Φυγή προς τα εμπρός σημαίνει συνεννόηση με την ΕΕ και τους θεσμούς της στην κατεύθυνση της εξασφάλισης των πόρων που θα επιτρέψουν την εκπλήρωση των οικονομικών μας υποχρεώσεών στο εξωτερικό, προκειμένου να αρχίσει η ανάπτυξη στο εσωτερικό.

Φυγή προς τα εμπρός σημαίνει άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων και απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων.

Φυγή προς τα εμπρός σημαίνει σταδιακή μετάβαση σε ένα κεφαλαιοποιητικό ασφαλιστικό σύστημα επιλογής μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών ασφαλιστικών οργανισμών που θα χτίζουν το προσωπικό αποθεματικό.

Φυγή προς τα εμπρός σημαίνει θέσπιση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων με έναν μοναδικό χαμηλό συντελεστή (flat tax), με κατάργηση προκαταβολών και παρακρατήσεων φόρων, κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων, κατάργηση επιμέρους φοροαπαλλαγών, μια και η προστασία των αδυνάμων εξασφαλίζεται από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Φυγή προς τα εμπρός σημαίνει μήνυμα προς τους πολίτες της χώρας, τα κράτη και τους πολίτες του κόσμου ότι η χώρα θέλει να ζήσει και να αναπτυχθεί με ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις που θα προέρχονται απ’ όλο τον κόσμο και θα δημιουργούν εργασία και πλούτο για τους επενδυτές, τους κατοίκους και τη χώρα.

Φυγή προς τα εμπρός σημαίνει βοήθεια και στήριξη στους πλέον αδύναμους.

Φυγή προς τα εμπρός σημαίνει μια κοινωνία που δεν βλέπει παντού εχθρούς αλλά, αντίθετα, βλέπει γύρω της φίλους, συμμάχους, συνεργάτες, πελάτες, μια κοινωνία με αυτοπεποίθηση που δεν φοβάται το διαφορετικό.

Φυγή προς τα εμπρός σημαίνει νόμοι λίγοι, απλοί, σαφείς, σταθεροί, κατανοητοί, που ισχύουν για όλους, εφαρμόζονται αμερόληπτα και οριοθετούν σφαίρες προσωπικής αυτονομίας στο όριο των οποίων κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να δρα χωρίς διακρίσεις, με βάση το φύλο, τη φυλή, τη γλώσσα, τις ιδέες, την αναπηρία, την ηλικία, τον ερωτικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

Φυγή προς τα εμπρός σημαίνει συνδιαμόρφωση μιας ΕΕ στην κατεύθυνση της διασφάλισης των ελευθεριών των ευρωπαίων πολιτών. Μιας ΕΕ λιγότερο γραφειοκρατικής, που συμβάλλει στη διοικητική αποκέντρωση και στην εκχώρηση ευθυνών, αρμοδιοτήτων και πόρων σε μια οικονομικά και διοικητικά ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Φυγή προς τα εμπρός σημαίνει ένα νέο Σύνταγμα, σαφές, κατανοητό και σύντομο, που περιγράφει την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, το γενικό πλαίσιο λειτουργίας της δημοκρατίας του κράτους και των θεσμών, ένα Σύνταγμα που διασφαλίζει τη διάκριση και την ανεξαρτησία Νομοθετικής, Εκτελεστικής και Δικαστικής Εξουσίας.

Φυγή προς τα εμπρός σημαίνει αυτοσεβασμός και αγάπη για τον εαυτό μας.

Ε, αγάπα τον εαυτό σου, μωρό μου!

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος είναι ακτιβιστής, πρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας