Πολύ γρήγορα απέκτησαν ιδιοκτησιακή αντίληψη για τα υπουργεία «τους» ορισμένα κυβερνητικά στελέχη – τα οποία πέρασαν πολύ εύκολα από τις μεγαλόστομες διακηρύξεις περί αλήθειας και διαφάνειας στα πολιτικάντικα κόλπα, βγαλμένα από τις σκοτεινότερες σελίδες της πολιτικής μας ζωής.

Αίφνης, ο υπουργός Πολιτισμού εξωπέταξε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών χωρίς καν να μπει στον κόπο να ενημερώσει – αν όχι την κοινή γνώμη, όπως είχε στοιχειώδη υποχρέωση, τουλάχιστον τα ίδια τα θύματά του!

Βεβαίως δεν είναι ο μόνος: ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έχει σκοπό να κάνει γιουρούσι στα διαθέσιμα όλων των δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων – ακόμα και εκείνων που δεν ανήκουν πια στον δημόσιο τομέα, όπως η ΔΕΗ, παραβλέποντας τα προβλήματα νομιμότητας που προκύπτουν.

Ωστόσο, εκείνος που ξεπερνά κάθε όριο – βλάπτοντας σοβαρά την εικόνα της κυβέρνησης και προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές – είναι ο «σταρ» υπουργός Οικονομικών, ο οποίος έχει διαψεύσει όλες τις δηλώσεις του!

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της επιβολής – και στη συνέχεια, της άμεσης απόσυρσης – φόρων στις τραπεζικές συναλλαγές θα αρκούσε για να στείλει τον υπουργό στο σπίτι του.

Δεν ήταν όμως το μοναδικό χθεσινό του κατόρθωμα: με την ευρεσιτεχνία της επιβολής χαμηλότερου φόρου νομιμοποίησης στις μαύρες καταθέσεις εξωτερικού σε σχέση με εκείνες του εσωτερικού, ο υπουργός έστειλε καταθέτες στις τράπεζες να ρωτούν πώς θα βγάλουν τα χρήματά τους έξω για να ξαναφέρουν ξεπλυμένα!