Φίλες μου, γεια σας. Οπως διαπιστώσατε, έκανα κράτει επειδή έκρινα ότι θα ήταν άτοπο, ημέρες παρέλασης όλης της πολιτικής ηγεσίας από τη Θεσσαλονίκη, να σας ενημερώσω για όσα πάντα ενδιαφέροντα συμβαίνουν στην ξεχωριστή νησίδα υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και ειδικά στο γραφείο του πάντα αγαπημένου επικεφαλής του, όποιος κι αν είναι αυτός (ο πλέον πρόσφατος ΥΜΑΘ, αν –κακώς –το έχετε λησμονήσει, είναι ο Γιώργος Ορφανός). Τώρα, λοιπόν, που το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τελείωσε, επιτρέψτε μου να σας ταξιδέψω στο αγαπημένο μας παιχνίδι. Τα έργα και τις ημέρες του ΥΜΑΘ, που πάντα αποδεικνύουν τη χρησιμότητα και το παραγωγικό έργο του υπουργείου του, όχι μόνο για τη Βορειοανατολική Ελλάδα αλλά και για τη Βορειοδυτική –γενικώς για όλο το τμήμα της επικράτειας όπου ο Αλέξης Τσίπρας είναι ΠΑΟΚ.

Στον απόηχο των εξαγγελιών Σαμαρά και Βενιζέλου, λοιπόν, στις 10 του μήνα, ο ΥΜΑΘ ανακοίνωσε ότι θα αναβαθμιστούν έξι μεθοριακοί σταθμοί (φαντάζομαι μερεμέτια, βαψίματα κ.τ.τ.). Η συμφωνία με τους παράγοντες των περιοχών έγινε στο μεγάλο γραφείο του, όπου δεσπόζουν κυρίως εικόνες αγίων και δεν διακρίνεται στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα ούτε ένας Μεγαλέξανδρος. Λίγο μετά, σαν γκουρού της οικονομίας, απεφάνθη ότι «η επένδυση στην εξειδίκευση και στην καινοτομία θα αναβαθμίσει την ελληνική οικονομία». Και αφού έλυσε το πρόβλημα της οικονομίας, έσπευσε στους αγιασμούς σχολείων για να συμβουλέψει τους μαθητές να επιδιώκουν να μαζεύουν (sic) γνώσεις, «οι οποίες αποτελούν εργαλείο για το μέλλον». Συνάντησε επίσης τον δήμαρχο της Αμφίπολης, για να δηλώσει γεμάτος εθνικό σφρίγος ότι τα ευρήματα της ανασκαφής θα φέρουν την Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος. Ολα για την Ελλάδα. Και μολονότι πρέπει να ήταν μια κουραστική ημέρα, εκείνος, παρ’ όλα αυτά, έσφιξε τα δόντια του και φρόντισε να συναντηθεί με τον βιετναμέζο πρεσβευτή στην αίθουσα με τα εικονίσματα, για να δηλώσει ότι είναι «αναγκαία η ενίσχυση της συνεργασίας με το Βιετνάμ».

Την επόμενη ημέρα, αφού έλυσε και το ζήτημα του Βιετνάμ, μπόρεσε να ασχοληθεί με τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, μας συνέστησε μάλιστα να την προσέχουμε και στις 12 του μήνα και στις 14. Στις 12, εκτός των άλλων, επισκέφθηκε και τη ΔΕΘ, στάθηκε μάλιστα στο περίπτερο του Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων (ΣΙΣΟ), η παραγωγικότητα του οποίου συνίσταται στη διατήρηση μιας τροχοφόρας εκδοχής ακριβώς αυτής της ιστορικής μνήμης.

Και ύστερα από αυτή την παραγωγική τζούρα, η εβδομάδα έκλεισε γλυκά, με βαρυσήμαντο άρθρο του ΥΜΑΘ που έχει τίτλο: «Η ανάπτυξη είναι εθνική υπόθεση». Και ιμάντας της ο ΥΜΑΘ.

Γκλόρια ιν εξέλσις, γκλόοοοορια!