Η αγωνιστική παρουσία τους με τον Ολυμπιακό στο Champions League και κυρίως με την Εθνική Ελλάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, έβγαλε στον αφρό της ευρωπαϊκής αγοράς δύο έλληνες παίκτες. Για χάρη τους, δύο μεγάλα κλαμπ ξόδεψαν σημαντικότατα ποσά γιατί τους προορίζουν για βασικούς.

Κι όμως είναι οι ίδιοι παίκτες που πριν από λίγα χρόνια κρίθηκαν από «επικίνδυνοι» ώς «ανεπαρκείς» σε προηγούμενες ομάδες τους. «Ζητήθηκε να λυθεί το συμβόλαιό του διότι όχι μόνο δεν έχει προσφέρει αγωνιστικά, αλλά είναι και επικίνδυνος για τους συμπαίκτες του, καθώς ήδη έχει τραυματίσει τους Παπαποστόλου και Βαλλιάνο» έγραφε η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναχαϊκής τον Σεπτέμβριο του 2009 για τον Ανδρέα Σάμαρη, για τον οποίο ο πρόεδρος της ομάδας Αλέξης Κούγιας έκανε υπομονή αρκετό καιρό «λόγω της αγάπης του σε ταλαντούχους παίκτες», όπως επίσης σημειώνει η ίδια ανακοίνωση. Δυο χρόνια αργότερα δε, εξέδωσε νέα ανακοίνωση όπου εκτός των άλλων τον χαρακτήρισε «καθυστερημένο παιδί»!

Το 2012 στην ΑΕΚ τα είχαν με τον Κώστα Μανωλά. Του καταμαρτυρούσαν τα μύρια όσα, ωστόσο είναι αλήθεια ότι του έδωσαν συμβόλαιο για να ανανεώσουν τη συνεργασία τους. Επειδή όμως δεν υπήρχαν τα χρήματα της προκαταβολής και ήταν για αρκετούς μήνες απλήρωτος, ο Μανωλάς δεν υπέγραψε ποτέ και η ΑΕΚ τον πίεσε, όταν πλέον είχε βρεθεί προ των πυλών του Ρέντη.

Τρία χρόνια μετά το «καθυστερημένο παιδί» και δύο χρόνια αργότερα ο «επιπόλαιος και επιρρεπής στα λάθη» κόστισαν περίπου 15 εκατ. ευρώ στην Μπενφίκα και περίπου 22 εκατ. ευρώ στη Ρόμα, αντίστοιχα!