ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΑ Animal Planet

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/05/2011 07:00 |

Η ανάπτυξη απαιτεί στρατηγικό σχέδιο. Και βάση κάθε στρατηγικού σχεδίου που σέβεται τον εαυτό του είναι η µετατροπή του µειονεκτήµατος σε συγκριτικό πλεονέκτηµα. Γι’ αυτό θα πρέπει να σταµατήσουµε να µεµψιµοιρούµε για τη βία στα γήπεδα. Αφού λίγο ώς πολύ έχουµε όλοι αποδεχθεί την ιδιαίτερη συµπεριφορά της χρυσής νεολαίας µας ως ένα φυσικό φαινόµενο, µαζί µε τους σεισµούς και τα κοιτάσµατα πετρελαίου στο Αιγαίο, οφείλουµε να κάνουµε ό, τι περνάει από το χέρι µας για να την αξιοποιήσουµε.

Κατ’ αρχάς να εντοπίσουµε την πραγµατική δυναµική της. Είναι κρίµα να την αποκαλούµε απλώς «βία στα γήπεδα», να την περιορίζουµε σε χώρο και σε χρόνο. Τον δρόµο µάς τον δείχνουν οι ίδιοι οι άλκιµοι, νεοελληνιστί γοµάρια: αφού από τη διαδροµή τους ώς το γήπεδο έχουν κάνει λαµπόγυαλο τη µισή πόλη οφείλουµε να δικαιώσουµε το φαινόµενο σε όλο του το εύρος.

Εχετε σκεφθεί πόσα είναι τα διαφυγόντα κέρδη από την τηλεοπτική – και δη διεθνή – εκµετάλλευση του έργου των παιδιών µας; Γιατί να µην πουλήσουµε τα τηλεοπτικά δικαιώµατα της δηµιουργικής µας νεολαίας, και γιατί να µη χρησιµοποιήσουµε το όλον θέαµα για να προσελκύσουµε τον φιλοπερίεργο τουρίστα που βαριέται τις επισκέψεις στα µουσεία και τα αγάλµατα, τον σύγχρονο άνθρωπο που τρελαίνεται για ιδιαίτερες συγκινήσεις;

Πού αλλού θα δει αστυνοµικούς να γίνονται σάκοι του µποξ και να κλωτσάνε για να αµυνθούν από τις επιθέσεις της ελληνικής άγριας αρκούδας;

Πού αλλού θα δει τόσα νέα παιδιά να αθλούνται σπάζοντας ο ένας το κεφάλι του άλλου µε καδρόνια, πού αλλού θα δει είκοσι δύο ταλαίπωρους να κυνηγάν µια µπάλα µέσα στα καπνογόνα; Στιγµιότυπα από το θέαµα υπάρχουν κι αλλού, όµως µια τόσο ολοκληρωµένη εκδοχή µόνον η πανίδα του ελληνικού animal planet µπορεί να του προσφέρει. Τόσες χώρες ζουν από τον σεξοτουρισµό. Εµείς γιατί να µην αξιοποιήσουµε τον δικό µας; Κλεισµένος σε ειδικά κλουβιά, σαν αυτά που παρατηρούν τους καρχαρίες, ο τουρίστας θα µπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά τους µονοµάχους.

Και µετά, το βράδυ, την ώρα του φαγητού για χαλάρωση, αντί για µίστερ Μπιν, θα µπορεί να ακούει τις δηλώσεις του κυρίου Παπουτσή και του κυρίου Νικητιάδη, οι οποίοι θα δηλώνουν ότι ήρθε η κατάλληλη στιγµή για να πατάξουν το φαινόµενο.

Για επιδόρπιο, δε, θα προσφέρονται σκηνές από τον ιδιαίτερο πολιτισµό των ιθαγενών. Ειδικά εκπαιδευµένοι διερµηνείς θα προσπαθούν να αποδώσουν σε κάποια ανθρώπινη γλώσσα τα φωνήµατα της ιδιαίτερης διαλέκτου που εκφέρει το είδος Πρόεδρος ΠΑΕ.

