Ακρα του τάφου σιωπή για την αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Τεχεράνη τής υπό τον πρωτοξάδελφο του prime minister Αλέξη, Γιώργο Τσίπρα, αντιπροσωπείας προκειμένου να βρει επιτέλους κεφάλαια για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της χώρας. Η κυβέρνηση των non paper προτίμησε αιδημόνως να μην πει λέξη, ενώ όπως είναι γνωστό, εκδίδει non paper και για ψύλλου πήδημα.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εξωτερικών χθες όλη μέρα σφύριζε κλέφτικους, στο πνεύμα των ημερών, σκοπούς, ο λαλίστατος εκπρόσωπος Γαβριήλ έκανε τον αδιάφορο και τον τρελά απασχολημένο με τα της επίσκεψης Τσίπρα στη Μέρκελ και ο άμεσα εμπλεκόμενος εξάδελφος, άφαντος για red alert. Ματαίως τον καλούσαν στο twitter διάφοροι διαδικτυακοί κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ να με διαψεύσει, αλλά τι να πει ο άνθρωπος.

Φυσικά το θέμα δεν πρόκειται να πνιγεί, όσο και να προσπαθήσουν. Εκτός του ότι έφθασε στη Βουλή, με ερώτηση προς τον υπουργό Νίκο «να σκάσεις, Γιώργο, έγινα υπουργός» Κοτζιά, την οποία κατέθεσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, η κυβέρνηση οφείλει μία σειρά εξηγήσεων. Οπως: ποιος προετοίμασε την επίσκεψη, ποιος έκλεισε τα ραντεβού της αντιπροσωπείας και ποιον/ους είδαν στην Τεχεράνη και εισέπραξαν το μεγαλοπρεπές «όχι» σε βοήθεια. Επίσης ποιοι ήταν οι άλλοι δύο που συνόδευαν τον εξάδελφο Τσίπρα στο Ιράν και, το σοβαρότερο, αν και πού έχουν πραγματοποιηθεί ανάλογες «περίεργες» μυστικές αποστολές (οι οποίες δυνητικά θέτουν σε κίνδυνο παραδοσιακές διεθνείς σχέσεις της χώρας), με αντικείμενο την εξεύρεση κεφαλαίων.

Ο πρεσβευτής με τα νεύρα

Φίλος διπλωμάτης με ενημέρωσε –επί του ιδίου θέματος –ότι πρεσβευτής στην Τεχεράνη είναι ο πρώην διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου Αλέξη, παλιός γνώριμος της στήλης Γιώργος Αϋφαντής. Και εξέφρασε –με επιφύλαξη –την εκτίμηση ότι πίσω από το μυστήριο ταξίδι τής υπό τον εξάδελφο Γιώργο Τσίπρα αντιπροσωπείας, το οποίο λογικά δοκιμάζει τις σχέσεις της χώρας μας με Ισραήλ, Αίγυπτο κ.λπ. βρίσκεται ο «έχω πολλά νεύρα» Αϋφαντής.

Δεν υιοθέτησα την εκτίμηση, πρώτον, διότι ο Αϋφαντής έφυγε κακήν κακώς από το περιβάλλον του προέδρου Αλέξη μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές εξαιτίας της υπόθεσης Σουλεϊμάν Σαμπιχά και, δεύτερον, γιατί είναι και αποκαρδιωμένος με τον πρόεδρο, διότι πιστεύει ότι τον έδιωξε που τον έδιωξε, τον άφησε και στη μοίρα του. Δεν χρησιμοποίησε δηλαδή την «πειθώ» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να τοποθετηθεί ο στενός συνεργάτης του σε κάποια δυτική πρεσβεία και όχι στην «εξωτική» Τεχεράνη.

Σε κάθε περίπτωση θα μάθουμε τι έγινε, ας μην ανησυχεί κανείς.

Κατρούγκαλος (1)

Οπως και με την περίπτωση του αδελφού μας Γιώργου «το νόμιμο είναι και ηθικό» Κατρούγκαλου. Ο Γιώργος ζει αυτές τις ημέρες τον μύθο του. Εχει πάρει πάνω του την προστασία της κυβέρνησης, έχει προτάξει τα στιβαρά του στήθη και αμύνεται υπέρ βωμών και εστιών –ξένα και ντόπια κέντρα της διαπλοκής και του παγκόσμιου καπιταλισμού επέλεξαν αυτόν για να πλήξουν την κυβέρνηση, έτσι θα την αφήσει; Δεν κοιμάται (υποθέτω), μιλάει αποκλειστικά και μόνο για το θέμα του (ξαναϋποθέτω) και ξιφουλκεί κατά πάντων (αυτό δεν το υποθέτω, το βλέπω). Τον καταλαβαίνω. Τη μάχη του δίνει ο άνθρωπος να παραμείνει στην κυβέρνηση, διότι όσο και να πεις και του Τσίπρα η υπομονή εξαντλείται.

Χθες δήλωσε ο Κατρούγκαλος, όχι ο Τσίπρας, ότι «η πολιτική και νομική μου δράση κατά του Μνημονίου είναι αδιαχώριστες και ποτέ δεν εκκινούσαν από οικονομικά κίνητρα».

Δεν έχω αντίρρηση, αλλά στην πιάτσα ΔΕΝ είχε τη φήμη της Μαρίας Τερέζας της δικηγορίας. Αντιθέτως.

