EMΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ Κίνδυνος εκτροπής

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/06/2011 07:00 |

ΟΙ ΣΚΗΝΕΣ των διαδηλωτών που µούντζωναν και έφτυναν τα αυτοκίνητα των βουλευτών έξω από το Κοινοβούλιο προκαλούν αποτροπιασµό σε κάθε σκεπτόµενο άνθρωπο. Φάτσες παραµορφωµένες από µίσος ασχηµονούσαν µε χυδαίο τρόπο.

ΜΟΥ ΛΕΝΕ ότι οι άνθρωποιαυτοί δεν προήλθαν απότη συγκέντρωση των «Αγανακτισµένων» στο Σύνταγµα αλλά από τη συγκέντρωση της «Σπίθας» στα Προπύλαια – εκεί όπου µεταξύ Ελύτη και εθνικών σαλπισµάτων, οι παρόντες φώναζαν«αέρα, αέρα, να φύγει η χολέρα»… ∆ΕΝ ΞΕΡΩ. Αλλά ακόµη κι αν είναι έτσι, η ουσία του προβλήµατος µένει ίδια. ∆ιότι θα ήταν λάθος να περιοριστούµε στον αποτροπιασµό και την αυτονόητη καταδίκη τέτοιων ενεργειών.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ θα πρέπει να αντιµετωπίσουµε κατάµατα την πραγµατικότητα: στη χώρα µας συγκροτείται και διογκώνεται ένα αντικοινοβουλευτικό, αντιδηµοκρατικό και κυρίως αντισυστηµικό ρεύµα. ΤΟ ΡΕΥΜΑ αυτό δεν έχει σαφή πολιτικό προσανατολισµό. Τροφοδοτείται από κάθε µορφής λαϊκισµό, δεξιό κι αριστερό. Ενισχύεται από όλα τα απλοϊκά στερεότυπα που διακινούν τα τηλεοπτικά πρωινάδικα. «Φέρτε πίσω τα κλεµµένα». Είναι µε την ίδια ευκολία απολίτικο και υπερπολιτικοποιηµένο.

ΤΟ ΡΕΥΜΑ αυτό αγκαλιάζει όλες τις ηλικίες και πολλά κοινωνικά στρώµατα. Μετακινείται από τη ∆εξιά στην Αριστερά (και πίσω) µε την ίδια άνεση που πάει το Μετρό Οµόνοια - Αµπελοκήπους.

ΦΩΝΑΖΕΙ αδιακρίτως «κλέφτες» και «προδότες»,µουντζώνει τη Βουλή και αποδοκιµάζει κάθε επώνυµο λόγο που δεν αναπαράγει τη ρητορική του. Απλουστευτικό, ισοπεδωτικό, εξισωτικό, επικίνδυνο… ΤΟ ΡΕΥΜΑ αυτό δεν έχει σχέσηµε τους «Αγανακτισµένους» των πλατειών – άσχετα αν δηλώνουν και αυτοί «αγανακτισµένοι». Αποτελεί, όµως, µια εύφλεκτη ύλη ικανή να τινάξει στον αέρα τη δηµοκρατία µας.

ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ, θα έπρεπε να το περιµένουµε. Η χώρα διέθετε πάντοτε ένα υπόστρωµα υστέρησης και καθυστέρησης, το οποίο στις στενόχωρες στιγµές βγαίνει στην επιφάνεια.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, οι στιγµές είναιπραγµατικά στενόχωρες. Ακόµηπερισσότερο που η οικονοµική κρίση ερµηνεύτηκεόχι ως µια συλλογική εθνική αποτυχία αλλά ως χρεοκοπία ενός «συστήµατος», το οποίο προσωποποιούσε όλα όσα οι άνθρωποι αυτοί απεχθάνονται. ΘΕΩΡΟΥΝ, µε άλλα λόγια, ότι ήλθε η ώρα όχι της διόρθωσης και της ανόρθωσης αλλά της εκδίκησης. Αισθάνονται την ταπείνωση προσωπικά. Και ζητούν την τιµωρία όχι των ενόχωνή των υπαιτίων αλλά των άλλων.

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ δηµοκρατική πολιτεία δεν µπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιες απαιτήσεις. Και ούτε καµία δηµοκρατική κυβέρνηση µπορεί «να κηρύξει τη χώρα µας ως εφεξής ελεύθερη από κάθε χρέος προς τους δανειστές µας» – όπως ζητούν… ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ η διάσταση ανάµεσα στην έλλογη πρακτική µιας δηµοκρατικής πολιτείας και το αλόγιστο θυµικό κάποιων πολιτών της στοιχειοθετεί αντικειµενικά σε περίοδο κρίσης έναν κίνδυνο εκτροπής.

Θα πρέπει να αντιµετωπίσουµε κατάµατα την πραγµατικότητα: στη χώρα µας συγκροτείται και διογκώνεται ένα αντικοινοβουλευτικό, αντιδηµοκρατικό και κυρίως αντισυστηµικό ρεύµα

182
γο
04/06/2011 17:55
το τελευταιο καταφυγιο των απατεωνων ειναι η επικληση των θεσμων και της δημοκρατιας. εχουν τρομαξει για τα καλα ολοι τους γιατι υποψιαζονται οτι το χερι του ανεργου και του απελπισμενου θα ειναι βαρυτερο απο αυτο των πιτσιρικαδων με τις μολοτωφ
γο
04/06/2011 17:55
το τελευταιο καταφυγιο των απατεωνων ειναι η επικληση των θεσμων και της δημοκρατιας. εχουν τρομαξει για τα καλα ολοι τους γιατι υποψιαζονται οτι το χερι του ανεργου και του απελπισμενου θα ειναι βαρυτερο απο αυτο των πιτσιρικαδων με τις μολοτωφ
Μιχαήλ Λέος
03/06/2011 23:04
Απευθύνομαι στους λεγόμενους αγανακτισμένους (και πρώην κακομαθημένους) :

Αυτό που κατ’ ουσία και πρωτίστως {και επισήμως...)κατέρρευσε στις 23 Απριλίου του 2010 δεν ήταν η Ελληνική οικονομία αλλά το πολιτειακό σύστημα, εκφραζόμενο τα τελευταία 35 χρόνια από την πολιτική μιας οικογενειακής ολιγαρχίας, η οποία, διαπλεκόμενη με τους λίγους γνωστούς κεφαλαιούχους του τόπου, φανάτισαν και διέφθειραν τον λαό είτε με το σλόγκαν ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ. Δηλαδή μια κομματική χούντα, που αναπαραγόμενη και με έναν σταθερό και υπάκουο πολιτικό πυρήνα βάση πανούργων κομματικών μηχανισμών καθώς και μια διαρκώς ελεγχόμενη δικαιοδοσία, κατάφερε να κρατηθεί στην εξουσία και να απολαύσει υπέρμετρες πολυτέλειες, μίζες και άλλους πλουτισμούς εις βάρος του Δημοσίου. H διακυβέρνηση της χώρας ήταν γι’ αυτούς κατ’ εξοχήν μια νομική υπόθεση, δηλαδή υπουργικές αποφάσεις, διατάξεις, χαρτιά και σφραγίδες. Μεταξύ τους ανταγωνίζονταν μόνο για την μέγιστη ανάκτηση οπαδών, κατά κανόνα με ρουσφέτια και διορισμούς, μεταφέροντας έτσι το διεφθαρμένο σύστημα και προς τα κάτω.

Μεγάλη όμως απεδείχθη και η δεκτικότητα του Έλληνα για τέτοιου είδους διακυβερνήσεις, δηλαδή με βόλεμα, διαπλοκές, ρουσφέτια, κομπίνες, λαδώματα κλπ., και αυτό με μια εκπληκτική έλλειψη συνοχής, τόσο στα τοπικά όσο και στα εθνικά θέματα. Ίσως λόγω παρερμηνείας του Δαρβινισμού, ο θάνατος σου η ζωή μου, ο καθένας για πάρτι του κλπ. Ο Δαρβίνος όμως μίλησε για την επιβίωση ενός είδους (ενός συνόλου) και όχι για αυτήν ενός ατόμου. Ίσως να το έχει στο αίμα του, ίσως λόγω παραπληροφόρησης: Το Εγώ τώρα σας έβαλα, εσείς μάθετε να κολυμπάτε, θέλω να πιστεύω ότι ο γέρο-Καραμανλής θα το είχε πει και στον ανιψιό του. Αλλά αυτός ποτέ δεν έμαθε να κολυμπά, αλλά ούτε και οι άλλοι, πόσο μάλλον ο λαός ο οποίος θα είχε την ευκαιρία (μερικού και μόνο) εξευρωπαϊσμού, ιδιαιτέρως στον κοινωνικό τομέα, στον οποίο σαφώς υστερούσε και ακόμη υστερεί. Οποιαδήποτε και να είναι τα αίτια, αυτά τελικά οδήγησαν στην απόλυτη δυσπιστία μεταξύ κράτους και πολιτών, η οποία υπήρξε και το κύριο αίτιο της μεγάλης φοροδιαφυγής.

Η Ελλάδα έχει ήδη ξεπουληθεί συστηματικά από τον νυν… και αμήν, εκλογές η μη. Και για τον λόγο αυτό τα γιαχουαρίσματα στους δρόμους δεν επιφέρουν τίποτε παρά μόνο περαιτέρω ζημιές.
Τζο
03/06/2011 19:27
Κυρία Καλόγλου το ΠΑΣΟΚ δεν κυβέρνησε αυτή την χώρα επί 20 και βάλε συναπτά έτη; τι είδους αμνησία είναι αυτή που σας έχει πιάσει όλους τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ ; Κόμμα είναι , δεν είναι θρησκεία; Είναι λογικό να θεωρείται ότι αυτοί που έφεραν την χώρα σε αυτ''ην την κατάσταση με τις πολιτικές τους αποφάσεις να μας σώσουν κιόλας. Δεν συμμετείχε ο κος Παπανδρέου στις κυβερνήσεις του πατρός και Σημίτη ;Και κυρίως πως τολμάτε να λέτε ότι το δελτίο του MEGA και ο great Pretender αυτοπροσώπως δεν έχει στηρίξει την κυβέρνηση αυτή; Είναι οι στυλοβάτες αυτής της κυβέρνησης!!!Και ακολουθούνται από ΣΚΑΙ και ΝΕΤ με εξίσου έντονο ζήλο!! Μάλλον κατοικείται σε άλλη χώρα...Δεν πειράζει περαστικά και άμα θέλετε παραδίδεται και το εκλογικό σας βιβλιάριο...
Κάποιος που ξέρει
03/06/2011 18:18
Κάλα τα λές Γιάννη όπως πάντα. Αυτοί που αναφέρεσε είναι ακροδεξιοί και κομμουνιστές οι οποίοι συμφωνούν στην απαξίωση της Ελληνικής Δημοκρατίας, και στην διάλυση της με τα όπλα. Γράφουν στο olympia.gr, και γεινκά είναι τόσο βλάκες που πιστεύουν σε κάθε είδους συνομωσία, όπως πχ chemtrails, ufo, elohim, κτλπ. Αυτοί οι άνθρωποι είναι που δημιουργούν τα βίαια επεισόδια και έχουν τον ισοπεδωτικό φασιστικό λόγο. Είναι λυπηρό οι ηλίθιοι μιας χώρας να έχουν έρθει στο πολιτικό προσκήνιο.
Κώστας
03/06/2011 18:11
Οκ, δεν πληρώνουμε τους δανειστές ως γνήσιοι έξυπνοι Έλληνες...Πώς θα επιβιώσουμε; Αυτό είναι το μέγα ερώτημα, αφού ψηφίζατε 2 τετραετίες τον καταλληλότερο Καραμανλή και τον Αλογοσκούφη του...Το θέμα είναι όμως κ Πρετεντέρη η αμφισημία και η διγλωσσία των ΜΜΕ, που παίζουν τον ρόλο τους στην επιφαινόμενη πολιτειακή εκτροπή, γιατί περί εκτροπής πρόκειται όταν πλέον κανείς πολίτης δεν έχει εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα και στο πολίτευμα. Θα έπρεπε να στηρίζετε την κυβέρνηση, την οποία και εγώ θεωρώ ανίκανη για πολλούς λόγους, πριν τις μεγάλες μάχες και όχι να παίζετε ύποπτο ρόλο. Πώς και δεν κάνατε ήδη πρωθυπουργό τον Λοβέρδο δεν ξέρω...
Κώστας Αλεξανδρίδης
03/06/2011 17:33
Για ποια "δημοκρατία" μας μιλάτε κ. Πρετεντέρη; Γι αυτή την μεταπολιτευτική καθεστωτική διαχείρηση του πολιτέυματος που γέννησε και ανάθρεψε τάξεις νεοπλούτων εις βάρος των πολλών και αδυνάμων; Γι αυτή που βούλιαξε την χώρα στην ανεργία και την ανέχεια των νέων για να ζουν καλά οι βολεμένοι των εκάστοτε καθεστωτικών; Για την ελλάδα το υ ρουσφετιού και της ανηθικότητας; Για την Ελλάδα που ανοίγει την ανικανότητα και την τεμπελιά; Για την Ελλάδα που μας πληγώνει καθημερινά; Αυτή την "δημοκρατία" των λίγων και των ανισοτήτων, χάρισμά σας. Αλλά την Ελλάδα δεν σας την χαρίζουμε. Εγώ ζω ένδεκα χρόνια στην ξενιτειά για να βρώ όλα αυτά που η δική σας "δημοκρατία" μου στέρησε. Γι αυτό, καιρός είναι πια να κυττάξουμε την ουσία και όχι τους "θεσμούς" της ανισότητας. Εγώ θέλω μια Πατρίδα των ίσων ευκαιριών, των ίσων πολιτών και της σκληρής δουλειάς. Θέλω μια πατρίδα που μας κάνει περήφανους και όχι ντροπιασμένους. Και θέλω μια πατρίδα που τα παιδιά μου και οι επερχόμενες γεννεές θα έχουν ένα μέλλον να προσβλέπουν. Κι αν αυτό σημαίνει ότι όλα θα πρέπει να γκρεμιστούν και να χτιστούν ξανά από την αρχή, ας είναι έτσι. Ευνομούμενη πολιτεία δίχως κοινωνικό συμβόλαιο είναι καταδκασμένη να αποτύχει. Όταν οι πολιτικοί και οι κοινωνικοί λειτουργοί (όπως πχ οι δημοσιογράφοι) δεν αποτελούν κοινωνικούς ταγούς και δεν θέττουν εαυτόν στο όφελος του συνόλου, δεν έχουν θέση στο συλλογικό και κοινωνικό - αποτελούν όργανα συμφερόντων και ομάδων που ελέγχουν αυτό που εσείς αποτελείτε "δημοκρατία" και όλο και περισσότεροι αισθάνονται ως κατσπιεστική ολιγαρχία...
Ένας αναγνώστης
03/06/2011 16:39
Αυτή η εκτροπή, κύριε Πρετεντέρη, δεν είναι κίνδυνος! Είναι αναγέννηση απο το άθλιο καταδειναστευτικό κατασκεύασμα το οποίο εσείς ποτέ δεν παραλείπετε να μας πασάρετε ως <<δημοκρατία>>. Δεν είναι δημοκρατία η πάρλα με γραβάτα, κύριε Πρετεντέρη!!! Ούτε τα ακαταλαβίστικα του κάθε ανίκανου που προσπαθεί να εντυπωσιάσει για να επανεκλεγεί!! Μόνο μια δημοκρατία υπάρχει, και αυτή είναι η άμεση. Και θα την κατακτήσουμε, κι ας παρλάρετε εσείς περι <<εκτροπών>>.
Μνήμη Κρίση
03/06/2011 16:17
Οι "αγανακτισμένοι" του φόρουμ δεν έχουν κατανοήσει ότι οι μούτζες και οι προπηλακισμοί απευθύνονται επίσης στους θεσμούς και όχι μόνο στα πρόσωπα. Δυστυχώς αγαπητοί αυτή τη φορά ο Πρετεντέρης έχει δίκαιο. Αφού δεν σας κάνουν οι πολιτικοί γιατί δεν βγάζατε άλλους; αφού δεν υπήρχαν γιατί δεν πολιτευόσασταν; αφού ούτε αυτό γίνονταν γιατί συνεργαστήκατε με διεφθαρμένους; γιατί απομονώσατε λογικές και πατριωτικές φωνές; Αφού ούτε αυτά κάνατε τότε πως έφτασε η χώρα εδώ; Την φέρανε οι 300 την στιγμή που όλοι οι άλλοι δεν θέλανε; Αλλά πες ότι εσείς είστε νοικοκυραίοι και εργατικοί και κάνατε σαν εργατικά μυρμήγκια τη δουλειά σας και δεν "προλαβαίνατε" να ασχοληθείτε με τα κοινά σαν καλοί ιδιώτες (βρισιά στην αρχαία ελλάδα) και δεν ενοχλήσατε πολιτικό για ρουσφέτι. Πως θα διορθωθούν τώρα τα πράγματα; καταργώντας τους βουλευτές και τους θεσμούς; διδάσκοντας την αναρχία και το χάος; Κυρίως γιατί ούτε αυτήν την ώρα δεν κάθεστε να κάνετε κάτι απλό και δημιουργικό αλλά και δύσκολο: να σκεφτείτε, να προτείνετε και να επικοινωνήσετε ιδέες, λύσεις προτάσεις αντί να προωθείτε το εύκολο: πανικό και αναρχία. Αλλά "Υπάρχει και άλλος τρόπος αλλά σου κάνει κόπος, αγάπη μου μεγάλη" που λέει και το άσμα
alfonious alfonios
03/06/2011 15:56
Επειδή ανάμεσα στους πνευματικούς μας ανθρώπους που έρπουν μπροστά στην κάθε εξουσία (Θυμάστε το θερμό χειροκρότημα των ακαδημαϊκών μας στον πάνσοφο Παπαδόπουλο;) υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις, είναι καλό να διαβάσουμε το άρθρο του Χ. Γιανναρά που πραγματεύεται το ίδιο θέμα: http://yannaras.gr/2011/04/a%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CE%B7-%CE%B2%CE%AF%CE%B1/
Alfonious Alfonios
03/06/2011 15:46
"ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ, θα έπρεπε να το περιένουε. Η χώρα διέθετε πάντοτε ένα υπόστρωα υστέρησης και καθυστέρησης, το οποίο στις στενόχωρες στιγές βγαίνει στην επιφάνεια." Λάθος. Το υπόστρωμα καθυστέρησης, του οποίου από τους κύριους εκφραστές είναι ο Πρετεντέρης (ακόμη και το επώνυμό του δηλώνει την ανειλικρίνειά του. Τυχαίο; Δε νομίζω!) κυριαρχεί σε περιόδους νηνεμίας. Σε περιόδους κρίσης, τα καλύτερα στοιχεία των Ελλήνων βγαίνουν στην επιφάνεια. "Φάτσες παραορφωένες από ίσος ασχηονούσαν ε χυδαίο τρόπο." Μιλάει για τον εαυτό του, προφανώς, ο Πρετεντέρης. Δεν πειράζει, πρετεντέρηδες, ασχημονείστε όσο προλαβαίνετε. Ξέρετε οτι έρχεται και η σειρά σας. Γνωρίζετε καλά οτι στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, από την πρώτη μέρα, μαζί με τους πολιτικούς βρίζει κι εσάς ο κόσμος σύσσωμος. Γερόντοι και γερόντισες, παιδάκια και μητέρες, λαϊκοί και κληρικοί, όλοι μαζί φωνάζουν "αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιοκάφροι", "Η ανατροπή δεν είναι εκπομπή, Πρετεντέρη ψόφα να κάνουμε γιορτή", "Δε θέλουμε λεφτά, δε θέλουμε δουλειές, θέλουμε το Σκάι να λέει παπαριές". Στην Αργεντινή, όταν έπεσε πείνα, ο κόσμος όπου έβλεπε πολιτικούς και δημοσιογράφους τους καθάριζε. Καταλαβαίνεται οτι την κατάσταση την οδηγείτε προς τα κει, γι αυτό τρέμετε.
ΠΛ
03/06/2011 15:45
ΘΑ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΗΝΣΟΡΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΤΕΥΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΕΛΥΣΑΝ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΧΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.
Στάθης
03/06/2011 14:48
κ. Πρετεντέρη, από τα γραφόμενά σας είναι σαφές πως δεν έχετε καταλάβει ότι αυτό το κίνημα είναι των νοικοκυραίων. Λογικό, αφού συναναστρέφεστε μόνο celebrities, εκπρόσωπους του lifestyle, αμφιλεγόμενους επιχειρηματίες και λοιπά συμφύρματα. Θα πρέπει να ξέρετε ότι οι νοικοκυραίοι έχουν αποφασίσει να καταλύσουν το ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ σύστημα και όχι τη δημοκρατία. Θέλετε δε θέλετε, αυτό το σύστημα ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ, με κάθε τίμημα. Το αν θα χαθείτε κι εσείς μαζί του, ως υπερασπιστής του ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ συστήματος, δεν ενδιαφέρει κανέναν απολύτως...
economlena
03/06/2011 14:18
Έκτατο δελτίο Απαγορεύονται οι μούτζες,τα φτυσίματα και τα γιουχαρίσματα προς τον πολιτικό κόσμο Οι βουλευτές μας είναι ότι πολυτιμότερο μας έχει μείνει Δείξτε λίγο σεβασμό βρε παιδιά κ. Πρετεντέρη μαξέψου επιτέλους
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΔΑΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
03/06/2011 13:31
Καλημέαα σας αγαπητέ κύριε Πρετεντέρη.
Προφανώς πιστεύετε ότοι ξαφνικά οι Ελληνες έγιναν σαδιστές καί βάλθηκαν να βλάψουν την Δημοκρατία τής χώρας τους απλά επειδή έτσι ξύπνησαν το πρωί ή επειδή τρελάθηκαν από την νυχτερινή κρεβατομουρμούραΗ κάποιος σατανικός δάκτυλος τούς παρακινεί..
Προφανώς αν πιστεύετε κάτι τέτοιο πλανάσται οικτρά.
Πλανάσθαι όπως καί το πολιτικό σύτσημα το οποίο με πάθος στηρίξατε καί στηρίζετε όχι μόνο εσείς αλλά καί η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ.
Μάλλον δεν έχετε αντιληφθεί τίποτα.
Η χώρα ζεί μία τραγωδία η οποία ακόμα είναι στίς αρχές της καί θα την σημαδέψει ανεξίτηλα καί θα είναι πολύ μεγαλύτερη καί από την Σμύρνη καί από την Κατοχή καί από τον Εμφύλιο.

Είναι ντροπή να νομίζετε ότι ξαφνικά ο λαός τρελάθηκε καί να προσπαθείτε να το στηρίξετε αυτό.

Δυστυχώς γιά όλους ήρθε η ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμός.

