Αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ μη δουν παιδί μου άνθρωπο να πηγαίνει μπροστά, αμέσως να πέσουν να τον φάνε! Δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα, και δεν τους καταλαβαίνω κιόλας. Εκείνη η αρετή που διέκρινε τον κάθε συνειδητοποιημένο αριστερό τα παλιά χρόνια, η συντροφικότητα, πού βρίσκεται άραγε; Πού πελαγοδρομεί και πού «ταξιδεύει»; Διερωτώμαι.

Αντλώ ως παράδειγμα την περίπτωση του κυρίου Γιάννη Μπενίση, προαλειφόμενου για την κρίσιμη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ. Γνωρίζαμε ότι η βασική ιδιότης του κυρίου Μπενίση, εξαιτίας άλλωστε της οποίας κέρδισε –και αυτός –τα 15 λεπτά διασημότητας που αναλογούν στον καθένα μας, είναι ότι πρόκειται για τον επίσημο σύντροφο της Αυτής Υψηλότητος Ρένας. Κάτι ας πούμε σαν τον κύριο Ντένις Θάτσερ, όταν η διαβόητη Μάργκαρετ σχεδόν κυρίευσε τον κόσμο, στη δεκαετία του ’80.

Η Αυτής Υψηλότης Ρένα δεν έχει, επί του παρόντος τουλάχιστον, τέτοιες βλέψεις. Εξού και τον σύντροφό της τον είχε εγκαταστήσει στην Περιφέρεια –σε γραφειάκι απέναντι από το δικό της –για να παίζει τον ρόλο του φίλτρου στην επικοινωνία μαζί της. Δευτερευόντως δε να ασχολείται και με το αντικείμενο-χρυσάφι στις μέρες μας, που είναι η διαχείριση των σκουπιδιών. Το πρώτο απέδωσε, το δεύτερο θα πάρει χρόνο να δώσει καρπούς, έτσι ο σύντροφος (κατά κυριολεξία) Μπενίσης αποφασίστηκε να μετακινηθεί στην ΕΥΔΑΠ, υπό έναν πρώην πασόκο ονόματι Μπάρδη.

Φευ όμως, κάποιος δεν θέλει να τον δει τον άνθρωπο να προοδεύει. Και προβάλλει συνεχώς εμπόδια. Για παράδειγμα, σήμερα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ, η οποία θα αποφάσιζε τον διορισμό νέας ηγεσίας –και του ανθρώπου μας, Μπενίση. Αλλά αναβλήθηκε η συνέλευση. Για δεύτερη φορά μέσα σε είκοσι ημέρες. Επ’ αόριστον δε. Επισήμως διότι υπάρχουν ζητήματα με τη μετοχική σύνθεση της ΕΥΔΑΠ, όπου το 27% ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και το 34% στο Δημόσιο. Ανεπισήμως, διότι υπάρχουν αντιδράσεις για τον συναγωνιστή και σύντροφο Μπενίση.

Φυσικά είμαι με Μπενίση, δεν το συζητώ. Αν διοριστεί θα πετάει και η Περιφέρεια. Διότι, όπως επιτάσσει και το σύγχρονο management, δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο σε μια δουλειά από το να εργάζεται μαζί το ανδρόγυνο!

Για τα λεφτά;

Αντιγράφω διάλογο από τον πιο καλό –τηλεοπτικά –Βενιζέλο, που έχουμε παρακολουθήσει το τελευταίο διάστημα, με τον Χατζηνικολάου, προχθές το βράδυ, στην εκπομπή του τελευταίου στο Star:

Ευ. Βενιζέλος:Θέλετε να ρωτήσετε ποιοι δικηγόροι έκαναν τη γνωμοδότηση για να μην ανοίξει ο λογαριασμός της Ελβετίας (σ.σ.: του Ακη);

Ν. Χατζηνικολάου: Ποιοι; Πείτε μας.

Ευ. Βενιζέλος: Θα τους βρείτε στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ν. Χατζηνικολάου: Θα τους αναζητήσω, μην έχετε καμία αμφιβολία.

Ευ. Βενιζέλος: Θα τους αναζητήσετε. Οπως θ’ αναζητήσετε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πίσω από τη μάχη να πέσει το κούρεμα του χρέους στο Συμβούλιο Επικρατείας. Με μεγάλες αμοιβές; Γιατί εκεί μιλάμε για πολλά λεφτά.

Μα έκαναν τέτοια πράγματα οι σύντροφοι της «πρώτη φορά Αριστερά», πρόεδρε Βαγγέλη; Για τα λεφτά; Για τα λεφτά; Δεν το πιστεύω!

Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα ειπωθούν και τα ονόματα. Κρίμα δεν είναι να μένει ο λαός στο σκοτάδι;

Δηλητήριο

Στο μεταξύ, με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι πατέρες και οι μητέρες του Εθνους, οι βουλευτές μας, διαπνέονται από πνεύμα οικονομίας και περίσκεψης σχετικά με τα ισχνά οικονομικά του ελληνικού κράτους. Δείχνει αυτό, κατά τη γνώμη μου, μια τάση ευπατριδισμού τόσο σπάνια στην εποχή μας.

Αναδεικνύω, για να ισχυροποιήσω τη θέση μου, την περίπτωση της εριτίμου εθνομητέρας Σταυρούλας Ξουλίδου, εκλεγομένης με το κόμμα «Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες» κάπου στη Μακεδονία –δεν το εξετάζω περαιτέρω.

