Ονομα: Φατιμά Αλαουί. 36 χρόνων. Γαλλίδα. Με καταγωγή από το Μαγκρέμπ. Μουσουλμάνα. Ψυχολόγος στο Νοσοκομειακό Κέντρο της πόλης Μπεζιέ, στη Νότια Γαλλία, δημοτική σύμβουλος του Μπεζιέ, περιφερειακή σύμβουλος του Λανγκτόκ-Ρουσιγιόν. Δεξιά… Ή μάλλον Ακροδεξιά. Βασικά, όπου φυσάει ο άνεμος.

Η Φατιμά Αλαουί εξελέγη το 2012 δημοτική και περιφερειακή σύμβουλος με το UMP, το κόμμα του Νικολά Σαρκοζί. Τον περασμένο Ιούνιο όμως το εγκατέλειψε. Είχε θυμώσει με την άρνησή του να την τοποθετήσει υποψήφια σε μια εύκολη για τη Δεξιά περιοχή στις νομαρχιακές εκλογές που θα γίνουν στη Γαλλία τον Μάρτιο· και με την επιμονή του να κατεβεί υποψήφια σε μια περιοχή «με πολλούς ψηφοφόρους από το Μαγκρέμπ». Αλλά η Αλαουί είναι αποφασισμένη να εκλεγεί. Αναζητεί λοιπόν νέο κόμμα. Και τελικά προσχωρεί, τον Νοέμβριο, στο SIEL. Τι εστί SIEL; Είναι αρκτικόγραμμα των λέξεων «εθνική κυριαρχία, ανεξαρτησία και ελευθερία». Η μικρή ματριόσκα που βρίσκεται μέσα στη μεγαλύτερη ματριόσκα, τον Συναγερμό Μπλε Μαρίν, που βρίσκεται μέσα στη μεγαλύτερη ματριόσκα από όλες, το Εθνικό Μέτωπο. Με απλά λόγια, ένα ακροδεξιό γκρουπούσκουλο, προσκείμενο στο κόμμα της Μαρίν Λεπέν. Ακροδεξιός είναι και ο δήμαρχος του Μπεζιέ, ο Ρομπέρ Μενάρ. Εξελέγη τον περασμένο Μάρτιο με τη στήριξη του Εθνικού Μετώπου. Μέλος του SIEL, πια, η Αλαουί του ζητεί στήριξη. Αλλά εκείνος τη διαολοστέλνει, θυμίζοντάς της πως την άνοιξη, είχε συμμετάσχει σε συγκέντρωση εναντίον του με τίτλο «Οι λύκοι μπήκαν στο Μπεζιέ».

Fast forward στην περασμένη Παρασκευή. Η Φατιμά Αλαουί διορίζεται αιφνιδίως εθνική γραμματέας του… UMP, υπεύθυνη για την επαγγελματική κατάρτιση. Την πρότεινε η Ναταλί-Κοσιουσκό Μοριζέ, ή ΝΚΜ, η νέα αντιπρόεδρος του κόμματος, την ενέκρινε προσωπικά ο Νικολά Σαρκοζί, ο νέος (και παλιότερος) επικεφαλής. Την Κυριακή, όμως, η Λιμπερασιόν αποκαλύπτει τις ακροδεξιές της εξορμήσεις. Φιλοξενεί και δηλώσεις τής Αλαουί, που μισοαπολογείται μιλώντας για μια «κρίση πολιτικής εφηβείας» –αλλά ξεκαθαρίζει ότι στηρίζει τοπικά «τις περισσότερες πρωτοβουλίες του Ρομπέρ Μενάρ». Λιγότερο από ένα 24ωρο αργότερα, παύει να είναι εθνική γραμματέας του UMP. Η ΝΚΜ διαβεβαιώνει πως δεν γνώριζε τίποτα, δεν είχε ιδέα, μιλάει για «εμπιστοσύνη που προδόθηκε»· «καμία προσέγγιση με την Ακροδεξιά δεν θα γίνει ανεκτή» διακηρύττει. Εχουν πλάκα αυτοί οι Δεξιοί. Μόλις (επαν)εξέλεξαν πρόεδρο έναν από τους κύριους υπεύθυνους για τη νομιμοποίηση της ακροδεξιάς ρητορικής. Και συνεχίζουν να μας δουλεύουν.