Το «Στίγμα» βγάζει επίτροπο!

Δέχθηκα τηλεφώνημα επιτρόπου χθες (επιτρόπου της Κομισιόν, όχι του επιτρόπου της ενορίας μου, διευκρινίζω) και όπως είναι φυσικό με κατακλύζουν χαρά και περηφάνια! Τόσο, που έτοιμος ήμουν να πάω καφενείο να κεράσω «μία γύρα» όλους. Το άφησα όμως για αργότερα, όταν με το καλό αναλάβει ο ευσταλής ως εύζωνας της Προεδρικής Φρουράς Δημήτρης «μια νότα κομψότητας στην Κομισιόν πλέον» Αβραμόπουλος.

Μου τηλεφώνησε πρωί πρωί, μόλις είχε διαβάσει την εφημερίδα «φυσικά πρώτα από τη στήλη μου» για να μου εξηγήσει ότι αλήθεια μου έλεγε προ εβδομάδος όταν μου δήλωνε ότι δεν ξέρει τίποτε (για τον φόνο) και πως ακόμη και αν του το προτείνουν δεν τον ενδιαφέρει το πόστο του επιτρόπου.

Πάνω εκεί στα «αλήθεια σου λέω», και στα «δυσκολεύομαι να σε πιστέψω», μου ανέφερε την είδηση που δυσκολεύομαι να την κρατήσω για τον εαυτό μου, και θέλω να την μοιραστώ με όλους –και ας με μισήσει η φίλη Ντόρα, όπως και οι φίλες Μαρία (Δαμανάκη) και Αννα (Διαμαντοπούλου) που «έπαιξαν» για ένα φεγγάρι για τη θέση του επιτρόπου.

Κατά τον ευσταλή και πάντα στην «τρίχα» νέο επίτροπο εγώ, ναι ΕΓΩ (!), είμαι αυτός που ευθύνεται για την εξέλιξη. Οπως είναι λογικό έμεινα… ενεός (για να μην πω «παγωτό» και παρεξηγηθώ).

–Πώς;

–Ναι, μην απορείς, όπως μου είπαν (ποιοι δεν μου το διευκρίνισε, αλλά υποθέτω το ντουέτο Σαμαράς – Βενιζέλος) δεν με είχαν καν στο μυαλό τους. Εσύ έγραψες μια μέρα πριν από δύο – τρεις εβδομάδες ότι θα ήμουν μια καλή λύση, σε διάβασαν (πάλι χωρίς να διευκρινιστεί ποιοι, αλλά υποθέτω το γνωστό ντουέτο) και προχώρησαν.

Ψάχτηκα, είναι η αλήθεια. Ανέτρεξα στο αρχείο. Οντως είχα γράψει σχετικά σε ανύποπτο χρόνο. Και επανήλθα έπειτα από μερικές ημέρες υποστηρίζοντας ότι είναι η ιδανική λύση για την Κομισιόν ο Αβραμόπουλος διότι θα φέρει μια νότα κομψότητας σε μια Κομισιόν που θα συγκεντρώνει τους… χωρικούς/ές της Ευρώπης!

Και έγινε! Μα ποιος είμαι;

Ο ανασχηματισμός αναβάλλεται

Ενημερώνω πάντως όσους έχουν σχετικές απορίες (ειδικά βουλευτές που ψάχνονται για μια θέση) ότι ο Δημήτρης «θα είμαι μια νότα κομψότητας στην Κομισιόν» Αβραμόπουλος θα βρίσκεται μεταξύ μας για μερικούς μήνες ακόμη. Αναστέναξα από ανακούφιση όταν μου το ανέφερε χθες. Ώς τον Νοέμβριο συγκεκριμένα, όταν θα αναλάβει η νέα Επιτροπή της Κομισιόν, παραμένει υπουργός Αμυνας. Αρα έως τότε ανασχηματισμός έστω και για έναν υπουργό δεν πρόκειται να γίνει. Εντάξει;

Σύμβουλος κυβερνητικών γάμων

Με δεδομένο τώρα ότι με διαβάζει και παίρνει ιδέες το ταλαντούχο και τόσο σκερτσόζο ντουέτο «Αμποτ και Κοστέλο» που μας κυβερνά, σκέφτομαι σήμερα να δώσω λύση στο άλλο μεγάλο θέμα που θα δοκιμάσει τις σχέσεις των δύο αυτών αγοριών: του προέδρου Αντώνη και του προέδρου Βαγγέλη.

Πρόκειται για τα ανταλλάγματα που πρέπει να δώσει ο πρόεδρος Αντώνης στον πρόεδρο Βαγγέλη επειδή συναίνεσε στην… επιτροπίαση (αδόκιμος ο όρος, το ξέρω, αλλά ας βρεθεί κάποιος να μου πει το ουσιαστικό τού γίνεται κάποιος επίτροπος!) του ευσταλούς Αβραμόπουλου.

Εισηγούμαι λοιπόν κάτι που θα δώσει φτερά στην κυβέρνηση, θα αναβαθμίσει το λειτουργικό της και, κυρίως, θα της προσδώσει περαιτέρω κύρος και… αξιοπιστία:

·Να αναβαθμίσει ο πρόεδρος Αντώνης τον πρόεδρο Βαγγέλη σε… αναπληρωτή πρωθυπουργό!

