Μίση, πάθη και μπόλικη ίντριγκα θα καταχωρήσω σήμερα, αλλά το θεωρώ επιβεβλημένο διότι μπορεί το κόμμα «Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες» να μην περιλαμβάνεται στην επόμενη Βουλή, αλλά κοσμεί για να μην πω λαμπρύνει με την παρουσία του τη σημερινή, οπότε εκ των πραγμάτων οφείλω να στρέψω την προσοχή μου προς αυτό, δεδομένων των καταιγιστικών εξελίξεων που το αφορούν.

Θα ενημερωθήκατε ίσως ότι προχθές ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος ταξίδεψε στις Βρυξέλλες προκειμένου, όπως ειπώθηκε, να έχει επαφές για θέματα του… ευρωπαϊκού Νότου (λέμε τώρα…). Δεν γνωρίζω ποιος από τον ευρωπαϊκό Νότο τον εξουσιοδότησε να ασχοληθεί με τα προβλήματά του, αλλά και ποσώς ενδιαφέρει αυτό. Σημασία έχει ότι ο άνθρωπος ταξίδεψε μέχρι εκεί, διότι βλέπει να… αλληθωρίζει έντονα, σε βαθμό παρεξήγησης, ο μοναδικός ευρωβουλευτής του κόμματος Νότης Μαριάς, και αυτό δεν του αρέσει καθόλου.

Διότι ο Νότης «ήμουν ΠΑΣΟΚ, έγινα ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ψάχνομαι» Μαριάς έχει μεν ενταχθεί στην (πολύ δεξιά) Κοινοβουλευτική Ομάδα του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά είναι κολλητός φίλος με ορισμένους από τους ευρωβουλευτές του Μπέπε Γκρίλο, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στην ΚΟ του ακροδεξιού ευρωσκεπτικιστή και πολλά άλλα Νάιτζελ Φάρατζ, μούρη μεγάλη στις Βρυξέλλες.

Οι Ιταλοί τον ψήνουν να πάει με τον Φάρατζ ο οποίος πότε έχει και πότε δεν έχει Κοινοβουλευτική Ομάδα (διότι κάθε τόσο του φεύγει και από ένας). Ως εκ τούτου, το να του πάνε τον Μαριά πακέτο έχει μεγάλη σημασία γι’ αυτόν, διότι έτσι θα διατηρήσει το μαγαζί εν λειτουργία και αυτό θα φέρει φράγκα και μάλιστα αρκετά. Πολλά λεφτά, σου λέει…

Ο ίδιος ο Μαριάς είπε σε έναν δικό μου ότι αυτός δεν είναι του κόμματος Καμμένου, αυτός είναι ανεξάρτητος και εκπροσωπεί μια ανεξάρτητη κίνηση πολιτών, η οποία απλώς συνεργάστηκε με τον Καμμένο στις εκλογές.

Την Τρίτη λοιπόν, μία ημέρα προτού η παρουσία του προέδρου Πάνου καταυγάσει την γκρίζα πόλη των Βρυξελλών, ο Μαριάς με τη μεσολάβηση των κολλητών του «γκριλοβουλευτών» συναντήθηκε με τον ίδιο τον Μπέπε Γκρίλο και τα είπαν. Τι είπαν αγνοώ, αλλά την άλλη ημέρα που ο πρόεδρος Πάνος έφτασε στις Βρυξέλλες ζήτησε και εκείνος να συναντηθεί με τον Μπέπε.

Ο Μπέπε, τώρα, είχε μια ομιλία στην έδρα του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου είχε μαζευτεί κάθε καρυδιάς (ακροδεξιό) καρύδι, και στην ομιλία αυτή ο Φάρατζ που είναι το αρχηγόπουλο της ομάδας κάλεσε και τον πρόεδρο Πάνο να ακούσει τις εμπνευσμένες σοφίες του άλλου. Ο πρόεδρος Πάνος που κάτι τέτοια δεν τα αφήνει να περάσουν έτσι, πήγε πράγματι στην ομιλία και μετά ο Φάρατζ, γνωρίζοντας ότι ο δικός μας καιγόταν για μια φωτογραφία με τον Μπέπε, τον κάλεσε στο γραφείο του για ένα drink, γνωρίζοντας ότι ούτε αυτό είναι κάτι που αφήνει εύκολα ο πρόεδρος.

Μην τα πολυλογώ, στο γραφείο του Φάρατζ έβγαλαν τη selfie ο πρόεδρος Πάνος με τον Μπέπε Γκρίλο και ο πρόεδρος του διαβίβασε την πρόταση να έρθει Αθήνα που έχουμε καλό καιρό, την άλλη εβδομάδα, και να παραστεί σε ένα συνέδριο της συμφοράς που διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Νοεμβρίου.

