O παρουσιαστής ενός τηλεοπτικού τοκ σόου και ο παραγωγός του προσπαθούν να κλείσουν συνέντευξη από κάποιον διάσημο για να ανεβάσουν τα ποσοστά της θεαματικότητας που φθίνουν. Οταν ενημερώνονται από τη Wikipedia ότι η εκπομπή τους είναι μία από τις αγαπημένες του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, του ζητούν να τους μιλήσει. Εκείνος δέχεται και οι δύο άνδρες ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στην Πιονγκγιάνγκ. Τότε τους πλησιάζουν πράκτορες της CIA και τους προτείνουν να δολοφονήσουν τον ηγέτη του Ερμητικού Βασιλείου. Εκείνοι συμφωνούν και ξεκινούν ταχύρρυθμη εκπαίδευση με πολλά κωμικά απρόοπτα. Τελικά συναντούν τον Κιμ και επιδίδονται σε μια ολονύχτια κραιπάλη με ποτά, ναρκωτικά, γυναίκες και κρύα ανέκδοτα μέσα σε ένα τανκ της σταλινικής εποχής. Θα μπορέσουν έπειτα από αυτή τη στενή επαφή να τον δολοφονήσουν; Αυτό είναι το σενάριο της ταινίας «The Interview» («Η συνέντευξη»), με πρωταγωνιστές τον Τζέιμς Φράνκο και τον Σεθ Ρότζεν. Και αποτελεί το τελευταίο κεφάλαιο στις πολυτάραχες σχέσεις Βόρειας Κορέας – ΗΠΑ.

Η Πιονγκγιάνγκ είχε ζητήσει από το καλοκαίρι από την παραγωγό εταιρεία Sony να μη βγάλει την ταινία στις αίθουσες. Καθώς η διαδικασία ξεκίνησε για την προβολή της στις 25 Δεκεμβρίου, η Sony δέχθηκε μεγάλη επίθεση χάκερ στο δίκτυο των υπολογιστών της –εκλάπησαν πολλά στοιχεία αλλά και e-mail στελεχών στα οποία έβριζαν μεταξύ άλλων σταρ όπως ο Λεονάρντο ντι Κάπριο και η Τζένιφερ Λόρενς. Οι κυβερνοπειρατές με το όνομα Φύλακες της Ειρήνης προειδοποίησαν ότι εάν δεν αποσυρθεί η ταινία από τις αίθουσες, «θα προκληθεί πόλεμος. Ο κόσμος θα γεμίσει φόβο. Θυμηθείτε την 11η Σεπτεμβρίου 2011. Σας προτείνουμε να μείνετε μακριά από τα σινεμά». Η εταιρεία έκανε πίσω και απέσυρε την ταινία, καθώς ο ένας κινηματογράφος μετά τον άλλο ακύρωνε την προβολή της.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας αρνήθηκε την ευθύνη για τις κυβερνοεπιθέσεις, όμως –σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νιου Γιορκ Τάιμς» –αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών διαπίστωσαν ότι το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ έχει «κεντρική συμμετοχή» στην όλη υπόθεση. Οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια προσπάθειες να διεισδύσουν στα κομπιούτερ της Βόρειας Κορέας και κατ’ επέκταση και της Κίνας –οι δύο χώρες συνεργάζονται –απ’ όπου πραγματοποιούνται και οι περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις.

Τα κοινωνικά μέσα έχουν πάρει φωτιά –άλλοι αντιμετωπίζουν σοβαρά την υπόθεση και άλλοι εντελώς κωμικά, ακολουθώντας το χιούμορ της ταινίας που είναι τραχύ και σχεδόν εφηβικό. Ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί με ενδιαφέρον. Οταν ανέλαβε την προεδρία ο Ομπάμα υποσχέθηκε να αλλάξει τις σχέσεις με τρεις χώρες: το Ιράν, την Κούβα και τη Βόρεια Κορέα. Στις δύο πρώτες φαίνεται ότι πετυχαίνει…