Στίγμα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/01/2013 10:00 |


Τα μικρομεγάλα ψεματάκια και ο φίλος του προέδρου Πάνου
ΕΙΝΑΙ κοινό μυστικό ότι ο πρόεδρος του κόμματος «Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες» Πάνος Καμμένος έχει μια... έφεση στην υπερβολή (είναι ο ηπιότερος όρος που μπορώ να χρησιμοποιήσω για την περίπτωσή του). Στο πλαίσιο αυτό, λέει και πολλά ψεματάκια - έτσι, για να τονώσει την αγωνιστικότητα του πλήθους που τον ακολουθεί (;)!

ΧΘΕΣ, ας πούμε, έκανε ένα «χάπενινγκ» έξω από τα γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ, το οποίο εγώ ερμήνευσα ως μια προσπάθεια να «τονώσει» τους... οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη - Μουζακίτη, οι οποίοι δέχθηκαν πυρά για την άσκηση δίωξης κατά ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα του '09.

ΤΥΧΑΙΑ; Οχι και τόσο. Διότι ο πρόεδρος Πάνος δεν κάνει τίποτε τυχαίο, αν πρόκειται για να προασπίσει τα συμφέροντά του. Μόλις προχθές είχε κουβαληθεί στους δυο εισαγγελείς προκειμένου να τους πείσει ότι οφείλουν να διενεργήσουν έρευνα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για να εντοπίσουν πιθανή ανάμειξη του Αντρίκου Παπανδρέου στις δανειοδοτήσεις της τράπεζας. Προφανώς γιατί μετά τη διεξαγωγή της δίκης επί της αγωγής Παπανδρέου αντιλήφθηκε ότι δύσκολα θα αποφύγει την καταδίκη.

ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ του «χάπενινγκ» στην ΕΛΣΤΑΤ, παρόντων καμιά δεκαριά συναγωνιστών, με μια ντουντούκα στο χέρι (μεγάλη φωτογραφία) εκφώνησε ηρωικό δεκάρικο, απόσπασμα του οποίου μεταφέρω ως έχει:
«Επιλέξαμε να είμαστε εδώ στην ΕΛΣΤΑΤ, όπου οι εργαζόμενοι αποκάλυψαν την απάτη που έγινε εις βάρος του ελληνικού λαού, ώστε να αλλοιωθούν τα οικονομικά στοιχεία του 2009 για να οδηγηθεί η χώρα στο ΔΝΤ και η ελληνική οικογένεια στην εξαθλίωση».

ΤΑ ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΑ ψεματάκια του προέδρου Πάνου έχουν ως ακολούθως:
- Το έλλειμμα του 2009 αλλοιώθηκε, αν αλλοιώθηκε, στα τέλη του 2010, τον Νοέμβριο συγκεκριμένα.
- Η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η χώρα (και με το ΔΝΤ) υπογράφηκε τον Μάιο του 2010 (στις 2 συγκεκριμένα), δηλαδή έξι μήνες πριν διαμορφωθεί το έλλειμμα στο 15,4%.
- Ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου διορίστηκε στη θέση του τον Αύγουστο του 2010, δηλαδή ΜΕΤΑ το Μνημόνιο.
- Το φούσκωμα του ελλείμματος, αν έγινε, αφορά μόνο - το έχω ξαναγράψει πρόσφατα - μόλις το 1,8%. Είχε διαμορφωθεί στο 13,6% και ανέβηκε στο 15,4% με την άθροιση στο εθνικό έλλειμμα ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ κ.λπ.
- Το πρώτο Μνημόνιο εφαρμοζόταν ήδη, όταν έγινε το υποτιθέμενο φούσκωμα.

ΕΧΟΥΝ σημασία όλα αυτά; Φυσικά και έχουν. Αν σε ενδιαφέρει η αλήθεια. Αν πάλι έχεις το μυαλό του προέδρου Πάνου όπου όλα είναι φύρδην μίγδην, κάτι τέτοιες... μικρολεπτομέρειες δεν σου λένε τίποτα...

ΚΑΙ ΜΙΑ και το έφερε η κουβέντα, αυτός που κατέθεσε ως μάρτυρας του προέδρου Πάνου στη δίκη με τον Αντρίκο Παπανδρέου και ονομάζεται Κυριάκος Τόμπρας του Χρήστου, γεννηθείς το 1963 στην Αθήνα, έναν Κυριάκο Τόμπρα που ο πρόεδρος Πάνος τον έχει οικονομικό σύμβουλο και ένα φεγγάρι και υπεύθυνο στρατηγικού σχεδιασμού τι τον έχει ακριβώς;

ΤΟ ΛΕΩ αυτό διότι ο μάρτυρας που ορκίστηκε στο Ευαγγέλιο ως καλός χριστιανός δήλωσε ρητά ότι «δεν έχει καμία σχέση, φιλική ή επαγγελματική, με τους διαδίκους» όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου.
- Ποιος σας έφερε εδώ; Φίλος, γνωστός; ρώτησε πάλι ο πρόεδρος.
Μόνος μου ήρθα, απάντησε ο μάρτυρας.
- Και πώς ξέρατε ότι σήμερα αυτή την ώρα εκδικάζεται η υπόθεση; ξαναρώτησε ο πρόεδρος.
- Μα το ξέρει όλη η Ελλάδα, ήταν η απάντηση.

