Η σημερινή συνάντηση του αγαπημένου, κεφάτου και τόσο ταλαντούχου ντουέτου «Αμποτ και Κοστέλο», στο οποίο (εκόντες – άκοντες) έχουμε εμπιστευθεί τις τύχες μας, υποτίθεται ότι θα «είναι μια από τις τόσες τακτικές και τυπικές συναντήσεις που έχουν οι δυο τους».

Τουλάχιστον αυτό με διαβεβαίωσε ο «πιστός» Δημήτρης (Σταμάτης), ο άνθρωπος του προέδρου Αντώνη. Αλλά εμένα ένα άλλο πουλάκι με ενημέρωσε ότι μόνο τυπική δεν θα είναι η συνάντηση και πως μπορεί να συζητηθούν μεν τα τρέχοντα, όπως «τρόικα» κ.λπ., αλλά κυρίως και πρωτίστως θα συζητηθούν τα μακροπρόθεσμα, του είδους:

-Δεν βρίσκουμε τους 180 (για να εκλέξουμε Πρόεδρο), τι κάνουμε; Πάμε σε εκλογές τώρα; Ή αργότερα, τον Μάρτη, και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία (εκλογής προέδρου);

Κατά την πηγή μου, τις τελευταίες ημέρες το ντουέτο είναι εξαιρετικά προβληματισμένο για τις εξελίξεις, καθώς το σενάριο για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή επί του παρόντος δεν βγαίνει και το φάντασμα μιας πιθανής αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ τρομάζει τις αγνές ψυχές όχι μόνο του σκερτσόζου διδύμου, αλλά όσων εξαρτώνται από αυτούς…

Κάηκε το σενάριο

Πολύπειρος κοινοβουλευτικός άνδρας, με τον οποίο συνομίλησα χθες αλλά δεσμεύομαι να αναφέρω το όνομά του (για την ακρίβεια, εγώ δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα να τον κατονομάσω –εκείνος έχει…), μου ανέφερε επί του προκειμένου (εκλογές τώρα ή τον Μάρτιο, δηλαδή) ότι η δική του άποψη είναι «εκλογές το συντομότερο δυνατό, διότι κάθε ημέρα που περνάει διευρύνει τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ».

-Το συντομότερο; Δηλαδή θα τις βλέπατε και αυτόν τον μήνα; ρώτησα.

-Τώρα δεν γίνονται, δεν υπάρχει χώρα που να μην ψηφίζει προϋπολογισμό (σ.σ. μετά τα μέσα Δεκεμβρίου).

Κατάλαβα, τώρα θα ήθελε και αυτός, αλλά το σενάριο δεν βγαίνει…

Αλλα κόλπα ν’ αγαπιόμαστε

Σαμαράς – Βενιζέλος τα έχουν βρει (και πώς αλλιώς μπορεί να συμβαίνει άλλωστε δεδομένης της τρομερής διάθεσης του προέδρου Βαγγέλη να συνεχίσει να… θυσιάζεται για τη χώρα), αλλά από κάτω οι δικοί τους το έχουν ρίξει στις τρέλες –κάνουν πάρτι, κατά το κοινώς λεγόμενο.

Παράδειγμα, οι εκλογές για την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής, όπου οι από πάνω κουμανταδόροι είχαν αποφασίσει να συνεργαστούν οι εκπρόσωποι της ΝΔ Στεργίου (δήμαρχος Πεντέλης) και του ΠΑΣΟΚ Σαράντης (δήμαρχος Αγίων Αναργύρων, βοήθειά μας) προκειμένου η ΠΕΔΑ να λειτουργήσει ως ανάχωμα απέναντι στον… τυφώνα που συνιστά η Αυτής Υψηλότης Ρένα, αλλά φευ! Γκρεμίστηκαν οι γραμμές. Ο Σαράντης προτίμησε να συνεργαστεί με τον δήμαρχο Ρέντη Ιωακειμίδη ο οποίος πρόσκειται στη ΔΗΜΑΡ και τον δήμαρχο Νέας Ιωνίας Γκότση ο οποίος πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Και εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τρεις όλους και όλους στο ΔΣ της ΠΕΔΑ, αιφνιδίως βρέθηκε με τον Γκότση πρόεδρο. Αλλά και οι συμμαχητές του δεν έμειναν έτσι: ο Ιωακειμίδης ορίστηκε αντιπρόεδρος και ο Σαράντης γενικός γραμματέας!

Αλλα κόλπα, μιλάμε, άλλα κόλπα!..

Λυσάρι για τα σκουπίδια

Εκείνοι που γνωρίζουν τα ενδότερα της ψηφοφορίας στην ΠΕΔΑ υποστηρίζουν ότι με το αποτέλεσμα αυτό το κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών της Αθήνας περνάει εξ ολοκλήρου στα χέρια της Αυτής Υψηλότητος Ρένας.

