] Στην υγεία των κορόιδων!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/01/2011 07:00 |

ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ δεν έχω ακόµη καταλάβει τι θέλει να κάνει η κυβέρνηση µε τη φοροδιαφυγή. Προσπαθεί ασφαλώς να την καταπολεµήσει και πολύ σωστά. Αλλά πώς; Αυτό είναι ένα ερώτηµα το οποίο έχει τεθεί σε πολλές κυβερνήσεις και παραµένει αναπάντητο εδώ και πολλά χρόνια.

ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ; Επειδή η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα (και σε αντίθεση µε όσα ισχυρίζεται η παραδοσιακή αριστερή ιδεοληψία...) δεν είναι το σπορ των ισχυρών και των πλουσίων αλλά ένα ευρύτατο λαϊκό φαινόµενο.

ΘΕΛΕΤΕ ΕΝΑΝ αριθµό; Το 2009 και σύµφωνα µε τα επίσηµα στοιχεία του υπουργείου Οικονοµικών, το 60% των Ελλήνων δεν πλήρωσε ούτε ένα (αριθµός: 1...) ευρώ φόρο εισοδήµατος. Ούτε ένα!

Η ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ είναι ότι τόσα φτωχαδάκια έχει η χώρα – αριθµό, όµως, τον οποίο κανένα άλλο στοιχείο δεν επιβεβαιώνει... Φτωχοί ασφαλώς υπάρχουν αλλά πολύ λιγότεροι.

Η ΑΛΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ είναι ότι έξι στους δέκα Ελληνες δεν πληρώνουν φόρο επειδή έχουν την ευχέρεια να µην τον πληρώσουν. Κι αυτό επειδή τη φοροδιαφυγή την επιτρέπει (όταν δεν την οργανώνει...) η ίδια η Πολιτεία.

ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΗ κι αν δεχτούµε ότι το υπόλοιπο 40% είναι βράχοι φορολογικής ειλικρίνειας (υπόθεση µάλλον επισφαλής...), το βέβαιο είναι το µεγαλύτερο ποσοστό του 60% των Ελλήνων κοροϊδεύει την κοινωνία.

ΣΎΜΦΩΝΑ με τα ίδια στοιχεία, ας πούµε, οι ελεύθεροι επαγγελµατίες (από τους δικηγόρους έως τους υδραυλικούς...) δήλωσαν µέσο ετήσιο εισόδηµα λίγο πάνω από τα 10.000 ευρώ. Μας είπαν, δηλαδή, ότι ζουν περίπου µε 870 ευρώ τον µήνα – µεταξύ µας, σκέφτοµαι τι γέλια πρέπει να κάνουν όταν συµπληρώνουν τη φορολογική τους δήλωση...

ΣΤΗΝ ΎΓΕΙΑ των κορόιδων, λοιπόν! ΔΙΟΤΙ ΎΠΟΘΕΤΩ ότι όλοι αυτοί αποτελούν την κοινωνική ραχοκοκαλιά του 60% που δεν πλήρωσε καθόλου φόρους.

Συνεπικουρούµενοι προφανώς και από άλλες επαγγελµατικές κατηγορίες (από τους εφοπλιστές έως τους αγρότες...)

που εξαιρούνται της φορολόγησης επισήµως και µε τον νόµο. ΚΑΙ ΎΠΟΘΕΤΩ επίσης ότι την ίδια στιγµή, οι ίδιοι τζαµπατζήδες δηλώνουν αγανακτισµένοι από την κατάντια του τόπου, φωνάζουν «πού πήγαν τα λεφτά;» και «φέρτε πίσω τα κλεµµένα!», ενδεχοµένως απορούν «γιατί δεν πήγε κανένας φυλακή». ΞΕΡΕΤΕ, ΟΜΩΣ, ποιο είναι το κοινωνικό αποτέλεσµα; Οτι η φορολογική λούφα των πολλών, οδηγεί στη φορολογική υπερφόρτωση των ολίγων. Στη συνεχή επιβάρυνση του υπόλοιπου 40%, το οποίο δεν είναι απαραιτήτως οι πλουσιότεροι αλλά απλώς εκείνοι που δεν µπορούν να κρύψουν τα εισοδήµατά τους.

