Ομάδα με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την επιθετική πίεση κάτω του κέντρου του γηπέδου και ποδοσφαιριστές που τρέχουν πολλά χιλιόμετρα παρουσιάζοντας μαχητικό και ομαδικό πνεύμα καθοδήγησε ο Αγγελος Αναστασιάδης στα οκτώ φιλικά της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά υποδέχεται την Πέμπτη την Ιντερ στη γενική δοκιμή ενόψει του πρώτου επίσημου αγώνα της σεζόν κόντρα στη Ζίμπρου, αλλά ήδη έχει δείξει τα βασικά στοιχεία της φετινής αγωνιστικής ταυτότητάς του.

Αμυντικογενή ομάδα σχεδίασε ο Αναστασιάδης ελλείψει των ποιοτικών ποδοσφαιριστών που αποχώρησαν και της απροθυμίας του Ιβάν Σαββίδη να ξοδέψει σημαντικά ποσά για την αντικατάστασή τους.

Λογικά άρχισε να οικοδομεί από την άμυνα ο 61χρονος τεχνικός. Ομως είναι ζητούμενο η αγωνιστική συμπεριφορά στις εντός έδρας αναμετρήσεις απέναντι σε ομάδες με υποδεέστερο όνομα.

Ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να σκοράρει επιβάλλοντας στον αντίπαλο το λάθος ή θα επιδιώξει ποδόσφαιρο κατοχής της μπάλας;

Στο ενδεχόμενο της πρώτης περίπτωσης, πώς θα συμπεριφερθεί η κρύα στην παρούσα φάση εξέδρα;

Παράμετρος προς αξιολόγηση για τα ματς της Τούμπας είναι η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Ο Αναστασιάδης εξέφρασε παράπονα για τον χλοοτάπητα, μιλώντας μετά το ματς με την Ξάνθη, ενώ απέδωσε την καλύτερη εικόνα της ομάδας στο προχθεσινό νικηφόρο (1-0) φιλικό απέναντι στην Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς στον πολύ καλό αγωνιστικό χώρο.

Εν ολίγοις, ο ΠΑΟΚ στερείται ικανού αριθμού ποιοτικών ποδοσφαιριστών, ουδείς στην Τούμπα οριοθετεί υψηλούς στόχους και σχεδόν άπαντες προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν την κλασική ρήση «τον Μάιο να είμαστε καλά» του Αναστασιάδη.

Δεν είναι αυτή η εξέλιξη που περίμεναν οι οπαδοί της ομάδας με χρηματοδότη τον Ιβάν Σαββίδη. Ο επιχειρηματίας οφείλει να εξηγήσει δημόσια τη στάση του και να ανακοινώσει τις προτεραιότητες και τα επόμενα βήματά του.