Τρεις μήνες πέρασαν από τις εκλογές και ξέρετε τι συναισθήματα προκαλεί στους Ελληνες η κυβέρνησή τους; Τα καλύτερα!

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύτηκε στο χθεσινό «Βήμα της Κυριακής», το 52,9% αισθάνεται ανησυχία (+19,1 μονάδες από τον Φεβρουάριο), το 39% δυσφορία (+36,3 μονάδες από τον Φεβρουάριο), το 36,7% φόβο (+22,1 μονάδες από τον Φεβρουάριο) και το 32,6% θυμό (+29,9 μονάδες από τον Φεβρουάριο).

Υπάρχει βεβαίως και ένα 43,3% που αισθάνεται ελπίδα –19,2 μονάδες κάτω από το 62,5% που αισθανόταν ελπίδα τον Φεβρουάριο.

Ως γνωστόν, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Οχι βεβαίως πως περιμέναμε μια δημοσκόπηση για να καταλάβουμε πώς αισθάνεται ο κόσμος.

Μόνο οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να φλυαρούν αμέριμνοι δίνοντας διαβεβαιώσεις στους μέσα ότι η συμφωνία θα κλείσει «αύριο, μεθαύριο» και οδηγίες στους έξω πώς να την κλείσουν.

Δεν πρόλαβε να γυρίσει από τον εξευτελισμό στη Ρίγα ο Βαρουφάκης και χθες δήλωνε για εκείνους που δεν καταδέχτηκε να φάει μαζί τους ότι «καθήκον τους είναι να απεγκλωβιστούν από τη στείρα προσήλωση στην αποτυχημένη μνημονιακή λογική».

Τζάμπα τα εισιτήρια δηλαδή. Πάει, έρχεται, κουκιά σπέρνω.

Σε μια χώρα που κοντεύει να τρελαθεί, με μια οικονομία που έχει στεγνώσει και με συνομιλητές που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους και εξαντλήσει την υπομονή τους, η κυβέρνηση δίνει μαθήματα στους άλλους!..

Και ταυτοχρόνως απειλεί ότι θα κάνει εκλογές ή δημοψήφισμα ή διαγωνισμό ομορφιάς, λες και σκασίλα του Eurogroup αν ψηφίζουμε κάθε Κυριακή.

Επαναφέρω το πάγιο ερώτημά μου: Δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν;

Διότι ο Βαρουφάκης έφτασε στη Ρίγα δηλώνοντας ότι «είμαστε δυο βήματα από τη συμφωνία» την επομένη που ο Πρωθυπουργός αισθανόταν κι αυτός «αισιόδοξος» από τις Βρυξέλες.

Σκέψου δηλαδή να ήταν απαισιόδοξος. Από το κατάρτι θα τον είχαν κρεμάσει τον Βαρουφάκη.

Κι επειδή προφανώς αλλιώς τα νόμιζαν κι αλλιώς τα βρήκαν, αντί να κάτσουν να δουν τι δεν κατάλαβαν σωστά ή τι στράβωσε, άρχισαν να λένε ότι «κάποιοι υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση».

Είναι η πρώτη φορά στην παγκόσμια διπλωματία που είκοσι δύο κατηγορούνται ότι υπονομεύουν έναν!..

Αλλά δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που αλλιώς τα νομίζουν κι αλλιώς τα βρίσκουν οι δικοί μας –τρεις μήνες κρατάει αυτή η κολόνια.

Κάθε φορά μας λένε ότι εκείνοι τα νομίζουν σωστά αλλά κάποιοι άλλοι φταίνε που τα βρίσκουν λάθος.

Κι αναρωτιέμαι: Μήπως ήρθε η ώρα, έστω στο παρά πέντε, να το πάρουν ανάποδα; Μήπως να τα νομίσουν λάθος, μπας και τα βρουν λίγο σωστά;

Λέω, μήπως;