The sting
03/06/2011 12:20
...Κινδυνεύει η δημοκρατία από τους αγανακτισμένους και όχι από τους κονομημένους, όπως και του λόγου σου κ. Πρετεντέρη; Αν δημοκρατία είναι το καθεστώς που οι πολιτικοί με κλέβουν και όποτε αντιδρώ, όταν αντιδρώ, θα βγαίνουν τα τσομπανόσκυλα του συστήματος-δημοσιογράφοι να με κράζουν, γιατί αντέδρασα, τότε μάλλον έχεις διαστρέψει τα πράγματα κ. Πρετεντέρη. Αλήθεια το μπουκάλι που πέταξες στο παιχνίδι μπάσκετ Παο - ΑΡΗ, ήταν στα πλαίσια της αντίληψής σου για τη δημοκρατία; Εσύ τραμπούκισες γιατί θεώρησες ότι αδικήθηκε η ομάδα σου από τους διαιτητές και εγώ θα κάτσω να με πηδάτε κάθε μέρα και εκάστη με τη σειρά, όλοι οι εξουσιαστές και θα κατηγορούμαι ότι χαλάω τους κανόνες του παιχνιδιού; Τί λες ρε Πρετεντέρη, πας καλά; Ακόμη δεν είδατε τίποτε και να ξέρετε ότι το παραμύθι σας δεν θα έχει καλό τέλος, όχι μόνο επειδή έχετε μετατρέψει τη δημοκρατία σε λάστιχο, αλλά επειδή έχετε ξεπεράσει κάθε έννοια απανθρωπιάς και αντικοινωνικότητας. Είσαστε ό,τι πιο σάπιο και εγκληματικό έχει περάσει από την χώρα από συστάσεώς της...
papas mitsos
03/06/2011 11:04
Εμεις το καθυστερημένο και με υστέρηση υπόστρωμα τις κοινωνίας, παλεύουμε στο δρόμο και δεν πουλάμε θεωρίες ανάλογα με το ύψος των επιταγών που παίρνεται εσείς και γενικότερα τα ΜΜΕ κάτω από το τραπέζι για να γίνεται καθοδηγητές της κοινής γνώμης. ΡΕ Ο ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ............. ΟΥΣΤ!!! ΟΥΣΤ!!! ΟΥΣΤ!!!
Προφήτης
03/06/2011 10:47
Είπε ο Θεός ο Πρετεντέρης: Ενισχύεται από όλα τα απλοϊκά στερεότυπα που διακινούν τα τηλεοπτικά πρωινάδικα. Φέρτε πίσω τα κλεμμένα.
Απάντηση: Απλοικό στερεότυπο?Παιδί μου είσαι στα καλά σου? Όταν σε κλέβουν θέλεις α) ο κλέφτης να πάει φυλακή και β) να σου επιστραφούν τα κλεμμένα. Βέβαια έχεις ένα δίκιο γιατί δεν μπορεί το σύστημα να μας επιστρέψει ούτε τα χρόνια μας ούτε τους κόπους μας ούτε τα όνειρα μας.

Είπε ο Θεός ο Πρετεντέρης: Φάτσες παραμορφωμένες από μίσος ασχημονούσαν με χυδαίο τρόπο.
Απάντηση: Ακούστε κύριε,όταν με κλέβουν με ταπεινώνουν με ξεπουλάνε και από πάνω με κοροιδεύουν, τότε το λιγότερο που με απασχολεί είναι η γλυκάδα στο πρόσωπο μου.Ξύπνα και βγες από το ροζ συνεφάκι...

Θοικος
03/06/2011 10:18
Γιαννακη,που το ξερεις,οτι δεν θα βρεθει καποιο ασταθες ατομο,που τη στιγμη που τα πραγματα ζοριζουν,δεν θα πεταξει καμια κοτρωνα ή δεν θα τραβηξει καποιο μαχαιρι,να καθαρισει; Υπογραφεις οτι δεν θα γινει ποτέ αυτο; Και τι θα γινει μετά,αν αρχισουν τα οργανα;Λες να κατσουν να τους σφαξετε σαν αρνια;Δεν θα αντιδρασουν;Και τι ειδους αντιδραση θα γινει,θα βγουν τα οπλα και θα αρχισουν να βαρανε; Για να σε δω τι θα πεις; Και τι θα γινει μετά με ολους μας,οταν θα σταματησουν επι τοπου οι ενεσεις ρευστου απο τους αποξω;Τι θα φαει η αφεντια σου; Εισαι και καλομαθημενος βλεπεις. Για να σε δω τι θα πεις. Να σου πω εγω.Θα φαει ο ενας τον αλλο.Αυτο θελεις; Δεν εχεις ακουσει,οτι "το γινατι βγαζει ματι";
Δ. Ζαπώνης
03/06/2011 09:38
Εξαίρετο, απόλυτα εύστοχο και ιδιαίτερα τολμηρό,καθότι έχει επιβληθεί ιδεολογική και σωματική τρομοκρατία στην χώρα μας. Μόνη ένσταση, η συνολική αθώωση των "αγανακτισμένων". και μία παράκληση: Τολμήστε μία εκπομπή στην Τηλεόραση, όπου θα καλέσετε "αγανακτισμένους" και "νεομπολσεβίκους" της ΙΣΚΡΑ (ελληνιστί ΣΠΙΘΑΣ) και κάποιος γενναίος θα αντικρούσει ένα προς ένα τα γελοία ιδεολογήματα και επιχειρήματά τους.
Δημητρης Α. Κερκυρα
03/06/2011 07:54
Σ '' ευχαριστουμε ΥΠΑΛΛΗΛΕ....
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Β
03/06/2011 07:20
να αρχισετε να φοβαστε οταν ξεσηκωθουν οι νοικοκυραιοι,και οχι οι επαγγελματιες διαδιλωτες,αυτο παθατε τωρα εσεις και οι ομοιοι σας κ ΠΡΕΝΤΕΤΕΡΗ με τους αγανακτησμενους πολιτες.
Κωστας Τ.
03/06/2011 05:40
Καλα αυτα κ. Πρετεντερη, αν οντως αυτοι στη βουλη δεν ηταν κλεφτες και δουλευαν με παθος μερα-νυχτα να πανε τη χωρα μπροστα. Εσεις βαζετε το χερι σας στη φωτια για αυτο; Παντως εμενα το αρθρο μου φαινεται τρολ... Ο Γιαννης εχει βαλει παλι στοιχημα για τα περισσοτερα σχολια και ηδη εχει μαζεψει 8 σελιδες.
Νικος
03/06/2011 04:14
Τι λετε κυριε Πρετεντερη; Καταλαβαινετε τι λετε; Καταλαβαινετε τις εννοιες των λεξεων; Βλεπετε εσεις καποιο κοινοβουλευτικο συστημα που λειτουργει, οταν οι βουλευτες ακολουθουν κομματικη γραμμη, κ αυτη προερχεται απο προδοτες της χωρας; Βλεπετε εσεις καποιο δημοκρατικο συστημα που λειτουργει, οταν η θεληση κ το μελλον των πολιτων αγνοειται συστηματικα; Βλεπετε καποιο συστημα που λειτουργει, - οταν τα νοσοκομεια ειναι εδω κ δεκαετιες ρημαγμενα, - η στυνομια αδυνατει ή δεν επιθυμει να ελεγξει την εγκληματικοτητα, - η εφορια εισπραττει φορους μονο απο τους χαμηλοτερα αμειβομενους, - ο στρατος δεν μπορει πλεον ουτε τα συνορα να διαφυλαξει με επαρκεια, - οταν τουρκικα πολεμικα σκαφη κανουν βολτες ανενοχλητα στον Σαρωνικο, - οταν ο ελεγχος των δημοσιονομικων αποτελει ανεκδοτο, - οταν οι μιζες δισεκκατομυριων ειναι φαινομενο που κοντευουμε να συνηθισουμε κ να θεωρουμε φυσιολογικο, - οταν με την πρωτη πυρκαγια καιγεται η μιση Ελλαδα, - οταν πλεον εχουμε παραδωσει τα κυριαρχικα μας δικαιωματα κ κινδυνευουμε να δουμε στην Ακροπολη ολλανδικες σημαιες - οταν προχτες στο κτιριο της ελληνικης βουλης κυμματιζε αγγλικη σημαια, - οταν για ραντεβου με γιατρο του ΙΚΑ περιμενεις τεσσερις μηνες κ ο ασθενης πεθαινει, - οταν σε ολον τον πλανητη μας δειχνουν με το δαχτυλο κ μας κοροϊδευουν, ΕΣΕΙΣ επιμενετε οτι ΕΜΕΙΣ ειμαστε εναντιον της Δημοκρατιας; Θα πρέπει να αντιετωπίσΕΤΕ κατάατα την πραγατικότητα: Κυριε Πρετεντερη, θα επρεπε να ντρεπεστε, να παραιτηθειτε, κ να δωσετε ολοκληρη την περιουσια σας στους φτωχους, κ παλι να μην διαννοηθειτε ποτέ πια να ξεφουρνισετε τετοιες σαχλαμαρες! ΕΣΕΙΣ ειστε ο κινδυνος για την Δημοκρατια, οχι εμεις, κυριε προστατη των προδοτων.
γιώργος π
03/06/2011 03:05
πονηρέ και επιτήδειε πρετεντέρη, προχθές εσύ δεν έδινες τις ευλογίες σου στους αγανακτισμένους;
γπγπγ
03/06/2011 01:40
το τελευταιο καταφυγιο των απατεωνων ειναι η επικληση της δημοκρατιας και της ομαλοτητας, ,,αλλα το παραμυθακι τους δεν πιανει αλλο..τωρα αν μαζι με τα ξερα καουν και μερικα χλωρα σκασιλα μας, ας προσεχαν.. ειμαι ανεργος εδω και 5 μηνες , η οικογενεια μου που ειχε ενα αξιοπρεπες επιπεδο διαβιωσης βρισκεται πια στα ορια της φτωχειας , ποτε δεν εγλυψα κανεναν τους και ζω και αναπνεω για την μερα που θα τους δω να φευγουν τρεχοντας,,
irene mergu
03/06/2011 01:32
k.πρετεντερη δεν νομιζεται οτι τραβηξε πολυ αυτη η αθλια συμπεριφορα της κυβερνησης και με την δικη σας φανατικη υποστηρηξη. μηπως μπορειται να μας πειτε ολοι εσεις οι οι δημοσιογραφοι τι τιτλους σπουδων εχεται ποσα χρηματα παιρνεται το μηνα ,σε τι σπιτια μενεται κποσα ξοδευεται εσεις οι γυναικες σας και τα σοια σας για τα συνολακια σας που φορατε αρκετα σας ανεχθηκαμε και ειναι καιρος να αρχισεται να τα ακουτε και εσεις. θα συνεχισουμε.
Tsioumanis George
03/06/2011 01:22
Η εκτροπή έχει ήδη πραγματοποιηθεί από τα κόμματα της κοινοβουλευτικής σαπίλας και από την διαπλοκή των συμφερόντων από τους εργολαβο-καναλάρχες εργοδότες σας. Η σοβαροφάνεια και ο υπερσυντηρητισμός σας είναι ατυχέστατη πολεμική στο κίνημα. Ο αυθορμητισμός της μούτζας είναι επικίνδυνος για τους λακέδες που υπηρέτησαν τόσα χρόνια τη σαπίλα. Γιατί άραγε; Έχει έρθει το τέλος της τέταρτης εξουσίας και τσούζει...Ούτε οι γιαγιαδες με τα εγκεφαλικά δεν σας ανέχονται πια...η σιχαμάρα λειτουργεί ως αντανακλαστικό. Ξεπεσμένοι "αριστοκράτες" πια δημοσιγραφοι του βεληνεκούς Πρετεντέρη επιτίθενται σε ένα αυθόρμητο κίνημα που ευτυχώς είναι απολιτίκ και όχι μολυσμένο με τις ιδέες του πολιτικού συστήματος που τόσα χρόνια "χαμουρευόταν" με τις δημοσιογραφάρες τύπου ''''ξέρεις-ποιος-είμαι-εγώ;'''' ΥΓ: Η σιχασιά των γιαγιάδων με το εγκεφαλικό για τις δημοσιογραφάρες δεν εξισώνεται σε καμία περίπτωση με τον "αποτροπιασμό κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου" για τις μούντζες.
Γιώργος Στ
03/06/2011 01:21
Λαέ της πλάκας και του καφέ ..!!τόσο παρτακιας λαός δεν πρέπει να έχει ξανά υπάρξει.. Δε σκέφτηκε ποτέ του ούτε τις παλαιότερες αλλά ούτε και της επόμενες γενιές του!!!ακόμα και τώρα!!!!!
Θανασης Παπαδοπουλος
03/06/2011 01:05
Ευχαριστώ για τη λογοκρισία..... Δημοκρατικοί
Θανασης Παπαδόπουλος
03/06/2011 01:03
Καλά μιλάς κι εσύ ρε χουλιγκάνε? Ξέχασες πως ήταν η μούρη σου όταν πέταγες μπουκάλια στο κλειστό του οακα? Για ένα λάθος σφύριγμα? Εγώ όχι. Και κρίνεις τον κόσμο για τη ροχάλα, που του έχετε πιεί το αίμα? Αυτά να τα γράφεις για όσα χρυσόψαρα σου έχουν απομείνει να σε βλέπουν, να σε διαβάζουν, και κρατάς ακόμα δουλειά στην τηλ. και την εφημερίδα. Δε ξέρω για πόσο. Καλά κάνεις λοιπόν και εσύ και οι όμοιοί σου, και έχετε χαθεί απο τους δρόμους, γιατί ξέρετε ότι και για σας ο κόσμος έχει πολύ ροχάλα... Εδώ όμως μπορείτε και δε σας βλέπει. Έρχετε όμως το καλοκαιράκι... στο νησάκι.... χα!!!!! Σου έφχομαι καλές διακοπές...
ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ
03/06/2011 00:39
΄΄Η χώρα διέθετε πάντοτε ένα υπόστρωα υστέρησης και καθυστέρησης'''' Ωραια τα λετε! Βρε ουστ .
Josef Stalin
03/06/2011 00:30
αχ ρε κακομοιρη prtender το βλεπεις να ρχεται σε λιγο ολοι αυτοι που μουτζονουν προς τη βουλη θα γυρισουν και προς τα σενα! για να το καταλαβεις καλυτερα κανε μια βολτουλα στο συνταγμα αυριο το βραδυ πεζη και καλοχαιρετα και τον κοσμο! μετα γραψε αλλο ενα αρθρακι για το ποσο φασιστες ,ανοητοι,φτηνοι,ζωα και οτι αλλο σου κατεβει ηταν αυτοι που σε φτυνανε (στην καλυτερη και πιο ηπια εκδοχη)
ιωάννα παντελή
03/06/2011 00:14
κ. Πρετεντέρη ποιός σας πληρώνει και τα λέτε αυτα? Ποιά συμφέροντα εξυπηρετείτε? Νομίζετε κι εσείς και αυτοί που σας υποκινούν ότι ο λαός δεν μπορει να κρίνει? Ότι άμα βγει στις τηλεοράσεις ένας "σοβαρός" δημοσιογραφος με κύρος, θα ενστερνιστούμε άμεσα την άποψη του? Ε λοιπόν σφάλλετε κύριε Πρετεντέρη! Ο λαός δεν αντέχει πια! Οφείλουμε για εμάς και τα παιδιά μας να αντιδράσουμε στο μαζικό ξεπούλημα της χώρας!!
ιωάννα παντελή
03/06/2011 00:14
κ. Πρετεντέρη ποιός σας πληρώνει και τα λέτε αυτα? Ποιά συμφέροντα εξυπηρετείτε? Νομίζετε κι εσείς και αυτοί που σας υποκινούν ότι ο λαός δεν μπορει να κρίνει? Ότι άμα βγει στις τηλεοράσεις ένας "σοβαρός" δημοσιογραφος με κύρος, θα ενστερνιστούμε άμεσα την άποψη του? Ε λοιπόν σφάλλετε κύριε Πρετεντέρη! Ο λαός δεν αντέχει πια! Οφείλουμε για εμάς και τα παιδιά μας να αντιδράσουμε στο μαζικό ξεπούλημα της χώρας!!
Δημήτρης Ακίτας
03/06/2011 00:13
Πρετεντέρη δεν πείθεις ούτε τη γιαγιά μου. Οι απόψεις σου είναι επικίνδυνες για την πραγματική δημοκρατία, τη δική μας δημοκρατία, όχι την τηλεοπτική σας δημοκρατία. Εμείς είμαστε το μέλλον, εσείς το παρελθόν. Το παραμύθι τελειώνει και - ευτυχώς - θα έχει για μας αίσιο τέλος. Οι υπόλοιποι θα κριθούν για τα έργα τους.
παναγιωτησ πεταλωτησ
02/06/2011 23:44
αντε ρε χολερα κι εσυ
τ. γ.
02/06/2011 23:38
χαχαχαχχαχ!!! τέλειο: "ε την ίδια άνεση που πάει το Μετρό Οόνοια - Απελοκήπους"! Μα πως φαίνεται πόσο συχνά συναγελάζεστε με εμάς τους κοινους θνητούς, ε? Α ρε, πόσο θα σας ανεχόμαστε ακόμα..
Bill
02/06/2011 23:23
Κύριε Πρετεντέρη ας πάρουμε τα πράγματα ένα ένα : 1 ) Γιατί ο κόσμος να εμπιστευτεί ένα πολιτικό σύστημα που το βάφτισαν δημοκρατικό αλλά οι ίδιοι το απαξίωσαν ? 2 ) Οι θεσμοί είναι θεσμοί και δεν πρέπει να κρύβονται πίσω απο τους θεσμούς αυτοί που μας έφεραν στην καταστροφή. 3 ) Η αγανάκτηση των πολιτών δεν ήρθε απο το πουθενά , ήρθε απο την πολιτική τους αδυναμία να ηγηθούν έναν λαό 11 εκατομυρίων . 4 ) Ο λαϊκισμός και οι καριερίστες πολιτικοί που τους νοίαζει μόνο η καρέκλα μας αγανάκτησε 5 ) Στους νόμους της Φυσικής όλα έχουν μια δράση και μια αντίδραση , η γενισιουργός δύναμη που προκαλεί την αντίδραση είναι η δράση. Άρα η δράση του πολιτικού συστήματος οδηγεί σε περίεργες αντιδράσεις. Τέλος επειδή είμαι και αναγνωστης σας θέλω να πω πως καλά κάνετε και προσπαθήτε να τηρήσετε τους θεσμούς αλλά νομίζω πως είναι λίγο αργά. Ο λαός περνά δύσκολα και τα ΜΜΕ έπρεπε κι αυτά να αφυπνήσουν τον κόσμο την περίοδο του μεγάλου " ύπνου " 2004 - 2009 όπου όλα έδειχναν πως πάμε για καταστροφή. Αλλά τότε σας θυμίζω παρουσιάζατε (όχι εσείς) τον κ . Καραμανλή ώς τον απόλυτο ηγέτη..και μόνο ηγέτης δεν αποδείχτηκε..!
Γιώργος
02/06/2011 22:55
Πόση προπαγάνδα πια; Πόση; Πόσο να αντέξουμε; Ντροπή σου Πρετεντέρη, ντροπιάζεις το επώνυμό σου, ντροπή σου!
Φανή Λούγκλου
02/06/2011 22:03
Αγαπητέ κύριε Πρετεντέρη,