Στον 21ο αιώνα δεν φτάνει η αρχαία κληρονοµιά για να οργανώσεις τουριστική πολιτική. Χρειάζεται και η αξιοποίηση της σύγχρονης δηµιουργίας.

Μπορούµε να...
αξιοποιήσουµε τουριστικά τις επιδόσεις της νεολαίας των γηπέδων

5
Angeliki
05/05/2011 00:25
Μου αρέσει το άρθρο γιατί πετυχαίνει την ουσία. Ταξιδεύω συχνά στο εξωτερικό, σε πολλές χώρες, και οι φίλοι που συναντώ εκεί, και βλέπουν τα διάφορα γεγονότα που συμβαίνουν στην ελλάδα, πολλές φορές γελάνε. Σαν να βλέπουν κωμωδία και δράμα μαζί. Εντάξει, καλοπροαίρετα. Δεν σας κρύβω όμως ότι αισθάνομαι άσχημα για τη χώρα μας και προσπαθώ να το δω με χιούμορ. Και αλλού συμβαίνουν τραγελαφικά, αλλά τι να πω; Εδώ η εικόνα που δίνεται είναι, σαν τον σκύλο που προσπαθεί να πιάσει την ουρά του!
Αν δεν κάνουμε παύση, να βρούμε το σημείο μας, θα κυνηγάμε την ουρά μας για πολύ. Και οι φίλοι από το εξωτερικό βλέπω να αγοράζουν και ποπ κορν! Και θα λένε, ΑΠΟΨΕ ΠΑΙΖΕΙ ΕΛΛΑΔΑ!
Γιώργης Γερόλυμπος
04/05/2011 19:26
Κύριε Θεοδωρόπουλε, έχω γελάσει με την καρδιά μου με το άρθρο και το χιούμορ σας. Παρόλα αυτά, είναι πικρό, πικρότατο το θέμα. Απόσυρση της αστυνομίας από τα γήπεδα και δημόσια δήλωση ότι δεν θα επιτρέπεται να πλησιάζει ασθενοφόρο για κανέναν λόγο. Όποιος πλησιάζει να το κάνει με δικό του ρίσκο. Ζούγκλα θέλουν, ε, ας την έχουν και ας μείνουν αβοήθητοι εκεί μέσα...
I. Aggelopoulos
04/05/2011 17:20
Επιτέλους τα ΝΕΑ απέκτησαν αναλυτη με ελεύθερη σκέψη που δεν μας σερβίρει τα καθιερωμένα ξύλινα που βρίσκεις όποια πέτρα σηκώσεις σ'' αυτή τη χώρα της παλαιολιθικής πολιτικής σκέψης.
Άγγελος Π.
04/05/2011 14:54
Αγαπητέ Τάκη Θεοδωρόπουλε Συμμερίζομαι το ειρωνικό ύφος του άρθρου σου. Κι εγώ βγήκα από τα ρούχα μου με τις δηλώσεις του Νικητιάδη και του Παπουτσή. Αν τους συναντήσω πουθενά, έλεγα να τους ρωτήσω: - Γιατί δεν στέλνετε ομάδες αμέσως στη Β’ εθνική; - Γιατί δεν απαγορεύετε την συμμετοχή ελληνικών συλλόγων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα; - Γιατί δεν στέλνετε στη φυλακή χούλιγκανς, και να τους υποχρεώσετε να πληρώσουν τις ζημιές από την τσέπη τους; - Γιατί δεν καταργείτε άμεσα πρωτάθλημα και κύπελλο; - Γιατί δεν κόβετε ΤΩΡΑ τις επιδοτήσεις στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους; - Γιατί δεν κλείνετε ΤΩΡΑ τους συλλόγους οπαδών φιλάθλων; Αλλά μάλλον δεν θα τους ρωτήσω. Ξέρεις γιατί; Γιατί φοβάμαι μη μου απαντήσουν: Δυστυχώς, είναι πολλά τα λεφτά φίλε μου…
Johnny B
04/05/2011 10:30
Hilarious!!!!!