Η κυρία (Κλούνι) ήλθε, είδε, απήλθε και άφησε πίσω της συντρίμμια! Και τώρα που έφυγε μπορώ να αναφέρω ότι κόσμος και κοσμάκης έχει πέσει στα πατώματα –και δεν εννοώ μόνο τον φίλο μου Αλέξη (Μητρόπουλο) ούτε τον δήμαρχο Γιάννη (Μπουτάρη) που παραδέχθηκαν μετά παρρησίας ότι «έπαθαν» μαζί της. Εννοώ και τον πρόεδρο Αντώνη για τον οποίο μπορώ να αποκαλύψω ότι τον «εντυπωσίασε», και ο οποίος τη βρήκε επίσης «σεμνή, έξυπνη, και σοβαρή δικηγόρο»!

Θα αθροίσω δε σε αυτούς και τον αρμόδιο υπουργό (αρμόδιο περί τα Γλυπτά) Κώστα Τασούλα, ο οποίος με φιλοπαίγμονα διάθεση, θα επισημάνω, κατά το δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν της κυρίας και των συναδέλφων της μεγαλοδικηγόρων (αυτοί είναι, αυτή όχι ακόμη) στο Μουσείο της Ακρόπολης σχολίασε ως εξής το δώρο που τους έδωσαν: «Αρχισε η προκαταβολή»! Επρόκειτο για ένα ακριβές αντίγραφο ασημένιας δραχμής της Αθηναϊκής Δημοκρατίας…

Γέλασαν όλοι, φυσικά, αλλά νωρίτερα, μακριά από τους φακούς και τις κάμερες, παρ’ ολίγον να δημιουργηθεί «διπλωματικό», θα το χαρακτηρίσω, επεισόδιο: η κυρία Κλούνι είχε την ατυχή έμπνευση να… πιάνει τα αγάλματα σε ευαίσθητα (όχι εκεί που πάει ο νους σας, πονηροί) σημεία. Μια, δυο, τρεις, κάποια στιγμή η παριστάμενη γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη πήρε παράμερα τον καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή, ο οποίος έκανε την ξενάγηση στην κυρία Κλούνι, και του είπε «φρικαρισμένη»: «Πες της don’t touch (μην αγγίζετε) τα αγάλματα». Της Μενδώνη της γύρισε το μάτι της γυναίκας, βλέποντας την άλλη να πιάνει τα αγάλματα σε σημεία που είχαν χρώματα –και για τα οποία, για να σωθούν από την οξείδωση, δούλεψαν χρόνια συντηρητές…

Το άλλο που έχω να πω για την κυρία Κλούνι, και που το σχολιάζουν ακόμη στην Αθήνα –οι αρχαιολόγοι -, είναι το «πώς είναι δυνατόν να λες ότι αγωνίζομαι για την επιστροφή των Γλυπτών στη θέση τους, για την επανένωση του Μνημείου, και να μην κάνεις τον κόπο να ανέβεις στον Παρθενώνα;».

Εεεε, τώρα, κι εσείς. Με 12ποντα Louboutin ποια μπορεί να ανέβει στην Ακρόπολη;

Περί ανέμων

και κουμπαράδων

Καμία, θα απαντήσω, οπότε να μην το σχολιάζουν το κορίτσι, διότι θα το χρειαστούμε και στο μέλλον και, εν πάση περιπτώσει, με την παρουσία της εδώ έδωσε και χίλια, μπορώ να σου πω, δημοσιεύματα επί του θέματος, παγκοσμίως…

Η Αμάλ Κλούνι έδωσε, οι ανοησίες για εξαγορές βουλευτών δεν βλέπω –και πολύ σωστά –να δίνουν. Το αγόρι με το βελούδινο βλέμμα Σκουρλέτης προσήλθε στον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα για τον «κουμπαρά», αλλά δεν είχε στοιχεία. Ούτε ένα. Κάτι διάβασε, κάτι άκουσε, κάποιος του είπε, κάτι μάλλον προετοιμάζεται, κάτι ίσως θα γίνει, ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας που πρέπει να προστατευθεί –αυτά ήταν όλα κι όλα!

Τώρα περιμένουμε να δούμε τι θα προσκομίσει στον εισαγγελέα και ο πρόεδρος του κόμματος «Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες» Π. Καμμένος ο οποίος, όσο να πεις, μια έφεση στην επίκληση στοιχείων, τα οποία όλως τυχαίως είναι από φανταστικά έως της κατηγορίας νεφελίμ, ελοχίμ, ελ κ.λπ., την έχει…

Χάσαμε τον κουμπαρά. Στοπ.