Η κυρία Ξουλίδου αγόρευσε χθες στη Βουλή κατά της κατασκευής τζαμιού στην Αθήνα, αναδεικνύοντας πλην όλων των άλλων και το σκέλος της δαπάνης που θα βαρύνει το ελληνικό Δημόσιο –960 χιλιάδες ευρώ.

Πρόκειται, είπε, «για προκλητική επιβάρυνση του προϋπολογισμού»! Και προσέθεσε, οργισμένη: «Απαράδεκτη και προκλητική η τροπολογία (για την κατασκευή του τζαμιού). Θα είναι απαράδεκτο αν η σημερινή κυβέρνηση μετά από εννιά χρόνια δώσει το δωράκι της κατασκευής στους Μπόμπολα, Λάτση κ.λπ. μεγαλοκατασκευαστές».

Αν δηλώνει όσα δηλώνει για 960 χιλιάρικα δουλειά, φαντάζομαι τι θα λέει (από μέσα της…) η κυρία Ξουλίδου για τη «δουλίτσα» των 500 εκατ. που έδωσε η κυβέρνηση, και ο πρόεδρος του κόμματός της ως αρμόδιος υπουργός, στη Lockheed Martin για τα «σαπάκια» του Πολεμικού Ναυτικού. Α πα πα πα. Δηλητήριο…

Εργόχειρο

Η γαλαντομία του ελληνικού Δημοσίου δεν έχει τέλος –και δεν αναφέρομαι στη «δουλίτσα» των 500 εκατ., όχι. Αναφέρομαι ακριβώς στο υπέροχο, από κάθε σκοπιά, έργο «διά χειρός Παππά», του γνωστού καλαμοϊππέως, «επανασύσταση της ΕΡΤ».

Οσοι εισήλθαν, και κατέλαβαν προχθές το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, θεωρούν εαυτόν επαναπροσληφθέντα. Και όχι μόνο επαναπροσληφθέντα, αλλά και αμειβόμενο. Διεκδικούν, σου λέει, μισθοδοσία από τις 30 Απριλίου, όταν και ψηφίστηκε το κορυφαίο νομοθετικό επίτευγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Βεβαίως κάτι ψιλοπράγματα του είδους ποιος τους προσέλαβε, με τι μισθό, για ποιο λόγο, σε ποια θέση, και επί τη βάσει ποιου οργανογράμματος, επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ ελάχιστη έως καθόλου σημασία έχουν. Το σημαντικό είναι ότι λύθηκε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας που ήταν η «επανασύσταση της ΕΡΤ», πράγμα που έχει κάνει τον ελληνικό λαό να παραληρεί από ενθουσιασμό στις τέσσερις γωνιές της ελληνικής επικράτειας.

Εγώ, πάλι, λέω ότι όλα αυτά που διαλαμβάνονται κατ’ αυτάς στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής συνιστούν μια κορυφαία περίπτωση «απιστίας» σε βαθμό κακουργήματος, για την οποία ασφαλώς ο καλαμοϊππέας υπουργός Παππάς και οι συν αυτώ θα κληθούν κάποια στιγμή να δώσουν εξηγήσεις «αρμοδίως». Ειδικά δε αν κάνουν το λάθος να δώσουν και μισθούς, ειδικά…

Μια ωραία ατμόσφαιρα

Μίλησα με αρχηγό της ΕΥΠ χθες, τον άλλοτε συνάδελφό μου Γιάννη Ρουμπάτη. Μην πάει ο νους στο… κακό, κανενός. Αφορμή αποτέλεσαν οι βαριές καταγγελίες του δημοσιογράφου Θανάση Τσεκούρα ότι υποκλαπέν e-mail που είχε αποστείλει προς αυτόν ο συνεργάτης του Γιάννη Στουρνάρα Δημήτρης Κανέλλης βρέθηκε στις στήλες εφημερίδας (της «ΕΦΣΥΝ»).

Δεν καταλαβαίνω τι σχέση μπορεί να έχει η δική μας υπηρεσία με αυτό, μου είπε αυστηρά ο Ρουμπάτης, ο «Ρούμπυ» για όλους εμάς τους φίλους του.

–Ο Τσεκούρας κάνει λόγο για υποκλοπή και αφήνει να εννοηθεί ότι αυτά μια υπηρεσία τα κάνει, η ΕΥΠ.

Δεν έχουμε την παραμικρή σχέση με όλα αυτά, να ψάξουν αλλού. Και υπάρχει και η ΑΔΑΕ στην οποία μπορούν να προσφύγουν για να εντοπιστεί τι ακριβώς έχει γίνει. Η ΑΔΑΕ (σ.σ.: τη θυμόμαστε από τις υποκλοπές στη Vodafone) μπορεί να ψάξει και σε εμάς. Αυτός που έχει υποκλέψει το mail, αν έχει γίνει υποκλοπή, έχει αφήσει ηλεκτρονικό ίχνος το οποίο μπορεί να εντοπιστεί. Πέραν αυτού δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Εχω να προσθέσω εγώ, που μίλησα με τον Τσεκούρα επίσης: ο δημοσιογράφος θα προσφύγει στην ΑΔΑΕ, και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Θα έχει συνέχεια το θέμα, προβλέπω…