Θα συμφωνήσω απολύτως με τον Παπαδημούλη. Η επίθεση και ο προπηλακισμός του Βαρουφάκη και της συζύγου του είναι «σκέτος φασισμός».

Οποιος κι αν την έκανε. Για όποιους λόγους κι αν συνέβη.

Μόνο που ο αντιφασισμός του Παπαδημούλη είναι κομματάκι όψιμος. Δεν θυμάμαι να είχε εκδηλωθεί όταν οι ίδιοι ή κάποιοι παρεμφερείς προπηλάκιζαν τον Πάγκαλο ή τον Λοβέρδο ή τον Πεταλωτή ή τον Γεωργιάδη.

Δεν θυμάμαι κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ να είχε ευαισθητοποιηθεί όταν ο ίδιος ο Βαρουφάκης έκανε τον αγκιτάτορα στους Αγανακτισμένους της Πλατείας Συντάγματος –εκείνους που φώναζαν «να καεί, να καεί, το μπ… η Βουλή!» και προπηλάκιζαν τους βουλευτές του ΠΑΣοΚ.

Καλώς τα παιδιά, λοιπόν. Επειδή όμως συμβαίνει ο γράφων να λέει τα ίδια και τότε και τώρα, επειδή τα μέτρα και τα σταθμά του δεν άλλαξαν και επειδή δεν κόβει απόδειξη ανάλογα με τη φάτσα του πελάτη θα συμφωνήσει απόλυτα με τον όψιμο αντιφασίστα Παπαδημούλη: ναι, η επίθεση στον Βαρουφάκη είναι «σκέτος φασισμός».

Απλώς οι «σκέτοι φασίστες» είναι εκείνοι με τους οποίους κάνει διάλογο ο υπουργός Δικαιοσύνης και συνομιλεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά δήλωση των ιδίων.

Και ρωτάω: κάνουμε κουβέντα με «σκέτους φασίστες»; Για ποιον λόγο;

Ακουσα έντρομος τον Πρωθυπουργό να υπερασπίζεται την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού στην τηλεόραση.

Ξέρετε τι με σόκαρε; Οχι τόσο η δημόσια παρέμβαση στη Δικαιοσύνη ενός Πρωθυπουργού υπέρ ενός καταδίκου –όποιος κι αν είναι ο κατάδικος.

Οχι τόσο η άστοχη δήλωσή του ότι «η δημοκρατία δεν εκδικείται» –λες και ο Ξηρός βρίσκεται στη φυλακή από εκδικητικότητα της δημοκρατίας!!!

Αλλά η προτροπή τού να βγάλουμε έξω τον Ξηρό και «να υψώσουμε ιδεολογικό τείχος σε αυτά που έκανε».

Συγγνώμη; Πλάκα μας κάνει ο Πρωθυπουργός;

Θα αρχίσουμε ιδεολογική συζήτηση με τον Ξηρό και τους ομοίους του; Θα βάλουμε κάτω τα κιτάπια να βρούμε ποιος έχει «ιδεολογικά» δίκιο;

Δεν τα έχουμε λύσει αυτά από καιρό και διά παντός; Θα κάτσει η δημοκρατία να κάνει κουβέντα με εκείνους που θέλουν να την καταλύσουν;

Ομολογώ πως κάτι τέτοια με ξεπερνούν. Και με ξεπερνούν επειδή παραβιάζουν τα αυτονόητα της δημοκρατίας.

Την παραδοχή δηλαδή ότι στη δημοκρατία κανένας δεν δέρνει, ούτε προπηλακίζει, ούτε διασύρει, ούτε καίει, ούτε δολοφονεί εκείνον που δεν γουστάρει. Και ότι αυτό δεν είναι υπό συζήτηση, ούτε υπό διαπραγμάτευση.

Διότι είναι «σκέτος φασισμός» που παραδέχεται τώρα κι ο Παπαδημούλης.

Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται μάλλον έχουν παραπλανηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και σε κάτι τέτοια ζητήματα.

Το ερώτημα είναι από ποιους.