ΑΡΓΗΣΕ αλλά ήρθε. Και μάλιστα επέλεξε ως έδρα του τα Εξάρχεια. Αναφέρομαι στο Ιδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς Ντι Λίνκε. Είναι το τρίτο γερμανικό πολιτικό ινστιτούτο που έρχεται στην Ελλάδα μετά το Φρίντριχ Εμπερτ των Σοσιαλδημοκρατών και το Κόνραντ Αντενάουερ των Χριστιανοδημοκρατών. Το Ιδρυμα, όπως διαβάζω στο σχετικό ενημερωτικό, θα αναλύσει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης «και των επιβαλλόμενων μέτρων στην Ελλάδα» ενώ προτίθεται «να υποστηρίξει τους συντρόφους στον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική που επιβάλλει τα σκληρά αυτά μέτρα». Για την ιστορία σημειώνω ότι μία εκ των ηγετών που ακολουθούν την πολιτική αυτή είναι η γερμανίδα Καγκελάριος, η οποία και πληρώνει την επιχορήγηση του Ιδρύματος…
ΤΟ ΡΟΖΑ ΛΟΥΞΕΜΠΟΥΡΓΚ εγκαινιάζει την έλευσή του στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα με ομιλία του ηγέτη του Ντι Λίνκε Μπερντ Ρίξινγκερ (φωτογραφία) και του εν Ελλάδι ομολόγου του Αλέξη Τσίπρα.
ΜΕΝΩ στον Τσίπρα, ο οποίος ενημέρωσε χθες την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και για τη μίνι ευρωπαϊκή του περιοδεία. Οπως μου λέει κατάσκοπός μου, ο Αλέξης ούτε λίγο ούτε πολύ εκμυστηρεύθηκε ότι ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς του είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να χειριστεί την αναδιάρθρωση του χρέους και να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. Τέτοια φιλία δεν την περίμενα.