Γίνεται εξαιρετικά πολύς λόγος για τις επαφές που θα έχει αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο, για τα funds, τους εκπροσώπους των αγορών, τις μεγάλες τράπεζες κ.λπ. κ.λπ., και αισθάνομαι την ανάγκη να βάλω τα πράγματα στη θέση τους, διότι αν δεν το κάνω εγώ με τη γνωστή αντικειμενικότητα που με διακρίνει, ποιος θα το κάνει; Τα παλικάρια της «Αυγής» που παραληρούν στη σκέψη ότι «επιτέλους μας αναγνωρίζουν»; Ή οι άλλοι περί τον πρόεδρο Αλέξη που είναι έτοιμοι να σου κάνουν για πλάκα την τρίχα τριχιά, όπως λέμε και στο χωριό μου;

Λοιπόν, δεν υπάρχει τίποτε το μυστικό σε αυτό που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα στο Λονδίνο: δύο εκ των υπευθύνων του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο σοβαρός κύριος Γιώργος Σταθάκης και ο συνάδελφός του Γιάννης Μηλιός, θα παραστούν και θα μιλήσουν σε κλειστό δείπνο που οργανώνει ο εν Λονδίνω Σύνδεσμος Ελλήνων Τραπεζιτών.

Είμαι έτοιμος να απαντήσω σε όσα ερωτήματα τίθενται σχετικά, γιατί εγώ μίλησα με Λονδίνο, με παράγοντα, σοβαρό, του Συνδέσμου, και δεν σκοπεύω να τα κρατήσω για τον εαυτό μου όσα μου είπε. Προχωρώ αμέσως:

1. Τι είναι ο Σύνδεσμος;

Απ. (απάντηση σημαίνει αυτό, αλλά βαριέμαι να γράψω ολόκληρη τη λέξη) «Παιδιά», έτσι μου ειπώθηκε, Ελληνες και Κύπριοι που δουλεύουν σε τράπεζες, επενδυτικά funds, μεγάλες εταιρείες real estate κ.λπ.

2. Πρόκειται για υψηλόβαθμα στελέχη; Επηρεάζουν τις αποφάσεις των φορέων όπου εργάζονται;

Απ. «Επηρεάζουν» είναι μεγάλη κουβέντα, μερικοί ίσως, οι άλλοι είναι απλά στελέχη.

3. Γιατί εκδήλωση με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Απ. Διότι είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θέλουν –με τρέλα –να γνωρίζουν πού το πάει.

4. Είναι η πρώτη εκδήλωση αυτή;

Απ. Οχι, φυσικά. Πραγματοποιούνται 5 ή 6 εκδηλώσεις τον χρόνο και καλούνται πολιτικά και οικονομικά στελέχη από την Ελλάδα.

Η εκδήλωση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μία από αυτές.

5. Πού θα γίνει το δείπνο;

Απ. Σε βρετανική λέσχη νοικιασμένη για την περίσταση διότι θέλουν να το κρατήσουν κλειστό και μακριά από τα μέσα ενημέρωσης για να μπορούν να είναι πιο χαλαροί και οι καλεσμένοι τους.

6. Πόσοι/ες θα παρευρεθούν στο dinner;

Απ. Καμιά 25αριά άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή έως τώρα. «Θετική η ανταπόκριση» μου ανέφερε ο παράγων του Συνδέσμου, που προανέφερα.

Εμένα για λίγα μου φαίνονται, αλλά δεν το κάνω θέμα. Νομίζω ότι περισσότερη αξία έχει το να ξεκαθαριστεί ότι δεν ανοίγουν το παγκόσμιο κεφάλαιο και οι αγορές την αγκαλιά τους για να υποδεχθούν τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι. Δικά μας παιδιά που εργάζονται γι’ αυτούς είναι, Ελληνες, που θέλουν να μάθουν από πρώτο χέρι «πού το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ». Γιατί, κακά τα ψέματα, άμα είσαι στην ξενιτιά, όσο να πεις, τις έχεις τις απορίες σου…

Silver alert για το περιστέρι

Ενημερώνω επίσης, για τους αγωνιώντες αναγνώστες μου, ότι μια ενημέρωση, για το τι έχουν πει τα συριζοπαλικάρια, στην εκδήλωση, πρώτα ο Θεός, θα την έχω. Διότι, όπως και να ‘χει, ένα μικρό «μηχανάκι» θα το στήσω. Δεν θα πω όμως περισσότερα, διότι αυτά είναι της επόμενης εβδομάδας πράγματα. Αυτή την εβδομάδα τρέχουν άλλα, πολύ σοβαρότερα, όπως ότι το… περιστέρι με το γράμμα της τρόικας εξακολουθεί να είναι χαμένο! Δεν το έφερε το γράμμα από τις Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα οι δικοί μας να ψάχνονται και να μην μπορούν να βρουν άκρη.

