Είναι κανόνας, παιδί μου, πάει και τελείωσε: κα-νό-νας! Διαβάζεις διάψευση πολιτικού; Μην πιστεύεις τίποτε. Μη σου πω πίστευε και το εντελώς ανάποδο. Παράδειγμα χθεσινό: διάψευση μπαρμπα-Φώτη για βολιδοσκοπήσεις που έγιναν στη διάρκεια του καλοκαιριού να προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας –«τρομάρα του» θα προσθέσω μετά της απαραίτητης απογοήτευσης.

Η διάψευση αφορούσε σχετικό δημοσίευμα του χθεσινού «Εθνους» και όπως είναι φυσικό έπεσα και εγώ στο ρεπορτάζ να μάθω τι ακριβώς συνέβη, και αν συνέβη. Και τι μου προκύπτει; Οτι τον Ιούλιο που ο κόσμος λιαζόταν στις παραλίες και κοιτούσε γύρω του διαπιστώνοντας πόσο ωραίος –σε γενικές γραμμές –είναι ο κόσμος με μαγιό, στην Αθήνα κάτι ξεπεσμένες αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ συναντιόνταν για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες του έργου «ο μπαρμπα-Φώτης πρόεδρος».

Από το ΠΑΣΟΚ μετείχαν στη διαβούλευση τρεις άνθρωποι του προέδρου Βαγγέλη με ειδίκευση στις μυστικές αποστολές: οι Χρήστος Πρωτόπαπας, Δημήτρης Καρύδης και Παναγιώτης Ρήγας. Και από τη ΔΗΜΑΡ δύο άνθρωποι, «πρώην» του προέδρου, ο Σπύρος Λυκούδης και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος. Οι πέντε, τα είπαν, τα συμφώνησαν και μετά διαλύθηκαν ησύχως. Πριν να ανταλλάξουν αποχαιρετιστήριους ασπασμούς (κατά το έθιμο των αριστερών), οι της ΔΗΜΑΡ είπαν στους πασόκους ότι ο μπαρμπα-Φώτης πέφτει τ’ ανάσκελα να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας, να πηγαίνει και καμιά βόλτα στο εξωτερικό, που τη σύζυγο κυρία Φωτεινή την έχει φάει η Αθήνα και πού και πού και καμιά (εξωτική) Καρδίτσα…

Εναν μήνα μετά, τον Αύγουστο, όταν στην Αθήνα είχαν μείνει πια πολύ λίγοι και δεν υπήρχε κίνδυνος να τους δει κανένα αδιάκριτο μάτι, ο πρόεδρος Βαγγέλης μια ημέρα που βαριόταν να πίνει τον καφέ του μόνος στο ΥΠΕΞ κάλεσε τον Σπύρο Λυκούδη να τον πιουν μαζί. Ο ευγενής Σπύρος ανταποκρίθηκε και εκεί μεταξύ πτι φουρ και μπισκότων, τα οποία τρώει μετά μανίας ο πρόεδρος Βαγγέλης, του μίλησε για τον μπαρμπα-Φώτη και πόσο θέλει να τον δει να κόβει βόλτες στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Λυκούδης μετέφερε ότι αυτό αποτελεί και το όνειρο του μπαρμπα-Φώτη, πως το έχει συζητήσει μαζί του και συναινεί. Μετά πιάσανε τον καημό της Κεντροαριστεράς…

Τώρα, το πώς αυτό το «ναι» του μπαρμπα-Φώτη για την Προεδρία στην πορεία έγινε «όχι» είναι ένα ακόμη από τα –μεγάλα –μυστήρια της φύσης, το οποίο σιγά τώρα μη χάσω τον χρόνο μου να το διερευνήσω εδώ…

Η κότα με τα χρυσά αβγά

Αλλωστε έχω άλλα, σοβαρότερα θέματα να ασχοληθώ, όπως για παράδειγμα την αναζήτηση της… χρυσοφόρας μετοχής, την οποία έπαιζε εκείνο το νούμερο ο Αποστολόπουλος για λογαριασμό του γνωστού κωμικού και παρεμπιπτόντως βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη. Μετοχή στην οποία ο άλλος βάζει 5.000 ευρώ και εισπράττει τον μήνα 500 ευρώ, δηλαδή έχει απόδοση 10%, το οποίο σημαίνει 120% ετησίως και έξι χιλιάρικα ζεστό, hot, χρήμα, γεγονός το οποίο με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτή, συγγνώμη κιόλας, δεν είναι μετοχή, είναι η κότα με τα χρυσά αβγά!

Πράγμα το οποίο με τη σειρά του με ωθεί στην απόφαση να καταγγείλω τον συναγωνιστή Παύλο Χαϊκάλη –που κατά τον πρόεδρο Αλέξη κάνει και πολύ… σοβαρές καταγγελίες –ότι είναι ένας πραγματικός μοναχοφάης και «παρτάκιας» αντί, όπως δεσμεύεται ο αρχηγός του, να λειτουργεί υπέρ του λαού και να αγωνίζεται για να κάνει καλύτερη τη ζωή του/μας.