Αισθάνομαι βαθύτατα προσβεβπημένη από τα λεγόμενά σας. Δεν καταλύω εγώ τη δημοκρατία επειδή φωνάζω "κλέφτες" και φασκελώνω. Η δηομκρατία μου δίνει το δικαίωμα να σταθώ έξω από τη βουλή και να εκφραστώ με αυτό τον τρόπο. Δεν έχω κάτι με το κτίριο και με την ιδέα που αντιπροσωπεύει. Είμαι θυμωμένη με αυτούς που μπανοβγαίνουν εκεί, οι οποίοι φυσικά βρεθηκαν εκεί με τη δική μου ψήφο. Αλλά όλοι κάνουμε λάθη σε αυτή τη ζωή και ζητώ συγγνώμη για τις επιλογές μου. Δεν είναι αυτό το θέμα μου όμως. Εγώ λοιπόν έχω δικαίωμα να σταθώ απ'' έξω και να βρίσω. Η δημοκρατία όμως δίνει το δικαίωμα και στον άλλον που είναι μέσα να να βγεί και να σταθεί μπροστά μου, με το κεφάλι ψηλά, να με κοιτάξει στα μάτια και να μου ζητήσει εξηγήσεις, αν είναι αθώος. Αν είναι ένοχος, και πάλι μπορεί να βγει έξω να μεκοιτάξει στα μάτια και να μου ζητήσει συγγνώμη. Να μου πει την αλήθεια και να μου ζητήσει μια ευκαιρία να διορθώσει τα λάθη του. Εγώ θα του τη δώσω γιατί ακόμα ελπίζω. Αυτοί όμως έφυγαν από την πίσω πόρτα. Έφυγαν φοβισμένοι, δεν είχαν το θάρρος να με αντιμετωπίσουν. Αυτό λοιπόν το ερμηνεύω ως εξής:: είναι ένοχοι και δεν έχουν φιλότιμο. Κι εγώ θα συνεχίζω να φωνάζω κλέφτες και να φασκελώνω μέχρι να βγει κάποιος και να με πείσει ότι κάνω λάθος. Όχι όμως μέσα από την ασφάλεια της τηλεόρασης. Να έρθει να σταθεί μπροστά μου. Να μιλήσουμε. Να κάνουμε διάλογο. Και τότε θα ζητήσω εγώ συγγνώμη. Γιατί εγώ έχω φιλότιμο.
CHUCK NORRIS
02/06/2011 21:49
ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΕΟΚΩΠΗΜΕΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ 1000 ΕΥΡΩ.
Φώτης
02/06/2011 21:43
Οι απαντήσεις σας βρίσκονται σε αυτό το βίντεο στο γιου τιουμπ <<H καζάκης Δημήτρης Ελλάδα την για ποτέ έγινε που ανάλυση οικονομοτεχνική καλύτερη>> αφιερώστε 2 ώρες να δείτε πράγματα που ήδη ξέρετε.
gpsign
02/06/2011 21:43
Τολμάει και μιλάει για Δημοκρατία και Πολιτισμό ο αλητάκος που πετάει μπουκάλια στα γήπεδα απο τις θέσεις βέβαια των επισήμων.Το ακριβοπληρωμένο ανθρωπάκι του κεφαλαίου,υπαλληλίσκος φουκαριάρης του κάθε αφεντικού που τον πληρώνει καλύτερα, ενάντια στα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού.Συνειδητός υπαλληλίσκος. Εύγε του!!!
Κ. Αράπικος
02/06/2011 21:42
Συγγνώμη που επιμένω, αλλά εδώ διαβάζω σχόλια που λένε "θα σας πάρει ο διάολος". Ή "λέτε βλακείες". Ήθελα νά ''ξερα τι στο διάολο έγραψα εγώ και κόψατε το σχόλιό μου. Είναι καθαρά θέμα περιέργειας. Όχι ότι περιμένω να διαβάσουν οι αναγνώστες σας το σχόλιό μου και νά ''ρθουν τα πάνω, κάτω. Αλλά μ'' έχει φάει η περιέργεια.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΙΖΟΣ
02/06/2011 21:25
Τι του μιλατε του σιχαματος ολοι σας ωρε...αυτο το κατακαθι νομιζει οτι εκπρωσοπει εμαςμτον λαο...ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΤΡΑΒΑ ΨΟΦΑ......Σαν καλος ρουφιανος που εισαι στα εχω δωσει μπαμ το ονοματεπωνυμο μου,τραβα δωστα ταγματασφαλιτη
Γιάννης Ε.
02/06/2011 21:24
Όσο η αντίδραση αυτών που έφτυναν και μούτζωναν τα αυτοκίνητα των βουλευτών είναι αποτέλεσματης επίδρασης ενός "απλουστευτικού, ισοπεδωτικού, εξισωτικού, επικίνδυνου λόγου" πάνω σε ένα "υπόστρωμα υστέρησης και καθυστέρησης", άλλο τόσο απλουστευτικό, ισοπεδωτικό εξισωτικό και ακόμα περισσότερο επικίνδυνο είναινα θεωρείς ότι τα φτυσίματα και οι μούτζες, ακόμα και οι λεκτικοί προπηλακισμοί, αποτελούν κίνδυνο για τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Και είναι πραγματικά επικίνδυνη για τη δημοκρατία μια θέση που με αφορμή ένα μεμονωμένο επεισόδιο, που πραγματικά δεν είχε σε τίποτα να προσφέρει σε αυτή την πρωτόγνωρη συγκέντρωση του συντάγματος, προπαθεί να στοχοποιήσει ως "εχθρούς της δημοκρατίας" όλους αυτούς που εκφράζουν μια άποψη αντίθετη με την κυρίαρχη πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Αλήθεια τα φτυσίματα και οι μούτζες είναι τελικά πιο επικίνδυνα από μία κυβέρνηση που κάθε φορά που κατεβάζει ένα νομοσχέδιο απειλεί τους βουλευτές ότι αν λάβουν υπόψη τους την άποψη των ψηφοφόρων τους και καταψηφίσουν το νομοσχέδιο θα τους διαγράψει; Είναι πιο επικίνδυνα από μια κυβέρνηση που γράφει στα παλιά της υποδήματα το σύνταγμα της χώρας; ΥΓ Προφανώς ο κ. Πρετεντέρης δεν μετακινείται με τις δημόσιες συγκοινωνίες, για αυτό και θεωρούσε επίσης "επικίνδυνους για τη δημοκρατία" όσους ήταν στα κινήματα "δεν πληρώνω" που αντιδρούσαν στις αυξήσεις των κομίστρων. Όποιος έχει πάρει έστω και μια φορά το μετρό, ξέρει πολύ καλά ότι το τρένο που περνά από την Ομόνοια δεν πάει στους Αμπελόκηπους...
Φώτης 2
02/06/2011 21:02
Κύριε Πρετεντέρη καλησπέρα. Να σας κάνω μία ερώτηση κύριε Πρετεντέρη οι προπιλακισμοί είναι κατάλυση της δημοκρατίας και στο παρελθόν όταν ξυλοκοπήθηκαν συνταξιούχοι από τα ματ είχαμε εφαρμογή δημοκρατικών μεθόδων.
Γεώργιος Π.Τσίρος
02/06/2011 20:58
Κύριε Πρετεντέρη... καταλαβαίνω απόλυτα την αγωνία σας να "προστατέψετε"ένα σύστημα που έντεχνα παράγει και προάγει δημοσιογράφους κατευθυνόμενους μίσθαρνα όργανα της όποιας εξουσίας.. άτομα σας και εσάς που ζουν μακρυά και έξω από την καθημερινότητα.. που τάχα ενδιαφέρονται για την προάσπιση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μας αλλά στην ουσία ενδιαφέρονται για την απρόσκοπτη συνέχιση της δικής τους πορείας. Δεν διάβασα πουθενα όμως την λέξη"τιμωρία" ή μήπως δεν πρεπει να τιμωρηθεί κανείς για την καταστροφική διακυβέρνηση τόσων ετών ,μια διακυβέρνηση που εσείς προσωπικά στηρίξατε με όλες σας τις δυνάμεις;
Είναι δικός μας ο John!
02/06/2011 20:50
Αυτό με το μετρό, μήπως ήταν επίτηδες; Κλείνει το μάτι; Λέει πως είναι μαζί μας και απλά δουλεύει από μέσα για τη δημοκρατία;
Γρηγόρης
02/06/2011 20:34
Γιατί ρε παιδιά δεν πηγαίνετε έξω από τα γραφεία της ΝΔ να τα κάνετε αυτά. Αυτοί είναι που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, παρέλαβαν το έλλειμμα στα 164 δις και το παρέδωσαν μετά από 7 χρόνια στα 294 δις. Έτσι ώστε να σκέφτονται οι πολιτικοί ότι αν διαλύσομε την οικονομία θα μας λυντσάρουν κάποια στιγμή στο μέλλων και να προσέχουν. Η ισοπέδωση όλοι είναι το ίδιο δεν βοηθάει σε κάτι, αντίθετα στρέφεται κατά των θεσμών της δημοκρατίας. Θέλει και λίγη προσοχή το πράγμα διότι στην αναμπουμπούλα χαίρετε ο λύκος. Να μη μας προκύψει και κανένας στρατηγός με τεθωρακισμένα και αρχίσει να λέει ΄΄ εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας αναγκαστήκαμε να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας ΄΄ όπως έκανε ο Παπαδόπουλος.
Ευριπίδης Φανούρης
02/06/2011 20:21
Τι ακριβώς περιμένετε για να κατεβάσετε αυτό το αίσχος που αναρτήσατε για άρθρο; Μήπως είστε κλειδωμένοι σε κανα υπόγειο και δεν παίρνετε είδηση για το τι γίνεται γύρω μας;
Paris Samios
02/06/2011 19:55
Κύριε Πρετεντέρη, μάλλον δεν έχετε αντιληφθεί ότι κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν υπήρχε και ούτε υπάρχει. Επομένως δεν αναπτύσσεται ένα αντιδημοκρατικό ρεύμα αλλά ένα ρεύμα που ζητά την ουσιαστική αποκατάσταση της δημοκρατίας με ένα σύγχρονο σύνταγμα και νέο πολίτευμα. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Ποια η θέση του Προέδρου της δημοκρατίας σήμερα με όλα αυτά τα γεγονότα, δηλαδή ο αρχηγός του κράτους που είναι αρμόδιος και σε ποια κατάσταση θα δράσει όταν θα διαλυθεί η χώρα τελείως και θα γίνει Λιβύη; Ένα άλλο παράδειγμα της έλλειψης δημοκρατίας είναι έλλειψη αποφασιστικότητας κατά συνείδηση στους βουλευτές. Οι βουλευτές σήμερα είναι τα πρόβατα του κάθε αρχηγού κόμματος, αυτό είναι δημοκρατικό; Τέλος να σημειώσω ότι και αυτή η "ανώριμη" δημοκρατία που είχαμε τόσα χρόνια καταπατήθηκε με τον τρόπο που λειτούργησε η κυβέρνηση αυτή και αυτό δεν το λέω εγώ το λένε έγκριτοι συνταγματολόγοι.
ΘΠ, Αγγλία
02/06/2011 19:55
Αποφασιζομεν και διατασσομεν την απαγορευση της μουτζας και του φτυσιματος βολευτων. Θα επιτρεπεται μόνο μεταξυ των θυματων του Μνημονιου. Ειναι οντως απρεπεις συμπεριφορες για την ''δημοκρατια'' σας. Η δικια μας δημοκρατια ειναι αλλου.
Παναγιώτης Κούστας
02/06/2011 19:54
Κύριε Πρετεντέρη, είναι πλέον φανερό ότι ζείτε σε μια εντελώς άλλη περιοχή του σύμπαντος, in a galaxy very far away...και αυτό θα ήταν έως και συμπαθητικό αν δεν ήταν τόσο δραματικά επιζήμιο. Το λινκ δεν είναι από το δικό μου blog, αλλά λέει όσα ακριβώς θα ήθελα να πω, οπότε ιδού: http://derveniotis.wordpress.com/2011/06/02/%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1/
Αγανακτισμενος #345087
02/06/2011 19:48
Ευτυχως που εχουμε λαμπρους δημοσιογραφους σαν τον Κο Πρετεντερη που ναι και Αμεροληπτοι και δεν ειναι στο Μισθολογιο κανενός. Μα κανενος απολυτως. Οι μπραβοι που κυκλοφορουν μαζί του ειναι απλα αφιερωμενοι θαυμαστες του και το Τζιπ με το οποιο σιυλατσαρει ευγενικη χορηγια της Πηγασος ΑΕ. Μιας και τ αφεντικο , εχει το πιο καινουργιο μοντελο! Σας ευχαριστουμε Κε Πρετεντερη γι ατην αδεκαστη , αμεροληπτη και πανω απο ολα διαφανη ενημερωση. Εξ αιτιας αυτης πηρα την Ελευθερια να βαλω το πληρες ονοματεπωνυμο μου . Σας ευχαριστω. Παραγματικα σας ευχαριστω που τετοιες δυσκολες ωρες γιατον τοπο , ο καθενας δειχνει τις προτιμησεις του!
Ενας αναγνωστης
02/06/2011 19:42
Κ. Πρετεντερη λετε βλακειες. Ο κοσμος ζητα η αμεση δημοκρατια η μη ευθηνη για τα οσα λαθη καταστρεφουν τη χωρα! Καταλαβατε; Δεν προκειται εγω επ'' απειρον να πληρωνω για τα λαθη αλλων, εκει που εγω δεν ουτε καν μπορουσα να συμμετεχω σε αποφασεις που διελυσαν τη χωρα. Αλλα συνεχιστε αν θελετε να μας λετε βλακειες. Ουδεις σας λογαριαζει! Η κινηση θα μεγαλωνει μεχρι να σας παρει και σας ο διαολος!
αντώνης
02/06/2011 19:41
Πως το είχε πεί ο Ταλευράντ? "Συκοφαντείτε, συκοφαντείτε. Πάντα κάτι μένει.." Γιαυτό κ. Πρετεντέρη μια διευκρίνηση: Αντισυστημικό, ΝΑΙ !!! Αλλα αντιδημοκρατικό μόνο στο μέτρο της δικιά τους (σας?) δημοκρατίας, που δεν είναι και δικιά μας. Αυτής της δημοκρατίας που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους (σας).
Καλόγλου Μαρία
02/06/2011 19:33
Σωστα τα λέτε. Μήπως όμως θά ''πρεπε και σεις οι δημοσιογράφοι να σταματήσετε να πυροδοτείτε την κατάσταση αυτή του εκτροχιασμού; Υποστηρίξτε τουλάχιστον και λίγο τις προσπάθειες μιας κυβέρνησης που απ΄ο τι φαίνεται τουλάχιστον προσπαθεί να σώσει έναν λαό που από τη μια έχει τα δίκια του αλλά από την άλλη δεν έχει και καμμιά συνείδηση του τι σημαίνει κοινωνική συνείδηση. Ενός λαού που διαπεδαγωγείται συστηματικά για χρόνια μέσα απ΄τα κανάλια σας...Τι να πρωτοαντιμετωπίσει αυτή η κυβέρνηση:το οικονομικό;τους μετανάστες;τον ρατσισμό;την παιδεία;το δημοσιονομικό;τα παλαιοκομμουνιστικά κόμματα;τους βολεμένους συνδικαλιστές;τους ίδιους της τους βουλευτές;τη φοροδιαφυγή;τον Σαμαρά και το κόμμα του που θα πρεπε να έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γής λες και δεν είναι καθόλου πια υπεύθυνοι;τους γιατρούς και τα νοσοκομεία με τις μίζες;τα αυθαίρετα;την μόλυνση;τις αποκρατικοποιήσιες; Πολύ λυπάμαι που δεν έχετε καταλάβει ότι ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε όλοι. Αλλάξτε και σεις λιγάκι. Πάψτε να χαϊδεύετε τον κοσμάκη και κάνετε πιο εποικοδομητική κριτική. Τολμήστε λίγο να τα βάλετε με κάποια κακά κατεστημένα για να κάνετε μια αρχή. Μπορείτε; Βγάλτε τα άπλυτα κάποιων... Για παράδειγμα τις ρεμούλες της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Κανείς δεν τόλμησε να το κάνει. Αντίθετα καλείτε τον Κο Κακλαμάνη να μιλήσει κιόλας στην εκπομπή σας. Τι να πω;
apos
02/06/2011 19:30
Το φοβικό και υποκριτικό σου κείμενο το προσπερνώ. Κρατώ μόνο μια φράση που δείχνει πόσο μακριά είσαι από τον κόσμο που προσπαθείς να καθοδηγήσεις. Μάθε λοιπόν, ότι το κανένας συρμός του μετρό δεν πάει από την Ομόνοια στους Αμπελόκηπους. Αυτά. Γίνεσαι πολύ επικίνδυνος γιαννάκο...
Φώτης Π. Μπόμπολας
02/06/2011 19:21
Γιάννη Πρετεντέρη, είσαι ένα απίστευτα, αδιανόητα και εξωπραγματικά, θρασύτατο, διεφθαρμένο, διαπλεκόμενο, προπαγανδιστικό, γκεμπελικό, τομάρι! Μάλιστα χτυπάς άνετα το ελληνικό champions league. Έχω ασχοληθεί αρκετά με άτομα του είδους σου. Παλιότερα έγραφα σεντόνια με ισοπεδωτικά αντεπιχειρήματα που για την παρανοϊκή και πάντα θρασύτατη προπαγάνδα τους, πάντα σερβιρισμένη σε άρτιο δημοσιογραφικό ή λόγιο περιτύλιγμα. Κάποτε ήσουν σε μια κάποια επαφή με την κοινωνία. Έγραφες και κανα ενδιαφέρον κομματάκι, έκανες και καμιά παρέμβαση με κοινωνικό περιεχόμενο. Την τελευταία δεκαετία γλίστρησες πολύ βαθιά στο βούρκο με τα σκατά της διαπλοκής. Στρεβλώθηκε και η φάτσα σου απ'' τα πολλά καθημερινά ψέματα που σερβίρεις στον κόσμο (βάλε σε αντιπαραβολή την παλιά ευχάριστη γλυκούλικη φατσούλα με την σημερινή διαστρεβλωμένη και αποκρουστική για να καταλάβεις... Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα σου Γιαννάκη (και μαζί το πρόβλημα ολόκληρου του διεφθαρμένου δημοσιογραφικού σιναφιού σου)... ξέρετε ότι αν αυτός ο λαός καταφέρει να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, να πετάξει από πάνω του την πιο προδοτική κυβέρνηση που έχει υπάρξει ποτέ στην Ελλάδα και να αποκηρύξει το μνημόνιο και το τεχνητό, παράνομο, ανύπαρκτο "χρέος"... τότε εσύ και η υπόλοιπη ελίτ της δημοσιο(κοπρο)λαγνείας θα πάτε σπίτι άνεργοι!!! Και καλά... γνωρίζουμε ότι θα έχετε να τρώτε απ'' τα έτοιμα εκατομμύρια που βγάλατε όλες αυτές τις δεκαετίες στην δική μας πλάτη της θεαματικότητας... Όμως η ταπείνωση της απαξίωσης και του εξοβελισμού σας το νιώθετε από τώρα ότι θα είναι αβάσταχτη. Γι αυτό προσπαθείτε με νύχια και με δόντια να κρατήσετε τους προδότες στη θέση τους, εσάς δίπλα τους και τα εκατομμύρια ανέργων της κοινωνίας μακριά σας!!! Κακόμοιρε και θλιβερέ τύπε... παίξε μπάλα όσο μπορείς!... Είναι θέμα εβδομάδων ή μηνών... Τόσο μπορεί να κρατήσει η προσπάθεια σου (σας) να γυρίσετε το ποτάμι πίσω... Όπως είχε πει κι ο περίφημος παρουσιαστής ειδήσεων του CBS Έντουαρντ Ρ. Μόροου... "Καληνύχτα και καλή τύχη" :-Ρ
Νίκος Κόλλιας
02/06/2011 19:13
Οι άνθρωποι που τους έκοψαν το μισθό ή τη σύνταξη δε δικαιούνται να έχουν οργή. Αντίθετα εσύ για ένα φάουλ εναντίον του Παναθηναϊκού πέταξες μπουκάλι στο γήπεδο. Αυτό εσένα αμερόληπτε και ηθικέ κ.Πρετεντέρη τι σε κάνει; Μπα δε θα πάρω άλλη προπαγάνδα, ευχαριστώ. Υ.Γ:Ελπίζω να δημοσιευτεί
alex
02/06/2011 19:10
χαρακτηριστικό των δημοσιογράφων που αντί να ελεγχουν στηρίζουν την εξουσία είναι να κάνουν την τρίχα τριχιά. Έτσι και εδώ ο κ. Πρετεντέρης ανακάλυψε κίνδυνο εκτροπής σε 100 μούτζες και 10 ροχάλες, κατάφερε να διακρίνει μάλιστα "φάτσες παραμορφωμένες από μίσος που ασχημονούσαν με χυδαίο τρόπο"! Έφτασε μάλιστα στο σημείο να διαπιστώσει ότι αυτοί οι "αγανακτισμένοι" προέρχονταν από τα Προπύλαια, λες και γινόταν φέις κοντρόλ και έλεγχος ταυτοτήτων. Τι κρίμα που δεν διέκρινε τις δεκάδες χιλιάδες κοσμου στα προπύλαια και στο σύνταγμα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά διαπίστωσε κιόλας ότι συγκροτείται και διογκώνεται ένα αντικοινοβουλευτικό, αντιδημοκρατικό και αντισυστημικό ρεύμα. Πότε πρόλαβε άραγε να συγκροτηθεί και να διογκωθεί; Μόνο ο κ. Πρετεντέρης γνωρίζει. Και δίχως άλλο ο κακός και σατανικός Τσίπρας και το δόλιο σύριζα θα φταίνε πάλι! Αναρωτιέται όμως κανείς που είδε ο κ. Πρετεντέρης το κοινοβουλευτικό, δημοκρατικό και συστημικό ρεύμα στις συνεχείς κωλοτοτούμπες και επικοινωνιακά τερτίπια του αρχηγού του Λάος, το τελευταίο κατόρθωμα του οποίου ήταν να απειλήσει για επικοινωνιακούς λόγους ότι θα αποσύρει από τη Βουλή τους βουλευτές του κόμματός του. Αυτά τα καθημερινά παιχνίδια εντυπώσεων και συναλλαγών ή η αρνηση βουλευτων να παραπέμψουν συναδέλφους τους που κατηγορούνται για ποινικές παραβάσεις, λειτουργώντας ως συντεχνία είναι που υποβαθμίζουν το κοινοβούλιο και όχι οι μούτζες. Τίποτα όμως δεν ενόχλησε τον κ. Πρετεντέρη σε αυτές τις κατάπτυστες ενέργειες, γι'' αυτό εξάλλου καλεί σχεδόν καθημερινά τον πρόεδρο του λαος και τους βουλευτές του στα παράθυρα. Αλήθεια κ. Πρετεντέρη: πώς και δεν διακρίνατε αντικοινοβουλευτικό, αντιδημοκρατικό και αντισυστημικό ρεύμα στη κατάφορη συνταγματική εκτροπή στην οποία προέβη η κυβέρνηση προκειμένου να ψηφίσει το μνημόνιο; Ή στους κατάπτυστους όρους που εμπεριέχει, που ουσιαστικά παραδίδουν την εθνική κυριαρχία της χώρας στο ΔΝΤ και τη τρόικα; Όπως λέει και ο Στάθης, "Οχι βέβαια! Δεν κινδυνεύει απ'' τον λαό της η δημοκρατία, αλλά απ'' αυτούς που την καταργούν με το Μνημόνιο, απ'' αυτούς που έχουν θέσει το ίδιο το κράτος υπό κατοχήν, απ'' αυτούς που εξολοθρεύουν τον πολιτισμό της εργασίας..." και από τους δημοσιογράφους εκείνους που τρομοκρατούν συστηματικά τον ελληνικό λαό και που στήριζαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την εκάστοτε εξουσία σε βάρος του λαού θα προσθέσω εγώ.