Με ενημέρωσαν ότι το αχτύπητο δίδυμο Σαμαράς – Βενιζέλος έχει αποδυθεί τις τελευταίες ώρες σε ένα μπαράζ τηλεφωνικών επαφών με ευρωπαίους ηγέτες, με πρώτο έναν από τους καλούς φίλους του Τζακ Ντάνιελς, τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, διότι, όπως πάντα, οι Γερμανοί έχουν στυλώσει και πάλι τα πόδια και ζητάνε τα… κέρατά τους!

Κυβερνητικός παράγων μού προσδιόρισε ότι το θέμα δεν είναι τόσο το δημοσιονομικό κενό των 2-2,5 δισ. ευρώ για το ’15, αλλά οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει και δεν έχουμε υλοποιήσει.

–Πάλι δεσμεύσεις που δεν έχουμε υλοποιήσει; έθεσα το αμείλικτο ερώτημα.

–Πάλι, δυστυχώς, μου απάντησε…

Οπότε η σημερινή, νέα συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου με τη συμμετοχή Χαρδούβελη θα έχει ενδιαφέρον –για να το πω κομψά…

…και η κοροϊδία συνεχίζεται

Πρέπει να αναφέρω εδώ ότι αυτό το θέμα, «δεσμεύσεις που δεν έχουν υλοποιηθεί», μου το είχε αναφέρει σε δραματικούς τόνους την περασμένη εβδομάδα κορυφαίος παράγων της χώρας, τον οποίο είχα σπεύσει να συναντήσω στο γραφείο του «ένα βράδυ που ‘βρεχε, που ‘βρεχε μονότονα».

Προσήλθα, όπως πάντα, χαρωπός στο γραφείο του κορυφαίου παράγοντα της οικονομίας και αποχώρησα έπειτα από καμιά ώρα με το βασανιστικό ερώτημα στο μυαλό «μήπως να πάρω το διαβατήριο να φύγω τώρα για Κέιπ Τάουν;». Διότι τι μου είπε ο άνθρωπος;

Οτι πάμε από το κακό στο χειρότερο, ότι αυτή τη φορά η τρόικα αν δεν δει πραγματική διάθεση για να υλοποιήσουμε όσα έχουμε δεσμευτεί, δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Αθήνα, ότι είναι η πιο κρίσιμη αξιολόγηση και πως είμαστε πολύ κοντά να πάρουμε την άγουσα για τα αποδυτήρια –όπως έγραφαν παλιά οι αθλητικοί συντάκτες σε περίπτωση αποβολής.

–Μα γιατί; ρώτησα όλος αγωνία.

–Διότι, αγαπητέ μου Γιώργο, τους κοροϊδεύουμε. Ακόμη και τώρα τους κοροϊδεύουμε. Από τα εκατό που έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε, δεν έχουμε υλοποιήσει ούτε τα πενήντα. Να πήγαινε τουλάχιστον το ποσοστό στο 75%, κάτι θα γινόταν. Αλλά φεύγει ο χρόνος χωρίς αποτέλεσμα. Τι να πάω να του πω του Σόιμπλε, που μου λέει κάθε τόσο «συνεχίστε, κάντε όσα έχετε υποσχεθεί»…

Εχει τα δίκια του ο άνθρωπος…

(Ποιος άνθρωπος; Αααα, δεν θα πω, έχω δεσμευτεί…)

Το πρόβλημα είναι αλλού

Δράμα, ζουν ένα δράμα, και εμείς ασχολούμαστε με το τι λέει η Παπαγγελή. Οπου Παπαγγελή, μοντέλο – υποψήφια σύμβουλος με τον συνδυασμό Κουμουτσάκου για την Περιφέρεια Αττικής. Η μοντέλα έγινε θέμα εξαιτίας των social media, στα οποία ανήρτησε κάτι ανοησίες περί ανύπαρκτων νεκρών του Πολυτεχνείου κ.ά. ανάλογα διασκεδαστικά.

Κατ’ εμέ δεν φταίει το κορίτσι, ό,τι ακούει λέει εκεί στην ΟΝΝΕΔ όπου μαζεύονται. Για μένα το ζήτημα είναι η ίδια η παράταξη που τη φιλοξενεί στους κόλπους της και ανέχεται τέτοιες απόψεις που έως τώρα είχαμε την αίσθηση ότι τις διακινούσαν μόνο χρυσαυγίτες…