Η πλάκα θα είναι στο «μετά» την έρευνα. Οταν δηλαδή το πόρισμα θα βγει αρνητικό –διότι χωρίς στοιχεία τι άλλο μπορεί να είναι ένα πόρισμα; Τότε να δω τι θα υποστηρίζουν όλοι αυτοί που θα έχουν προσέλθει στον εισαγγελέα. Οτι υπήρξε «κουμπαράς» αλλά δεν τον εντόπισε ο εισαγγελέας;

Το νέο που έμαθα χθες όμως είναι ότι οι αναφορές περί «κουμπαρά» επιχειρηματιών για την εξαγορά βουλευτών του αγοριού με το βελούδινο βλέμμα Σκουρλέτη έγιναν, λέει, έτσι, χωρίς… πρόγραμμα. Οπως μου είπε ο άνθρωπός μου στον ΣΥΡΙΖΑ, «δεν υπήρξε κάποια στρατηγική, με την έννοια να είχε αποφασιστεί κάτι, και να είχε ανατεθεί στον Σκουρλέτη να το «σπρώξει» προς τα έξω».

–Και τότε πώς έγινε ό,τι έγινε;

Σε μια Γραμματεία είχε γίνει μια συζήτηση για το τι έγραψε μια μέρα η εφημερίδα του Κουρή και τίποτε άλλο. Του ήρθε του Σκουρλέτη, το πέταξε, και μετά τρέχαμε να το μαζέψουμε…

Υπενθυμίζω ότι η λαλίστατη «Αυγούλα», αυτό το απαύγασμα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, έχει εξαφανίσει εδώ και δύο ημέρες το θέμα από την πρώτη της σελίδα…

(Κομμουνιστικά – σταλινικά κόλπα, είναι αυτά. Είσαι εκτός γραμμής, την έκατσες τη βάρκα, δικέ μου…).

Πράματα και θάματα

Στον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα, «τα έχουν πάρει» άσχημα με τον αρχηγό Σταύρο, ο οποίος πρωί πρωί χθες τους έστειλε αδιάβαστους, διότι όπως έμαθα και εκείνου του την είχε καρφώσει το γεγονός ότι ενώ δεν είχαν συμφωνήσει τίποτε για το πότε θα πραγματοποιούνταν η συνάντηση με το αριστερό αγόρι Αλέξη, η Κουμουνδούρου έσπευσε, χωρίς να τον ρωτήσει, να την ορίσει για την προσεχή Τρίτη.

Ο αρχηγός Σταύρος, που ομολογώ ότι με εκπλήσσει ευχάριστα τελευταία, με ανακοίνωσή του χθες το πρωί ενημέρωσε τα παλικάρια ότι κάποιο λάθος έχουν κάνει και ότι μπέρδεψαν τους διαθέσιμους αρχηγούς. Οι άλλοι του την έπεσαν κανονικά, ότι δήθεν Το Ποτάμι στρίβει, και κάτι τέτοια.

Συμπέρασμα 1ον: Η συνάντηση είναι στον αέρα. Θα γίνει κάποια στιγμή αλλά όχι επί του παρόντος, και ενώ παίζουν συνεργασίες με τον Καμμένο.

Συμπέρασμα 2ον: Ο αρχηγός Σταύρος δεν είναι διατεθειμένος να γίνει παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ ή να μπει (μετεκλογικά) σε ένα τσουβάλι στο οποίο θα βρίσκονται διάφοροι ψεκασμένοι συνεργαζόμενοι με το κόμμα της χαράς.

Συμπέρασμα 3ον: Μην άγχεται κανείς. Θα δουν πολλά τα μάτια μας ακόμη στον δρόμο για τις εκλογές…

Αλχημιστές υπάρχουν

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, καινούργια κόμματα ξεφυτρώνουν –φυσικά όλα για να σώσουν αυτή τη χώρα, η οποία, κατά την δική μου ταπεινή, όπως πάντα, άποψη, δεν σώζεται με τίποτε, αλλά αυτή είναι μιας άλλης τάξεως συζήτηση.

Το καινούργιο κόμμα, λοιπόν, λέγεται –προσέξτε με, παρακαλώ –ΕΔΕΜ! Το οποίο δεν τάζει βεβαίως κανέναν παράδεισο (σοφά θα πω), αλλά πρόκειται για τα αρχικά του πολιτικού φορέα Ενωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης.

Το σήμα του κόμματος, σε πορτοκαλί και κίτρινο φόντο απεικονίζει… κόκορα λειράτο(!..), και στην πρόσκληση που μου έστειλαν για την παρουσίαση των αρχών του την Κυριακή στο Ledra Marriot (αλλά εγώ δεν θα παραστώ λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων) αναφέρεται το –έως και νεφελώδες μπορείς να πεις –ότι «οραματίζεται ρηξικέλευθη μεταμόρφωση της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας».

Ρηξικέλευθο, όντως…