Για παράδειγμα, εγώ έχω στα χέρια μου μια απόφαση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων, η οποία αναθέτει στην εταιρεία Α. Παπακωνσταντίνου – Ε. Κουτσιμπού – Γ. Κατρούγκαλου και συνεργάτες «την προμήθεια συμβουλευτικής υποστήριξης σε σχέση με το νομοπαρασκευαστικό έργο και την επίλυση νομικών διαφορών σχετικών με την εφαρμογή των πολιτικών του υπουργείου Παιδείας κ.λπ. αντί του ποσού των 18.300 ευρώ, πλέον ΦΠΑ».

Η απόφαση είναι προγενέστερη της εκλογής του αδελφού Γιώργου στην Ευρωβουλή, αλλά αυτό εκτιμώ δεν έχει την παραμικρή σημασία. 18 και κάτι ψιλά, χιλιάρικα όσο να πεις είναι λεφτά, για μια «προμήθεια (!!!) συμβουλευτικής υποστήριξης».

Κατρούγκαλος (2)

Από άλλους πάντως η εταιρεία έπαιρνε μικρότερες αμοιβές. Εχω επίσης στα χέρια μου απόφαση του Δήμου Χαλανδρίου, με την οποία αναθέτει στον Γιώργο και στη γνωστή πλέον, ανά το πανελλήνιο λόγω του όγκου των εργασιών που μεταφέρθηκαν στους ώμους της μετά την υπουργοποίηση του ανθρώπου μας, συνεργάτιδά του Αικ. Λαϊνά υποθέσεις δύο. Εκτιμώ από το ποσό που εγκρίνει ο δήμος, γιατί αγνοώ τα νομικά, διεκπεραιωτικού χαρακτήρα. Μόλις δύο χιλιάρικα.

Η απόφαση, στην οποία αναφέρεται σαφώς ότι η δουλίτσα ανατίθεται στον Κατρούγκαλο και στη συνεργάτιδά του, έχει αριθμό 665/2014 και ημερομηνία 21 Οκτωβρίου 2014 –άρα, μια εξήγηση μας την οφείλει ο Γιώργος, διότι δημοσίως δηλώνει πως με το που εξελέγη ευρωβουλευτής ανέστειλε την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Υπενθυμίζω απλώς ότι δήμαρχος Χαλανδρίου είναι αυτή η φιγούρα Σίμος Ρούσσος, ο οποίος –θέλω να ελπίζω –αύριο θα αρχίσει τις γιορταστικές εκδηλώσεις με το «Βροντάει ο Ολυμπος, αστράφτει η Γκιώνα, μουγκρίζουν τ’ Αγραφα κ.λπ. κ.λπ.».

Κατρούγκαλος (3)

Θα αποδείξω, τέλος, ότι επειδή όλοι γνωρίζονται με όλους και λογικά τίποτε δεν μπορεί να μείνει κρυφό επί πολύ χρόνο, πως οι συνεταίροι Κατρούγκαλου καλύπτουν ένα ευρύ πολιτικό φάσμα. Παράδειγμα: ανακάλυψα στην επιτροπή διαλόγου για θέματα Παιδείας του Ποταμιού έναν κύριο Νίκο Χλέπα. Ρώτησα, όπως ήταν φυσικό, εάν ο εν λόγω κύριος Χλέπας έχει κάποια σχέση με τον συνεταίρο του Κατρούγκαλου, νομικό Νίκο Χλέπα. Μου απάντησαν καταφατικά. Το καταγράφω απλώς, άνευ ετέρων σχολίων.

Απορώ μόνο γιατί σε θέματα Παιδείας και όχι Αυτοδιοίκησης, ας πούμε. Διότι, όπως μου εξήγησε μια πηγή μου, ο κ. Χλέπας είναι ιδιαίτερα γνωστός στον χώρο αυτό επειδή κατά το παρελθόν είχε συμβάλει με τις γνώσεις του στην κατάρτιση και τη συγκρότηση του «Καλλικράτη». Πράγμα που οιονδήποτε άλλον θα οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι εξ αυτού του λόγου και οι πολλές μεγάλες ή μικρές δουλειές της εταιρείας Κατρούγκαλος – Χλέπας και Σία με τους δήμους, αλλά όχι εμένα. Αλλωστε, είναι γνωστό τοις πάσι ότι η αφέλειά μου είναι παροιμιώδης.

Της έχει λείψει

Μου μεταφέρθηκε χθες, και όχι αναίτια –λίγο πριν πραγματοποιηθεί η συνάντηση της φράου Ανγκελα (αυτής ντε, που θα συναντούσε ΜΟΝΟ στις Συνόδους Κορυφής, αλλά χθες έκανε μια εξαίρεση) με τον πρόεδρο Αλέξη στο Βερολίνο.

Κάθεται λέει ο Σαμαράς με κάτι άλλους και συζητάει, λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Αιφνιδίως τον πλησιάζει η φράου και πολύ αγαπησιάρικα του λέει: «Ηi Antonis, Ι miss you so much» (σε ελεύθερη μετάφραση: «Γεια σου Αντώνη, μου έχεις λείψει τόσο πολύ».)

Εκείνος, μου είπαν, χαμογέλασε, χωρίς να της πει τίποτε. Οι άλλοι έμειναν με την απορία. Αλήθεια της έλειψε, δεδομένης και της «εμπειρίας» Τσίπρα; Πλάκα του έκανε; Δεν θα το μάθουμε ποτέ, γαμώτο.