Οι σαρωτικές αλλαγές και ακραίες διαφοροποιήσεις στους χειρισμούς για την οργάνωση ενός ποδοσφαιρικού τμήματος και διαχείριση του έμψυχου δυναμικού του κάποιες φορές επιβάλλονται! Ωστόσο σε ομάδες οι οποίες διακρίνονται επί σειρά δεκαετιών για την εφαρμογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου, οι απότομες παρεκκλίσεις δημιουργούν αναστάτωση και προκαλούν αποδιοργάνωση. Και όταν δεν είσαι συνηθισμένος σε τέτοιες καταστάσεις, τότε έρχεται το ντόμινο των αρνητικών επιπτώσεων από το οποίο δεν γνωρίζεις πώς να ξεφύγεις. Οτι δηλαδή συμβαίνει αυτή την περίοδο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την έλευση του Λουίς Φαν Γκάαλ και την εν λευκώ εξουσιοδότηση να δράσει όπως νομίζει.

Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, ο Ολλανδός κατάφερε πολύ γρήγορα να απαξιώσει ποδοσφαιριστές για τους οποίους η Γιουνάιτεντ είχε πληρώσει περιουσίες ολόκληρες προκειμένου να τους εντάξει στο δυναμικό της. Και ταυτόχρονα να ενημερώσει όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη ότι καίγεται για παίκτες παγκόσμιας κλάσης και μάλιστα τους θέλει εδώ και τώρα!

Κάπως έτσι ο Πορτογάλος Νάνι, ο οποίος το 2009 αποκτήθηκε ως αντι-Ρονάλντο, παραχωρήθηκε υπό τη μορφή δανεισμού στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας μόλις στα 27 χρόνια του. Κάπως έτσι η Γιουνάιτεντ αδυνατεί να προσελκύσει σοβαρές προσφορές για την πώληση του Αντερσον, του Καγκάβα, του Ερνάντες, του Φελαϊνί (για τον οποίο δαπάνησε 30 εκατ. ευρώ πέρυσι το καλοκαίρι) και του Ράφαελ, τους οποίους ο Ολλανδός έβγαλε στο σφυρί με άκομψο τρόπο. Σαν να λέει σε όλους ότι δεν κάνουν.

Την ίδια ώρα ο χρόνος στην κλεψύδρα των Κόκκινων Διάβολων για (τουλάχιστον 4) προσθήκες οι οποίες θα αλλάξουν άρδην την προβληματική εικόνα της ομάδας ολοένα και λιγοστεύει. Απομένουν ένδεκα ημέρες ώς τη λήξη της προθεσμίας για την πραγματοποίηση μεταγραφών και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αναγκαστεί να πληρώσει πολύ παραπάνω από την πραγματική αξία ποδοσφαιριστές τους οποίους θέλει διακαώς να αποκτήσει. Σύμφωνοι, ίσως έχει χρήματα για πέταμα. Τούτο όμως δεν ακυρώνει την ανάγκη να ψαχτεί. Διότι είναι εμφανές ότι κάτι δεν κάνει σωστά…