Κ. Αράπικος
02/06/2011 19:04
Mιά απλή ερώτηση όχι απαίτηση. (Δική σας είναι η εφημερίδα). Έστειλα ένα κείμενο και το έφαγε το σκότος. Τι στο καλό χειρότερο έγραφε απ'' αυτά που δημοσιεύετε; Αν το χάσατε, βρείτε το. Αν όχι θα με υποχρεώνατε να μου λέγατε τους λόγους της μη ανάρτησης. Ειλικρινά με έχει φάει η περιέργεια. Το ιμέιλ μου σας είναι γνωστό. Η ανωνυμία ισχύει στον ιστότοπο. Και πάλι ευχαριστώ.
Πετρος
02/06/2011 19:03
Ποια γραμμή κάνει Ομόνοια-Αμπελόκηπους; Κύριε Πρετεντέρη δώστε μου τα φώτα σας, παρακαλώ...
Σωτήρης
02/06/2011 18:58
Η εκτροπή έχει ήδη γίνει, όχι όμως από τους πολίτες αλλά από τους κυβερνώντες. Στην δημοκρατία δεν ψηφίζουμε πρωθυπουργό για τα ωραία του τα μάτια αλλά για αυτά που λέει ότι θα κάνει. Από τη στιγμή που άλλα λέει και άλλα κάνει έχει γράψει στα παλιά του τα παπούτσια τη λαϊκή βούληση και έχουμε πει αντίο στη δημοκρατία.
Elena
02/06/2011 18:54
Αγαπητοί φίλοι, τι θα γίνει επιτέλους, πότε θα κατανοηθεί ότι τα πράγματα είναι αλληλένδετα? Πολιτικοί και πολίτες αυτής τής χώρας είναι υπαίτιοι για την κατάστασή τους. Θα σταματήσει επιτέλους η μεταβίβαση ευθυνών για να βρεθούν λύσεις? Πριν είναι αργά. Έλεος έλληνες, αποδεχτείτε την πραγματικότητα!
Petrakis Manolis
02/06/2011 18:51
Όλα αυτά που περιγράφεται είναι τα συνθήματα σας κάθε βράδυ. Είναι δημιούργημα σας όπως και το κίνημα των "αγανακτισμένων". Κάθε βράδυ εξαπολύεται λυσσαλέα επίθεση κατά του πολιτικού κόσμου. Ο όρος "πολιτικό σύστημα" (δηλαδή όλοι τα ίδια σκ...) δικό σας δημιούργημα είναι... Θυμάστε πόσες φορές τη μια μέρα ρωτάγατε: "Θα βάλετε κανέναν φυλακή" και την άλλη "Μα τι της θέλετε τις εξεταστικές"? Τη μια μέρα "ποιος θα πληρώσει, μόνο οι πολίτες? ...και οι κλέφτες?" και την άλλη: "Μα μπορείτε να λύσετε αυτό το μεγάλο εθνικό-οικονομικό πρόβλημα με τους μισούς Υπουργούς της ΝΔ στο σκαμνί?" Σε κάθε λύση έχετε ένα αδιέξοδο! Ε, αυτό το αδιέξοδο κατέβασε τον κόσμο στις πλατείες γιατί κάθε βράδυ του καταστρέφεται κάθε ελπίδα, προκειμένου να έχετε υπό ομηρία το "πολιτικό σύστημα" για να εξυπηρετήσετε τις επιλογές του "οικονομικού συστήματος" που συντηρεί τα ελλειμματικά ΜΜΕ που εργάζεστε... Άρα μην απορείτε για την εκμετάλλευση αυτής της απογοήτευσης από τα άκρα (αριστερά και δεξιά) που ονειρεύονται "άμεση δημοκρατία" (=ουτοπία) ή "λαϊκή εξουσία" (=φτώχεια/καταστροφή) ή "εθνοκρατία" (= λιντσάρισμα του διαφορετικού και των μεταναστών"). Ακόμα και το κλίμα ότι το τριετές μνημόνιο, απέτυχε αν και δεν έχει ολοκληρωθεί δικό σας "κατασκεύασμα" είναι ... Αφού κοιτάτε τα νούμερα μήνα-μήνα και όχι σε βάθος χρόνου. Αφού δε λέτε τίποτα για το πνεύμα του μνημονίου που έχει τη φιλοσοφία να θέτει στόχους και δίνει μόνο "γκάμα μέτρων", αλλά όχι τις "δόσεις" και το "χρονοδιάγραμμα"... αφού είναι δυναμικό και εκ της κατασκευής του διαπραγματεύσιμο (για αυτό είναι κενή και η πρόταση Σαμαρά για διαπραγμάτευση, χωρίς τα λεγόμενα ισοδύναμα μέτρα άμεσου αποδόσεως). Αν θέλετε να αποφύγουμε την εκτροπή από τη δημοκρατία... αρχίστε να λέτε ειδήσεις/γεγονότα και όχι σενάρια, μυθεύματα και τρομοκρατικές/αδιέξοδες αναλύσεις. Αναδείξτε την πραγματικότητα και κυρίως τις προτάσεις των πολιτικών δυνάμεων για αυτήν και όχι τα σχόλια σας. Έτσι έχουμε ελπίδα και σα δημοκρατία και σαν οικονομία... γιατί ακόμα και αν δεν γίνει εκτροπή ...υπάρχουν και χειρότερα αν αποτύχει οριστικά η προσπάθεια για την αλλαγή του πελατειακού κράτους και της παρασιτικής επιχειρηματικότητας που εκπροσωπείται κάθε βράδυ στις "8"
Μανιατης Κων/νος
02/06/2011 18:49
Κυριε Πρετεντέρη , Υπαρχει και η αποψη που θεωρεί οτι η Δημοκρατία εχει καταλυθεί απο μια σεχτα πολιτικών και δημοσιογραφων που εδώ και χρόνια εχουν δώσει το ''''κρατος'''' λαφυρο σε καποιους ''''Νταβατζηδες''''. Ο λαος θα δώσει τον αγώνα του για την καταλυση της ολιγαρχιας και της δημοκρατίας , οπως μαλιστα επιτασσει το συνταγμα. ΥΓ (Αξιος ο μισθός σας)
Πάντελιτς
02/06/2011 18:33
Αν οι ... μούντζες στους κλέφτες και σε όσους τους υποθάλπτουν και δεν μας τους αποκαλύπτουν συνιστούν ... κίνδυνο εκτροπής, τότε η ίδια η πράξη της κλοπής (και η υπόθαλψη αυτής) τι είναι?? Ο βασιλιάς είναι γυμνός κύριε Πρετεντέρη, μην κατηγορείτε τον τελάλη που το φωνάζει, αλλά τον βασιλιά που κυκλοφορεί γυμνός!!!
Η Εκτροπή Συμβαίνει εδώ και Δεκαετίες
02/06/2011 18:22
Ωρέ Πρετεντέρη, Τι Αρλούμπες είναι αυτές που μας Τσαμπουνάς. Θυμίζεις την Μαρία Αντουανέτα που όταν οι Εξεγερμένοι Γάλλοι Ζητούσαν Ψωμί Αναρωτήθηκε γιατί δεν τους Δίνουν Παντεσπάνι. Είναι Ωρέ Δημοκρατία αυτό το Χαμαιτυπείο Διαφθοράς, Ωχαδερφισμού, Κοινωνικής Αναλγησίας? Οι περισσότεροι από τους 300 της Βουλής Είναι για τα Σίδερα ? Έχουν ως Ταγοί του Πολιτεύματος ΠΕΛΩΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ για το ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Το μόνο που κάνουν ετούτες τις ώρες είναι όπως πάντα να κοιτάνε την ΒΟΛΕΨΗ και την ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ. Στην Μεγάλη Βρεταννία βουλευτές πήγαν φυλακή για 10-15000 Στερλίνες. Στην Ελλάδα πάρα πολλοί βουλευτές μπαίνουν ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ στην πολιτική και σύντομα αποκτούν ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ υπό ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ. Αυτό δεν είναι Εκτροπή? Όλοι αυτοί οι Αλητήριοι που Αλληλοκαλύπτουν τις Πομπές τους εις Βάρος του Ελληνικού Λαού, εκτρέπουν τη Δημοκρατία.
Γιώργος Ιωάννου
02/06/2011 18:16
Σύνταγμα: Άρθρο 120. "Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία." Και το ξεπούλημα της χώρας μας που επιχειρείται από τους πολιτικούς (κυβέρνηση και αντιπολίτευση) και στηρίζεται από τα τσιράκια τους (όλους τους πουλημένους δημοσιογράφους) ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ να αντισταθούμε ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ όπως ορίζει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ αγαπητέ κύριε Πρετεντέρη.
Γρηγόρης Γρηγόρης
02/06/2011 18:15
Γιατί ρε παιδιά δεν πηγαίνετε έξω από τα γραφεία της ΝΔ να τα κάνετε αυτά. Αυτοί είναι που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, παρέλαβαν το έλλειμμα στα 164 δις και το παρέδωσαν μετά από 7 χρόνια στα 294 δις. Έτσι ώστε να σκέφτονται οι πολιτικοί ότι αν διαλύσομε την οικονομία θα μας λυντσάρουν κάποια στιγμή στο μέλλων και να προσέχουν. Η ισοπέδωση όλοι είναι το ίδιο δεν βοηθάει σε κάτι, αντίθετα στρέφεται κατά των θεσμών της δημοκρατίας. Θέλει και λίγη προσοχή το πράγμα διότι στην αναμπουμπούλα χαίρετε ο λύκος. Να μη μας προκύψει και κανένας στρατηγός με τεθωρακισμένα και αρχίσει να λέει ΄΄ εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας αναγκαστήκαμε να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας ΄΄ όπως έκανε ο Παπαδόπουλος.
Γιάννης Ιωάννου
02/06/2011 18:03
Δεν ξέρω που τα είδες αυτά κ. Πρετεντέρη.... Ειναι επικύνδυνη η κιδυνολογία. Κατ'' εσέ επρεπε όλοι να ειμαστε ευτυχισμένοι για το ξεπούλημα της χωρας μας. Ποιος μιλάει για μπουκάλια... http://www.youtube.com/watch?v=M_SV5D8wo1Q
Τάκης.Χ.
02/06/2011 17:55
Εφεραν τήν γκιλοτίνα καί τήν άραξαν απέναντι από τό κάστρο.... Κάστρο τής δημοκρατίας μέν,αλλά δέν παύει νά είναι κάστρο.Τό κάστρο από εδώ,η γκιλοτίνα από εκεί,τό ένα τέρας κοιτάει τό άλλο μέ μίσος, άσχημα, απαίσια,εξ''ίσου μισητά καί τά δύο. Καί ο Ουγκώ πιό επίκαιρος από ποτέ.Πρέπει νά δοθεί πανευρωπαική λύση γιατί κάποια ώρα όλο αυτό θά πάψει νά έχει πλάκα καί θά γίνει τραγικό.
Ι. Μακρής
02/06/2011 17:51
Εχθές η κόρη μου επισκέφτηκε με το σχολείο της (6η Δημοτικού) τη Βουλή. Με πήρε στενοχωρημένη τηλέφωνο για να μου πει ότι στη συνεδρίαση στο "Ναό της Κοιν. Δημοκρατίας" ήταν άνθρωποι που μπορούσε να μετρήσει με τα δαχτυλάκια του ενός χεριού! Δικαιολογίες άφθονες: επιτροπές, περιφέρεια, παράθυρα... Οι "αγανακτησμένοι" διαμαρτύρονται στους τοίχους (κυριολεκτικώς και μεταφορικώς) όμως όλοι μας αποφεύγουμε συνειδητά τον καθρέφτη. Από την άλλη μεριά του Ατλαντικού ομιλούν περί thin democracy και thick democracy. Την τελευταία διαπιστώνουν ότι δεν την είχαν ποτέ καθώς είναι τρόπος σκέπτασθαι και κοινωνικής συμπεριφοράς πρωτίστως. Την πρώτη την απώλεσαν στην καθοδική πορεία της κοινωνίας τους. Τείνουμε ταχέως να τους ακολουθήσουμε και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ας μην επέλθη αυτό που επέρχεται...
N.B
02/06/2011 17:47
Αγαπητέ Κε Πρετεντέρη ,τόσο εσείς όσο και οι υπόλοιποι που εργαζονται ως δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ θα πρέπει να παρουσιάζετε ωμή,γυμνή και άνευ ενδυμάτων την αλήθεια. Ολοι γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό συχνά για πολλούς και διάφορους λόγους και ότι ακόμη και η ζωή σας μπορεί να απειληθεί υπο συνθήκες.
Ολα τα παραπάνω είναι ευνόητα αλλά μην ξεχνάτε ότι ο πολιτικός βίος δεν είναι διαυγής ειδικά πίσω απο κλειστές πόρτες όπους υπερτιμολογημένα δημόσια έργα, λίβελλοι και μηχανοραφίες, κατασπατάληση χρημάτων του λαού και άλλες βδελυρές λαμογιές λαμβάνουν χώρα προς χάρη των υμετέρων που δεν έχουν ψυχή να παραδώσουν.....
Σε αυτήν την περίπτωση ο ζυγός της τυφλής Θέμιδος θα έπρεπε να πέφτει στα κεφάλια των αυθαιρετούντων που με μία τους υπογραφή αλλάζουν την πορεία του τόπου τούτου χωρίς λαική εντολή.
Οι αρχαίοι βασιλείς σκοτώναν ή κρέμαγαν επιδεικτικά όποιον έκλεβε δημόσιο χρήμα σε αυτήν όμως τη χώρα δεν τιμωρήθηκε ποτέ κανένα λαμόγιο ούτε εφαρμόσθηκε ποτέ διαφανές πρός όλους Ποθεν έσχες πολιτικων προσώπων που εχουν το θράσος να δηλώνουν αθώοι ως λευκή περιστερά (Κος Τσοχατζόπουλος) ή Μαζί τα φάγαμε (Κος Πάγκαλος) ή για χάρη της Παναγίας (σύζυγος Κου Βουλγαράκη) κτλ. Ο καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται άρα ο τίμιος θα έλεγε ελέγξτε τα μου όλα μέχρι τρίτο βαθμό συγγενείας και σπαστε τα απόρρητα και τα στεγανά.
Κάποιοι λοιπόν έχουν εξασφαλίσει μέχρι και τα τρισέγγονα τους ενώ κάποιοι άλλοι δύστυχοι μετρούν πενταροδεκάρες στις τσέπες τους απο την εξαθλίωση.
Περιμένετε λοιπόν απο τους τελευταίους να δείξουν υπομονή σε δηλώσεις Αντουανέτας (ας φάνε παντεσπάνι). Γρήγορα θα ακολουθήσουν τσουγκράνες και τσάπες εάν δεν κρεμαστούν μερικοί ανάποδα. Μην ξεχνάτε ότι στην Αργεντική οι εταιρείες που θα αναλάμβαναν τις κρατικές ΔΕΚΟ είχαν ήδη εξασφαλίσει προμήθεια 10% σε ελβετικές τράπεζες για τους συναινούντες πρός ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ πολιτικούς.
Αλλά πως να τους κρεμάσεις όταν ο ένας γνωρίζει για τις βρωμιές του άλλου; Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει λέει η λαική θυμοσοφία όπως και φωνή λαού ,οργή Θεού.
Κάποιοι θα πρέπει να αρχισουν να κρύβονται γιατι ο χείμαρρος δύσκολα ανακόπτεται απο σαθρά αναχώματα.
Λογικό είναι λοιπόν ο μισθωτός ,ο συνατξιούχος
Πέτρος Απέργης
02/06/2011 17:43
Προς κ. Πρετεντέρη, δημοσιογράφο, ψυχολόγο, ψυχαναλυτή

