Η γυναίκα το έχει πει –είναι απέναντι από το σύστημα, το πολιτικό σύστημα. Τελεία και παύλα!

Στο πλαίσιο αυτό η ερίτιμος κυρία Γιάννα –περί αυτής πρόκειται –χθες προχώρησε σε μια ενέργεια η οποία είναι σαφώς ενταγμένη στη… στάση (μη βιάζεστε, ούτε Σύνταγμα ούτε Κολιάτσου) ζωής την οποία έχει επιλέξει να ακολουθεί από εδώ και πέρα. Συναντήθηκε με τον πρόεδρο Αντώνη, τον οποίο ενημέρωσε ότι κατόπιν προσπαθειών της –φυσικά! –το επόμενο συνέδριο του Clinton Global Initiative (αυτό είναι το ίδρυμα του τεράστιου Μπιλ που το ίδρυσε το 2000 προκειμένου να έχει με κάτι να ασχολείται) θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Αν καταλαβαίνω σωστά, και μάλλον καταλαβαίνω, δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει και πολύ να φέρει το συνέδριο στην Αθήνα –τον Ιούνιο του 2015: ο γαλαντόμος σύζυγος της κυρίας, ο κυρ Θόδωρος Αγγελόπουλος με τ’ όνομα, συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των χρηματοδοτών του ιδρύματος του Μπιλ Κλίντον.

Κακό δεν είναι που θα γίνει στην Αθήνα, όχι. Αλλά μη νομίζουμε ότι είναι και κάτι τρομακτικά σημαντικό: έτσι κι αλλιώς ο Μπιλ γουστάρει τους Ελληνες, έχει ξανάρθει εδώ –τον είχε φέρει ο global Γιώργος στο Συνέδριο της Σύμης –και γενικά δεν έχει πρόβλημα να ξανάρθει.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν αντιλαμβάνομαι τον πανικό που ενέσπειρε στα ΜΜΕ το συστηματάκι που εξακολουθεί να διατηρεί την κυρία Γιάννα στον αφρό αναφορικά με τη χθεσινή αντισυστημική της συνάντηση. Μόνο που τα παλικάρια ξέχασαν ορισμένες μικρές, τόσο δα, λεπτομέρειες: λ.χ. ότι η συνάντηση ήταν της κατηγορίας «ξεπέτα» –κράτησε μισή ώρα όλη και όλη. Και δεύτερον, ο πρόεδρος Αντώνης, που είναι μανούλα σε κάτι τέτοια και τα πιάνει στον αέρα, όταν του ζητήθηκε να τον επισκεφθεί στο Μαξίμου η κυρία Γιάννα είπε ένα μεγαλοπρεπές «όχι, βέβαια. Εάν θέλει, έξω».

Διότι μόνη θα πήγαινε η γυναίκα στη συνάντηση; Οχι βέβαια. Με διακόσιες κάμερες και τριακόσιους φωτογράφους!

Και όντως η συνάντηση έγινε εκτός Μαξίμου, σε χώρο που δεσμεύτηκα να μην αποκαλύψω. Μπορώ όμως να αναφέρω ότι εντός των προσεχών ημερών η κυρία Γιάννα, πάντα στο πλαίσιο του ανηλεούς αντισυστημικού αγώνα που διεξάγει, η πασιονάρια (…!), θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο Αλέξη για να του μεταφέρει τα καθέκαστα.

Κάνει ό,τι μπορεί η γυναίκα να κρατηθεί στην επικαιρότητα –γιατί άραγε;

Σε δουλειά να βρισκόμαστε

Στο ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, τώρα, είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν αναγγελία της κατηγορίας «silver alert» διότι, όπως διάβασα χθες στο συνήθως καλά πληροφορημένο site parapolitika.gr, έχει εξαφανιστεί ο «απαραίτητος» κύριος Χρύσανθος (Λαζαρίδης). Οπως γράφει το site χαρακτηριστικά: «Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού εδώ και αρκετές ημέρεςτηρεί σιγήν ιχθύος, κάτι που προκαλεί απορία στους βουλευτές τηςΝέας Δημοκρατίαςγια το τι μπορεί να σκέφτεται ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, αφού τις περισσότερες φορές οι σκέψεις του απηχούν και τις σκέψεις του Αντώνη Σαμαρά».

Δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι οι σκέψεις του αγαπημένου Χρύσανθου «τις περισσότερες φορές οι σκέψεις του απηχούν και τις σκέψεις του Αντώνη Σαμαρά». Γι’ αυτό άλλωστε η κυβέρνηση πορεύεται τόσο έξοχα. Φαντάζομαι ότι το πράγμα λειτουργεί ως εξής: έχει μια σκέψη ο Σαμαράς, τη μοιράζεται με τον Χρύσανθο, εκείνος φυσικά συμφωνεί και επαυξάνει και η κυβέρνηση πάει από επιτυχία σε επιτυχία! Τρομάρα της.

