Φίλες μου, γεια σας. Ημέρα γεμάτη εθνικά μηνύματα η σημερινή. Αλλά επειδή ζοριζόμουν να βρω τον τρόπο να τα εκφράσω, σκέφτηκα να καταφύγω στην ιστοσελίδα στην οποία καταφεύγω πάντα σε στιγμές αδυναμίας, αναζητώντας πνευματική στήριξη στον λόγο και στη δράση του αγαπημένου μας ΥΜΑΘ, Θεόδωρου Καράογλου. Δεν έκανα λάθος.

Πρέπει να σας πω ότι οι αναρτήσεις του ΥΜΑΘ με γεμίζουν χαρά για πολλούς λόγους, αλλά ένας είναι ισχυρότερος: μπορεί ο κόσμος να καίγεται, να κινδυνεύει η συνοχή της κυβέρνησης για τα γάλατα, ας πούμε, ενώ συζητιέται τι θα κάνουμε το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά αυτός πέρα βρέχει. Ο κόσμος του ΥΜΑΘ είναι πολύ μεγάλος για να χωρέσει τέτοιες ασημαντότητες. Τι τον νοιάζει αυτόν, π.χ., αν γίνεται χαμός στην Ουκρανία, αν στη Γαλλία κερδισμένη των δημοτικών εκλογών βγαίνει η Λεπέν ή αν, σε μια έξαρση δεσποτικού αυταρχισμού, ο Ερντογάν φιμώνει το twitter στην Τουρκία; Στην επικράτεια του ΥΜΑΘ η κακοφωνία αντικαθίσταται με αρμονικές χορωδίες. Συνοδεύοντας μια τέτοια στην Κωνσταντινούπολη, ανακαλύπτει εκεί τις Θερμοπύλες:

«Αποτελεί ξεχωριστή ευλογία για κάθε Ελληνα να επισκέπτεται την Πόλη των Πόλεων. […] Είχα την τύχη να βρεθώ κοντά στην ελπίδα του Ελληνισμού της Πόλης, τη νεολαία των Ρωμιών που φυλά ακόμη Θερμοπύλες στην Κωνσταντινούπολη. Τα παιδιά αυτά πρέπει να παραμείνουν στην Πόλη για να κρατήσουν άσβεστη τη φλόγα του Γένους και ζωντανή τη μακραίωνη παρουσία του Ελληνισμού σε αυτήν».

Η ηρωική εκστρατεία του ΥΜΑΘ συνεχίστηκε στο Βουκουρέστι, όπου απηύθυνε μήνυμα στους «φίλους και αδελφούς Ρουμάνους», τους οποίους και κάλεσε (αντιγράφω, τηρώντας την ορθογραφία) «να απολαύσουν καταπληκτική φιλοξενία, αλλά και την ποιότητα και ποικιλία επιλογών που προσφέρει ο ελληνικός τουρισμός, ο οποίος είναι εξίσου ενδιαφέρoν [sic] όλες τις εποχές του χρόνου». Καλώς, αλλά γιατί ξέχασε να τους πει και για το μπουγατσάν;

Επειτα από τέτοια δραστηριότητα, ο ΥΜΑΘ κάθησε μια ημέρα στο γραφείο του να ξεκουραστεί. Και εκεί ευτύχησε να δει τον νέο διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού. Μάλιστα, «χαρακτήρισε τιμή για την πόλη της Θεσσαλονίκης το γεγονός ότι αποτελεί την έδρα του Γ’ Σώματος Στρατού» και συζήτησε «τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης με τις Ενοπλες Δυνάμεις στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας».

Δύσκολο το βλέπω διότι η Θεσσαλονίκη δεν έχει Θερμοπύλες. Ισως γι’ αυτό, σήμερα, ο ΥΜΑΘ έχει προγραμματίσει να πάει στην Καβάλα. Εχει κρατήσει στασίδι από το πρωί στη δοξολογία, αργότερα θα δει και παρέλαση. Πολύ βαρύ πρόγραμμα με πολλή εθνική, ηθική πατριωτική διαπαιδαγώγηση. Πώς ο αγαπημένος μου υπουργός δεν έχει πάθει ακόμα καμιά υπερκόπωση;