ΤΟ ΟΠΟΙΟ σημαίνει ότι αν είναι το ίδιο πρόσωπο (η πηγή μου δηλώνει ότι ΕΙΝΑΙ!), κινδυνεύει να πέσει φωτιά να τον κάψει (αφού ορκίστηκε στο Ευαγγέλιο ότι δεν τον ξέρει τον πρόεδρο Πάνο). Δευτερευόντως, λέω εγώ, έχει υποπέσει στο αδίκημα της ψευδορκίας. Ε, κύριε εισαγγελέα μου;

ΚΛΕΙΝΩ αυτή την «ελεγεία» στον πρόεδρο Πάνο και το κόμμα «Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες» με τα νέα προβλήματα που διαβλέπω να αναφύονται στο εσωτερικό του κόμματος - και δεν εννοώ τη δημιουργία του (ανθυπο)κόμματος Ελλήνων Πρωτοβουλία.

ΧΘΕΣ στη διάρκεια της εκπομπής του Παπαδάκη, ο μόνιμος πελάτης του πάνελ Νότης Μαριάς δήλωσε - εκτός γραμμής - ότι το κόμμα είναι ανοιχτό σε συνεργασία με τις αντιμνημονιακές δυνάμεις (λέγε με ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή).

ΧΤΥΠΗΣΑΝ τα τέλια αμέσως. Στο τηλέφωνο μεγαλοπαράγοντας του κόμματος μου διακήρυξε ότι «αυτός δεν ξέρει τι λέει και δεν εκφράζει το κόμμα». Εγώ που δεν έβλεπα τον Παπαδάκη, ζήτησα λεπτομέρειες:

Είναι εκτός γραμμής, δεν μας εκφράζει, και η υπόθεση της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει καεί εντελώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ πια δεν είναι κατά του Μνημονίου, βουλευτής του βάζει θέμα φόρου πίστεως, στο θέμα των ιμάμηδων εμείς στηρίζουμε την εθνική πολιτική, εκείνοι όχι, υπάρχουν οι θέσεις υπέρ των αναρχικών, πώς θα κάνουμε σύμπραξη;

ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ που την έχω. Και την έχουμε, φαντάζομαι, όλοι...

Υπάρχουν ελπίδες
στο Κατάρ
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ, ο πρόεδρος «καθαρές κουβέντες» Αντώνης επιχειρεί να πείσει το Κατάρ ότι άλλο επενδύσεις και άλλο... εκχωρήσεις. Αλλο κάνω δουλειές και άλλο θέλω να σας πιάσω ομήρους. Οτι στη χώρα, ακόμη και τώρα που είναι πεσμένη στα πατώματα, όσο να πεις, ένα πλαίσιο αξιοπρέπειας υπάρχει. Κατά συνέπεια, δεν είναι και τόσο ευπρεπές να ζητούν κάτι χωρίς διαγωνισμούς...

ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ, δέχθηκα χθες δύο επισημάνσεις από ισάριθμους πολίτες που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Μου σημείωσαν ότι «αυτή η αποστολή (των επιχειρηματιών) είναι η πιο άκαιρη που έγινε ποτέ».

ΡΩΤΗΣΑ. Μου είπαν ονόματα και ιδιότητες. Δεν έχει σημασία να τα καταγράψω εδώ. Αλλά ακούγεται, για παράδειγμα, τουλάχιστον παράταιρο να μετέχουν, ας πούμε, τραπεζικά στελέχη ή δικηγόροι. Τι ακριβώς θα πουλήσουν στους Καταριανούς; Πάσα εξήγηση δεκτή...

ΑΡΓΑ το βράδυ επικοινώνησα με άνθρωπό μου που μετέχει στην αποστολή του προέδρου Αντώνη.
- Πώς τα πήγατε;
Καλούτσικα, τον άκουσα μαγκωμένο.
- Αυτό το «καλούτσικα» δεν μου ακούγεται πολύ ζεστό.
Δεν είναι. Οι άνθρωποι νόμιζαν αρχικά ότι ήρθαμε για καμιά αρπαχτή, αν καταλαβαίνεις τι λέω. Μετά, όταν τους είπαμε ότι έχουμε συγκεκριμένα πράγματα  που αφορούν την ενέργεια, τα τουριστικά, τη γη κ.λπ. και δώσαμε και παραδείγματα, έδειξαν ενδιαφέρον.
- Εκλεισε τίποτε;
Θα δούμε και σήμερα.
Κατάλαβα...

Οι... στροφές
που ζαλίζουν
ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ, να επισημάνω ότι μια χαρά τα πήγε στη Στάη το αριστερό αγόρι  Αλέξης. Τον βρήκα σε καλή φόρμα και επίσης αρκετά προετοιμασμένο, τόσο που να τον δικαιολογώ για την «ίωση» που σκαρφίστηκε για να μη συγκαλέσει τη Γραμματεία του κόμματος. Τον ενημερώνω, πάντως, ότι σήμερα τον περιμένουν πώς και πώς να εξηγήσει γιατί τόσες... στροφές, που τους ζάλισαν, στην Αμερική...

1
dp
30/01/2013 19:47
το αριστερό αγόρι Αλέξης , κατά την διατύπωση σου, πότε ανακάλυψε τον διάβολό ώστε και να συμμαχήσει μαζί . Τον έστειλε ο Σόιμπλε και αυτός ΄πήγε στην ΑΜΕΡΙΚΉ στην Μητρόπολη του καπιταλισμού πιστεύοντας ότι κάπου εκεί κρύβεται τον βρήκε και τα βρήκε;