Διαμαρτύρεται η κυβέρνηση ότι οι σκληροί, απαιτητικοί, ανάλγητοι, μη σου πω και νεοναζί δανειστές αρνούνται οι άθλιοι να μας δώσουν τα λεφτά τους για να την ξεφύγουμε και αυτή τη φορά, αλλά έχουν το θράσος –άκουσον, άκουσον –να απαιτούν μέτρα. Και όταν τους προτείνουμε μέτρα, να μας τα απορρίπτουν οι ελεεινοί, ως ψεύτικα!

Το γεγονός, όπως είναι λογικό, με εξενεύρισε αφάνταστα. Τόσο που ήμουν έτοιμος να κατέβω Σύνταγμα με το αγωνιστικό look που επιβάλλουν οι κρίσιμες στιγμές –ντυμένος στο κατακαλόκαιρο με την παραδοσιακή ηπειρώτικη φορεσιά που μου παρέδωσε από ετών ο πατέρας μου, πατρογονικό κειμήλιο (φουστανέλα, κάπα, τσαρούχια και γκλίτσα φυσικά), για να βροντοφωνάξω το κλασικό «no passaran», ο αγωνιστής.

Αλλά πριν το κάνω, λέω «δεν ρίχνω μια ματιά στα μέτρα που προτείναμε, να διαμορφώσω ιδίαν άποψη;». Την έριξα. Και άφησα τη φορεσιά εκεί που ήταν, στην ντουλάπα. Επειδή όντως τους κοροϊδεύουμε. Στα μούτρα.

Διότι όταν τους λες ότι «θα εισπράξουμε από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς το 2015 το ποσό των 340 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 100 εκατ. θα είναι φόρος επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων», αυτός που υποδέχεται τις προτάσεις σου κοιτάζει πρώτα καλά καλά το χαρτί, μετά τον απέναντί του που είναι ο έλληνας διαπραγματευτής, ύστερα κατεβάζει από μέσα του διάφορα καντήλια και εν τέλει σηκώνει τα μάτια στον ουρανό, έπειτα τα χέρια και κατόπιν αναζητεί καθρέφτη για να κοιταχτεί –«μοιάζω άραγε για τόσο ηλίθιος, και όλα αυτά τα χρόνια δεν το είχα φανταστεί;».

Και εξηγώ αμέσως: όταν το σύνολο της τηλεοπτικής διαφήμισης είναι 200 εκατ. ευρώ ετησίως και εσύ δηλώνεις ότι θα επιβάλεις φόρο 20%, συγγνώμη, αλλά σε πολύ απλά μαθηματικά, αριθμητική έκτης δημοτικού, αυτό μας κάνει 40 εκατ. όχι 100! Εκατό θα εισπράξεις (λέμε τώρα…) αν επιβάλεις φόρο… 50%!

Επειτα, προϋπολογίζεις ότι θα εισπράξεις αν πουλήσεις τις τηλεοπτικές άδειες, πάνω από 200 εκατομμύρια. Μάλιστα, αλλά από ποιον; Και πώς; Ποιος θα έρθει ας πούμε να επενδύσει χρήματα σε μια τηλεοπτική αγορά η οποία σήμερα είναι παντελώς κατεστραμμένη; Και να δώσει μάλιστα τόσα λεφτά, όταν ο αρμόδιος υπουργός «μη με ενοχλείται συνομιλώ μόνο με τον Θεό» Παππάς έχει δηλώσει το παλικάρι ότι η αγορά χωράει μόνο 3-4 κανάλια (τα μισά από όσα λειτουργούν σήμερα);

Πληροφορία Βρυξελλών

Θα αφήσω αυτόν τον λεβέντη Παππά να βρει την απάντηση, αλλά επειδή είμαι καλός άνθρωπος –το ξέρουν δα αυτό, όλοι… –θα συνδράμω το έργο της λαοφιλούς κυβέρνησης του ντουέτου των μεγάλων επιτυχιών Τσίπρας/Καμμένος, με μια πληροφορία, η οποία φαντάζομαι θα τους γεμίσει χαρά και αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα.

Τα προηγούμενα μου τα είπε χθες ο πρόεδρος της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας Πάνος Κυριακόπουλος. Ο οποίος μου ανέφερε ακόμη ότι τα ιδιωτικά κανάλια είναι αποφασισμένα να δώσουν τη μάχη της ανεξαρτησίας μέχρις εσχάτων.

Πώς αντιμετωπίσαμε το θέμα της απαίτησης να καταβάλουμε 24 εκατομμύρια, δήθεν από χρήσεις συχνοτήτων προηγούμενων ετών; με ρώτησε ρητορικά, θα σημειώσω.

–Σκληρά, από ό,τι ξέρω, απάντησα. Προσφύγατε στα δικαστήρια. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αν δεν κάνω λάθος.

Ε, έτσι ακριβώς, θα γίνει και με τα υπόλοιπα. Υπάρχει νομοθεσία και υπάρχουν και κεκτημένα

–Τι σκέφτεστε να κάνετε;

Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Οταν εκδηλωθούν οι προθέσεις της κυβέρνησης θα κάνουμε και εμείς τις κινήσεις μας…

Εγώ απλώς να αναφέρω ότι πέτυχα τον κύριο Κυριακόπουλο στις… εξωτικές, και τόσο της… μόδας τελευταία, Βρυξέλλες. Συνοδευόταν από στελέχη της Ενωσης των καναλιών και προφανώς δεν είχαν πάει για να γευθούν μύδια αχνιστά στην πλατεία Σαμπλόν ούτε εσπρέσο στην Grand Place.

