Βρούτσης προς Δένδια: Νίκο σώσε με…

ΕΓΩ ΤΟΝ ΒΡΟΥΤΣΗ δεν τον ξέρω, με την έννοια ότι δεν έχω σχέση με τον άνθρωπο –ούτε τυπική. Τον γνωρίζει όμως ο Δένδιας, ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ (Προστασίας του Πολίτη όπως τον ονόμασε ο Γιώργος).

ΕΤΣΙ, ΟΤΑΝ χθες το πρωί κατά τις 11 του χτύπησε το υπουργικό, στην αρχή νόμισε ότι κάτι ήθελε να του αναφέρει σε σχέση με τα εργασιακά.

Φευ. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής άκουσε έναν άνθρωπο πανικόβλητο!

–Νίκο σώσε με…

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ είναι γνωστά. Διμοιρίες ΜΑΤ που στάθμευαν εκεί κοντά –από πάνω στην Πανεπιστημίου –κατέφθασαν στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, έπαιξαν ξύλο με τους «εισβολείς» του ΠΑΜΕ, και στη συνέχεια κουβάλησαν καμιά 35αριά από αυτούς στη ΓΑΔΑ.

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑ στον Βρούτση. Τον βρήκα, βράδυ πια, ακόμη συγκλονισμένο από το γεγονός.

Αν δεν άντεχε η πόρτα στο γραφείο μου τώρα μπορεί να μη μιλούσαμε, μου είπε. Ή βαριά τραυματισμένος θα ήμουν ή δεν ξέρω…

–Υπερβολικά ακούγονται όλα αυτά. Και άλλες φορές έχουν γίνει καταλήψεις γραφείων.

–Εχουν γίνει, αλλά ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν χτυπήσει τους αστυνομικούς που βρίσκονται στο γραφείο και τις κοπέλες που σηκώνουν τα τηλέφωνα.

–Μήπως αντιστάθηκαν; Επιτέθηκαν ίσως στους καταληψίες;

–Μα τι λέτε, τίποτε δεν έκαναν. Αυτοί ήρθαν με ρόπαλα και με σκοπό να τα διαλύσουν όλα. Και το κατάφεραν. Το μόνο που δεν κατάφεραν ήταν να χτυπήσουν εμένα, γιατί κλειδώθηκα στο γραφείο και άντεξε η πόρτα…

–Συγγνώμη, να σας ρωτήσω κάτι; Πώς ανέβηκαν όλοι αυτοί επάνω;

–Γιατί το υπουργείο αυτό είναι ξέφραγο αμπέλι. Γιατί φυλάσσεται μόνο από έναν σεκιούριτι. Γιατί κανείς δεν ελέγχει κανέναν. Και γιατί ο οποιοσδήποτε κάνει πλέον ό,τι θέλει…

ΜΟΥ ΕΙΠΕ και άλλα διάφορα για τη βία που διογκώνεται καθημερινά και έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, γεγονός που μου έδωσε την αφορμή να του υπενθυμίσω ότι όταν άρχισαν τα γιαουρτώματα και οι προπηλακισμοί πολιτικών γελούσαμε και μερικοί το φχαριστιόνταν κιόλας. Επειδή αυτοί που προπηλακίζονταν ήταν απλώς οι αντίπαλοι. Τώρα;

ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ πάντως όσων συνέβησαν στο υπουργείο Εργασίας (πάνω και κάτω στη Σταδίου), αξίζει να επισημάνω το καπέλωμα που επιχείρησε –και εν πολλοίς επέτυχε –ο ΣΥΡΙΖΑ επί του ΚΚΕ, σε μια εκδήλωση την οποία προφανώς σχεδίασε ο Περισσός, σε μια προσπάθεια να ανακαταλάβει το χαμένο έδαφος στο πεδίο της αγωνιστικότητας.

ΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ εξελισσόταν η επέμβαση των ΜΑΤ για την ανακατάληψη των γραφείων και «απελευθέρωση» του Βρούτση, εμφανίστηκαν στο σημείο δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πάνω στα σπρωξίματα με τους αλληλέγγυους σπρώχτηκαν και αυτοί. Φυσικά άλλο που δεν ήθελε η Κουμουνδούρου, η οποία εξέδωσε δριμύτατη ανακοίνωση καταγγέλλοντας το «όργιο κυβερνητικής καταστολής στο κέντρο της Αθήνας»!

ΜΠΟΡΩ να φανταστώ τη φίλη Αλέκα (Παπαρήγα, με την οποία μας συνδέει το πάθος για τον Παναθηναϊκό) τι νεύρα θα είχε χθες όλο το απόγευμα…

Κάνει τον Κινέζο ο Καμμένος

ΒΕΒΑΙΩΝΩ ότι δεν έχω την παραμικρή διάθεση να ασχολούμαι και μάλιστα επί καθημερινής βάσεως με τα πεπραγμένα –«έργα και ημέρες» τα λέγαμε παλιά –του προέδρου του κόμματος «Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες» Πάνου Καμμένου, αλλά δεν με βοηθάει και ο ίδιος.

