Το 2015 μπαίνει με εκλογές και πολλά ερωτηματικά για την Ελλάδα. Τα συνθήματα των κομμάτων έχουν ξεθωριάσει. Τα ιδεολογικά και τα οραματικά πήγαν στην άκρη και ήρθαν μπροστά τα καθημερινά, τα δύσκολα. Αυτά θα κρίνουν και την έκβαση.

Η ΝΔ από αντιμνημονιακή, με «Αγανακτισμένους» στην Πλατεία Συντάγματος, εξελίχθηκε σε προωθημένη μνημονιακή, ζαλίζοντας τους οπαδούς της που σκόρπισαν εδώ (Ανεξάρτητοι Ελληνες) κι εκεί (Χρυσή Αυγή). Κέρδισε εξ αυτού την πρωθυπουργία. Τι έκανε ως κυβέρνηση, είναι γνωστό.

Οι πολιτικοί πάντα παραπονούνται πως δεν εξετιμήθη το έργο τους. Αυτό συμβαίνει με τη ΝΔ, συνέβη και με το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου όμως λοιδορήθηκε όσο κανείς άλλος, γιατί έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο, περιέργως, ακόμα και από αυτούς που υποστηρίζουν φανατικά το Μνημόνιο και τη σταθερή θέση της χώρας στους κόλπους του ευρώ. Κατά παράδοξο τρόπο, εκτός κατηγοριών έμεινε ο κ. Καραμανλής που κατά κοινή (και ευρωπαϊκή) ομολογία συνέβαλε με την πολιτική του στη χρεοκοπία της χώρας, ιδίως τη διετία 2007-2009.

Το αποτέλεσμα των χειρισμών της πολιτικής αλλά και της υποτιθέμενης και πάντως κοντόφθαλμης αστικής τάξης ήταν να υπάρξει ένα οικτρά υποβαθμισμένο Κοινοβούλιο, με παρουσία πολλών και επίδοξων σωτήρων! Σημάδι που δείχνει ότι η κοινωνία θα περάσει συμπληγάδες μέχρι να βρει τη έκφρασή της στη νέα εποχή.

Στο ΠΑΣΟΚ (παρ’ όλη την ιστορία του), χωρίστηκαν οι οπαδοί και τώρα χώρισαν και οι αρχηγοί. Φαίνεται παράλογο, αλλά η πολιτική έχει τη δική της λογική. Τα ισχνά αποτελέσματα δείχνουν ότι έχασε ανεπανόρθωτα την ψυχή του. Αυτό και μόνο το γεγονός δίνει το δικαίωμα για μια νέα εκκίνηση. Το επιδίωξαν πολλοί, ακόμα και ο κ. Βενιζέλος (Ελιά). Ανεπιτυχώς. Προχθές ανακοινώθηκε το Κίνημα από τον Γιώργο Παπανδρέου. Πολλά λέγονται και περισσότερα θα λεχθούν. Καμιά σημασία δεν έχουν. Στην πολιτική μετράει το αποτέλεσμα. Η κάλπη!

Μην ξεχνάμε το πιο σπουδαίο. Ο,τι γίνεται πριν από τις εκλογές, έχει ενδιαφέρον μόνο στο κομμάτι που προσδιορίζει τι θα γίνει μετά τις εκλογές! Γιατί τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από όσο τα αντιμετωπίζουμε !

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης είναι πρώην υπουργός