Με ένα «αίσχος» θα συμπληρώσω την καταγγελία μου αυτή. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω…

Τι σκέφτεται η Επιτροπή Δεοντολογίας;

Το δεύτερο πάντως που μπορώ να κάνω είναι να απευθυνθώ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία φρονώ ότι οφείλει να ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη πτυχή της υπόθεσης Χαϊκάλη: ο βουλευτής μας παραδέχεται ότι εισέπραττε 500 ευρώ μηνιαίως για ένα ποσό 5.000 ευρώ που είχε χορηγήσει/δανείσει στον Αποστολόπουλο. Τα έχει δηλώσει αυτά που εισέπραττε στη δήλωσή του, του πόθεν έσχες, εφέτος –η υπόθεση, κατά δήλωση του Χαϊκάλη, αφορά στο ’13; Αν δεν τα έχει δηλώσει, νομίζω ότι υπάρχει σχετική πρόβλεψη του νόμου γι’ αυτό, όσο μικρό και να είναι το ποσό.

Ο βουλευτής μας επίσης αναφέρει ότι τα χρήματα τα έδωσε στον Αποστολόπουλο για να παίξει στο Χρηματιστήριο. Αλλά εγώ γνωρίζω, και η Επιτροπή Δεοντολογίας επίσης και μάλιστα καλύτερα από τον καθένα, ότι υπάρχει ρητή απαγόρευση στους βουλευτές να πραγματοποιούν χρηματιστηριακές συναλλαγές και τυχόν παράβαση της συγκεκριμένης απαγόρευσης συνιστά ποινικό αδίκημα.

Λοιπόν, τι σκέφτεται να πράξει με αυτά η Επιτροπή; Δεν φαντάζομαι να τα καταπιεί…

Οι… άκαρδοι εισαγγελείς

Το άλλο που δεν κατάπιαν οι εισαγγελείς που ασχολούνται με την υπόθεση είναι η προσπάθεια του προέδρου του κόμματος «Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες» Π. Καμμένου να κωλυσιεργήσει όσο μπορεί ώστε να μη βρεθεί άκρη με την υπόθεση Χαϊκάλη σύντομα, και πάντως όχι πριν από τη δεύτερη, αυριανή ψηφοφορία.

Τον κάλεσαν να καταθέσει χθες οι εισαγγελείς και τι είπε ως δικαιολογία ο λεβεντόκορμος τούμπανο αρχηγός; Οτι ερχόταν ο γιος του από την Αμερική και θα τον υποδεχόταν(;) στο αεροδρόμιο(;), στο σπίτι(;), αλλού(;), ποιος ξέρει. Επειδή έχω και εγώ γιο και γνωρίζω τι είναι να έχεις γιο, τον δικαιολογώ απολύτως. Σιγά να μην προσερχόταν στην Εισαγγελία να δει τους εισαγγελείς για ένα θέμα ελάσσονος σημασίας όπως είναι η υπόθεση Χαϊκάλη (διότι αυτός γνωρίζει το πραγματικό της εύρος…).

Υπό αυτήν την έννοια ενώνω τη φωνή μου με τη δική του –λέμε τώρα… –και καταγγέλλω με τη σειρά μου τους άκαρδους εισαγγελείς που απαίτησαν να προσέλθει στην Εισαγγελία εντός εικοσαλέπτου και έτσι στέρησαν τη χαρά από τον πρόεδρο Πάνο να υποδεχθεί τον κανακάρη του!

Από την άλλη, βέβαια, δεν μπορώ να μη σημειώσω ότι προσήλθε πάραυτα –παλιά κάτι τέτοιους τους λέγαμε «κότες», πολύ παλιά μιλάμε…

O αόρατος περφόρμερ

Στο μεταξύ έχω ευχάριστα νέα για τον ιδιοκτήτη της μονταζιέρας Λαζόπουλου, περφόρμερ Λάκη. Δεν θα κληθεί στην Εισαγγελία να δώσει κατάθεση για τη δική του εμπλοκή στην υπόθεση. Οπως μου ανέφερε έγκυρη πηγή, η κλήση του δεν κρίνεται αναγκαία διότι κατά τη δική του κατάθεση ο συνάδελφός του Π. Χαϊκάλης εξήγησε λεπτομερώς την εμπλοκή τού περφόρμερ Λάκη.

Τέλεια, αλλά αν δεν κάνω λάθος η διακίνηση παράνομου υλικού, όπως το DVD της υποτιθέμενης απόπειρας δωροδοκίας του Χαϊκάλη, είναι παράνομη πράξη. Και ο Λαζόπουλος δημοσίως παραδέχθηκε ότι το είχε δει αυτό το υλικό. Ο δε Χαϊκάλης δήλωσε ότι συνεργάτες του Λαζόπουλου έκαναν το μοντάζ του υλικού. Αρα; Η εμπλοκή του είναι άμεση και δεν καταλαβαίνω ποιος δεν το βλέπει…

Και εδώ «αόρατος» ο τύπος, όπως τότε με το κότερο; Και εδώ; Ελεος…