ΕΝΩ εμφανίζεται λαλίστατος σε ό,τι αφορά άλλα ζητήματα, θέματα τα οποία τον καίνε προσποιείται ότι δεν υπάρχουν. Κοινώς κάνει το παπί, τον Κινέζο, τον «σφυρίζω αδιάφορα», γενικά τον «δεν πά’ να λένε, θα βαρεθούν και θα σταματήσουν».

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ πρόσφατο: διερωτήθηκα χθες αν ο μάρτυρας ονόματι Κυριάκος Τόμπρας του Χρήστου που εμφανίστηκε κατά την εκδίκαση της αγωγής του Αντρίκου Παπανδρέου δήθεν αυθόρμητα έχει καμιά σχέση με έναν Κυριάκο Τόμπρα, οικονομικό του σύμβουλο και υπεύθυνο στρατηγικού σχεδιασμού του κόμματος, δεδομένου ότι στο δικαστήριο ο εν λόγω Τόμπρας είχε δηλώσει ότι δεν γνωρίζει τον πρόεδρο Πάνο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ δεν έλαβα φυσικά. Ούτε από τον πρόεδρο Πάνο ούτε από τον Τόμπρα. Ως εκ τούτου, άρχισα κι εγώ να ψάχνω. Και τι ανακάλυψα; Οτι ο εν λόγω Τόμπρας, ο μάρτυρας, άκου τώρα κάτι συμπτώσεις, είναι ίδιος, μα ίδιος μιλάμε –πρόσωπο, σωματότυπος, ομιλία, κίνηση –με τον σύμβουλο του κυρίου προέδρου!

ΕΙΝΑΙ δε τόσο κολλητός στο καμμενοσύστημα ώστε ο πρόεδρος τον τοποθέτησε στις 13 Ιανουαρίου στην Κεντρική Προσυνεδριακή Επιτροπή (ΚΠΟΕ) –όπως λέγεται ο καταφανώς καμμενοόρος! Τον κουβαλάει δε παντού (εξού και τον πήρε και στη δίκη επί της αγωγής Παπανδρέου, δεν εξηγείται αλλιώς), αν κρίνω από το γεγονός ότι σε μια συνάντηση που βρήκα στο Διαδίκτυο με τον υπηρεσιακό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης λίγο πριν από τις εκλογές του Ιουνίου συνόδευε τον πρόεδρο Πάνο (δεξιά του στη φωτογραφία).

ΛΟΙΠΟΝ, για να ανακεφαλαιώσουμε: αν δεν έχει πέσει ακόμη φωτιά να τον κάψει (που έβαλε το χέρι του στο Ευαγγέλιο ότι δεν έχει σχέση και δεν γνωρίζει καν τον πρόεδρο Πάνο), υποθέτω ότι έχει υποπέσει στο αδίκημα της ψευδορκίας. Ε, κύριε εισαγγελέα μου;

Κριτική για την Κορομηλά!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ την σε πολύ… υψηλό επίπεδο κριτική που άσκησε ο εκ των σοβαρών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στον εκπρόσωπο Σίμο και πραγματικά αναρωτιέμαι, αν και ο Παπαδημούλης λέει τέτοια πράγματα, τι άλλο μας περιμένει.

ΤΙ ΕΙΠΕ λέτε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον Κεδίκογλου –δημοσιογράφο, με αρκετά χρόνια στο κοντέρ του και κολλημένα ένσημα; Οτι ήταν ψυχαγωγός και διασκεδαστής με τη Ρούλα Κορομηλά! Αρα, τι να μας λέει τώρα…

ΘΑ ΤΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ότι στην Ηπειρο, από όπου καταγόμαστε και οι δύο, υπάρχει η λαϊκή ρήση «καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή». Το άλλο που έχω να επισημάνω είναι ότι αν θέλει να ασκήσει κριτική στον Κεδίκογλου και στην κυβέρνηση έχει χίλιες αφορμές και άλλες τόσες αιτίες να το κάνει. Επικαλούμενος το γεγονός ότι ο άλλος εργαζόταν ένα φεγγάρι στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά μόνο χάσιμο έχει. Αυτά.

Ο «προστάτης» της Κωνσταντοπούλου

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑ στον Αδωνη Γεωργιάδη για να εξάρω την πρόθεσή του να εμφυσήσει αίσθημα ασφάλειας στην κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία δήλωσε ότι απειλείται προκειμένου να φιμωθεί και να μην αναζητήσει την αλήθεια για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ μπλα… μπλα… μπλα…

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ από τη συζήτηση μια περιπαικτική διάθεση ειδικά στο σκέλος της δήλωσης ότι «θα προστατεύσει με το σώμα του» την ακεραιότητα της Ζωής. Πλάκα έκανε ο μπαγάσας!