Θεωρώ ότι είναι κάτι που ταιριάζει απόλυτα στον πρόεδρο Βαγγέλη, διότι εδώ που τα λέμε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μπορεί να γίνει ο καθένας. Τι να λέμε τώρα. Πόσοι όμως αναπληρωτές πρωθυπουργοί;

Το Ποτάμι πήρε τα βουνά

Στο μεταξύ άλλα κόμματα, καινούργια, αποδεικνύουν καθημερινά ότι μπορούν να δώσουν λύση στα καυτά προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό. Οπως το κόμμα Ποτάμι του αρχηγού Σταύρου, το οποίο χθες, στο πλαίσιο της αναζήτησης λύσεων για προβλήματα που προανέφερα, ανακοίνωσε ότι «η αναρρίχηση και τα μοναστήρια μπορούν να συνυπάρχουν στα Μετέωρα». Και για του λόγου το αληθές δύο στελέχη του αφού αναρριχηθούν σήμερα σε κάποιον από τους βράχους των Μετεώρων εν συνεχεία θα δώσουν συνέντευξη Τύπου με τις θέσεις του κόμματος του αρχηγού Σταύρου!

Επειτα από όλα αυτά, είναι να μην αισιοδοξώ για το μέλλον αυτού του τόπου; Είναι;

Οργανισμός Λιμένος και Πάρκινγκ

Δεν ξέρω πού παρκάρουν όσοι πηγαίνουν για να αναρριχηθούν στα Μετέωρα, αλλά όσοι ταξιδεύουν με το καράβι από Πειραιά καλόν είναι να αποφεύγουν το παρκάρισμα στο πάρκινγκ του ΟΛΠ διότι βλάπτει σοβαρά την… τσέπη τους. Σαράντα ζεστά ευρώπουλα, από αυτά τα δανεικά που μας έδωσαν Γερμανοί και άλλοι, πλήρωσε φίλος μου ο οποίος έκανε το λάθος να παρκάρει επί διήμερο το αυτοκίνητό του στο εν λόγω πάρκινγκ!!

Συγγνώμη, είμαστε με τα καλά μας; Σαράντα ευρώ για δύο ημέρες; Γιατί; Μήπως έχουν πέσει οι τζίροι του ΟΛΠ και πάει να τους σηκώσει με το πάρκινγκ;

Υποθέτω ότι ο Γιακουμάτος θα ασχοληθεί αμέσως με την καραμπινάτη κερδοσκοπία, διότι αν περάσει το καλοκαίρι δεν θα έχει πια κανένα νόημα.

Εναλλακτική καριέρα

Διαπίστωσα χθες, από αναρτήσεις σε διάφορα sites, μία έκπληξη σχετικά με έναν νέο τροβαδούρο της Αθήνας, ονόματι Κατσανέβα. Σπεύδω να τους ενημερώσω ότι είχα την τύχη να έχω προ πολλώωωωωων ετών μια απτή απόδειξη του ταλέντου του συγκεκριμένου καλλιτέχνη, ο οποίος έπαιζε κιθάρα για τους φίλους με τραγούδια εκείνης της μακρινής εποχής. «Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες» και τέτοια.

Ο τροβαδούρος Κατσανέβας γράφει μουσική αλλά και στίχους, γεγονός το οποίο γνωρίζουν ελάχιστοι, μεταξύ τους και εγώ. Ενημερώνω επίσης ότι το τελευταίο του εγχείρημα που προκάλεσε αίσθηση στο Διαδίκτυο λόγω στίχων όπως οι ακόλουθοι

«Φυλακισμένοι αυτού του τόπου,

Μνημόνιο, ευρώ, φτωχολογιά.

Ο κυρ Πόντικας καλπάζει,

Ροζ στο φως το θαλασσί,

Ο ευρωραγιάς ναι, εδώ καλπάζει,

Σήκω υπναρά μου εσύ,

Σήκω υπναρά μου εσύ»

στην πραγματικότητα αποτελεί διασκευή παλαιότερης στιχουργικής του δουλειάς. Το συγκεκριμένο έργο που περιλαμβάνει και στίχο «η φράου Μέρκελ καλπάζει» μπορεί να το αναζητήσει κανείς στο YouTube, σε εκτέλεση του ίδιου του καλλιτέχνη, ο οποίος το εκτελεί κανονικά!

Αυτά είναι. Χαίρομαι –να το κρύψω; –τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκουν διεξόδους στη ζωή. Δεν του βγήκε το Κόμμα της Δραχμής, το έριξε στο τραγούδι. Οχι θα καθόταν να σκάσει…

Ευχές

Πληροφορήθηκα ότι χθες είχε γενέθλια το αριστερό μου αγόρι Αλέξης και νιώθω την ανάγκη να του ευχηθώ από βάθους καρδιάς Χρόνια Πολλά και… καλά μυαλά (έτσι δεν λέμε στους πιτσιρίκους;). Εκλεισε τα 40 το παλικάρι –ακριβώς στο κατώφλι και επισήμως του middle age (αυτό δεν του το μεταφράζω, να το βρει μόνος του…). Χρόνια Πολλά και πάλι, πρόεδρε…