Απ’ τον Περδίκκα στον Καμπόσο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/03/2013 08:00 |

Τέτοια μεγαλεία ο ελληνισμός έχει να τα ζήσει από την εποχή που ο Δημήτρης Αβραμόπουλος (η φωτογραφία του οποίου, χθες σε εφημερίδα, με το αγέρωχο βλέμμα και το κάδρο του Ελευθερίου Βενιζέλου στο φόντο έκανε αίσθηση) κήρυξε τη λήξη του Πελοποννησιακού Πολέμου. Ή μάλλον, τα ζει εξαιτίας της λήξης του Πελοποννησιακού Πολέμου, που επιτρέπει στους Αργείους να κυκλοφορούν ελεύθερα στον ελλαδικό χώρο και να αδελφοποιούνται με τη Βέροια. Εδώ να εξάρουμε και την κρατική τηλεόραση, με την ποιοτική αντίληψη για τα γεγονότα, που αφιέρωσε 6 λεπτά και 54 δεύτερα στην πρωινή ενημερωτική ζώνη για να συνομιλήσει με τον δήμαρχο Καμπόσο του Αργους, που από τη Βεργίνα, την οποία επισκέφθηκε με τα παιδιά της τελευταίας τάξης των σχολείων της πόλης του, είχε τόσα να μας πει. Και πρώτα απ' όλα, ότι η αδελφοποίηση Αργους - Βεροίας είναι «τιμή, όχι μόνο για τους Αργείους και για τους Βεροιώτες αλλά και για όλη την Ελλάδα, για τη Μακεδονία αλλά και για όλο τον ελληνισμό και όχι μόνο», όπως τόνισε, ατενίζοντας τα πεπρωμένα του έθνους.
Ο δήμαρχος Καμπόσος χρησιμοποίησε τη φιλόξενη κρατική τηλεόραση για ένα υποδειγματικό μάθημα ιστορίας. «Οι βασιλείς της Μακεδονίας κατάγονταν από το Αργος» αποφάνθηκε από την αρχή, χωρίς περιστροφές. Από πού προκύπτει; Από τα ιστορικά ντοκουμέντα που θα παρέθετε στις μιάμιση (sic), την ώρα της αδελφοποίησης. «Ο τρισέγγονος του Ηρακλή, ο Τήμενος, ήταν βασιλιάς του Αργους, της παλαιότερης πόλης της Ευρώπης, και είχε κάποια συγγένεια με τον Περδίκκα Α', βασιλιά της Μακεδονίας. Κατά συνέπεια ο Τήμενος ήταν συγγενής του Μεγαλέξανδρου» τόνισε στη συνέχεια μια μαθήτρια, όρθια πλάι στον περήφανο καθηγητή της (που δεν χρειάζεται να τον αξιολογήσει κανείς). Μια άλλη μαθήτρια προσέθεσε ότι η αδελφοποίηση των δύο πόλεων θα συμβάλει στο να ακυρωθούν «και άλλες απόψεις περί της καταγωγής του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Πιο στιβαρός, ο δήμαρχος Καμπόσος διευκρίνισε ότι πρέπει «να σταματήσει κάποτε η παραφιλολογία και το ψέμα ότι τάχα ο Μέγας Αλέξανδρος είχε κάποια σχέση με τους Σλάβους».
Ο δήμαρχος Καμπόσος και η εθνική πομπή των σχολείων του Αργους φέρνουν στον νου την υπέροχη, βαθιά Ελλάδα της τρισχιλιετούς ταυτότητας που δοξάστηκε ιδιαίτερα τα χρόνια της ευμάρειας. Κάθε βουλευτής, κάθε δήμαρχος, κάθε πολιτικό στέλεχος που σεβόταν τον εαυτό του δεν έχανε ευκαιρία να μιλήσει για τη σπουδαιότερη χώρα του κόσμου, με τους εξυπνότερους ανθρώπους του κόσμου. Ηταν διασκεδαστική εποχή. Γελάσαμε πολύ.
Κάτι πρέπει να έχει μεσολαβήσει από τότε για να μην μπορούμε να γελάσουμε σήμερα με τα ίδια εκείνα καλαμπούρια. Αλλά μάλλον θα είναι ασήμαντο, γιατί μου διαφεύγει τι ακριβώς έχει συμβεί. Προφανώς, διαφεύγει και από τον δήμαρχο Καμπόσο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
9
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
15/03/2013 18:27
Είναι γνωστό ότι το Αργος δεν είναι μόνο η ρίζα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά εφηύρε και τον κόμπο της γραβάτας και είχε ανακαλύψει πρώτο το μποζόνιο. Απλά ο Καμπόσος είναι ταπεινός και δεν τα λέει.
