Ζωή, έφτιαξε η Ζωή και στην οποία προεδρεύει η Ζωή) αποφάνθηκε ότι το δημόσιο χρέος είναι παράνομο, επαχθές, απεχθές, άσχημο, κακομούτσουνο κλπ., κλπ.

Οχι πως δεν το ξέραμε –μας το είχε προφτάσει η Ζωή πριν ακόμη φτιάξει την Επιτροπή.

Αλλά άλλο να το ξέρουμε εμείς μεταξύ μας κι άλλο να το λέει κοτζάμ Επιτροπή, στην οποία μάλιστα μετέχει ο χαλαρός κύριος που κυκλοφορεί ξυπόλητος στη Βουλή παρέα με τον άλλον με την κοτσίδα και τον τρίτο με τις σαγιονάρες.

Πώς αλλιώς θα φτάναμε σε ένα «επιστημονικά τεκμηριωμένο» αποτέλεσμα –όπως εγκύρως διαπίστωσε κι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Ετσι λοιπόν η ταλαιπωρία με το χρέος είχε τελικά χάπι εντ.

Το ξεφορτωθήκαμε μια και καλή. Κι αντί να κουβεντιάζουμε για κουρέματα, αναδιαρθρώσεις, επιμηκύνσεις και άλλα τέτοια κουραστικά, το κηρύξαμε όλο παράνομο και τέλος.

Ναι ρε! Παράνομο και σε όποιον αρέσει. Δραχμή τσακιστή δεν θα δώσουμε στους επαχθείς –και λέω δραχμή διότι οσονούπω δεν νομίζω να κυκλοφορούν πολλά ευρώ εδώ γύρω.

Ασε που το θέμα δεν θα κλείσει εδώ διότι η Πρόεδρος θα τους ασκήσει σίγουρα και δίωξη –μόλις φυσικά ολοκληρώσει την προανάκριση κατά του Γιούνκερ (για τη φορολογική πολιτική του Λουξεμβούργου) και του ΔΝΤ (επειδή είναι το ΔΝΤ).

Εν τω μεταξύ θα έχει περάσει από το Τριμελές –συγγνώμη, από τη Βουλή –και ο απαράδεκτος Στουρνάρας, ο οποίος πρέπει «να δώσει λόγο» όπως ζήτησε κι εκείνος ο αξιαγάπητος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ με το μουστάκι.

Για ποιον λόγο να δώσει λόγο; Δεν έμαθα, αλλά όλοι πρέπει να δίνουν λόγο. Ολοι κάτι ξέρουν. Ολοι κάτι κρύβουν. Ολοι είναι υπόλογοι για κάτι. Ολοι είναι ύποπτοι για πολλά.

Κι επειδή μερικοί παίρνουν την Πρόεδρο στο ψιλό και δεν καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα του θέματος, επιστρατεύτηκε αυτοπροσώπως και ο Κωνσταντόπουλος πατήρ, ο οποίος δήλωσε με την αίσθηση του μέτρου που τον χαρακτηρίζει ότι:

«Οι αξιώσεις που προβάλλουν οι δανειστές παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα και το ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο που ρητά ορίζουν ότι τα υπέρμετρα επαχθή και εξοντωτικά μέτρα είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Ναι ρε! Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Στη Νυρεμβέργη θα τους στείλουμε.

Διότι δεν φτάνει που παρανόμως μας δάνεισαν, δεν φτάνει που παρανόμως θέλουν πίσω τα επαχθή δανεικά, ανεβάζουν και τον ΦΠΑ στο 23% –ούτε ο Γκέρινγκ δεν έκανε τέτοιες αλητείες.

Κι ύστερα σου λένε γιατί η Βίκυ Σταμάτη διαμαρτύρεται που δεν τη βγάζουν από το ψυχιατρείο!..