Ο Μαριάς, τώρα, που τα έμαθε αυτά, έλεγε στον δικό μου ότι «σιγά που θα φέρει τον Γκρίλο στην Ελλάδα ο Καμμένος. Εγώ θα τον φέρω»!

Εγώ δεν ξέρω ποιος θα φέρει αυτή την περίεργη όσο και αμφιλεγόμενη φάτσα κοντά μας, γνωρίζω ότι έχουμε ήδη μια παράπλευρη επίπτωση ύστερα από όλα αυτά: το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς μέσω του οποίου το αριστερό αγόρι Αλέξης διεκδίκησε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, βάζει εμπόδια στη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα Καμμένου! Οπως με ενημέρωσαν, απαγόρευσε διά ροπάλου σε δεξιούς, ακροδεξιούς βουλευτές να στηρίξουν την πρόταση μομφής που προτίθεται να υποβάλει κατά του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τις απίθανες κονόμες του Λουξεμβούργου εις βάρος πολλών χωρών, και της Ελλάδας. Τούτο σημαίνει ότι ο φίλος Νότης (Μαριάς) που τον έχω κάνει μεγάλη φίρμα με τα όσα προανέφερα, εκτιμώ, απαγορεύεται να ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής.

Δακρύζω. Αλήθεια…

Εφυγε στα κρυφά

Δακρύζω επίσης αναλογιζόμενος πόσο σκληρή μπορεί να γίνει η ζωή με τους ανθρώπους –και η πολιτική ακόμη περισσότερο. Θα διηγηθώ τα γεγονότα όπως συνέβησαν χωρίς να παραθέσω επιπλέον ούτε ένα «και» σε όλο αυτό. Την Τετάρτη το βράδυ, προχθές δηλαδή, στο γήπεδο μπάσκετ της Γλυφάδας ο ομώνυμος δήμος διοργάνωσε τιμητική συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη με στόχο τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου. Κόσμος κατέκλυσε το γήπεδο, και πολλοί celebrities προσήλθαν να ακούσουν το φιλαράκι μου τον Αντώνη Ρέμο να ερμηνεύει τα αθάνατα τραγούδια του Μίκη.

Την ευθύνη της παρουσίασης του προγράμματος είχε η συνάδελφος της Κατίνας Παξινού και της Αννας Συνοδινού grande dame του ελληνικού θεάτρου και του ομιλούντος (φευ) κινηματογράφου κυρία Βάνα Μπάρμπα. Η οποία –κατά το πρόγραμμα –κάλεσε πολλούς και διαφόρους να απευθύνουν χαιρετισμό για την εκδήλωση. Μεταξύ αυτών που κλήθηκαν να χαιρετίσουν, ήταν και η Αυτής Υψηλότης Ρένα. Και τότε έγινε το… κακό!

Αθλιοι προβοκάτορες, ελεεινοί αντεπαναστάτες και μίσθαρνα όργανα της συντήρησης, της διαπλοκής και του ντόπιου και ξένου μεγάλου κεφαλαίου, με το που ξεκίνησε η γυναίκα να ανέβει στη σκηνή άρχισαν το κράξιμο. Τέτοιο κράξιμο, που για μια στιγμή η σαστισμένη Αυτής Υψηλότης έκανε να φύγει. Τελικά με την επίμονη παρότρυνση της grande dame Βάνας ανέβηκε στο πάλκο, ψέλλισε κάτι του είδους «δεν θα βγάλω λόγο, μην ανησυχείτε», είπε και κάτι για τον Μίκη και κατέβηκε όπως ανέβηκε, ενώ ο δήμαρχος Γ. Παπανικολάου έκανε νοήματα στις εξέδρες να σταματήσουν επιτέλους να την κράζουν.

Λίγη ώρα μετά, μεσούσης της συναυλίας αποχώρησε ακροποδητί, χωρίς να την πάρουν χαμπάρι οι εξέδρες.

Το έλεγα και χθες –κάποτε όλα τα ωραία πράγματα τελειώνουν. Και τα παραμύθια πρωτίστως…

Ρόδα, Βάνα και Γλυφάδα

Α, και επειδή είμαι βέβαιος ότι θα έχουν γεννηθεί απορίες και εγώ ξέχασα να το σημειώσω, αναφέρω ότι δεν ήταν τυχαία η παρουσία στην εκδήλωση αυτή της grandε dame του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, επαναλαμβάνω, κυρίας Βάνας Μπάρμπα: είναι επικεφαλής του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Γλυφάδας.

Ευχάριστο. Επιτέλους, η γενιά του «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» δίνει το δικό της βροντερό «παρών»!