Η ιστορία είναι λίγο-πολύ γνωστή. Συνδικαλιστής, ανδρωθείς στους κόλπους του βαθέος ΠΑΣΟΚ, της ΠΑΣΚΕ συγκεκριμένα, ονόματι Μπαλασόπουλος, πετάει κατά το σύνηθες γι’ αυτόν μερικές φτυαριές λάσπης στον ανεμιστήρα –στη διάρκεια μιας συνέντευξης.

Αυτή τη φορά στόχος του είναι υφυπουργός της κυβέρνησης τον οποίο –πονηρά σκεπτόμενος για να μη φάει καμιά μήνυση και αγωγή –δεν κατονομάζει, αλλά περιγράφει/«φωτογραφίζει». Ποια είναι η «αποκάλυψη» του Μπαλασόπουλου κατά του υφυπουργού; Οτι διαθέτει πλαστό πτυχίο ΑΕΙ Ρουμανίας. Γιατί γίνεται η «αποκάλυψη»; Για να προστατευθεί ο στρατός των απατεώνων που διορίστηκε στους δήμους με πλαστά πτυχία, στη λογική «ζητάτε αξιολόγηση για να εντοπίσετε τους πλαστογράφους όταν υπάρχει μέλος της κυβέρνησης πλαστογράφος;».

Φυσικά, στοιχεία μηδέν. Στον Bήμα FM, όπου κλήθηκε χθες να αποκαλύψει το όνομα και τα ντοκουμέντα που τεκμηριώνουν την καταγγελία, έκανε γαργάρες: «Ξέρετε, κάτι άκουσα, κάποια φορά, πάνε χρόνια βέβαια, σε μια σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ, ήταν και κάτι γυναίκες» –απίστευτος!

Αλλά η λάσπη, λάσπη. Αποτέλεσμα; Ο δύστυχος υφυπουργός έστειλε πρωί πρωί τα πτυχία του στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

–Μου τα έστειλε, τα είδα, αν και δεν έχω αυτή την αρμοδιότητα, και μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα, μου είπε ο ίδιος ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το ίδιο μου ανέφερε και ο Χρήστος Πρωτόπαπας με τον οποίο συνομίλησα επί του συγκεκριμένου.

Στο μεταξύ ο καταγγέλλων Μπαλασόπουλος, λέξη. Ούτε ένα «συγγνώμη, έκανα λάθος». Της σχολής Φωτόπουλου και αυτός. Αλλά κάτι μου λέει ότι με αυτό το τελευταίο –για τον «πλαστογράφο» υφυπουργό –θα μπλέξει. Διότι, και σωστά, θα κληθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης να παρουσιάσει τα στοιχεία που διαθέτει, αν διαθέτει, και τότε, όχι πως θα ‘ναι η πρώτη φορά… κλάφ’ τα Χαράλαμπε…

Καρέκλα η παντοδύναμη

Ο… Χαράλαμπος που δεν είναι Χαράλαμπος αλλά Θέμις (καλλιτεχνικό του Θεμιστοκλής!) θα τα βρει εκτιμώ σκούρα και με κάτι ακόμη: όπως μου δήλωσε η Φωτεινή Πιπιλή, ένα ακόμη θύμα του Μπαλασόπουλου (πρότεινε, προσφάτως, να την κλείσουν σε ψυχιατρείο!!!), θα ζητήσει με ερώτηση προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ανακοινώσει πόσοι συνδικαλιστές βρέθηκαν με πλαστό πτυχίο. Επίσης, όπως μου ανέφερε, με την ίδια ερώτηση θα ζητάει τη θέσπιση πόθεν έσχες και για τα συνδικαλιστικά στελέχη πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

–Μα αυτό το τελευταίο γιατί; τη ρώτησα.

–Ε πώς, να μην ξέρουμε πόσο αποδοτικό και ωφέλιμο είναι να γίνεται κανείς συνδικαλιστής; Να δούμε, βρε αδερφέ, γιατί σκοτώνονται όλοι αυτοί να γίνουν πρόεδροι, γενικοί γραμματείς κ.λπ.

Για την καρέκλα, ρε γαμώτο!

Μην πυροβολείτε το γκαρσόνι

Συνέβη το καλοκαίρι στην Αίγινα και αν το μεταφέρω τώρα είναι πολύ απλά… γιατί τώρα το έμαθα! Από φίλο. Ο οποίος διάβασε εδώ και εκεί ότι ο Γιάνης «μετά Χριστόν προφήτης της κρίσης» Βαρουφάκης ζητάει από τον πρόεδρο Αλέξη να γίνει… Τσόρτσιλ (ήμαρτον, Κύριε!) και αντί παροχών να υποσχεθεί δάκρυα και αίμα, και εξανέστη. Και όταν ηρέμησε κάπως, είπε να μου τηλεφωνήσει, για να μου τον «δώσει» στεγνά.

Κατά τα λεγόμενα του φίλου, ο οποίος παρακολούθησε live το περιστατικό, ο Γιάνης «μετά Χριστόν προφήτης» κ.λπ. Βαρουφάκης έτρωγε ένα ζεστό βράδυ σε παραλιακή ταβέρνα της Αίγινας, επικεφαλής μεγάλης καλοκαιρινής παρέας –από αυτές που ξεκινούν πέντε και καταλήγουν είκοσι πέντε.