γιώργος
14/03/2013 09:51
Καμπόσος: Ο Αρβανίτης (από πατέρα) Δήμαρχος Άργους, συνδέεται αιματολογικά με τον Αλέξανδρο της Μακεδονίας, με τον ίδιο τρόπο που συνδέεται ο φάντης με το ρετσινόλαδο, δηλαδή καθόλου. Ω άνδρες Αργείοι. Παρατηρείστε και κάτι άλλο: Γιατί η Χρυσή Αυγή δεν εμφανίζει καμία μαχητική δραστηριότητα εντός της πόλεως; Μα καμία ανακατωσούρα, κάτι βρε αδελφέ που να υποδηλώνει το *μάχιμο* του χαρακτήρα ή έστω *το ήθος* των παληκαριών της;
panoramixgr
13/03/2013 16:01
Kai pros stigmin xarika oti giname prwtoselido giati kati kalo...
ένας δημότης του Άργους
12/03/2013 12:33
Και να φανταστείς οτι τη δαπάνη για την εκδρομή των μαθητών πλήρωσε η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου με το ποσό των 42.000,00. Πόσο νόμιμο μπορεί να είναι αυτό;
ένας από τους δημότες που πλήρωσε την εκδρομή
12/03/2013 08:59
και να γνωρίζετε οτι την συγκεκριμένη πενταήμερη εκδρομή των μαθητών της Γ Λυκείου, όλων των Λυκείων του Άργους, πλήρωσαν ( προφανώς παράνομα )οι πολίτες του δήμου με 42.000,00, μέσω της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης
ANDY
12/03/2013 01:07
BRAVO STON ALEXANDRO KAI MNIMONIO IDEOLOGIKOPOLITICO
απελπισμένος
11/03/2013 18:54
Μια προσεκτική ματιά στα λεγόμενα του δήμαρχου Καμπόσου όχι μόνο σε αυτές τις δηλώσεις έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ένα μίγμα πατριδοκαπηλίας, έρποντος φασισμού, με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας δημιουργεί την δική του πολιτική σχολή στην Αργολίδα. Ανακαλύπτει εχθρούς σε κάθε γωνιά που έχουν βάλει στο μάτι την πόλη του Άργους. Τα ιερά και τα όσια. Δυστυχώς αυτός ο περίεργος λαϊκίστικος φασίζουσας νοοτροπίας λόγος που πολιτεύετε έχει ακροατές και χειροκροτητές. Δηλαδή τα κρατικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν την αδελφοποίηση ελληνικών πόλεων….. Για το παρασκήνιο. Μήπως έπεσε τηλέφωνο στην πρωινή ζώνη από τον άλλο αργολιδεα Σαραβάκο (πρώην νομάρχη της Ν.Δ. στην Αργολίδα, υποψήφιο με τον Τατούλη στις περιφερειακές που στον δεύτερο γύρω επέστρεψε στο μαντρί της Νέας Δημοκρατίας) που τώρα βολοδέρνει στην κρατική τηλεόραση.
Αλέξανδρος
11/03/2013 15:56
ο εθνικισμός έχει κτυπήσει ταβάνι... ως φύλλο συκής στην απέραντη γύμνια μας...εδώ και τώρα Μνημόνιο ιδεολογικοπολιτικό...χωρίς το οποίο το οικονομικό δεν πρόκειται να υλοποιηθεί...και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση επανεκκίνηση της ανάπτυξης...
Δικαιος
12/03/2013 00:18
Υπάρχουν κάποιοι που μόλις ακούνε τη λέξη πατρίδα παθαίνουν κάτι. Οι γνωστοί του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να την απεχθάνονται αλλά δε συμφωνούμε όλοι. Στο Αργος πάντως ο Καμποσος πήρε 64% και ο λαός τον αγαπάει γιατί ειναι κοντά του με πολλές κοινωνικές δράσεις και δομές οπως κοινωνικά ιατρεία , φαρμακεία, παντοπωλεία αλλά και πολλά αλλα. Αλλωστε μόλις 2 χρόνια Δημαρχος δεν εχει καμμιά απο τις αμαρτίες των (παλαιομματικών)αντιπάλων του και το παλεύει με όρεξη και μεράκι. Μην είστε τόσο αυστηροί.