Επειτα, έτσι τυχαία νομίζετε ότι βγήκε το ανέκδοτο «τι ώρα είναι, Χρύσανθε; –Ο,τι ώρα πείτε εσείς, κύριε πρόεδρε»; Οχι βέβαια. Εμένα άλλο με προβληματίζει: ότι η σιγή ιχθύος που τηρεί προκαλεί απορίες στους βουλευτές της ΝΔ. Συγγνώμη, αυτοί οι βουλευτές δεν έχουν καμιά άλλη δουλειά να ασχοληθούν; Το γιατί δεν μιλάει ο Χρύσανθος τους καίει;

Εκτιμήσεις

Κόσμος πήγε και ήρθε στο Προεδρικό Μέγαρο και θα μου τον κουράσουν τον Πρόεδρο (τα σέβη μου πατριώτη), τώρα ήρθε ο καιρός να τον επισκεφθεί και ο αρχηγός Σταύρος (Θεοδωράκης). Ο οποίος τον γνωρίζει από παλιά ως δημοσιογράφος. Και είναι ο μόνος που του έχει πάρει συνέντευξη για την εκπομπή του –το 2005, όταν ο Κάρολος Παπούλιας είχε πρωτοεκλεγεί.

Αν με ρωτούσε κάποιος για το τι θα πει ο αρχηγός Σταύρος στον Πρόεδρο, θα του έλεγα να στοιχηματίσει ένα πράγμα: ότι δεν πρόκειται να του ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών και πρόωρες εκλογές. Ολοι οι άλλοι που προηγήθηκαν στον Πρόεδρο κάτι ανάλογο ζήτησαν, ο Σταύρος θα κάνει την έκπληξη, εκτιμώ.

Οπως εκτιμώ ότι σήμερα για μία και μοναδική φορά θα αφήσει –και καλά θα κάνει –το γνωστό σακίδιο στο σπίτι…

Τα μακαρόνια να ‘ναι Κύπρου

Ενας άλλος πρόεδρος, ο Νίκος Αναστασιάδης της Κύπρου, ακολουθεί τη σχολή Καμμένου που δεν μπορεί να ξεχωρίσει τους υδρογονάνθρακες από τα… μακαρόνια, τους υδατάνθρακες!

Στην Κύπρο λοιπόν (τι είναι η Κύπρος, μια Ελλάδα στην άκρη της θάλασσας…) πέφτει τρελό γέλιο επειδή ο πρόεδρος Αναστασιάδης μιλούσε σε ένα συνέδριο για το φυσικό αέριο και εκεί ξεφούρνισε τους… υδατάνθρακες που είναι πλούσιοι στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα.

Πατριώτες, τα ζήσαμε και εμείς με τον Καμμένο στη Βουλή. Ανεπανάληπτες στιγμές…

Φαντάσματα

Αλλοι αναζητούν… υδατάνθρακες και άλλοι, όπως ο Ανδρέας «πιο γαύρος πεθαίνεις» Λοβέρδος, site-φαντάσματα που υποκινούν τις καταλήψεις στα σχολεία. Το σκηνικό μού θυμίζει κάτι από… Αραβική Ανοιξη, αλλά έχει και μια ισχυρή δόση… Καρδίτσας, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι το μείγμα που προκύπτει είναι επιεικώς γελοίο.

Ο Ανδρέας «πιο γαύρος» κ.λπ. ενημερώθηκε από τις υπηρεσίες του ότι ένα site το οποίο διαχειρίζεται κάποιος (μου είπαν και το όνομα) που κατοικεί στην Καρδίτσα συντονίζει τις καταλήψεις των σχολείων πανελληνίως. Αμέσως επικοινώνησε με τον Μανώλη Σφακιανάκη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητώντας του να επέμβει και να συλλάβει τον διαχειριστή. Ο άλλος του είπε ότι «εγώ χωρίς εισαγγελική παραγγελία δεν κάνω τίποτε», ο Ανδρέας «πιο γαύρος» κ.λπ. τηλεφώνησε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, εκείνη του είπε «άσε να το δω», τελικά το βράδυ που εγώ μίλησα με τον Σφακιανάκη να τον ρωτήσω τι έγινε τελικά, το μεν site είχε εξαφανιστεί από προσώπου… Διαδικτύου, ο δε Σφακιανάκης δεν είχε πάρει εντολή.

Τούτων δοθέντων συνομίλησα με τον υπουργό Ανδρέα περί της πορείας των καταλήψεων και μου έδωσε την εξής καταπληκτική πληροφορία: δεν γνώριζε γιατί χθες τα παιδιά δεν είχαν σχολείο. Εκλεισαν όλα προκειμένου καθηγητές και δάσκαλοι να ψηφίσουν για τα υπηρεσιακά τους συμβούλια!..

Συγγνώμη που θα γίνω λιγάκι ενοχλητικός προς τους εργατοπατέρες κυρίως: χάθηκε μια Κυριακή να προκηρύξετε εκλογές; Επρεπε να πραγματοποιηθούν στο μέσον της εβδομάδας; Να χάσουν τα παιδιά μια ολόκληρη εργάσιμη ημέρα; Σε ποια άλλη χώρα, διάολε, γίνονται αυτά;