Τις "Φάτσες παραορφωένες από ίσος ασχηονούσαν ε χυδαίο τρόπο " θα τις μπερδέψατε, φαντάζομαι, με αυτές που βλέπετε στο γήπεδο που συχνάζετε, εκεί όπου εξελίσσεται μια ακόμα ντροπή της σύγχρονης Ελλάδας, Ίσως θυμάστε τη δική σας φάτσα όταν προ ετών σας έπιασε ο φακός να είστε θυμωμένος γιατί .... αδίκησε ο διαιτητής την ομάδα σας. Και σίγουρα, ως σωματοφύλακας του συστήματος, προτιμάτε το "εθνική αποτυχία " από τη συστημική. Μαζί τα φάγαμε λοιπόν. Μαζί ο συνταξιούχος του ΟΓΑ με τον κ. Μπέο και τον Άκη.
Κράτσαλος Λ.
02/06/2011 17:36
Γιατί τόση ανησυχία; Όταν σπέρνεις κάθε μέρα απελπισία, όταν τα μέτρα κάθε τρείς και λίγο καίνε τα όνειρα της νεολαίας και κατακλέβουν το οικογενειακό εισόδημα των εργαζομένων, όταν βγαίνουν κατά χιλιάδες κάθε μήνα οι άνεργοι, όταν ξεπατώνεται το κράτος πρόνοιας, όταν καταρρέουν οι τομείς της παιδείας και της υγείας, όταν... όταν... όταν...τι περιμένετε;
Χειροκροτήματα στους χαζοχαρούμενους υπουργούς του γιωργάκη; Η αλαζονεία τους, το υπεροπτικό τους ύφος, η παγερότητά τους, κλπ κλπ είναι όλα αυτά που απειλούν το ''σύστημα'' τους και όχι το σύστημα του λαού. Είναι όλοι αυτοί οι κύριοι επικίνδυνοι για το σύστημα και όχι ο λαός.
Τί προασπίζει αυτό το σύστημα; Εθνική ανεξαρτησία; Εθνική οικονομία; Δημόσιο πλούτο; Εθνικό Πολιτισμό; Τι; ΤΙΠΟΤΑ.
Μόνο τα προνόμιά τους.Μισθούς, συντάξεις, αυτοκίνητα, τηλάφωνα, υπαλλήλους, εισιτήρια.κλπ κλπ. Ας συνέλθουν. Ας στείλουν στη φυλακή τους κλέφτες, ας προασπίσουν τα εθνικά συμφέροντα και μετά να τα βάζουν με το λαό.
Ο λαός ξυπνάει.
Eμιλία Εμιλιανού
02/06/2011 17:35
Μάλλον οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι δεν έχετε καμμιά επαφή με το λαό. Ποιος είναι ο λαός; Τώρα τον βλέπετε πρώτη φορά ε; Και αναρωτιέστε, μπα μουτζώνουν αυτούς που μας πρόδωσαν, αυυτούς που διαχειρίστηκαν τα δημόσια θέματα σκανδαλωδώς αποτυχημένα, αυτούς που κάνουν επιτροπές και κουκουλώνουν όλοι μαζί τα σκάνδαλα, αυτούς που παίρνουν μόνο μισθούς και συντάξεις παχυλές για όχι έργο που πρόσφεραν αλλά καταστροφή, διαφθορά και ασυλία. Κανείς υπεύθυνος! Αυτοί οι απλοί άνθρωποι είναι ο ελληνικός λαός που σας βλέπει στην τηλεόραση, αυτοί πηγαίνουν στη Λαίκή αγορά το μεσημέρι για να πετύχουν καλές τιμές, αυτοί είναι που ψηφίζουν κάθε 4 χρόνια , μόνο και μόνο για να λένε , μας έδωσε εντολή ο λαός, έχουμε Δημοκρατία. Αυτός είναι ο λαός και δημοκρατία είναι , ο λαός να φτύνει τους ανίκανους και διαφθαρμένους της Βουλής. Τι άλλο μπορεί να κάνει;Είναι όλοι συνυπεύθυνοι, ή να κάνουμε μια επιτροπή... να δούμε ποιος φταίει;;;;;;;Δείξτε σεβασμό στο λαό, σκύψτε να ακούσετε τη φωνή του. την πίκρα του, την οργή του.. Έχουν δουλέψει σκληρά και δουλεύουν σκληρά αυτοί που βλέπετε, μετακινούνται με τα λεωφορεία, δεν πίνουν καφέ στην πλατεία, δεν πάνε σε δεξιώσεις, που να τους δείτε λοιπόν... Δεν τους ξέρετε, ευκαιρία να μάθετε το λαό.Όλα τα στρώματα, όλες τις ηλικίες, όλα τα μορφωτικά επίπεδα. Αξίζουν αυτοί οι άγνωστοι περισσότερο από τους γνωστούς πολιτικούς και δημοσιογάφους. Σεβασμός λοιπόν.
PAPANASTASIOY
02/06/2011 17:20
ΟΤΑΝ ΠΕΤΑΓΕΣ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΙ ΕΙΣΟΥΝ? ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΣΟΥ ΡΕ. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΝΟ . ΕΣΥ η Ο ΚΑΨΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΥΤΟΣ
Ανδρέας Σεργάκης
02/06/2011 17:19
"...συγκροτείται και διογκώνεται ένα αντικοινοβουλευτικό, αντιδηοκρατικό και κυρίως αντισυστηικό ρεύα." Αλήθεια, αν είναι συστημικό, κοινοβουλευτικό και δημοκρατικό το κουκούλωμα ΟΛΩΝ των σκανδάλων που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας από αυτό το Κοινοβούλιο, γιατί είναι εκτροπή το ρεύμα που περιγράφεται; Έχετε διαβάσει για 4 πρώην βρετανούς βουλευτές (ο ένας και πρώην υπουργός) που πήγαν φυλακή γιατί χρέωσαν στο κράτος έξοδα που δεν έκαναν; Μιλάμε για 16.600 ευρώ ο ένας, 30.000 λίρες ο άλλος. Εδώ βρήκαμε μισό εκατομμύριο ευρώ στο λογαριασμό του Μαντέλη και ξέρουμε ότι ο Τσουκάτος πήρε 1 εκατ. μάρκα από τη SIEMENS και οι δύο κάνουν βόλτες... Φταίει λοιπόν ο κακός λαός που δεν καταλαβαίνει την προσπάθεια του πολιτικού κόσμου για κάθαρση...
athanassios stamatiou
02/06/2011 17:18
Με συγχωρείτε πάρα πολύ. Όσο δεν παραιτούνται από τα σκανδαλώδη -στην σημερινή συγκυρία- προνόμιά τους, όσο κάνουν ότι δεν τρέχει τίποτα, όσο δεν φορολογούνται όπως εγώ, δηλ. για το 100% του εισοδήματός μου, όσο έχουν άλλες φοροαπαλλαγές από τις δικές μου, όσο παίρνουν σύνταξη επειδή είναι βουλευτές και όχι από το επαγγελματικό τους ταμείο (αν έχουν, όσοι έχουν!), όσο διορίζουν τους συγγενείς τους στη βουλή, όσο αποσπούν από άλλες υπηρεσίες δημοσίους υπαλλήλους χωρίς να επιβαρύνονται και με την μισθοδοσία τους, και κυρίως όσο δεν δίνουν το καλό παράδειγμα, τότε είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΙΚΟ να λιθοβολούνται. Και σας τα γράφει αυτά ένας άνθρωπος που μισεί την βία, και έχω να κατέβω σε διαδήλωση από το ''82.
Nontas
02/06/2011 17:16
Οι Δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ είναι οι βασικοί υπεύθυνοι που με τον υπερβολή και το λαικισμό τους, "φουσκώνουν" τα μυαλά των ανόητων που ονειρεύονται νέες Βαστήλες και Γουδιά. Θυμηθείτε τίτλους εφημερίδων, ρεπορταζ και αναλύσεις. Μήπως ήρθε η ώρα να βγει στο δρόμο και κανένας λογικός.
jo
02/06/2011 17:05
οποιος πειναει,ειναι ανεργος,δεν μπορει να πληρωσει ουτε τη δεη ...ειναι λαικιστης. οποιος βριζει τους πολιτικους...δεν εχει διαβασει ζαμπουνη
ν.νικου
02/06/2011 17:05
και στο τελος τελος ποιος εισαι εσυ που θα βγεις και θα καταδικασεις το οτιδηποτε; τι εκανες εσυ στη ζωη σου για να εχεις την εμπειρια και την γνωση του τι ειναι σωστο και τι οχι ; εχεις κατεβει σε καμια απο τις διαδηλωσεις του κινηματος που βριζεις; κλασσικη και αναμενομενη η αντιδραστικη σου "πρωτοβουλια" να καταδικασεις. αιντε. ζωντοβολα μεγαλοδημοσιογραφοι . να πατε εσεις να χωθειτε στις τρυπες σας, να απομονωσουμε εσας , γιατι εσεις ειστε ο μονος λογος που τοσα χρονια ειμαστε μουδιασμενοι και στεκουμε απραγοι να βλεπουμε τα παντα να καταρρεουν.ακους εκει "εμπιστευτικα". πολυ χαριτωμενος τιτλος , μπραβο.φασιστακι. τεσπα.
Κωνσταντίνος
02/06/2011 16:56
Κε Πρετεντέρη κάνετε μεγάλο λάθος κι ελπίζω καλοπροαίρετα..το πρόβλημα δεν είναι οι Αγανακτισμένοι (χωρίς εισαγωγικά γιατί πράγματι είναι..). Το πρόβλημα είναι η εκτροπή που εξέθρεψαν οι από τριακονταετίας ένοικοι του πάλαι ποτέ ανακτόρου του Βαυαρού πρίγκηπα Όθωνα. Εκεί είναι η εκτροπή! και μάλιστα αν δεν το έχετε αντιληφθεί, έχει ήδη γίνει μέσω: 1. των "νεφελωδών" αποζημιώσεών τους, 2. Των κάθε είδους ληστρικών σε βάρος όλων μας (και εμού του γράφοντος) παροχών σε τηλεφωνία, μεταφορά, γραφική ύλη, διορισμό ημετέρων κ.λ.π., 3. Των προκλητικών συντάξεων για 4 -ολόκληρα!- χρόνια "σκληρής" υπνηλίας στην αίθουσα συνεδριάσεων, 4. Των πολλών αμόρφωτων υπαλλήλων του ανακτόρου που έτυχε η καλύβα στο χωριό τους να βρίσκεται κοντά στην αυλή της βουλευτικής καλύβας και πρέπει αφού διορίστηκαν (λόγω εντοπιότητας) να τους τρέφουμε εφόρου ζωής., 5.Της σε σημείο μαφιόζικης ομερτά ατιμωρησίας - ασυλίας (αλήθεια ο καρπαζοεισπράκτορας του Ανδρέα ονόματι άκης παραμένει στο "κίνημα-κούνημα";) τους αυτών και των οικογενειών τους εν γένει, και και και.... Επομένως μην φοβάστε τους Αγανακτισμένους. Φοβηθείτε γιατί παραμένουν τόσο αβροί απέναντι στους ενοίκους του ανακτόρου..όαο για το μνημόνιο; αυτό απλά επικυρώνει αυτό που πιστεύω: Καλεί το ΠΑΣΟΚ και το υπόλοιπο κακό συναπάντημα της πολιτικής να ξηλώσει τη "παράγκα" που έστησε όλα τα χρόνια εξαπατώντας και τα δέντρα. Σας ευχαριστώ και καληνύχτα σε όλους μας..
ΚΤ
02/06/2011 16:34
Κύριε Πρετεντέρη, Το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω για το άρθρο σας είναι στην ουσία μία ερώτηση, την οποία θα χαρώ να μου απαντήσετε: Γνωρίζετε την τύχη που είχαν οι προδότες μετά τη γερμανική κατοχή; Ευχαριστώ,
Maria Athanasiadou
02/06/2011 15:58
?... είπε και έγραψε ο "κύριος" Πρετεντέρης, αυτός ο ίδιος που κανιβαλίζεται μέσα στα γήπεδα όταν ο διαιτητής σφυρίξει εναντίον της ομάδας του ...
Α.Μακρυγιαννη
02/06/2011 15:55
Κυριε Πρετεντερη,σημερα ημερα Πεμπτη 2 Ιουνιου τα σχολεια παραμενουν κλειστα,λογω γεν. συνελευσης των δασκαλων!.Σε ποια πλατεια να παω να το φωναξω και να διαμαρτυρυθω;
george
02/06/2011 15:54
και καλα κανετε και φοβαστε.γιατι το τελος οσων ξερατε ερχεται ειμαι σιγουρος.οι νεοι δεν ειναι οσο υποτακτικοι ηταν οι γονεις τους,ευτυχως.δεν νοιωθουν δεος για τα δημοσια προσωπα,τα εχουν απομυθοποιησει.αντε καλη τυχη στο υπολοιπο της ζωης σου,και με ειλικρινεια,μπας και νοιωσεις καλυτερα.γεια
george
02/06/2011 15:54
,οτι οι μονοι που θα χασουν ειναι κατι σαν και λογου σου που αντι νβα δουλευεις σαν αληθινος δημοσιογραφος ,κανεις τον εκπροσωπο κομματος.Και αυτο σου απαγορευει να δεχτεις την πραγματικοτητα.Σε λυπαμει για την καταντια σου.τι αραγε θα λες στα παιδια σου στο μελλον οτι εκανες για την χωρα σου και τους συμπολιτες σου?τι θα λες οτι εκανες τις στιγμες της κρισης.αλλα δεν νοιαζουν τετοιες λεπτομερειες τα υποκειμενα του ειδους σου.προδοτες.χαφιεδες του εχθρου.Αντι να βοηθατε να οργανωθει ο ελληνικος λαος σαμποταρετε την οποια προσπαθεια κλονιζει τα κατεστημενα αφεντικα σας.και φοβαστε .φοβαστε και φαινεται.
george
02/06/2011 15:53
Ο γελοιος ισχυρισμος σου για την αδυναμια να πουμε δεν πληρωνω στηριζετε μονο σε οσα σου λενε να πεις.γιατι αν μιλαγες με στοιχεια δεν θα σου ξεφευγε το γεγονος οτι αυτοι που χρωστανε ,εχουν την δυναμη οταν ειναι αυτοσυντηρουμενοι.και παρα τις προσπαθειες τις δικες σου και των ομοιων σου ,καθως και των αφεντικων σου,να διαλυσουν την ελληνικη αγροτικη παραγωγη και να κανουν τον λαο παραλυτο και εξαρτημενο,παρ ολα αυτα ο λαος εχει καταλαβει οτι μπορει και μονος
george
02/06/2011 15:52
Και το χοντροτερο ψεμα του πρετεντερη ειναι η τελευταια παραγραφος οτι δηθεν καμμια δημοκρατικα εκλεγμενη κυβερνηση δεν μπορει να αρνηθει το ψευτοχρεος.Το δικο σου αλογιστο θυμικο ειναι που σε οδηγει να λες ψευτιες και να προσπαθεις να εκτελεσεις τις διαταγες που σου δινουν.ΟΙ ελληνες εχουν δικαιωμα σε μια δημοκρατια αληθινη,σε μια δημοκρατια οχι μιντιοκρατια.
γεωργιος
02/06/2011 15:52
Οσο για την δημικρατια που εσυ εννοιεις ,μαλλον δεν ειναι αυτο που καταλαβαινει ο πολυς κοσμος.δημοκρατια που εσυ εννοιεις ειναι η εξουσια των ολιγων ,των δικτυομενων ,των κολλητων ,των υποστηρικτων ,των αχρηστων και αναξιων .το βασιλειο τηας αναξιοκρατιας τελειωσε πρετεντερη ,ωρα να ψαξεις αλλου για κοροιδα.οι ελληνες ξυπνησαν και δεν φοβουνται του λογου σας το συναφι.ουτε και τιποτα.γιατι δεν εχει τιποτα να χασει.
Χρίστος Κορακίτης
02/06/2011 15:51
Ο κίνδυνος εκτροπής είναι πράγματι υπαρκτός κύριε Πρετεντέρη. Οι αντιδράσεις δεν πρέπει να είναι βίαιες και κατά δικαίων και αδίκων αδιακρίτως Δεν θα συμφωνήσω όμως ότι η χώρα διέθετε πάντοτε ένα υπόστρωα υστέρησης και καθυστέρησης. Παρόμοιες καταστάσεις θα οδηγούσαν πιθανότατα και άλλους λαούς στις ίδιες ή χειρότερες αντιδράσεις.
γεωργιος σοιλης
02/06/2011 15:51
Απαραδεκτος .ακου αδιακριτως φωναζουμε κλεφτες.δηλαδη ποιος δεν ειναι κεφτης ?μηπως εσυ?εσυ κε πρετεντερη δεν τα παιρνεις για να κανεις την δουλεια που σε διαταζουν ακομα και αν ειναι εντελως ψεμμνατα οσα λες?να μας κανει και μαθημα τωρα παει πολυ.Αλλα ισως ελπιζει οτι θα εχει θεση στο ελικοπτερο.Αλλοιως δεν εξηγειτε η ανοητη προσκοληση στην εξουσια και στα λαμοογια.
ΗΦΑΙΣΤΟΣ
02/06/2011 15:48
Κ. Πρετεντέρη απλουστεύετε ισοπεδωτικά ένα κίνημα το οποίο για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία μας προέρχεται από τη βάση, από κάτω προς τα πάνω. Λάθη σίγουρα θα γίνουν αλλά υπάρχει έκδηλη τάση και ιστορική αναγκαιότητα πολιτικοποίησης του. Να αναχθεί σε πολιτική δύναμη πρέπει και να φέρει περισσότερη ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στον τόπο μας. Μέσω της κοινοβουλευτικής οδού να αλλάξει τον ίδιο τον κοινοβουλευτισμό. Έχουμε ωριμάσει αρκετά ως κοινωνία για να πετύχουμε κάτι τέτοιο. Οι τρόποι επίτευξης όλων αυτών θα συζητηθούν και θα συζητηθούν, πάντα με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, όπως αυτή που υφίσταται στο σύνταγμα για πρώτη φορά από την εποχή του Περικλή. Ευχαριστώ.
Ένα μυστικό
02/06/2011 15:38
Θα σου πω ένα μυστικό, αλλά μη τρομάξεις : Στην Ελλάδα δεν έχουμε Δημοκρατία. Γι'' αυτό έχει βγει ο κόσμος στους δρόμους.
emmy
02/06/2011 15:38
Φάτσεs παραμορφωμένεs: Καταρχήν αν χάσειs το σπίτι σου,τη δουλειά σου,τα ονειρά σου, το μέλλον σου, τα ονειρά σου,τότε παραμορφώνεται και η φάτσα σου..
Αντιδημοκρατικό είναι το καθεστώs μαs τώρα,πρώτα πρώτα διότι η ίδια η βουλή παραγράφει μόνη τηs με νόμο, κάθε παράπτωμα των βουλευτών τηs.Αντιδημοκρατικό είναι το πολίτευμα μιαs χώραs όταν εφαρμόζει τουs νόμουs μόνο για τουs πολίτεs κι όχι για τουs πολιτικούs, όταν την τιμώρια δεν την δικιαιούνται οι κυβερνώντεs,αλλά μόνο οι κυβερνούμενοι! Αντιδημοκρατικό είναι να μην υπάρξει λοιπόν πολιτική κάθαρση και τιμώρια πολιτικών που οδήγησαν μιά ολόκληρη χώρα στη χρεοκοπία,δημιουργώνταs οι ίδιοι ένα τεράστιο χρέοs διαφθοράs, το οποίο καλούνται ΄''δημοκρατικά πάντα'''' να πληρώσουν μόνο οι πολίτεs τηs!! Αντιδημοκρατικό είναι επίσηs μιά κυβέρνηση να εφαρμόζει ένα πρόγραμμα εντελώs αντίθετο απ αυτό για το οποίο ψηφίστηκε,χωρίs να ξαναπάει για εκλογέs, προχωρώνταs μάλιστα σε ξεπόυλημα τηs χώραs, με μιά δανειακή σύμβαση που παραχωρεί όλη την εθνική κυριαρχία τηs Ελλάδαs με την υπογραφή ενόs και μόνο υπουργού, χωρίs να περάσει καν απ τη βουλή, δηλαδη αντισυνταγματικά!! ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΘΕΝ ΕΘΝΙΚΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ,ΑΛΛΑ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ!!! Kαι ναι,θα φωνάζουμε αδιακρίτωs κλέφτεs και προδότεs,όπωs τόσο καιρό αδιακρίτωs αποκαλούνται όλοι οι εργαζόμενοι κοπρίτεs και άχρηστοι και όλοι οι συνδικαλιστέs λαμόγια! Βλέπετε όταν ξεκινά το επικύνδινο παιχνίδι τηs ισοπέδωσηs, δεν ξεχώριζει στο διάβα τηs κανέναν ! Οσο για τη φωνή των αγανακτισμένων που τώρα δεν την ακούτε και χαίρεστε, θα την ακούσετε μια και καλή ενωμένη με την φωνή ολων των υπολοίπων, οσο κι αν τώρα εντέχνωs θέλετε να τιs κάνετε να μοιάζουν διαφορετικέs ..
metro...
02/06/2011 15:32
Το μετρό δεν πάει Ομόνοια-Αμπελόκηπους κατ'' ευθείαν... Αν το ξέρατε, αν δηλαδή μπαίνατε στον κόπο να συναγελαστείτε ΜΙΑ ΦΟΡΑ στη ζωή σας με τους απλούς ανθρώπους, ίσως είχατε περισσότερο μέτρο όταν τους "μαλώνετε"...
Σπύρος Ναννος
02/06/2011 15:32
Κύριε Πρετεντέρη ,μου θυμίζετε τον πατροκτόνο ,,που εκλιπαρεί την επιείκεια των δικαστών επειδή είναι ορφανός.
Χάρης Κότσαλης
02/06/2011 15:30
Καλά τα γράφετε και καλά τα είπατε εχθές το βράδυ. Έπρεπε όμως να φτάσουμε εως εδώ για να τολμήσουν κάποιοι να πουν για τους κινδύνους που ελοχεύουν με τέτοιου είδους πανεπιστημιοθεοδωρακικοκαρεμπελικές "αγανακτισμένες" απολίτικες εκδηλώσεις; Γιατί με τον φόβο μη τυχόν και χαρακτηριστούνε πασόκοι κάποιοι και επιδιώκοντας την εκτροπή κάποιοι άλλοι, βομβαρδιζόμαστε καθημερινά απο τα ΜΜΕ με προπαγανδιστικές απόψεις για το "κινημα" των αγανακτισμένων.
Σπύρος
02/06/2011 15:29
Συμφωνώ απόλυτα κ.Πρετεντέρη και πάντοτε πειμένω κάθε άρθρο σας για να ενημερωθώ όπως κάνω και με όλα τα ξένα έντυπα.Λαμβάνω 1700ευρώ σύνταξη Αξκού ε.ε και λέω πως πρέπει να χάσω τόσα ώστε να μην χρειάζεται να δανείζεται η χώρα.Τι να ζητήσω από μία χώρα κατεστραμένη;Τώρα.Το ίδιο περιμένω και από τους βουλευτές ,Πρόεδρο Δημοκρατίας,αξιωματούχους.Να ζητήσουν δραστική μείωση μισθού και επιστροφή αυτοκινήτων.Να το ζητήσετε και να τους πιέσετε από το δελτίο των 8 για να μην αφήνετε ζωτικό χώρο σε κάθε αποτυχημένο δημοσιογράφο πρωινό ή βραδυνό και επιχειρηματία.Η λύση είναι τα ''''κλεμένα'''' Στα τέλη του 60 οι αμερικάνοι παρέκαμψαν τους διεφθαρμένους τελώνες τοποθετώντας φοιτητές στα τελωνεία με θεαματικά αποτελέσματα.Μία επιτροπή χρειάζεται με έκτακτες εξουσίες και φοιτητές να σαρώσουν την ελλάδα να ελέγξουν το πόθεν έσχες ΟΛΩΝ μας και κάτι θα γίνει.Ονομ/μο το e mail μου.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
02/06/2011 15:10
Κυριε Πρετεντερη
Σας ακουω και διαβαζω τα σχολια σας στην τηλεοραση και στην εφημεριδα.
Κατα την γνωμη μου ολο το πολιτικο συστημα ( μεσα ειναι και οι δημοσιογραφοι) εχει κανει ενα λαθος.
Προσπαθει να εκλογικευσει και να ερμηνευσει ενα νεου ειδους κινημα με ορους του παρελθοντος.
Ετσι δινεται ερμηνειες γιατι εχει δημιουργηθει αυτο το κινημα, το καταδικαζεται εν μερει η εν ολω. Το διαχωριζετα, ( καποιοι αποδοκιμασαν και οχι ολοι). Το βαφτιζεται δημοκρατικο η αντιδημοκρατικο, επικινδυνο κ.ο.κ.
Τετοιου ειδους ομως κινητοποιησεις δεν ερμηνευονται με παλαιους ορους
Ειναι σαν να οδηγεις στην Εθνικη οδο με 150 χλμ κοιταζοντας τον καθρεφτη σου πισω που εχει μια ευθεια ενω μπροστα ειναι στροφη.
Χθες ειπατε, αλοιμονο αν οι βουλευτες φοβουνται. Γιατι τωρα δεν φοβουνται τον αρχηγο μην τους διαγραψει?
Ειπατε οτι το πληθος φωναζει κλεφτες ολους ανεξαιρετως. Γιατι οποιος συγκαλυπτει τον κλεφτη δεν ειναι κλεφτης?
Ψαχνεται κινητρα στους δυσαρεστημενους. Τι ποιο δυνατο κινητρο το να μην εχει καποιος να φαει η να εχει χασει την δουλεια του.
Αποδιδεται τις αντιδρασεις σε ενα ΄'' υπόστρωα υστέρησης και καθυστέρησης''. ΕΛΕΟΣ ... Εχεται βρεθει ποτε με 5 ευρω στην τσεπη για τον επομενο μηνα?
Με ποια λογικη ειναι δημοκρατες οι βουλευτες που ξεσηκωθηκαν οταν καποιος ειπε να τους κοψουν τα αυτοκινητα η αλλοι που ζητουν αναδρομικα συνταξιμα εκατομυρια για δυο θητειες στην βουλη και δεν ειναι δημοκρατης αυτος που αντιδρα οταν του εχουν κοψει μισθους συνταξεις και επιπλεον ενας αντιπροεδρος κυβερνησης τον λοιδωρει?
Με ποια λογικη οι βουλευτες ειναι υπερανω του λαου και οχι υπολογοι στον λαο?
Με ποια λογικη απελθοντες Πρωθυπουργοι κρυβονται σαν τον ΒΟΥΔΑ και στελνουν μυνηματα οτι θα μιλησουν οταν " κρινουν σκοπιμο"
Το πολιτικο συστημα πρεπει να κατσει και να σκεφτει. Ο λαος που ειναι εξω εχει τα δικα του κινητρα και αν δεν αισθανθει οτι σταματησαν να τον κοροιδευουν δεν θα σταματησει αλλα θα γιγαντωνεται. Η δημοκρατια δεν απειλειται οταν ο λαος ειναι στον δρομο. Απειλειται οταν καθεται σπιτι απο φοβο η απο βολη.
Αλλωστε ο ιδιος ο Πρωθυπουργος ειναι ο πρωτο διδαξας.
Δεν ειχε πει οτι "αν δεν πετυχουμε θα μας παρουν με τις πετρες". Ε λοιπον εχουν αποτυχει
Μνήμη Κρίση
02/06/2011 15:10
Μην φοβάστε τον όχλο αν έχετε κάτι μέσα σας, αν πάλι δεν έχετε, καλά κάνετε και φοβάστε
GSt
02/06/2011 15:10
Ειμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι μας στο κοινοβούλιο νομίζουν οτι η εξουσία τους ειναι "Ελεω Θεού".
Η μόνη τιμωρία που δέχονται είναι να μην είναι υπουργοί για μια τετραετία και μετά να ξαναγυρίσουν να ξανασώσουν τους κοπρίτες τους..
Και όσοι απο αυτούς ξεκίνησαν από κοπρίτες (Βλεπε πρωην συνδικαλιστές) έχουν ακόμη πιο πολύ στενάχωρες στιγμές οταν το υπόστρωα υστέρησης και καθυστέρησης τους απειλεί να πάνε χαμένοι οι κόποι τους..
nicholas
02/06/2011 15:05
τα ίδια λέγανε οι κρατούντες λίγο πριν πέσει η Βαστίλη
Peace Maker
02/06/2011 14:59
Έχετε δίκιο που τρέμετε και φοβάστε. Άλλωστε μέρος του συστήματος και παπαγαλάκι είστε. Σας πήρανε όμως όλους χαμπάρι. Πρόταση : προσπαθείστε να κυκλοφορήσετε ανοιχτά χωρίς συνοδεία"! Μάλλον δημοκρατία είναι να τα παίρνουν οι λίγοι, να αθωώνονται οι πολιτικοί, να ψευδολογούν οι Μέγκα-δημοσιογράφοι και να πληρώνω εγώ το λογαριασμό! Έ λοιπόν αυτή είναι η δική σας δημοκρατία και δεν με αφορά καθόλου! Καληνύχτα σας.
ν
02/06/2011 14:53
αν θέλετε "κύριε" Πρετεντέρη να δείτε φάτσα παραμορφωμένη και χυδαιότητες, αν θέλετε να δείτε αντιδημοκρατικές διαδικασίες κοιτάξτε καποιο βίντεο με την αφεντιά σας απο τα δελτία ειδήσεων..
GEORGE
02/06/2011 14:50
η εκτροπή κ. Πρετεντέρη μου υφίσταται απ τη νόμιμα εκλεγμένη Κυβέρνηση, η οποία αποκρύβοντας προεκλογικά την αλήθεια και δίχως καμία λαική εντολή ενεργεί ως ύπατος αρμοστής των Ευρωπαίων και Αμερικάνων. Μάλιστα ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τσάμπα την Ελλάδα.

Με τα κειμενάκια σας, προκειμένου να φοβίσετε τα πλήθη (γνωστή τακτική), δεν καταφέρνετε κάτι, διότι απλά ο αμέτοχος και απαθής κόσμος ξύπνησε και μάλιστα χωρίς βοήθεια απ τα πεθαμένα μαζικά κινήματα και τελειωμένα (εδώ και χρόνια) κόμματα της αριστεράς

Καλή δύναμη σας εύχομαι.

ΘΑ είναι δύσκολο να προστατέψετε την αστική τάξη και την Ύπατη αρμοστία πλέον.
Νίκος Κοκολάτος
02/06/2011 14:42
Οπωσδήποτε έχεις δίκαιο! Αλλά το κλίμα αυτό και το Ρεύμα των "Αγανακτισμένων" δεν το εξέθεψαν μόνο τα πρωϊναδικα των καναλιών. Οι Αυτιάδες, οι Παπαδάκηδες, και λοιποί αναρχοαυτόνομοι λαϊκιστές ξερόλες και κεκράκτες (Οικονομέας, Αναγνωστάκης και λοιποί) και τα εξαπτέρυγά τους (κάποιοι παθιασμένοι αντικυβερνητικοί και ανεγκέφαλοι καθηγητάδες και "ειδικοί", που δεν έχουν αντιληφθεί καν (ή κάνουν οτι δεν αντιλαμβάνονται) το μέγεθος (πλάτος και βάθος) της κρίσης και την αναγκαιότητα σκληρών μέτρων για την αντιμετώπισή της. Φταίνε και τα δελτία των 8, που έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα και, κατά κανόνα, κινούνται και αυτά στην ίδια λογική και κατεύθυνση, Και έχουν τεράστια ευθύνη για τα εγκωμιαστικά σχόλια για το δήθεν "αυθόρμητο και κομματικά ακηδεμόνευτο" κίνημα των "Αγανακτισμένων". Που φυσικά δεν ήτανε (ούτε και μπορούσε να ήτανε) αυθόρμητο. Σίγουρα κάποιοι είχανε την πρωτοβουλία και το οργάνωσαν έξυπνα (μέσω internet) και απευθύνθηκαν "υπερκομματικά" στούς ανυποψίίαστους πολίτες (που βιώνουν την κρίση και αναζητούσαν τρόπο διαμαρτυρίας). Και για ευνόητους λόγους, φορέσανε πολιτικές μάσκες (ένα άλλο είδος κουκούλας) και απαγορέψανε τις κομματικές σημαίες, για να μη φανεί οτι από πισω τους κρύβονται οι γνωστοί - άγνωστοι, οι "κατ'' επάγγεμα διαδηλωτές και καταληψίες και διάφορες αναρχοαυτόνομες περιθωριακές ομάδες. Οι μούτζες και ο αποκλεισμός του Κοινοβουλίου, η επαναστατική παρέμβαση του πολιτικά απροσάρμοστου και ανεκδιήγητου Θεοδωράκη (που από αρχηγός των Λαμπράκηδων κατάντησε υπουργός του Μητσοτάκη) και τα επεισόδια στην Κέρκυρα, δεν αφήνουν καμμία αμφιβολία για την ταυτότητα και τους στόχους των οργανωτών των συγκεντρώσεων των "Αγανακτισμένων" πολιτών. Και όσοι αμφιβάλουν, θα πειστούν από τα επερχόμενα, την κατάληξη και, δυστυχώς) και τις συνέπειες αυτού του απολιτίκ και δήθεν αυθόρμητου Κινήματος της κατσαρόλας..
Dimitris
02/06/2011 14:36
Αγαπητέ Ι.Κ.Π.
Ούτε κι εσύ θα αποφύγεις τη γελοιοποίηση, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή με το δικομματισμό, όσο κι αν προσπαθείς με τη φαντασία σου να εφεύρεις βία πίσω από όλες αυτές τις αντιδράσεις.
Το ξέρουμε ότι πονάει...
Θα προτιμούσες αντί γι αυτό να σε δείρουν ή να βρίσουν με ακατανόμαστες εκφράσεις, το ίδιο θα προτιμούσαν και οι φίλοι σου στα κόμματα εξουσίας...
Κάνεις όμως δε θα σου κάνει αυτή τη χάρη...
Δεν υπάρχει χειρότερη τιμωρία από τη γελοιοποίηση...
Κι όλα αυτά τα χρόνια, δούλεψες σκληρά για να σου συμβεί ακριβώς αυτό...
Prententeri Gamiesai
02/06/2011 14:27
PSOFA KARIOLI. ELA STO SINTAGMA NA TA PEIS AUTA PALIOPONTIKO
Νάγια
02/06/2011 14:25
Αγαπητέ κύριε δημοσιογράφε, να μη σας ενοχλεί η εικόνα των ανθρώπων που βρίζουν, φτύνουν και χειρονομούν. Αυτό είναι το αποτέλεσμα και όχι η αιτία. Το "φτύσιμο" δεν μπορεί από μόνο του να ξεκινήσει μη αναστρέψιμες καταστάσεις. Η λανθασμένη όμως δομή της κοινωνίας και η εξευτελισμένη έννοια (όπως την έχουν καταντήσει οι πολιτικοί) της πολιτικής, μπορούν και έχουν ήδη οδηγήσει σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις. Να σας ενοχλεί η αιτία λοιπόν, που οδήγησε όλους αυτούς τους αξιοπρεπέστατους ανθρώπους και πολίτες της κοινωνίας μας, ανθρώπους που απ'' ότι είδα (και δεν είμαι η μόνη, φαντάζομαι) κάθε άλλο παρά όψη αναρχικών ή περιθοριακών ανθρώπων είχαν. Η ποιότητα εξάλλου, δεν εμφανίζεται μόνο στα κουστούμια. Για την ακρίβεια, έχει εκλείψει από εκεί. Η ποιότητα εμφανίζεται στη στάση ζωής που τηρείς. Όταν λοιπόν, εγώ βλέπω ηλικιωμένους να έχουν τη χθεσινή συμπεριφορά ένα πράγμα σκέφτομαι : πόσο "εκτός εκτροπής" και πόσο μετρημένα έχουν ζήσει τη ζωή τους για να φτάσει τώρα το κράτος που επί 40 ή 50 χρόνια πλήρωναν, να τους αγανακτεί, να τους εξοργίζει, να τους στερεί την αξιοπρέπεια (και όχι μόνο στους συνταξιούχους αυτό) να ζήσουν μία σταθερή ζωή, να βλέπουν τη χώρα στην οποία γέρασαν, έκαναν παιδιά και εγγόνια να ξεπουλιέται και ο κατηγορούμενος να είναι εκείνοι, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους!!!!!! Και στην κυριολεξία να τους παίρνει τη μπουκιά από το στόμα. Γιατί δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει. Δεν πρόκειται για πολυτέλειες. Πρόκειται στην κυριολεξία για την καθημερινή μπουκιά από το στόμα του καθενός μας. Και ας λένε άλλα στην Ευρώπη. Την αλήθεια την ξέρουν πολύ καλά. Και την ξέρουν γιατί τόσα χρόνια δεν έκαναν συμβούλια και συναντήσεις και μαγειρέματα με τον κάθε έναν από εμάς. Με τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες τα έκαναν. Ήξεραν πολύ καλά ποιοι ευθύνονται και τί έχουν να λάβουν από αυτή την κατάσταση. Και φρόντισαν να κερδίσουν (όπως και κερδίζουν) από αυτό, γιατί έτσι τους συνέφερε. Και κάτι άλλο. Δεν τα φάγαμε μαζί, εννοείται. Γιατί, έτοιμη την έχετε την απάντηση. Έχω βαρεθεί να το ακούω αυτό και να βλέπω και απλούς πολίτες να συμφωνούν. Όχι, δεν τα φάγαμε μαζί. Για κάποιους ναι, ήταν εξυπηρέτηση, το να λαδώσουν ή να πρακάμψουν. Αυτό για μία άδεια, για ένα πρόστιμο κ.λπ. Για κάποιους άλλους όμως, ήταν μονόδρομος (γιατί όταν έχεις δικό σου άνθρωπο στο νοσοκομείο και σου ζητάει ο γιατρός φακελλάκι, μονόδρομος είναι). Δεν φταίμε εμείς λοιπόν, αν το σύστημα έχει (παρα)δομηθεί κατ'' αυτό τον τρόπο. Την εξυπηρέτησή μας θα κοιτάξουμε, εφ'' όσον φυσικά υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να μας την παρέχουν. Ψήφους/εξουσία έδινες - θέση στο δημόσιο έπαιρνες. Λεφτά έδινες - μία αδειούλα την τσέπωνες. Χαρτζηλίκι έδινες - κλήση σου έσβηναν. Φακελλάκι στου ζητούσαν - ο άνθρωπός σου ζούσε. Μην μπερδεύουμε λοιπόν την εξυπηρέτηση με το "φαί". Εμείς, δεν φάγαμε. Αν τρώγαμε, δε θα διαδηλώναμε τώρα. Θα ήμασταν "φτιαγμένοι". Δε θα χρειαζόταν να ιδρώσουμε. Και τί πιο αληθοφανές θα ήταν από το ότι θα υπήρχαν χρήματα να κινήσουν την αγορά. Αν είχαμε φάει, θα είχαμε και να ξοδέψουμε κύριε δημοσιογράφε. Απλά μαθηματικά. Η εκτροπή στην οποία αναφέρεστε έχει ήδη συμβεί, από άλλους όμως. Τα τωρινά/χθεσινά δρώμενα δεν είναι κίνδυνος εκτροπής. Μην προσπαθείτε πια να παραπλανήσετε. Μάταιο, δεν το βλέπετε; Είναι κίνδυνος ξυπνήματος, μάλλον. Κίνδυνος αντίστασης. Κίνδυνος άρνησης. Κίνδυνος οργάνωσης και αλλαγής πραγμάτων από εκεί που θέλουν να μας οδηγήσουν. Μόνο που...αυτά είναι κίνδυνος για τους λίγους. Για αυτούς που φυγαδεύονται στα σκοτεινά πάρκα και στις βάρκες. (Αλήθεια, αν έχουν αντίλογο, γιατί δεν κάνουν διάλογο; Με τους όποιους συνδικαλιστές και αρχηγούς οργανώσεων πάντοτε έκαναν...) Για τους πολλούς ονομάζεται αλλιώς. Σωτηρία. Και επιστροφή στο σωστό δρόμο.
anetos
02/06/2011 14:25
μολις προχθες ελεγες αλλα ....
kyriakos fatouros
02/06/2011 14:22
Να ξεφτιλίζεις τους κακούς δεν είναι καθόλου άπρεπο ίσα ίσα τιμά τους καλούς, έτσι λεν οι μυαλωμένοι: Λοιδορήσαι τους πονηρούς ουδέν έστ'' επίφθονον, αλλά τιμή τοίσι χρηστοίς, όστις ευ λογίζεται. (Αριστοφάνης).
αλεξάνδρα
02/06/2011 14:22
δεν υπάρχει γραμμή ομόνοια-αμπελόκηποι. Το χρησιμοποιείται συχνά το μέσο έτσι??
ΓΙΩΡΓΟΣ
02/06/2011 14:20
ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΙ ΑΣ ΜΕ ΚΟΨΟΥΝ ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΣΟΥ : ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΜΕ ΦΑΤΣΑ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΜΙΣΟΣ. ΑΠΟ ΜΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΜΙΟΙ ΣΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ. ΜΟΝΙΜΟ ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ & ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ! ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΛΟΙΠΟΝ. ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΟΣΟ ΔΕ ΦΑΝΤΑΖΕΣΕ ΞΕΦΩΝΗΜΕΝΗ ΠΑΛΙΑΔΕΡΦΗ! ΑΝΤΕ ΠΑΙΞΕ ΤΩΡΑ ΠΕΝΝΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΛΗΤΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ ΒΟΥΛΩΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΗΘΟΣ!
DK
02/06/2011 14:19
δεν συμφωνώ μαζί σας. Το πνεύμα είναι ότι οι βουλευτές είναι κλέφτες. Όχι ότι φταίει το κοινοβούλιο. Το ότι εμφανίζονται κάποιες ενδείξεις αντικοινοβουλευτισμού είναι κατά τη γνώμη μου επειδή οι πολίτες δεν βλέπουν τρόπο να ξεφορτωθούν τον κόπρο του Αυγείου. Όμως εδώ κάνουν λάθος γιατί δεν συνειδητοποιούν πιστεύω την δύναμη της ψήφου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να ψηφίσουν νέα μικρά κόμματα. ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ
άλλος/άλλη
02/06/2011 14:01
η ανατροπή δεν είναι εκπομπή.... στο τέλος πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατηγορηθεί...
Νικος
02/06/2011 13:58
Το μετρό δεν πάει Ομόνοια - Αμπελόκηπους αλλά προφανώς εσείς πηγαίνετε με το αυτοκίνητο.