Αυτό εγώ τώρα δεν το βρίσκω κατ’ ανάγκην κακό –όχι. Θεωρώ ότι θα είναι μια χρυσή ευκαιρία να ξεδιπλώσει το κορίτσι –χωρίς εμπόδια –το σχέδιό της για τα σκουπίδια. Και επειδή διάφοροι συντηρητικοί την απέτρεψαν να τα στέλνει κονβόι με φορτηγά στην Κίνα, τώρα είναι ευκαιρία να τους τρίψει τη μούρη με το πλήθος των λύσεων που (είμαι βέβαιος ότι) διαθέτει. Οχι;

Μα γιατί είστε τόσο δύσπιστοι, γιατί…

Σκούπα στον λαϊκισμό

Στο μεταξύ βγάζω το καπέλο στις αγωνίστριες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες στάθηκαν στο πλευρό της Αυτής Υψηλότητος Ρένας, η οποία δεν τις προσέλαβε στην Περιφέρεια Αττικής για να μην την κατηγορήσουν ότι λαϊκίζει. Θεές, το λιγότερο. Υποκλίνομαι.

Βεβαίως χρειάστηκαν τρεις ολόκληρες ημέρες για να δηλώσουν ότι δεν τους υποσχέθηκε ποτέ ότι θα τις προσλάβει η Αυτής Υψηλότης, αλλά σιγά το πράγμα.

Θα είχαν λόγο να απαιτούν δουλειά αν είχαν, ας πούμε, την πρόνοια (ή αν τις καθοδηγούσαν αυτοί που έχουν την ευθύνη του επικοινωνιακού, οργανωτικού και άλλου σχεδιασμού του «αγώνα» τους) να δημιουργήσουν μια μικρή εταιρεία και να αναλάβουν εκείνες την καθαριότητα των κτιρίων της Περιφέρειας. Αλλά από τη στιγμή που κανείς (ΚΑΝΕΙΣ λέμε) δεν σκέφθηκε κάτι τέτοιο, τι θέλουν δηλαδή οι εμπαθείς κατήγοροι; Να βουτήξει στον λαϊκισμό η Αυτής Υψηλότης; Ε, όχι. Τη σκούπα μόνη της θα βουτήξει να σκουπίσει τα γραφεία. Λαϊκίστρια, πο-τέ!..

Το μαγαζάκι του δρόμου

Από την άλλη πλευρά, μερικοί μερικοί δεν έχουν καταλάβει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και σιγά σιγά θα πρέπει να το κλείσουν το μαγαζάκι και να τα μαζεύουν. Παράδειγμα, ο Απόστολος, Αποστόλης για τους φίλους, Κακλαμάνης. Ο γηραιός πολιτικός διαμαρτύρεται εντόνως διότι πήγε περιοδεία στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Αττικής (κατά σύμπτωση της Β’ Αθήνας, όπου και εκλέγεται από τη σχετική πελατεία), αλλά κάτι παλιοχαρακτήρες που έχει μαζέψει δίπλα της η Αυτής Υψηλότης Ρένα όχι μόνο δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία στο τεράστιο γεγονός, αλλά αντιθέτως το αποσιώπησαν. Ασε δε που διέπραξαν και τρομερή ασέβεια εις βάρος του συμπαθούς κυρ Αποστόλη: ανακοίνωσαν ότι περιοδεία στις πληγείσες περιοχές πραγματοποίησαν, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στη διαμαρτυρία του, «κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ»!

Αίσχος, αυτό μόνο έχω να πω. Είναι δυνατόν, ρε, ανακοίνωση επειδή «κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ» πήγαν Μπουρνάζι και όχι για κοτζάμ Αποστόλη Κακλαμάνη με τ’ όνομα;

Το εγχείρημα πήγε άπατο

Σε ένα άλλο επίπεδο τώρα, φοβάμαι ότι θα μείνουν… απροστάτευτοι από τη Ζωή (Κωνσταντοπούλου) κάτι αθώες ψυχές όπως ο Τάκης Ρήγας, γραμματέας σου λέει της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ (ήμαρτον Παναγία μου). Το διάβημα που έκαναν στον Πρόεδρο της Βουλής δεν φαίνεται να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Οπως ενημερώθηκα εγκύρως (πιο έγκυρα δεν γίνεται) χθες, η σχετική επιστολή Ρήγα θα διαβιβαστεί το πολύ πολύ, λέει, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προκειμένου να συζητηθεί, εάν και εφόσον το κρίνει σκόπιμο ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Ούτε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ούτε μέτρα από τον ίδιο τον Πρόεδρο Μεϊμαράκη.

Κάτι μου λέει ότι το όλο (βλακώδες στη σύλληψή του) εγχείρημα δεν ήταν και τόσο επιτυχές…