14 Απριλίου 2014. Τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ απάγουν μέσα στη νύχτα από το σχολείο θηλέων του Τσιμπόκ, στη Βορειοανατολική Νιγηρία, 276 μαθήτριες ηλικίας 16-18 χρόνων. Καμιά πενηνταριά από αυτές κατορθώνουν να ξεφύγουν πηδώντας από τα φορτηγά όπου τις φορτώνουν.

23 Απριλίου. Ενας νιγηριανός δικηγόρος, ο Ιμπραήμ Αμπντουλάχι, δημιουργεί στο twitter το hashtag #BringBackOurGirls, (#ΦέρτεΠίσωΤαΚορίτσιαΜας).

1 Μαΐου. Εκατοντάδες γονείς διαδηλώνουν στους δρόμους του Τσιμπόκ απαιτώντας με πανό και συνθήματα από την (κατά γενική ομολογία διεφθαρμένη και ανίκανη) κυβέρνηση του Τζόναθαν Γκούντλακ να «σώσει τα κορίτσια» τους.

5 Μαΐου. Σε βίντεο που δημοσιοποιεί, ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ Αμπουμπακάρ Σεκάου δηλώνει με ένα χαμόγελο παράφρονα πως «έλαβε εντολή από τον Αλλάχ» να πουλήσει τις μαθήτριες «στην αγορά», αντί 12 δολαρίων το κεφάλι.

9 Μαΐου. Το hashtag #BringBackOurGirls έχει πια εξελιχθεί σε μια παγκόσμια εκστρατεία που αριθμεί 1,6 εκατομμύρια tweets.

11 Μαΐου. Εκφωνώντας αντί του συζύγου της το καθιερωμένο προεδρικό διάγγελμα, γεγονός πρωτοφανές, η Μισέλ Ομπάμα εκφράζει οργή και συντριβή για την απαγωγή. Η φωτογραφία της με ένα πλακάτ που γράφει #BringBackOurGirls κάνει τον γύρο του κόσμου.

13 Ιουλίου. «Θεωρώ τα κορίτσια αυτά αδελφές μου… και θα συνεχίσω να υψώνω τη φωνή μου για αυτές έως ότου αφεθούν ελεύθερες» λέει από τη Νιγηρία η 17χρονη πακιστανή ακτιβίστρια Μαλάλα Γιουσουφζάι, μήνες προτού λάβει το Νομπέλ Ειρήνης.

22 Ιουλίου. Ο χριστιανός πρόεδρος της Νιγηρίας Τζόναθαν Γκούντλακ συναντά για πρώτη φορά γονείς των μαθητριών, τους διαβεβαιώνει πως θα τις βρει και θα τις σώσει.

8 Σεπτεμβρίου. Υποστηρικτές του Γκούντλακ λανσάρουν μια εκστρατεία με όνομα #BringBackGoodluck2015 (#ΦέρτεΠίσωΤονΓκούντλακ2015), ενόψει των προεδρικών εκλογών του ερχόμενου Φεβρουαρίου στη Νιγηρία. Στις ΗΠΑ, η εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ μιλά για «το πιο ανάρμοστο πολιτικό hashtag της χρονιάς».

12 Οκτωβρίου. Τέσσερις μαθήτριες που κατάφεραν να διαφύγουν εντοπίζονται στη Νιγηρία. Λένε πως τις κρατούσαν σε ένα στρατόπεδο στο Καμερούν και τις βίαζαν κάθε μέρα.

14 Οκτωβρίου 2014 (σήμερα). Ακριβώς έξι μήνες συμπληρώνονται από την ημέρα της απαγωγής. Περισσότερα από 200 κορίτσια εξακολουθούν να αγνοούνται. Ο Ιμπραήμ Αμπντουλάχι, ο νιγηριανός δικηγόρος που δημιούργησε το hashtag #BringBackOurGirls, έχει τη φρόνηση να αναγνωρίσει πως «ο κόσμος ασχολείται πια με άλλα».