"Η χώρα διέθετε πάντοτε ένα υπόστρωα υστέρησης και καθυστέρησης" το βλέπουμε στην φωτό επάνω αριστερα.

ΤΟ ΡΕΥΜΑ αυτό δεν έχει σχέσηε τους Αγανακτισένους των πλατειών – άσχετα αν δηλώνουν και αυτοί αγανακτισένοι. Ξέρετε την εννοια της λέξης ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ? μάλλον πρέπει να αγοράσετε λεξικό.

Ξερετε μήπως πόσοι είναι οι άστεγοι,ανεργοι,υμιαπασχολούμενοι...............?

Το χαμόγελο σας στην φωτό τα λέει όλα.
eri eri eri malaka pretenteri
02/06/2011 13:50
xaaxxaaa ante re geleie.....
Κατινα
02/06/2011 13:38
Που ειναι το προβλημα κ. Γιαννη? Αφου το μουτσωμα και το φτυσιμο δεν ειναι "καπελωμενο"....
Dr. Benway
02/06/2011 13:36
Αισθάνονται την ταπείνωση προσωπικά. Και ζητούν την τιωρία όχι των ενόχων ή των υπαιτίων αλλά των άλλων.

Ποιών άλλων κυρ Γιάννη?
Δεν ανήκουνε οι βουλευτές και οι πολιτκοί μας στην΄λίστα με τους ενόχους της κατάρευσης?
Αυτοί δεν κυβερνούσανε απί 40 χρόνια και τρώγανε και πίνανε και διορίζανε και κουμπαριάζανε?

Απλά δέν είναι μόνο αυτοι.
Είναι και η δημοσιογράφοι που τα πέρνανε και λέγανε ψέματα για να καλύψουνε τους πολιτικούς και το φραγκάτους.

Αλλά οι φραγκάτοι, τα αφεντικά σας δηλαδή θα χρησιμοποιήσουνε τους πολιτικούς και εσάς για ανάχωμα για να φάτε εσείς τα γιαούρτια.
Ph.J
02/06/2011 13:36
Eλληνες! Ας οργανώσουμε την αντίστασή μας ενάντια στο φασίζον κίνημα των "αγανακτισμένων"(?)... αυτών που μουτζώνουν και πολιορκούν τη βουλή για να την κάψουν όπως οι ναζί το Reichstag (τη γερμανική βουλή), που κατεβαίνουν χτυπώντας κατσαρόλες όπως ακριβώς και οι όμοιοί τους που σαράντα χρόνια πρίν, στη Χιλή, κατάφεραν να φέρουν τον Πινοσέτ στην εξουσία πνίγοντας στο αίμα τη Xιλή του Αλλιέντε, που "αναζητούν" ενόχους για την κατρακύλα της χώρας, δείχνοντας με το δάκτυλο πάντα τους "άλλους", στην ουσία όμως, εαυτούς και αλλήλους. Eλληνες, υπερασπείστε την Δημοκρατία μας, παλέψτε για να γίνει καλύτερη, αντασταθείτε στις σειρήνες του κρυπτοφασισμού, των αντιπροσώπων τους, την πέμπη φάλαγγα του πολιτεύματός μας. Οχι στα ΜΜΕ, Οχι σε βρώμικους πανεπιστημιακούς πατέρες, όχι σε άσχετους από πολιτική - μεγάλους κατά τα λοιπά- μουσικοσυνθέτες,Οχι σε πονηρούς τηλεοπτικούς αστέρες. Οχι στην άρνηση, ναι στην πρόταση! ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!!!
Xρήστος Νάκος
02/06/2011 13:29
Πολύ όμορφα και βαθυστόχαστα μας τα γράφετε κ. Πρετεντέρη (Mr Pretender). Επειδή όλοι έχουμε τη μικρή ή μεγάλη ιστορία μας σ΄αυτό τον τόπο, έχετε αλήθεια αναλογισθεί ποιά και πόση είναι η δική σας συμμετοχή και ευθύνη στη δημιουργία και εκδήλωση αυτών των συμπεριφορών?. Σας θυμάμαι (και είμαι περίπου στην ηλικία σας) να πρωτοστατείτε στις απλοποιήσεις, την ισοπέδωση, τον σινιέ λαϊκισμό, τη διαστρέβλωση, την αφ΄υψηλού κριτική. Αλήθεια θα μας γράψετε κάτι νόστιμο για το χουλιγκανισμό και τη βία (των "επωνύμων) στα γήπεδα? Ειδικός είστε σε αυτά. Έχετε αλήθεια guts να κάνετε την προσωπική αυτοκριτική σας? Δεν βαριέσαι εσείς θα συνεχίσετε το βιολί σας. Δύστυχη χώρα που η ενημέρωση των πολιτών γίνεται από αστέρεςσαν εσάς. Συγνώμη είπα για ενημέρωση αλλά εννοούσα χειραγώγηση. Δεν περιμένω καμία απάντηση εκ μέρους σας. Άλλωστε αυτή προϋποθέτει τσίπα. Την έχετε?
Κ. Αράπικος
02/06/2011 13:23
Γιατί χαλάς την ουσία των άρθρων σου με αυτή την σαχλαμάρα περί "παραμορφωμένων από μίσος φατσών" ή όπως έγραψες προχθές γιά "μοχθηρία" και παραλίγο να μας στείλεις στο ντιβάνι του ψυχίατρου; Δηλαδή αν ήσαν ψύχραιμοι όταν προπηλάκιζαν τους βουλευτές θα ήταν καλύτερα; Γιά μένα θα ήταν χειρότερα διότι θα σήμαινε ότι επαγγελματές προβοκάτορες δρούν βάσει σχεδίου. Έχεις δει αυτούς που σπάνε τις βιτρίνες με βαριοπούλες ή λοστούς με τι ψυχρό επαγγελματισμό το κάνουν; Μακάρι να είχαν μίσος ή μοχθηρία θα εκτονωνόντουσαν και θα τελείωνε. Πάντως όταν απαξιώνεις τους πάντες, πράγματι δημιουργείς συνθήκες εκτροπής. Αν καταφέρεσαι κατά του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ μικρό το κακό. Υπάρχουν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ ή δεν ξέρω ''γω ποιός άλλος. Αν απορρίπτεις το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ ή δεν ξέρω ''γω ποιόν άλλον, υπάρχει το ΠΑΣΟΚ,η ΝΔ. Αν όμως μουτζώνεις την Βουλή, λες κλέφτες συνολικά τους βουλευτές -είτε έκλεψαν είτε όχι - τότε ο πρώτος φιλόδοξος Συνταγματάρχης αισθάνεται ότι πρέπει ν'' απαντήσει στο κάλεσμα της Ιστορίας. Βεβαίως κάποιοι δημοσιογράφοι - και σωστά - διαχωρίζουν την Βουλή από το περιεχόμενό της και προβάλλουν αυτή τους την εκτίμηση και στους διαδηλωτές. Άρα δεν θίγεται ο Κοινοβουλευτισμός αλλά τα πρόσωπα. Σιγά τα ωά. Όταν το κύριο σύνθημα που απευθύνεται στη Βουλή είναι "κλέφτες, κλέφτες" δεν θίγεται ο Κοινοβουλευτισμός; Αλήθεια τι ακριβώς έκλεψαν οι βουκευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΛΑΟΣ; Αλλά κι όλοι οι βουλευτές της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ έκλεψαν κι αυτοί; Βεβαίως καλά να πάθουν. Όταν με τον Νόμο περί ευθύνης Υπουργών μένουν ατιμώρητες καραμπινάτες περιπτώσεις διαφθοράς, του άλλου, που είναι άνεργος, του γυρίζει το μάτι ανάποδα. Όταν ο κ.Καραμανλής απεχώρησε 2 φορές από την Βουλή -παγκόσμια ευρεσιτεχνία ν'' αποχωρεί η πλειοψηφία- γιά να παραγραφούν τα σκάνδαλα, ακόμα κι εγώ που σας διαβεβαιώ πως ούτε παραμορφωμένη φάτσα έχω ούτε μοχθηρία αισθάνομαι, μιά ζαλάδα την νοιώθω. Εν πάση περιπτώσει χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή διότι όλοι οι Έλληνες δεν παίζουν τις πολιτικές επιστήμες στα δάκτυλα γιά να κάνουν λεπτούς διαχωρισμούς. Χρειάζεται λοιπόν να χτυπήσει εγκαίρως το καμπανάκι προτού μετατραπούμε όλοι σε "χρήσιμους ηλίθιους" γιά όσους επιβουλεύονται το πολίτευμά μας. Παράκληση: Κύριε Πρετεντέρη αφήστε στην άκρη τις ψυχαναλύσεις και γράφτε πολιτικά άρθρα. Θα είστε πιό χρήσιμος.
Giannis
02/06/2011 13:20
Επιτέλους.. Διαβάζω σχεδόν κάθε μέρα τις αναλύσεις σας και επιτέλους βρήκατε τους υστερημένους και καθηστερημένους που υποσκάπτουν την δημοκρατία..
Νόμιζα ότι η ερμηνεία <Δημοκρατία είναι να μην ενοχλείται τους χορτάτους> ξεπεράστηκε πριν καμια 500αρια χρόνια τουλαχιστον στην Ευρώπη.
Φαίνεται όμως ότι ξέρετε κάτι παραπάνω για το που θέλουν να οδηγήσουν τα πράγματα αυτοί που δημιούργησαν αυτήν την κρίση..
Και μια διευκρίνηση.. ο πολιτικός προσανατολισμός και η κομματική υποτέλεια είναι διαφορετικά πράγματα..
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΑΝΑ
02/06/2011 13:14
Συμφωνώ με τον κο Πρετεντέρη οτι πρέπει να αντιμετωπίσουμε κατάματα την πραγματικότητα. Ποιά πραγματικότητα όμως;;;;;; Μήπως πρέπει να του εξηγήσει κάποιος τί σημαίνει η λέξη; μήπως πρέπει να τον ενημερώσουν ποιοί είναι οι αντιδημοκράτες; άν δούλευε χρόνια και χρόνια για 1000 έστω και κάτι ευρω και του αδειάζανε σιγά-σιγά την τσέπη χωρίς να "φταίει" * ο κος Πρετεντέρης να μην μούντζωνε (δεν είναι καθόλου σικ) να φώναζε : καλέ μη δεν είναι σωστό!!!!!!!!!!!!! Όσο για το αδιακρίτως και βέβαια δεν είναι όλοι κλέφτες αλλά (γράμματα πολλά δεν ξέρω) νομίζω όμως ότι και η συγκάλυψη κλέφτη διώκεται.

* οι Έλληνες φταίμε γιατί τις εκλογές τις έχουμε καταντήσει ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Και αρκετά ποιά με αυτήν την καραμέλα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (κράτος δήμος), η οργάνωση της κοινωνίας και η δημιουργία κράτους έγινε για πολλούς λόγους..... η λειτουργία του κράτους θα ήταν αδύνατη χωρίς κανόνες - νόμους μόνο που απο πάντα αυτούς τους νόμους τους έφτιαχναν οι ισχυροί και οι ισχυροί όσο πιο άνθρωποι ήταν λειτουργούσαν για το καλό του δήμου. Για να λειτουργήσει η δημοκρατία μας λέει ο Πλάτωνας θέλει ορισμένο αριθμό ατόμων, αυτόν τον αριθμό τον έχουμε υπερβεί προ πολλού.....
Θα ήθελα να συμπληρώσω ακόμα κάτι ποιός θα είναι αυτός (ή αυτοί) που θ'' αγαπήσει επιτέλους αυτόν τον τόπο που θα σταθεί αντάξιος της κληρονομιάς του που δεν θα αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως πρόβατο με IQ ραδικιού.

