Kατά την πολύωρη ακρόαση της νέας διοίκησης της (νέας) δημόσιας ραδιοτηλεόρασης η Πρόεδρος ρωτούσε επιτακτικά τους «ανακρινόμενους» τι έκαναν όταν ο Σαμαράς έκλεισε την ΕΡΤ. Λες και αποτελεί εχέγγυο της μελλοντικής απόδοσής τους αν έκαναν ή δεν έκαναν κάτι.

Το αστείο όμως δεν είναι αυτό. Αυτά ήθελε, αυτά ρωτούσε η Πρόεδρος.

Το αστείο είναι ότι οι άνθρωποι που ανέλαβαν να διοικήσουν τη δημόσια τηλεόραση απαντούσαν σοβαρά σε τέτοιες ερωτήσεις παραθέτοντας τις… αγωνιστικές περγαμηνές τους!

Αλλος τι έγραψε, άλλος τι είπε, άλλος τι τραγούδησε, άλλος τι σκέφτηκε για το «πραξικόπημα».

Δυστυχώς κανείς δεν είχε το χιούμορ να απαντήσει στην Πρόεδρο ότι τη στιγμή που ο Σαμαράς έκλεινε την ΕΡΤ, εκείνος (-η) έτυχε να επιδίδεται σε πολύ προσωπικές δραστηριότητες τις οποίες δυσκολεύεται να περιγράψει ενώπιον επιτροπής της Βουλής.

Να δω αν θα του (της) ζητούσε και λεπτομέρειες.

Νομίζω ότι το πρόβλημα τελικά είναι πως οι άνθρωποι δεν έχουν χιούμορ. Εννέα ώρες πλάκα είχε η ακρόαση και οι «ανακρινόμενοι» δεν το γλέντησαν ούτε στιγμή. Δεν έσκασε το χειλάκι τους.

Τελευταία έχω γίνει φανατικός του Καναλιού της Βουλής. Ομολογώ ότι είναι η ωραιότερη trash TV που λειτούργησε ποτέ στην Ελλάδα –σε μια χώρα που, ούτως ή άλλως, βρίσκεται στην παγκόσμια πρωτοπορία του τηλεοπτικού trash.

Εχετε παρακολουθήσει την Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος; Μπροστά της τα πρωινάδικα της κανονικής τηλεόρασης είναι Bloomberg.

Εχετε παρακολουθήσει την Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο; Κάντε μια προσπάθεια. Θα μου πείτε ότι «χωρίς Ζωή και Ραχήλ, δεν λέει» αλλά σας διαβεβαιώνω ότι οι ερωτήσεις στους μάρτυρες και οι απαντήσεις των (περισσοτέρων) μαρτύρων είναι όλα τα λεφτά.

Εχετε παρακολουθήσει πολύωρη αναμετάδοση της στρατιωτικής παρέλασης στη Μόσχα; Μη ρωτάτε για ποιον λόγο μεταδόθηκε η ρωσική παρέλαση, ήταν εκεί η Πρόεδρος. Δεν παρέλασε, κοιτούσε.

Εχετε παρακολουθήσει κοινοβουλευτικά συνέδρια στην Ευρώπη; Και μην ξαναρωτάτε ποιον ενδιαφέρουν και τα δείχνουν, μετέχει η Πρόεδρος.

Διάβασα μάλιστα σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα ότι η Πρόεδρος μετείχε σε διημερίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών για τα μέσα ενημέρωσης (!) και φεύγοντας «υποσχέθηκε πως το Κανάλι της Βουλής θα δώσει μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα από τις διαλέξεις της διημερίδας».

Προφανώς αποσπάσματα από τη διάλεξη της Προέδρου.

Κατόπιν όλων αυτών, μάλλον λύνεται και μια απορία που με βασανίζει τον τελευταίο καιρό.

Αφού φαγώθηκαν τόσο πολύ να κυβερνήσουν γιατί δεν κυβερνούν τώρα που έγιναν κυβέρνηση;

Και η απάντηση είναι απλή.

Μα δεν φαγώθηκαν να γίνουν κυβέρνηση για να κυβερνήσουν. Φαγώθηκαν να γίνουν κυβέρνηση για να παίζουν στην τηλεόραση!