Σύντομη ενημέρωση 4 ωρών

Στην Αθήνα, τώρα, όλοι περιμένουμε να δούμε τι θα πει το αριστερό μου αγόρι Αλέξης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνέρχεται κατά τη μία το μεσημέρι, έπειτα από απαίτηση –απαίτηση, επισημαίνω –σειράς βουλευτών από όλες τις πτέρυγες, συνιστώσες, μαγαζάκια και γκρουπούσκουλα που συναπαρτίζουν αυτό το φαντεζί μόρφωμα που μας κυβερνάει.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο πατριώτης μου ψυχίατρος Μαντάς που υποδύεται τον ρόλο του γραμματέα της ΚΟ δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες αιτήματα/απαιτήσεις για τη σύγκληση της ΚΟ, πράγμα το οποίο, το διαμόρφωσε σε ένα αίτημα (μιλάμε για τέτοιες… τεράστιες ικανότητες ο πατριώτης) και το μετέφερε στο Μαξίμου.

Ο (κοινοβουλευτικός) εκπρόσωπος Φίλης, φίλος μου, με διαβεβαίωσε ότι «τίποτε το έκτακτο δεν πρέπει να αναμένουμε» από την ομιλία του προέδρου Αλέξη, ούτε εκλογές ούτε δημοψήφισμα. Τον ρώτησα αν απαίτησε και αυτός τη σύγκληση της ΚΟ. Μου απάντησε πως όχι.

–Απλώς είχαμε πει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ότι μόλις κατασταλάξει το πράγμα κάπου θα πρέπει να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα για να ενημερωθούν οι βουλευτές.

Ο Φίλης που έχει και τη μακρά εμπειρία των διαπραγματεύσεων στην… ΕΣΗΕΑ, πιστεύει δε –ενημερώνω σχετικά –ότι δεν υπάρχει σκηνικό κρίσης στις διαπραγματεύσεις, αλλά ότι θα επιτευχθεί συμφωνία.

Προσθέτω επίσης, για να έχετε πλήρη εικόνα του τι θα συμβεί σήμερα, ότι θα δοθεί ο λόγος και στους βουλευτές –η συνεδρίαση θα είναι τετράωρης διάρκειας…

Βγες μπροστά, υπουργέ μου!

Στο μεταξύ δεν μπορώ παρά να εκφράσω και δημοσίως τα συγχαρητήριά μου στον πρόεδρο Πάνο του κόμματος «Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες», υπουργό Αμύνης και ουχί Αμυνας (με ενημέρωσαν ότι αλλάζουν οι σχετικές πινακίδες στο Πεντάγωνο. Χα!), για τη θαυμάσια πρωτοβουλία του να τρίψει στη μούρη του απεχθούς γαλλογερμανικού άξονα τη σύμβαση για την αγορά ελικοπτέρων μεταφοράς προσωπικού τύπου ΝΗ-90!

Εντάξει, μπορεί να έχουμε ήδη παραλάβει 12 ελικόπτερα αυτού του τύπου, να έχουμε ήδη πληρώσει καμιά 300αριά εκατομμύρια και να περιμένουμε να παραλάβουμε ένα ακόμη, αλλά αυτό ουδεμία σημασία έχει –ο πρόεδρος Πάνος, με τη μεγαλειώδη κίνηση/πρωτοβουλία του, τους έδωσε να καταλάβουν ότι μη μας κολλάνε πολύ στις διαπραγματεύσεις γιατί θα έχουν να κάνουν μαζί του.

Αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι βρήκα λειψή την ανακοίνωση που εξέδωσε το πολυπληθές γραφείο Τύπου του (έξι δημοσιογράφους έχει προσλάβει ο αρχηγός, για να αποδειχθεί ότι «λεφτά υπάρχουν», παρά τα αντιθέτως διαδιδόμενα…): γιατί μόνο στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, η σύμβαση; Και στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να σταλεί, και στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, μη σου πω και στο Διεθνές Δικαστήριο Εγκληματιών Πολέμου. Μη τους αφήσει να πάρουν ανάσα, οι κερατάδες!..

Φέρτε πίσω την ΥΕΝΕΔ

Μια και το ‘φερε η κουβέντα, διότι δεν ήθελα άλλο Καμμένο για σήμερα, θέλω να εξάρω την πρωτοβουλία του υπουργού Πάνου να απαιτήσει από τον φουκαρά πρόεδρο της ΕΡΤ Τσακνή την ένταξη στην ΕΡΤ εκπομπής για τις Ενοπλες Δυνάμεις. Πιστεύω ότι πραγματικά μια τέτοια εκπομπή είναι που λείπει από την κρατική ραδιοτηλεόραση. Αν και εδώ που τα λέμε, το καλύτερο θα ήταν να επανασυσταθεί η ΥΕΝΕΔ –να έχουν και πάλι οι Ενοπλες Δυνάμεις τον δικό τους τηλεοπτικό σταθμό, να μπορούμε τον απολαμβάνουμε εμείς οι φίλοι του, σε όλες τις φάσεις των δραστηριοτήτων του. Ως και τις ειδήσεις (ρίχνω μια ιδέα) μπορεί να εκφωνεί πού και πού, αν χρειαστεί. Με τόσες γνώσεις περί δημοσιογραφίας που διαθέτει, ποιος αμφιβάλλει ότι θα τα καταφέρει;

Για κάτι τέτοια άλλωστε δεν έστησε και η χούντα των συνταγματαρχών την ΥΕΝΕΔ;