Kαι μέχρι να βρεθεί αυτός όχι μόνο οι τριακόσιοι αλλά και πολλοί άλλοι να σταματήσουν να είναι προκλητικοί και ο νοών νοείτω
Αφροδίτη
02/06/2011 13:09
Οι άνθρωποι επιζητούν την τιμωρία των ανθρωπων που εκλεψΑν το δημόσιο χρήμα και ουσιατικα δεν έκαναν τη δουλειά για την οποία του ψήφισε ο λαός αλλα ακριβώς το αντίθετο.εκμεταλλεύτηκαν τη θέση τους για ίδιον όφελος.μετα απο τόσες εξετατικες επιτροπές έχει τιμωρηθεί κάποιος; Έχει δικαστεί ή περιουσία κάποιου, έχει μπει κάποιος φυλακή; έχει καταργηθεί το αίσχος ο νόμος περί ευθύνης υπουργών;μετα απο τοσες αδικίες έχει επέλθει τιμωρία; όχι. Και περιμένετε να ξεχαστούν όλα και να δικαιώνουν τα πραγμΑτα; Η τιμωρία είναι απαραίτη για να επέλθει τάξις πραγμάτων.δεν κατάλαβα επίσης γιατί αυτή η κρίση είναι εθνική αποτυχία.την μεγάλη ευθύνη την έχουν οι πολιτικοί στους οποίους ο λαός τους είχε αναθέσει να κυβερνανε και τον φλομωνανε ψεματα.ποτέ ερωτηθηκε ο λαός για κάτι μέσω δημοψηφίσματος; Ο λαός μόνο ψηφίζει κάθε 4 χρόνια και τίποτε άλλο. Και ψηφίζει πιστεύοντας το προγράμματα που εξαγγελει το κάθε κόμμα πριν τις εκλογές που κι αυτά ψέματα είναι .οι πιο πολλοί που ασχολουνται με την πολιτική το κάνουν για να φάνε και όχι γιατί νοιάζονται γι τον τόπο.γι αυτο καλά κάνει ο λΑος και τους λέει προδότες
Nikos
02/06/2011 13:08
Κοιτα ποιος ομιλεϊ.
Ο ανθρωπος που πετα μπουκαλια νερου σε αγωνες μπασκετ δινει μαθηματα συμπεριφορας.
Ελεος.
Bideris Thanasis
02/06/2011 13:05
οι σκηνές....προκαλούν αποτροπιασμό σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο. Φάτσες παραμορφωμένες από μίσος ασχημονούσαν με χυδαίο τρόπο. Με την ευκαιρία, (= brigens στην γλώσσα της Φράου Μέρκελ) οι σκηνές μου θύμισαν και τα επεισόδια σε κάποιο αγώνα του Παναθηναϊκού κ. Πρετεντέρη...
τζονυ
02/06/2011 12:50
τα λέτε τόσο καλά που συγκινούμαι...!!!!αναρωτιέμαι αν θα τα λέγατε το ίδο καλά, με 800 ευρώ το μήνα, και τα έξοδα να τρέχουν και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να λέει οτι τα φαγατε μαζι!!!αναρωτιέμαι αν θα υπερασπιζόσταν το κομματικό μας σύστημα εάν πηγαίνατε σε διαγωνισμό του δημοσίου και χάνατε απο υμέτερα παιδιά των κομμάτων με κραυγαλέες περιπτώσεις αχρηστοσύνης.....!!!!θα τα λέγατε άραγε τόσο καλά άν στη θητεία σας, βλέπατε το βύσμα με το θείο βουλευτή να υπηρετεί στην κλαυθμώνος και εσείς να είστε στις Φέρρες Έβρου 20 μέρες χωρίς άδεια...!!!! Σας ενόχλεισε η μούτζα και το φτύσιμο αλλά τόσο καιρό δεν σας ενοχλεί η λαμογιά, η ρεμούλα, η κλεψιά.....!! Ουε...
babis
02/06/2011 12:47
Συμφωνώ με τον αρθρογράφο. Ειναι απαράδεκτοι. Είναι χειρότεροι από τους χουλιγκάνους των γηπέδων που πετούν μπουκάλια και ότιδήποτε άλλο όταν αγανακτούν.
akis chrysos
02/06/2011 12:46
Σαν καλοκουρδισμένα στρατιωτάκια, όλα τα διαπλεκόμενα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, καταδίκασαν το γιουχαϊσμα των βουλευτών απο ομάδες πολιτών χθες βράδυ έξω απο τη Βουλή.
Όλοι οι αργυρώνητοι ματσουκοφόροι εστίασαν τα φώtα της κατευθυνόμενης δημοσιότητας στον κίνδυνο που αντιμετώπισαν κάποιοι εκ των 300 χθες το βράδυ όταν φοβήθηκαν να βγούν με τις αυτοκινητάρες τους απο το υπόγειο πάρκινγκ στο δρόμο και προτίμησαν να την κοπανήσουν σαν "λωποδύτες" μέσα απο το σκοτάδι του Εθνικού κήπου.
"Κινδυνεύει ο θεσμός της Δημοκρατίας" έκλειγαν όλοι μαζί γαλάζιοι πράσινοι στα δελτία αποχαύνωσης των 8. Ποιός θεσμός ποιάς δημοκρατίας βρε αγύρτες που τρέμετε στην ιδέα οτι πλησίαζει ή ώρα που ο κόσμος θα σας φιλοδωρεί απλόχερα ροχάλες και γιαούρτια όπου σας συναντάει!!! Ποια νομιμοποίηση έχετε να κυβερνάτε αυτό τον τόπο όταν σας αμφισβητεί αυτό το δικαίωμα η πλειονότητα του εκλογικού σώματος; Ποιός σας εξουσιοδότησε ρε "επίμονοι κηπουροί" να σώσετε το 5% του πληθυσμού σε βάρος του υπόλοιπου 95% που καθημερινά βλέπει τη φτώχια και την εξαθλίωση να το πολιορκεί;;; Ο λαός σας ψήφισε και ο λαός θα σας στείλει στον αγύριστο. Όσο κι αν έχετε γατζωθεί στις καρέκλες πάνω στις οποίες έχετε στρογγυλοκαθίσει τις τροφαντές κωλάρες σας, θα φύγετε νύχτα... Είτε με τον εύκολο είτε με τον δύσκολο τρόπο.
Ποιοί είστε εσείς που δεν αναγνωρίζετε στο λαό, σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες το δικαιώμα να ανακαλέσουν την ψήφο εμπιστοσύνης που σας έδωσαν όταν τους φλομώσατε στα ψέμματα; Μακάρι η οργή του κόσμου να κλιμακωθεί ακόμα περισσότερο και να σας δώσει το μάθημα που σας αξίζει. Ο φόβος φυλάει τα έρμα λένε και καλά θα κάνουν οι 300 να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους τα μηνύματα που τους στέλνει ο λαός για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων όταν 100 000 κόσμου θα αποφασίσει να μπουκάρει στη Βουλή
Logiki
02/06/2011 12:40
Otan enas ependitis ependiei to kefalaio tou, analamvanei ton kindino na hasei meros i olo to kefalaio tou. Gia na antistathmisei ton kindino afto, zitaei tokous. Ston kapitalismo, to na haneis lefta einai meros tou paihnidiou. Epomenos, i Ellada mporei na kanei stasi pliromon se olous aftous tous daneistes pou den kanane sosta tin erevna tous. Afto den ehei na kanei me tin dimokratia alla me ton kapitalismo, pou einai oikonomiko sistima, ohi politiko. Defteron, oi Aganaktismenoi proerhontai apo tin Elliniki koinonia ki ehoun kathe dikaioma kai ipohreosi na ekfrastoun. Otan i omada tous einai poliplithis, arhizoun na ginontai ekfrastes tis laikis voulisis (tou dimou). Epomenos einai ekfrastes tis Dimokratias. K. Pretenderi, otan o kosmos peinaei, einai anergos, den ehei mellon, tote energopoiountai to enstinkta epiviosis. Dinete tin entiposi oti protimate mia koinonia gemati apo Zombie, lipamai...
Πακαλίδης Αντώνης
02/06/2011 12:28
κ. Πρετεντέρη Η δημοκρατία έχει την δυνατότητα να προσαρμόζεται σε κάθε άποψη του κάθε πολίτη της οποιαδήποτε χώρας με οποιονδήποτε τρόπο. Η αποδοκιμασία των βουλευτών είναι μία άκρως δημοκρατική αντίδραση και ως τέτοια την αντιλαμβανόμαστε όλοι όσοι θεωρούμε ότι το σύστημα εξουσίας δεν μπορεί να οδηγήσει στο επόμενο βήμα την χώρα μας. Από την στιγμή που υπάρχουν τόσες χιλιάδες πολίτες στις πλατείες και διαμαρτύρονται για όσα συμβαίνουν είναι περίεργο να προσπαθείτε να τους χαρακτηρίσετε και να τους ονομάσετε αντιδημοκράτες και κοινούς ταραχοποιούς. Κατά την λογική σας δεν πρέπει να γίνουν εκλογές για λόγους εθνικής επιβίωσης. Η δύναμη των πολιτών είναι η ψήφος. Πόσο δημοκρατικό είναι να μην γίνονται εκλογές όταν ζούμε σε ειδικές συνθήκες? Πως ο πολίτης θα δημιουργήσει νέες προοοπτικές όταν το σύστημα εξουσίας θεωρί εαυτούς σωτήρες και δεν βλέπει δεν ακούει δεν υπολογίζει την κοινωνία? Η φυσιολογική ροή των πραγμάτων είναι η επανάσταση και βίαιη ανατροπή του συστήματος. Στην καλύτερη περίπτωση να ανατρέψουν το σύστημα κάποιοι που είναι ήδη μέσα σ'' αυτό. Το έχει καταγράψει η ιστορία πολλές φόρες οπότε δεν θα πρωτοτυπήσουμε. Η δημοκρατία θα κινδυνεύσει αν επενδύσουμε στην αναρχία. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Με τόσους επιφανείς πανεπιστημιακούς η γνώση για την επόμενη μέρα δεν θα λείπει. Θα λείπουν όλοι όσοι μόνοι τους αποφασίσουν να απέχουν χωρίς να πιστεύουν ότι μπορούν να προσφέρουν. Όλοι πλέον είμαστε λύση του προβλήματος. Όσοι το δημιούργησαν θα αποτελούν μαύρη σελίδα στην ιστορία μας. Ευχαριστώ.
Ειρήνη
02/06/2011 12:26
Η πλατεία είναι γεμάτη από αγανακτισμένους όλων των ηληκιών και διαφόρων ειδών . Αγανακτούν και διεκδικούν από το κράτος κάτι που το κράτος στο οποίο και αυτοί συμμετείχαν ψηφίζοντας το κατά καιρούς αλλά και στελεχώνοντας το με την συμπεριφορά τους, δεν μπορεί να τους δώσει. Και μιας όλοι εμείς απαρτίζομε το κράτος δεν θα αλλάξει, όσον όλοι εμείς δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε. Ο καλύτερος τρόπος να γίνει η αρχή, είναι να αλλάξει ο καθ''ένας μας αυτό που θέλει να δει να αλλάξει στο κράτος. Να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ψηφίζει τους βουλευτές του για να δει την καλυτέρευση που θέλει. Για ότι συμβαίνει είμαστε όλοι άμεσα η έμεσα υπεύθηνοι. Ενας εμφύλιος πόλεμος δεν μπορεί παρά να είναι καταστρεπτικότερος από οτιδήποτε άλλο συμβαίνει τώρα , για όλους εμας, τα παιδιά μας και την χώρα μας. Γι'' αυτό λοιπόν, επιστρέψτε στα σπίτια σας, για να ετοιμάσετε και εσείς, δημιουργικά, και ειρηνικά, την αλλαγή που επιθυμείτε.
Kitsos Parapiperis
02/06/2011 12:05
Τι εγινε κυριε Πρετεντερη αρχισαμε να ανησυχουμε? Ειδαμε οτι το κινημα αντιστασης κατα του πολιτικου μας συστηματος και ΔΝΤ γιγαντωνεται και αρχισαμε να σκεφτομαστε πως θα την κανουμε απο την χωρα μηπως? Τοσα χρονια που τρωγατε τα λεφτα του κοσμου και υποστηριζατε τον ΓΑΠ και την παρεα στην λεηλατηση της χωρας ειτανε καλα? Για ποια δημοκρατια μας μιλατε και εσεις και οι υπολοιποι δημοσιογραφισκοι της κυβερνησης? Αυτη την δημοκρατια που ενα νεο παιδι δουλευει σαν σκλαβος για 500 ψωροευρο αν ειναι τυχερο 10 ωρες την ημερα, χωρις μελλον, χωρις προοπτικες, χωρις τιποτα? Δημοκρατια οπου οι Τουρκοι διεκδικουν την Θρακη και το Αιγαιο μας, οι Σκοπιανοι την Μακεδονια μας και οι Αλβανοι την Ηπειρο? Ετοιμαστε τα μπαγκαζια σας και μια θεση στο ελικοπτερο.
orestis
02/06/2011 11:59
theories xaous kata paraggeleia tou koinwnikopolitikou sistimatos, apo enan apo toys pio gnisious ekfrastes tou.Laikismos i diamartyria, tromos to giouxarisma, kindynos gia ti dimokratia i moutza. Gia onoma toy theou ti allo tha sas valoun na grapsete oi ergodotes sas. pros ton gate keeper To xero oti grafw se latinikous xaraktires, kai den tha dimoseftei, alla xerete kai ola ta sxolia pou exw steilei kata kairoys me ellinikous xaraktires,kai afta den dimaseftikan.
Κωνσταντινος Νισυριος
02/06/2011 11:59
Μηπως, κυριε Πρετεντερη, ως ο εκφραστης της νεοφιλελευθερης λαιλαπας, φοβαστε οτι αυριο μπορει να εισαστε εσεις ο αποδεκτης της αγανακτισμενης συμπεριφορας των πεινασμενων, που δεν θα εχουν τιποτα αλλο να χασουν παρα τις αλυσιδες τους; Μηπως, λεω...
Δραγάνης Θεόδωρος
02/06/2011 11:51
Είναι η οργή των ανθρώπων που βλέπουν να τους κοροιδεύουν και δεν μπορούν να περιμένουν τις επόμενες εκλογές για να το εκφράσουν. Η οργή είναι συναίσθημα και δημοκρατία χωρίς συναισθήματα δεν υπάρχει. Από μούτζα και φτύσιμο δεν πέθανε ποτέ κανείς . Αλλωστε η μούτζα είναι συνηθισμένη στη χώρα. Ολοι την έχουμε ρίξει και όλοι την έχουμε φαει.
Εκτροπέας
02/06/2011 11:49
Μιλατε για κίνδυνο εκτροπής, λόγω των διαμαρτυριών (αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που υποστηρίξατε μια διαμαρτυρία;). Δεν κάνετε κουβέντα όμως για την εκτροπή που εκδηλώνεται εδώ και χρόνια: Εκτροπή δεν είναι το κουρέλιασμα το Συντάγματος από κάθε κυβέρνηση; Εκτροπή δεν είναι οι βουλευτές να μην εκπροσωπούν αυτούς που τους ψήφισαν, αλλά να είναι μηχανές επικύρωσης των αρχηγικών αποφάσεων; Εκτροπή δεν είναι κόμματα με το 1/3 το ψήφων να καταλαμβάνουν σχεδόν τα 2/3 των εδρών; Εκτροπή δεν είναι τα οικονομικά βάρη να επιμερίζονται μόνο στους αδυνάτους; Εκτροπή δεν είναι η πλήρης ατιμωρησία για τόσα σκάνδαλα; Εκτροπή δεν είναι η εθνική μας ανεξαρτησία και κυριαρχία να είναι στα χέρια κάθε ευφάνταστου υπουργού χωρίς άσκηση ελέγχου (βλ. Παπακωνσταντίνου, Δρούτσα); Εκτροπή δεν είναι δημοσιογράφοι αντί να ασκούν έλεγχο στην εξουσία να γίνονται σφουγγάρια σε πλυντήρια εγκεφάλων;
Έλληνας της Γερμανίας
02/06/2011 11:48
Κύριε Πρετεντέρη, οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήθελαν τους άριστους στα κοινά. Στη σημερινή Ελλάδα κυβερνούν οι άριστοι; Μήπως το πρόβλημα σήμερα στην Ελλάδα είναι η βασιλεία, που δεν καταργήθηκε, αλλά μετονομάστηκε και απλά πέρασε σε άλλα χέρια; Μήπως το πρόβλημα είναι σε μεγάλο βαθμό ο τύπος που υποστηρίζει αυτό το καθεστώς κληρονομικής πρωθυπουργίας που δεύτερο δεν θα βρείτε ούτε στην πιο υπανάπτυκτη χώρα;
demis loveros
02/06/2011 11:44
Exipireteis toi sistima pu se taizei mia xara.De sas pisteyei pleon o kosmos.Tha se "fane" kai sena min fovase!
ΠΑΥΛΟΣ
02/06/2011 11:38
Μάλλον λέμε ότι θέλουμε... Την εξήγηση ότι αυτοί οι άνθρωποι που φτύνουν και βρίζουν είναι άνεργοι και απελπισμένοι την έχετε σκεφτεί ή απλώς φοράτε μαύρα γυαλιά? Όταν κάποιος δεν έχει μέλλον και ελπίδα και βλέπει τις ίδιες φάτσες να καλοπερνάνε και να του υποτιμούν τη νοημοσύνη συνέχεια τι περιμένετε να κάνει? Κ.Πρετεντέρη μην αμαυρώνεται την εικόνα σας με τέτοια άρθρα... Πείτε την αλήθεια....
teratakos
02/06/2011 11:36
Κύριε Πρετεντέρη αυτή ειναι η κατάληξη της ιστορίας που αναφέρετε ...!! Η πλατεία τα έχει με τους 300 που είναι μέσα για τον Προκλητικό και ανάλγητο βίο τους ..τα έχει γιατί καλούνται να πράξουν και δεν Πράτουν παρά μονον για τον Εαυτόν τους ...η Ατιμωρησία τους σε κανένα έγκλημα...οι τυφλοί νόμοι τους που προτρέπουν στην κακοήθεια...δεν τους άγγιξε κανένα Μέτρο ενω θα έπρεπε πρώτα να ξεκινήσουν απο τον εαυτόν τους τις περικοπές...!! Τον λαό πλέον δεν τον νοιάζει το πόθεν έσχες των πολιτικών , αλλά Γιατί Εσχες....ρεεεε...!!
spiros
02/06/2011 11:22
ε μονη εκτροπη ειναι η ανοχη που εχουμε δειξει σε απατεωνες, κλεφτες, λαδιαρηδες gentlemans, start your engines...
SPYROS
02/06/2011 11:19
Πρετεντερη, πριν συνεχισεις να λες τις ασυναρτησιες που λες για να προστατεψεις τα πολιτικα αφεντικα σου, απλα να σου πω οτι οι αντιδρασεις στην Ελλαδα οχι απλα ειναι ακομη ηπιες σε σχεση με πολλες αλλες ακομη και ευρωπαικες χωρες αλλα ακομη πιο επιθετικες συμπεριφορες δικαιολογουνται και απο τους νομους του κρατους! Διαβασε το Συνταγμα (αντι να διαβαζεις μονο αυτα που σου δινει ο Πεταλωτης) και δες τι προσταζει τον Λαο να κανει οταν η κυβερνηση του προδιδει την Ελλαδα. Εχεις τα φοντα να γινεις ενας σοβαρος δημοσιογραφικος λογος στην παρουσα κατασταση. Μην γινεσαι ενας γελοιος ''παπαγαλος''.
alex
02/06/2011 11:17
τι ακριβώς θα πει "σου λένε" και γιατί το αναπαράγεις; Είχαμε μήπως φέις κοντρόλ και έλεγχο ταυτοτήτων στα Προπύλαια και δεν το ήξερα; Το αντικοινοβουλευτικό, αντιδημοκρατικό και αντισυστημικό ρεύμα το διογκώνει προτίστως η ίδια η κυβέρνηση. Δεν άκουσα όμως να σας προκαλεί αποτροπιασμό το συνταγματικό πραξικόπημα που έγινε με τη ψήφιση του μνημονιου. μια μούτζα και ένα φτύσιμο είναι λιγότερο χυδαία από τη παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας από αυτούς μάλιστα που ορκίστηκαν να την υπερασπιστούν, λιγότερο χυδαία από την οικονομική καταστροφή της χώρας, η οποια προκλήθηκε από τις διαχρονικές και συνδιασμένες προσπάθεις πασοκ και νδ, λιγότερο χυδαία από τους βουλευτές που ψηφίζουν τη μη παραπομπή συναδέλφων τους για ποινικά αδικήματα, λιγότερο χυδαία από τη συμμετοχή των βουλευτών σε επιτροπές και υποεπιτροπές με μοναδικό στόχο τη συμπλήρωση του "φτωχού'' τους εισοδήματος, λιγότερο χυδαία από τις συνεχείς περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, λιγότερο χυδαία απο την απαράδεκτη και άδικη φορομπηχτική πολιτική με τους έμεσους και άμεσους φόρους, λιγότερο χυδαία από τη μη διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων για τη κατοχή και το κατοχικό δάνειο, λιγότερο χυδαία από τις "διευκολύνσεις χωρίς κανένα περιορισμό" που προσέφεραν οι ελληνικές κυβερνήσεις στους Αμερικάνους στη Σούδα, όπως η ίδια η εφημερίδα σας αποκαλύπτει σήμερα, λιγότερο χυδαία από την παραίτηση εκ μέρους της κυβέρνησης της θέσπισης ΑΟΖ, λιγότερο χυδαία από το διαχρονικό "κλείσιμο του ματιού" των κυβερνήσεων πασοκ και νδ στους επιχειρηματίες, λιγότερο χυδαία από τα αναριθμητα σκάνδαλα και τις μίζες..η λίστα δεν έχει τέλος. Για κανένα όμως απο τα παραπάνω δεν σας άκουσα να αποτροπιάζεστε και να επιχειρηματολογείτε. Και βεβαίως, όπως ακριβώς το παλιό σύνθημα "φονιάδες των λαών αμερικάνοι", δεν στρεφόταν κατά των αμερικανών εν γενει αλλά κατά των κυβερνήσεων και των πολιτικών τους, έτσι και η αποδοκιμασία μπροστά στη βουλή δεν στρέφεται κατά του κοιβουλευτισμού και της δημοκρατίας αλλά κατά εκείνων που μας έφεραν σε αυτο το χάλι, και κυρίως κατά της τωρινής κυβέρνησης.
Aristomenis georgoylis
02/06/2011 11:12
ΟΤΑΝ ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΒΡΩΜΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙ ΞΕΝΟΙ Η ΕΜΕΙΣ...
ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΞΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΟΙΚΙΑ
ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ
Χρήστος Καφάσης
02/06/2011 11:12
Αξιότιμε κύριε Πρετεντέρη,

Διαπράτετε σοβαρό λάθος στο τρόπο που εκτιμάται τη λεγόμενη στροφή του κινήματος ή μέρος του κινήματος των αγανακτισμένων πολιτών της πλατείας Συντάγματος σε μορφές αντίδρασης προς το ελληνικό κοινοβούλιο και τους έλληνες βουλευτές που δημιουργούν τον κίνδυνο της πολιτκής εκτροπής. Τι επιθυμούμε δηλαδή; Τη μετατροπή του κινήματος αυτού σε κίνημα του τσαγιού κατά τα αμερικανικά πρότυπα; Το κίνημα αυτό είναι και πρέπει να είναι πρωτίστως επαναστατικό και η επανάσταση όπως εξάλλου υποστηρίζει και ο ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ μοιάζει με τη διαδικάσια της κοινωνικοποίησης του ατόμου. Συνελόντι ειπείν, δεν μπορεί να έχει γεύση σοκολάτας. Διαθέτει και οφείλει να διαθέτει στοιχεία βίας διότι έχει να αντιπαλέψει την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων. Κατόπιν τούτου, η αντροπή της παρούσας πολιτκής προυποθέτει την ανατροπή των εκφραστών της. Αυτό που επιβάλεται όσο και αν ακούγεται ουτοπικό αλλά και επικίνδυνο για αυτούς που αγνοούν τη γονοποιό δύναμη της Ιστορίας, είναι η κατάληψη της Βουλής των Ελλήνων από το πλήθος των πολιτών που συρρεόυν κάθε βράδυ στο Σύνταγμα κατά τα πρότυπα της κατάληψης των Χειμερινών Ανακτόρων του Τσάρου στη Ρωσία και των Βερσαλλιών στη Γαλλία κατά το ξέσπασμα των επαναστάσεων στις χώρες αυτές. Όσο για τα αποτελέσματα μιας τέτοιας πράξης μη βιαστείτε να τα προφητέψετε γιατί θα αποτύχετε. Η Ιστορία ως χώρος ελεγχόμενος από τους Πλατωνικούς Αρμοστές του Θείου, της Τύχης και του Καιρού είναι απρόβλεπτη και πάντα γεννά γεγονότα ex nihilo κατά την Καστοριαδική έκφραση. Αυτό θεωρώ είναι το σημαντικότερο βήμα που θα σώσει το κίνημα από τον γρήγορο εκφυλισμό και θα σπείρει το σπόρο για την αυτονομία και τη γέννεση εκ νέου της άμεσης δημοκρατίας στη χώρα που την πρωτοθέσμησε.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Οπαδός του Πεντελή
02/06/2011 11:10
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=322533&cid=4
Τρόμος!
02/06/2011 11:06
Ααα, μάλιστα! Κίνδυνος εκτροπής. Δηλαδή κύριε Πρεντεντέρη, τόσα χρόνια με τις ευγένικες ευχές για Δημοκρατία τι κερδίσαμε? Εμείς τίποτα, εσείς τα πάντα! Λαϊκισμός λοιπόν οι αυθόρμητες αντιδράσεις? Αλλά τι διαμαρτυρόμαστε? Οι ΔΥ και οι βασιλικοί μισθοί του ιδιωτικού τομέα φταίνε και ο απλός λαός που έφαγε τα λεφτά! Ούτε μιζούλες, ούτε το ξέπλυμα, ούτε οι υπερτιμολογήσεις, ούτε τα λεφτά κάτω απο το τραπέζι, ούτε το σύστημα των εγχώριων λαμογιών, ούτε, ούτε, ούτε!! Εγώ δεν είμαι (ακόμα) με τους αγανακτισμένους. Πιστεύω στην οργανωμένη και πολιτικά στοχευμένη αντίδραση, αλλά όταν διαβάζω τέτοιες απόψεις, μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσω και να στηρίξω ενεργά τους απλούς, απολιτίκ, αυθόρμητους, κτλ συμπολίτες μου!
Θοικος
02/06/2011 10:47
Κυριε Πρετεντερη μας,την εθυνη των ΜΜΕ,την εχετε λαβει ποτέ υπ''οψιν σας,στη διαμορφωση ολου αυτου του κλιματος; Τον φοβερο Γεωργιο Αυτια,και τον μεντορα του,Γεωργιο Παπαδακη,τους εχετε ακουσει το πρωι,ποσες και ποιες σοφιες εκπεμπουν; Αν κοιταγατε καλά,αυτοι που ηταν στην εισοδο της Βουλης και κανανε μπλοκο,δεν ηταν πιτσιρικια αγανακτισμενα απο το ανυπαρκτο μελλον τους,αλλα παπουδες και γιαγιαδες,πελατες δηλαδη,των ως ανω φοβερων "δημοσιογραφων". Και απορω,πως οι νεαροι,καθοντι διπλα διπλα με τους παπουδες εκει,οταν οι τελευταιοι,τους υποθηκευσαν το μελλον,παιρνοντας συνταξεις και επιδοματα,που με καμια λογικη δεν επρεπε να παιρνουν,με αποτελεσμα να εχουν ηδη τιναξει τα Ταμεια στον αερα,και αρα,να κανουν σιγουρο,οτι οι μικροι,δεν θα βρουν τιποτα για να παρουν,οταν και εαν,φτασει η ωρα να παρουν συνταξη. Ας τους αρπαξουν λοιπον απ'' τα πετα,να τους ρωτησουν,ποσα ενσημα εχουν κολλησει στο βιβλιαριο,και ποση συνταξη παιρνουν,και εκει να δεις χαρές και πανηγυρια. Αλλα το προβλημα αυτο,ουδεις το προβαλει,και ι μικροι,απλως δεν το ξερουν.
στεφανος
02/06/2011 10:38
φοβαμαι αγαπητε κυριε πρετεντερη οτι η αργεντινη θα ειναι παιδικη χαρα μπροστα στην ελλαδα.....ξερετε ολοι σας τι ερχεται....οτι και να λετε και οτι και να λεω,τα αισχη του πασοκ εχουν δημιουργησει εκρηκτικη ατμοσφαιρα....πεφτει πολυ κοροιδια, και να σας ρωτησω κατι? ενω ο κυριος μινεικο χτυπαει τους ελληνες αλυπητα για ανεξηγητους λογους, μπορειτε να μου πειτε ενα μετρο κατα των 2.000.000 εκ λαθρομεταναστων? πειτε μου ενα ενα....καλημερα σας...
ορ
02/06/2011 10:27
Οπως κατα την διαφημηση και αυτο θελει τον Γερμανο του ετσι και η αγανακτηση θελει τον στρατο της. Εκει το πανε οι αφρονες και εκει στοχευουν να μας κατεβασουν παλι κανενα λοχια στο Συνταγμα. Οσο και αγανακτησμενος να εισαι δεν υπαρχει δικαιολογια απο ενα ανθρωπο με ασπρα μαλια που ειδα στην τηλεοραση σαν χουλιγαν των γηπεδων να βριζει και να προπηλακιζει (αν τους τους αφηνανε θα τους εκτελουσαν σιγουρα) βουλευτες που στο κατω κατω τους εκλεξαμε εμεις οι υπολοιποι οι πολλοι και οχι οι αχρηστοι 300 που μαζευτηκαν εκει εξω. Εμενα την πλειοψηφια με ρωτησανε τα τερατα εαν αυτους που κυνηγουσανε και που εγω εξελεξα αν τους θεωρω κλεφτες?? Οχι εγω θεωρω λοιπον οτι οι κλεφτες ειναι αυτοι που μαζευτηκα εξω απο την βουλη επειδη τους κοψανε τις κλεψιες και δεν μπορουν να συνεχισουν να βουτανε. Μας αναγκαζουν με τα καμωματα τους να λεμε οτι θελουμε και να αντιδραμε χειροτερα α΄π''οτι αυτοι, εκει μας φτασανε.
yianna - singapore
02/06/2011 10:22
Κε Πρετεντερη δεν διαφωνω συχνα με οσα γραφετε αλλα σημερα διαφωνω ριζικα
υπερασπιζομαστε την δημοκρατια μονο οταν φοβομαστε ?
οταν η δημοκρατια βιαζεται και ξεφτελιζεται απο τους πολιτικους και ενα μερος των πολιτων καταπατοντας νομους , δικαιωσυνη και τον ιδιο μας τον πολιτισμο , καταποντιζοντας τη χωρα και τις ζωες ολων των υπολοιπων , τοτε η δημοκρατια δεν κυνδινευε?
τωρα που ο φοβος θα αρχισει να χτυπα μια-μια τις πορτες μας τωρα γιναμε δημοκρατικοι?
οχι . τωρα φοβομαστε
αν ο κοσμος μουτζωνει και φτυνει εξω απο το κοινοβουλιο δεν βριζει το κτιριο και τους θεσμους της δημοκρατιας αλλα το περιεχομενο του κτιριου
το ιδιο το περιεχομενο που τον καταποντησε
η Αργεντινη εδιωξε ανικανες κυβερνησεις χωρις να χασει την δημοκρατια της
το επιχειρημα οτι αλλος καλλυτερος δεν υπαρχει αρα εξακολουθουμε να ανεχωμαστε τους ιδιους ανικανους ( αλητες θελω να πω και ας το κοψει ο συντακτης ) μπορει να αποτελει λογο απραξιας και πολυτελιας σε ωμαλες εποχες , αλλα τωρα χανομαστε
περιθωρια για να αφηνουμε τον κ παπανδρεου να ξεμαθει την πολιτικη σαβουρα που διδαχτηκε απο την οικογενεια του και τις κυβερνησεις που υπηρετησε για 25 χρονια και να βρη την ευκαιρια να εκπαιδευτει απο την αρχη δεν υπαρχουν
οσο πιο πολυ τραβα αυτη η κυβερνιση τοσο πιο πολυ αγρια θα ειναι η εξεγερσις και θα κυνδινευει η δημοκρατια
οι πολιτικοι μας και τα ολα τα υπαρχοντα πολικα κοματα αυτη την τραγικη ιστορικη στιγμη μας ειναι απαραδεκτα , επικυνδινα ( αποδεδιγμενα ) και εχουν κατα πολυ ξεπερασει την ημερομηνια ληξις τους
οποιοδηποτε αλλος - οτιδηποτε αλλο μπορει να κρυβει καποια ελπιδα , μπορει , αυτοι ΟΧΙ
Χρήστος Καφάσης
02/06/2011 10:21
Κύριε Πρετεντέρη,

