Δεν χρειάζεται να ασχολείται κανείς με το ποδόσφαιρο για να ακούσει ή να διαβάσει με ενδιαφέρον όσα είπε ο πρόεδρος της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες. Αυτό, γιατί το περιεχόμενο δεν έχει και πολλή σχέση με το σπορ. Αντίθετα, περιγράφει έναν υπόκοσμο που δεν διστάζει να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του στο φως, μια μαφία που έχει φτάσει στο σημείο να αλληλοσπαράσσεται δημοσίως. Και τον περιγράφει με έναν λόγο χειμαρρώδη, που ξεχειλίζει από τεστοστερόνη, ένα ιδίωμα βγαλμένο από το σύμπαν της πιο βαριάς μαγκιάς.

Σε αυτόν τον λούμπεν κόσμο που σκιαγράφησε τόσο παραστατικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης κυκλοφορεί κάποια κυρία Μπέτυ που έχει θέση VIP στο Καραϊσκάκη, αλλά και Κατίνες που παντελονιάζουν φράγκα, μπούληδες που έφτασαν είκοσι χρονών για να πούνε μαμά, γκρανκάσες που κάνουν κουμάντο στην ΕΠΟ τριάντα χρόνια. Καμία έκπληξη, η τεστοστερόνη στα γήπεδα με τέτοιους χαρακτηρισμούς εκτονώνεται. Εκτός, όμως, από τη γηπεδική γραφικότητα υπάρχουν καταγγελίες και υπονοούμενα για καράβια που μεταφέρουν ηρωίνη, παιχνίδια που στήνονται, βόμβες που σκάνε σε καφετέριες, χρήματα που καταλήγουν σε οπαδικές εφημερίδες, δημοσιογράφους που ξυλοκοπούνται, πακιστανικά τηλέφωνα που επιστρατεύονται για ασφαλείς συνομιλίες. Αποπνέουν μια δυσωδία όλα αυτά; Κάτι χειρότερο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, το ελληνικό ποδόσφαιρο πνίγεται από την μπόχα.

Αποδέκτης των καταγγελιών του Μελισσανίδη είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της ΑΕΚ «γελωτοποιό» και τον υποδεικνύει ως ηθικό αυτουργό της πρόσφατης δολοφονικής επίθεσης στον διαιτητή Ζωγράφο. Αυτό που βλέπουμε δεν είναι ποδόσφαιρο, αλλά ένας εμφύλιος σε εξέλιξη. Πιθανότατα έχει περισσότερο ενδιαφέρον από την μπάλα που παίζεται στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας. Μόνο που η Πολιτεία παριστάνει τον θεατή που τρώει πασατέμπο στις κερκίδες. Στην ουσία έχει πάψει να υφίσταται –ασχέτως αν έχει αυτοκαταργηθεί ή την έχουν καταργήσει. Ο Γκάρι Λίνεκερ (φωτογραφία) έλεγε ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζεται με 22 παίκτες και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί. Στην ελληνική εκδοχή δεν υπάρχει ούτε μισός νικητής.