Ως συνήθως ανέλυε τα της κρίσης, τα οποία γνωρίζει φυσικά «απέξω και ανακατωτά» –το τι δεν έγινε και το τι πρέπει να γίνει, ποιος ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα τέτοια συναρπαστικά. Ομως, για κακή του τύχη, τα γκαρσονάκια της ταβέρνας δεν στέκονταν στο ύψος των περιστάσεων: δεν ήταν δηλαδή από πάνω να πάρουν τα πιάτα ακροποδητί, να αλλάξουν μαχαιροπίρουνα στα μουγκά, να σερβίρουν εντέλει όσο πιο αθόρυβα γινόταν, για να μπορεί να αναλύει απερίσπαστος ο και καθηγητής Γιάνης.

Εξού κάποια στιγμή, ο καθηγητής, σου λέει, «τα πήρε» άσχημα. Και άρχισε να φωνάζει στα γκαρσονάκια, που δεν κατάλαβαν οι άχρηστοι ποιον είχαν την τύχη να σερβίρουν!

Και τον άκουσαν πρώτα τα γκαρσόνια, και προοδευτικά τα διπλανά τραπέζια, και στη συνέχεια και οι παραδίπλα –πανικός!

Ηρέμησε μόνο μετά την παρέμβαση τρίτων, χωρίς να έχουμε περαιτέρω επεισόδια, πράγμα που το αξιολογώ ως πολύ προς τιμήν του! Δεν τους είπε ας πούμε «ξεδοντιάρηδες» –που (θα) τους έλεγε ο Ολάντ! Ε;

Αμα ήταν και στη Γραμμική Β

Η κυρία Ραχήλ «δώστε μου κάγκελα να σκαρφαλώνω μαζί με τη Ζωή» Μακρή οικουρεί έπειτα από μικροεπέμβαση (περαστικά εύχομαι). Αλλά μια ανάρτηση που έκανε στο Διαδίκτυο, πρώτον επιβεβαίωσε ότι η επέμβαση ήταν μικρή και πήγε καλά και δεύτερον ότι το κόμμα «Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες» είναι ένα απέραντο… υαλοπωλείο, από το οποίο μόλις έχει αποχωρήσει ταύρος μαινόμενος με κάτι κέρατα νααααα –με συγχωρείτε κιόλας.

Τι έγραψε η κυρία; Τα εξής… ακαταλαβίστικα και δυσνόητα για όλους εμάς τους εκτός κόμματος:

«Για να δούμε τι θα γράψετε απόψε στην ομάδα προβληματισμού σας με αρχηγό τη βουλευτάρα. Πάντως θα γελάσουμε γιατί τώρα δεν μπορώ λόγω χειρουργείου. Να τις δω και τις δυο έξω από την Αμφίπολη μαζί με τον τρελό του Αιγίου, τον ξάδελφο γυμνοσάλιαγκα, την ομάδα της Χαλκιδικής, την όρκα, την ερωμένη αεροσυνοδό και τι στον κόσμο. Δεν θα κάνουν τις καρυάτιδες πάντως».

Αν δεν είχε ανεβάσει πυρετό, το κείμενο από μόνο του αποτελεί χοντρό κράξιμο για ορισμένα πρόσωπα. Ρώτησα διαφόρους. Εντός και –κυρίως –εκτός κόμματος. Από αυτά που συνέλεξα, μπορώ να ενημερώσω το κοινό μου, το οποίο γνωρίζω ότι καίγεται για κάτι τέτοια, ότι οι περιγραφές της πονεμένης Ραχήλ ανταποκρίνονται σε… υπαρκτά πρόσωπα.

Ας πούμε ο κύριος με το ψευδώνυμο «τρελός του Αιγίου» είναι γνωστό κομματικό στέλεχος. Η κυρία με το «χαϊδευτικό» όρκα είναι επίσης υπαρκτό πρόσωπο που απέκτησε το ψευδώνυμο λόγω των κιλών που διαθέτει (και είναι πολλά). Και η αεροσυνοδός υπάρχει, μόνο που είναι πρώην –αλλά δεν κατάφερα να μάθω ποιου ερωμένη (λες;).

Γιατί τους κράζει η κυρία Ραχήλ; Αγνωστο. Κάποιον που ρώτησα μου απάντησε με ένα «τι ψάχνεις και συ τώρα…».

Ελα ντε, τι ψάχνω;

Ο σημαδεμένος

Το είπε ο Μπιλ Κλιντον σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, παρόντος του global Γιώργου, και με προβλημάτισε σοβαρά:

«Οι Ελληνες δουλεύουν περισσότερο από άλλους λαούς –για παράδειγμα, δουλεύουν 25% περισσότερο από τους Γερμανούς. Επομένως, μη θεωρείτε ότι γνωρίζετε τις βαθύτερες αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου που βρίσκεται μαζί μας φέρει πάνω του τα σημάδια του δύσκολου αγώνα που έδωσε».

Αυτό το τελευταίο είναι που με έχει προβληματίσει. Τι «σημάδια» έχει πάνω του ο Γιώργος που εμείς δεν τα ξέρουμε, αλλά τα γνωρίζει ο Μπιλ; Διότι, απ’ ό,τι ξέρω και έχουμε δει στις φωτογραφίες, τα μόνα σημάδια που έχει ο Γιώργος είναι τα six pack που δεν τα βρίσκεις όχι σε 62χρονο, αλλά ούτε σε 25χρονο, όπως μπορεί να διαβεβαιώσει κάθε προσεκτική κυρία!