Κάντε μεγάλο λάθος αν νομίζετε ότι η επανάσταση όπως εξάλλου και η κοινωνικοποίηση του ατόμου μπορεί να έχει γεύση σοκολάτας. Τα λόγια αυτά είναι από μία τελευταία συζήτηση που είχα με τον Κορνήλιο Καστοριάδη λίγο πριν πεθάνει στο Παρίσι το Δεκέμβριο του 1997. Αυτό που απιτείται είναι το παρών κίνημα των αγανακτισμένων να μετεξελιχθεί σε επανασττικό κίνημα που θα καταλάβει τη Βουλή των Ελλήνων κατά τα πρότυπα της κατάληψης των Χειμερινών Ανακτόρων του Τσάρου και των Ανακτόρων των Βερσαλλιών. Διαφορετικά θα εκφυλιστεί γρήγορα. Μην ξεχνάται ότι αν έμεινε κάτι ακόμα ζωντανό από τη παρακμάζουσα και αποτυχημένη από την ίδια την Ιστορία Μαρξιστική ιδεολογία είναι η ρήση ότι "Η Βία είναι η μαμή της Ιστορίας".

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Γιάννης Μ
02/06/2011 10:21
Μιας εκτροπής που ήδη επήλθε αγαπητέ. Κωφοί εις την σιωπηλή διαμαρτυρία του κόσμου οι κυβερνητικοί διαχειριστές - δεν εννοώ και όλους τους βουλευτές με αυτό - το θεωρούσαν μόλις πριν ένα μήνα ως ''αποδοχή της πλειοψηφίας'' , Άλλοι έλεγαν ότι το καζάνι πριν σκάσει ...μόνο γουργουρίζει , αλλά το μπαμ έρχεται αμέσως μετά . Και ποιός άκουγε ; Η εκτροπή συντελείται αλλά παρόλα αυτά οι ''διαχειριστές'' ζουν στον δικό τους κόσμο. Σάμπως ο Λουδοβίκος 16ος τι έγραψε στο ημερολόγιό του την μέρα που το πλήθος πήρε την Βαστίλλη ; ''Ουδέν νεώτερον'' . Εκεί είμαστε αγαπητέ μου.
ΒΑΣΩ
02/06/2011 10:14
Μη ξεχνατε κυριε Πρετεντερη πως πολλοι πολιτικοι με τα λεγομενα τους ειναι υπευθυνοι γι αυτη την ντροπιαστικη κατασταση που δημιουργειται. Οταν εισαι εκλεγμενος πολιτικος και ο λογος σου ειναι εντελως μηδενιστικος και λαικιστικος ειναι φυσικο να δημιουργησεις τετοιες συμπεριφορες σε καποιους θερμοκεφαλους χουλιγκανηδες. Οταν προτρεπουν τον κοσμο να κανει την Αθηνα Καιρο, τοτε τι αποτελεσματα περιμενουμε? Φυσικα το μεγαλο μεριδιο το εχουν τα ΜΜΕ. ΗΡΕΜΕΙΣΤΕ σας παρακαλουμε. Ειναι που ειναι η ψυχολογια του Ελληνα χαλια, μην κανετε οτι μπορειτε για να μας αποτελειωσετε. Τιτλοι καθημερινης εφημεριδας οπως ''''ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ'''' τι αλλο περα απο πανικο δημιουργουν? Τι αλλο περα απο ισοπεδωτικο λαικισμο κανει ο Λαζοπουλος ? Φτασαμε στο σημειο να μας διαμορφωνει τη πολιτικη μας συνειδηση ως εθνος ενας τυχαιος ηθοποιος. Προτρεψτε τον κοσμο να διαβαζει. Να διαβαζει για να μπορει να καταλαβαινει.
νικος
02/06/2011 10:12
εχεις δικιο αλλα και το κινημα των αγανακτησμενων στερειται σοβαροτητος.φεισμπουκ,κοπανα απο το σχολειο,καλοκαιρινες διακοπες για παντα,τζερτζελες να γινεται.
Καραγιαννίδης Κ.
02/06/2011 10:09
Το κίνημα των αγανακτισμένων έκανε αισθητή την παρουσία του. Έστειλε το μήνυμα του. Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος της εκτροπής, θα πρέπει να σταματήσουν οι συναθροίσεις αυτών που είχαν σαν ένα και μοναδικό στόχο τη σιωπηρή διαμαρτυρία. Έτσι θα αποκαλυφθούν ή θα εξαφανισθούν οι "ταραξίες". Η συνέχιση των συγκεντρώσεων θα πρόσφερε γη κα ύδωρ σε ακραία στοιχεία.
dead can dance
02/06/2011 10:06
Το Συγκρότημα σε ρόλο εμβρυουλκού της εκτροπής.Εύγε...
κωστας asteraskostas@pathfinder.gr
02/06/2011 10:04
Για ποια Δημοκρατία μιλάς Πρετεντέρη. Για την Δημοκρατία του κοινοβουλευτικού φασισμού που δεν εειι τανκς, αλλά εφημερίδες και τηλεοράσεις που απειλούν τον κόσμο για τα δείνα που θα έλθουν αν απαιτήσουμε να φύγουμε απο την τραπεζοκρατί σας . Για ποια εκτροπή? Την εκτροπή των θεσμών και των αξιών δεν την έχεις πάρει είδηση. Ναι λοιπόν ας υπάρξει, ανατροπή, εκτροπη, αυτοδικία, λαικίστική αντίσταση, οτιδήποτε που θα πετάξει αυτή την σαπίλα που έχει κάτσει στο σβέρκο μας και πλημύρίζει τα ονειρα τα δικά μας και των παιδιών μας . και για να θυμηθώ και τον Καβάφη ''''ίσως να είναι μια κάποια λύση''''
Λουκέτος.
02/06/2011 09:58
Αχ, τι ωραία που τα λέτε, κύριε Τερπεντέρη!!! Εδώ στη γειτονιά μου έχει ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ. Ανθρώπους δε βλέπω καθόλου. Μόνο καμία δεκαριά σκύλοι τριγυρίζουν απ'' όξω κάθε μέρα. Εσείς τι κάνετε; Καλά είσαστε;
Ιωάννης Τ.
02/06/2011 09:47
To σχιζοφρενές πολιτικό σύστημα είναι αυτό που δημιουργεί τα προβλήματα. Ένα πολιτικό σύστημα γεμάτο υποκρισία, ψέμματα και ελλειπή προγραμματισμό. Βουτηγμένο στη (νοητική, πολιτιστική, εκπαιδευτική ) διαφθορά τόσο βαθιά που δεν μπορεί να κολυμπήσει και να βρεί τον σωστό δρόμο. Να σώσει τον ευατό του αλλά και τους απλούς πολίτες.
Ν.Κ.
02/06/2011 09:26
Την εκτροπή της δημοκρατίας την έχουν κάνει τα κόμματα της βουλής με την ανυποληψία τους, τις ψευτές, τις λαμογιές και τις μίζες. Αυτοί κατέλυσαν την δημοκρατία, αυτοί ξεπουλούν τους έλληνες, αυτοί ξεπουλούν την ελλάδα στα αφεντικά τους εν γνώσει τους και όχι από άγνοια και ανικανότητα. Πιστεύεις ότι αυτά που εφαρμόζουν σήμερα θα μας βγάλουν απ'' την κρίση? Αν οι δικαιολογημένες μούντζες του λαού αποτελούν κατάλυση της δημοκρατίας, τότε η ύπουλη και με ψέματα αρπαγή της ψήφου του ελληνικού λαού αποτελεί την έσχατη μορφή δικτατορίας. Ποιοί κυβερνούσαν την ελλάδα και μας έφεραν σ'' αυτή την κατάσταση? ΑΥΤΟΙ, οι μουντζωμένοι. Ποιοί θέλουν με λάθος συνταγές (πρόσφατη αποτυχία του μνημονίου) ΄δήθεν να μας σώσουν, πάλι ΑΥΤΟΪ. Είναι δυνατόν να φάμε το χόρτο που μας σερβίρετε?
Φραγκος Παναγιωτης
02/06/2011 09:26
Μην το πειτε στον αξιοτιμο κυριο Πρετεντερη και στεναχωρηθει,αλλα εκτροπη εχει ηδη επελθει.Η βουλη εδω και χρονια ειναι ενα περιεργο μερος οπου η πλειοψηφια των τιμιων αντιπροσωπων μας επιτρεπει σε μια μαφιοζικη μειοψηφια βουλευτων να κατασπαταλα και να διασπαθιζει το δημοσιο χρημα,με την ευλογια πολλες φορες των ιδιων των πελατων-ψηφοφορων της.Ας μην ξεχναμε οτι τον νομο περι ευθυνης υπουργων που εχει μετατρεψει τη βουλη σε δικαστικο αβατο τον ψηφισαν ολοι αυτοι που διαμαρτυρονται περι γενικευσης και ισοπεδωσης. Υπαρχει κατι πιο αντικοινοβουλευτικο,πιο αντιδημοκρατικο,πιο αντισυστημικο απο αυτο το γεγονος?Συμφωνα με τον κυριο Πρετεντερη ναι.Τα μπουκαλια και οι ροχαλες καποιων(ανεγκεφαλων,να συμφωνησω)..
Κώστας
02/06/2011 09:25
Μάλλον για "δημοσιογράφος"είσαι εντελόσ αδαής. Είναι δυνατόν να σεβαστο αυτούς που τόσα χρόνια για τόσα σκάνδαλα δεν παρατήθηκε σχεδόν κανένας?? Εγώ τους ψήφησα για να πρωοθήσουν το δικό μου συμφερον σα λαο και όχι να τα αρπάζουν και να μου λένε ψέμματα και να ψηφίσουν αντισυνταγματικους νόμους ( ψαξτο λίγο θα βρεις πολλούς). Δήλαδη τι νομίζεισ ότι κάνουν οι αγανακτισμένοι?? Απλα μαζέυονται και κουνανε τα σημαικια τους και όλα καλα και όλα ωραία?? Σε άλλες χώρε όποως Αργεντινη και Εκουαδόρ οι πολιτες εκεί με ελικόπετρα τους ανάγκαζαν να φύγουν απο τη βουλή! Και το αποτέλεσμα εδιωξαν το ΔΝΤ και τώρα αναπτύσονται οικονομικά. Σαν δημοσιογραφος κατ ιτέτιο περίμενα να το ξέρεις. Αλλα σα δημοσιογράφος του Παραθυρου και του γηπέδου ( Νομιζέις οτι τα μπουκάλαι που πετούσεσ εσύ στο γήπεδο τα ξχάσαμε??) δεν έχει τη παραμηκρη επαφή με το λαό και τη πραγματικότητα. Ο λαός βράζει και θα δεις θα τα αλλάξουμε όλα και θα του διώξουμε όλους αυτους γιατί εχουμέ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ. Οι βουλευτέσ έιναι οι εκλεγμένοι απο το λαό εκπρωσοποί μας. Ο λαος ειναι ο Δημοκρατικός θεσμός οι βουλευτές είναι απλά τα εργαλέια του λαού. Οπότε απο τη στιγμή που τοοοοσα χρόνια επανηλεμένως παραβίασαν το καθηκον τους που είναι να προωθούν το συμφέρων του λαου τωρα ο λαος κρινει οτι πρεπει να φύγουν τώρα. Τελος. Οσο για το λαικισμο του κινήματος που κινιται αριστερα η δεξια...για μια ακόμα φορά εισαι λαθος. Ο κόσμοσ κατω στο δρομο σου λεεί οτι η εποχη των κομματων και της αριστερασ και δεξιασ κλπ τελιωσε...κοιταμε τον ανθρωπο ρε!! Ξυπνα ουτε αυτο δεν μπορεσε να καταλαβεις και να αναλύσεις ωω μεντορα της δημοσιογραφίας? Αλλα και έσας φτάνει η λρα σας ας έιναι καλά το ιντερνετ και τα κοινωνικά δίκτυα που σε λίγο χρόνια θα κάνουν κατι τέτοιους σαν και έσενα αχρηστους (ψαξτο και εδω δεκάδεσ papers και έρυνα σε πανεπιστημια ανα τον κόσμο το επιβαιβρώνουν αυτο)
Αδικεί πολλάκις...
02/06/2011 09:12
Σε όλα τα ΜΜΕ από χθες, όλοι οι "μεγαλοδημοσιογράφοι" τα ίδια λέτε...εσάς οι φάτσες σας έχουν παραμορφωθεί από το γλύψιμο στους πολιτικούς, ανασαίνετε σαν τα σκυλιά με τη γλώσσα έξω. Δεν έχετε ακόμα καταλάβει ότι έχουμε αγανακτίσει με όλους εσάς τους προσχηματικά δημοκράτες. Το κίνημα των αγανακτισμένων είναι βαθιά και άμεσα δημοκρατικό, ζητάει διαφάνεια, άμεση δημοκρατία και τιμωρία αυτών που πραγματικά ευθύνονται για αυτή την κατάσταση. Οι βουλευτές με την ασυλία τους μένουν πάντα στο απυρόβλητο, τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να κάνουν ότι τους συμφέρει...Αμνηστία δεν πρόκειται να δοθεί σε κανέναν και για κανένα λόγο...
Σ.Μ.
02/06/2011 09:03
Όπως είπε κι ο κος Χατζηνικολάου στο δελτίο του, κίνημα είναι, δεν είναι δεξίωση.
Tutti Avanti
02/06/2011 09:01
Για να υπαρχει Δημοκρατια πρεπει να υπαρχει Διακαιοσυνη και Διαφανεια. Περα λοιπον απο την εμφανη Αδικια και Αδιαφανεια της "δημοκρατιας μας" υπαρχει και η στημενη σκευωρια των λιγων "των αλλων" ΚΑΤΑ των πολλων. Οταν οι 100 000 περιπου εχοντες, ( χρημα, εξουσια και προ παντων, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ) στηνουν ψευτικα σκηνικα και παρασυρουν τους υπολοιπους 10 000 000 σε βαραθρα κρυβοντας την αληθεια τοτε το συστημα δεν λεγεται δημοκρατια αλλα ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ. Βασικο εργαλειο της ολιγαρχικης ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ειναι τα μεσα που ΕΣΥ αντιπροσωπευεις ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ. Ο κοσμος, οι πολιτες δεν θελουμε τις κωλογνωμες των ημιμαθων δημοσιογραφων, θελουμε απλα τα γυμνα στοιχεια. Τα συμβαντα και τη σωστη ιεραρχηση τους. ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ. Και μετα ελατε παιδακια να μας πειτε οτι ολοι μαζι τα φαγαμε.
Σ.Μ.
02/06/2011 09:01
Ναι τους έφτυναν αλλά...για να μη βασκαθούν. Δεν τους μούντζωναν, τους έδειχναν με τα πέντε δάχτυλα, όπως κι εκείνοι μας δείχνουν με το μεσαίο...
Γιώργος Μήτρικας
02/06/2011 08:57
Η "Δημοκρατία" δεν είναι κάτι αόριστο και γενικό, έχει κανόνες που διέπονται από το Σύνταγμα. Όταν το ίδιο το κοινοβούλιο έχει καταπατήσει αυτούς τους κανόνες (με την εκχώρηση του δικαιώματος αλλαγής των όρων του Μνημονίου σε ένα μόνο άτομο-βλέπε υπ. οικονομικών) και με ψηφίσματα σε χρόνους ντε τε χωρίς οι βουλευτές να έχουν καν διαβάσει τα νομοσχέδια, πώς είναι δυνατόν να ζητάμε από τον κόσμο να σεβαστεί αυτή τη "δημοκρατία"; Γιατί μας ενοχλούν οι μούτζες και οι αποδοκιμασίες του κόσμου αλλά όχι η απαξίωση και οι προσβολές από τη μεριά των πολιτικών; ("κοπρίτες", "μαζί τα φάγαμε" κτλ). Και τελικά δεν καταλαβαίνω γιατί απαγορεύεται ο λαός να αποφασίσει την κατάργηση αυτής της "δημοκρατίας" και τη δημιουργία μιας νέας με άλλους κανόνες; Και πως θα γίνει αυτό αν δεν αντιδράσει ο κόσμος; Γιατί η προοπτική (όποια κι αν είναι αυτή προς το παρόν) αλλαγής της σάπιας κατάστασης να αποτελεί "κίνδυνο εκτροπής" και όχι κάτι το θετικό;
ΟΓΑ
02/06/2011 08:55
Δυστυχώς σε όλες τις Χούντες υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκτροπής. Την επομενη φορά κάντε πιο σωστή επιλογή της πλευράς που υποστηρίζεται γιατί από ότι φαίνεται ανήκεται στους εχθρούς των εκκατομυρίων αγανακτησμένων. Μια τελευταία ερώτηση που έχω να σας κάνω είναι, εσείς σε πιο κοινωνία ζείτε και μας κάνετε αυτή την ρητορική περί Δημοκρατίας; Εγώ πάντως μπουκάλι δεν έχω πετάξει σε Διαιτητή.
Κολώνιος
02/06/2011 08:52
Τάξις και ηθική! Τάξις και ηθική.... Αμήν! Και ο νοών νοείτω.
Μ.Π
02/06/2011 08:48
Ενώ η διαδικασία σύναψης του Μνημονίου, οι όροι αυτού και η...μη ψήφιση της δανειακής σύμβασης από τη Βουλή δεν συνιστούν εκτροπή??? Η οργή του κόσμου είναι ασυγκράτητη και απαραίτητη και οι γελοίες ηθικοπλαστικές νουθεσίες ενός συστήματος σε εμφανή πανικό (με πρώτους πρώτους τους δημοσιογράφους) μόνο θυμηδία προκαλεί. Σας πήρε και σας σήκωσε ούλους, Γιάννη μου.
Αλέκος Παπάζογλου
02/06/2011 08:45
Εδω που φτάσαμε κ. Πρετεντέρη το μόνο θετικό στοιχείο είναι ότι αυτοί που μουτζώνουν τα βάζουν και με εσάς και προσωπικά και τους συναδέλφους σας.
Διότι μη γελιόμαστε, 75% της ευθύνης για το κατάντημα ανήκει σε σας. Για εσας να θυμίσω τι μας σερβίρατε ενατίον του Γιανίτση όταν πήγε το 2001 να συμμορφώσει το ασφαλιστικό για να γλιτώρουμε χρήματα.
Τουλάχιστον προωθείστε την ιδέα για ΑΜΕΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ για να κάνετε κάτι καλό έστω και αργά
Αποστολοπουλος Γεώργιος
02/06/2011 08:35
Κύριε Πρετεντέρη,
απο το άρθρο σας λείπει παντελώς το πραγματικό άιτο της αναταραχής, που δενε ίναι άλλο απο την πραγματική λειτουργία της δημοκρατίας. Αποσιωπάται απο πλευράς σας οτι η δημκρατι για την οποία όλου έχουμε αγωνιστεί κατέληξε να γίνει ολιγαρχία των ολίγων και κυρίως των Βολευτών. Ασυλίες, ατιμωρησίες, πελτειακό κράτος, μίζες, επιλεκτική λειτουργία της δικαιοσύνης κλπ.
Το δικύβεβευμα λοιπόν δεν είναι η δημοκρατία, αλλά το ξεβόλεμα των κοτσαμπάσηδων. Έχουμε κουραστεί να ακούμε οτι κυνδινεύει η δημοκρατία απο αυτούς που την βιάζουν καθημερινά . Ισονομία και ισοπολιτεία απαιτείται. Σας ενοχλέι το περι κα΄τω οι κλέφτες που φωνάζουν τα πλήθη. Που ηταν οι ταγοί του έθνους όλα ταχρόνια της αρπαχτής και της ρεμούλας?? αυτοί δεν θεσμοθετούσαν??Ακόμη σήμερα μονο παχιά λόγια ακούμε. Καμμία ουσαιστική προσπάιθεια γαι εξυγίανση. Οι υπάλληλοι της Βουλής συνεχίζουν να πάιρνουν δέκα έξι μισθούς και ο Πρόεδρός τους συνεχίζει να μας εμπαίζει. Εκεί θεωρώ πως πρέπει να στραφεί η κριτική όλων μας. Να λειτουργήσουν οι θεσμοί, η δικαιοσύνη το κράτος δικαίου, δεν βοηθάει να ψάχνουμε διακαιολογίες ούτε να απειλούμε -έμμέσως- πως κινδυνευει η δημοκρατία.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Αποστολόπουλος Γ.
Πολιτκός Μηχανιικός Ε.Μ.Π.
Akis Chrysos
02/06/2011 08:16
Se epipedo filologikis sysitisis ola einai apla kai eukola. Ean omws den sou ftanoun ta xrimata na plirwseis tis ipoxrewseis sou, den exeis na taiseis ta paidia sou apo tin mia, enw apo tin alli gnwrizeis oti oi politikoi einai autoi pou mas eferan se auto to xali, ti tha kaneis? Den tha bgeis stous dromous? Poios apo olous pou ofeleithikan apo toin exousia pige filaki? O Mantelis, o Tsoukatos, i mipws tha paei o Tsoxatzopoulos?