ΚΑΙ ΕΔΩ προκύπτει το πολιτικό ερώτηµα που δεν έχουν απαντήσει οι κυβερνήσεις. Αν η δηµοκρατία είναι το καθεστώς της πλειοψηφίας, τότε πώς µπορείς να αντιµετωπίσεις τη φοροδιαφυγή στην επικράτεια των φοροφυγάδων;

Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα δεν είναι το σπορ των πλουσίων αλλά ένα ευρύτατο λαϊκό φαινόµενο

54
Διγενης
05/01/2011 00:08
Συντροφε πρετεντερη,

ειναι η τεταρτη φορα που το στελνω, κα;ι ελπιζω να μην υπαρξη παλι τεχνικο προβλημα, γιατι τοτε θα το στειλλω στο ΣΔΟΕ και σε αλλη εφημεριδα.

Μιλατε για διαφθορα και φοροφυγαδες. Γιατι δεν εξεταξετε την περιπτωση του συντροφου Ανωμεριτη.

Αυτοσ σαν υπουρφοσ Εμπορικησ ναυτιλιας την περιοδο 2002-2004 παρηγγειλε σε ναυπηγειο του Περματασ τριπλωπετσωμενο απο ιροκο δικαταρτο σκαφος με δυο μηχανεσ. Νηολογηθηκε σαν επαγγελματικο. Ο συντροφος Ανωμεριτης να απαντηση τα ακολουθα ερωτηματα

1. Φημολογειται οτι το κοστος ηταν 2 εκατομυρια ευρω. Που τα βρηκε τα λεφτα?

2. σαν επαγγελματικο ποιοι το νοικιαζαν?

3. Αληθευει η φημη οτο προσφατα για να γλυτωσει τιε εκατακτεσ εισφορες αλλαξε το πιστοποιητικο νηολογησης απο μοτορσειλερ σε ιστιοπλοικο? με δυο μηχαναρες.

Συντροφοι, περιμενουμε
Κερατέα
04/01/2011 22:31
Μαουνιέρη, απ΄όλα αυτά που γίνονται στη Κερατέα εσύ αυτό έχεις να πεις ; Το γεγονός ότι τα ΜΜΕ δεν λένε κουβέντα για το τι γίνεται εκεί κάτω σου λέει κάτι; Το γεγονός ότι φτιάχνουν ΧΥΤΑ σε αρχαιολογικό χώρο και μέσα σε κατοικημένη περιοχή ; Άσε τις εξυπνάδες και ενημερώσου.
E.P.
04/01/2011 19:42
@Αποστολος. Ακόμα καλύτερα για να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή θα είταν να καταργηθούν εντελώς οι φόροι.
γαυρος
04/01/2011 19:29

κ.Πρετεντέρη, μάλλον λές μακακίες

Και οι εξοντωτικοί έμμεσοι φόροι, από ποιούς πλρώνονται ; ; ;

υπάρχουν πολλές χώρες με τέτοιους έμμεσους φόρους,
που σε πάμπολλες περιπτώσεις υπερβαίνει το 100% της αξίας του προσφερομένου προϊόντος ;
captain
04/01/2011 16:33
Ελλαδα .. ελληνες.. απο αρχαιοτατων χρονων ο ......σοφος !
λαος τι ελεγε ? ..Δουλευψε να φας ..και κλεψε ναχης !!!

Ακουη κανεις ?
Τακης.Χ.
04/01/2011 02:50
Οπως ακριβώς τά λέει ο κοινός νούς@.Μία μεγάλη μερίδα Ελλήνων έχει νοσηρές φαντασιώσεις, ότι και καλά, είναι τά αιώνια θύματα τής εφορίας.Η συγκεκριμένη μερίδα είναι συνήθως δημ. υπάλληλοι πού δέν έχουν κάνει άλλη δουλειά στήν ζωή τους.Μόλις πήραν τό απολυτήριο από τόν στρατό δούλεψε κατ` ευθείαν τό βύσμα καί μπήκαν σέ μία δημ. υπηρεσία.Τό κακό μέ αυτούς είναι πώς δέν έχουν ιδέα πώς λειτουργεί ο κόσμος εκτός δημοσίου,όπως ένα καναρίνι δέν ξέρει τίποτα πέρα από τό κλουβί του.Αυτοί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι μπορει νά παίρνουν 1500-2000 ευρω τόν μήνα,δηλ.μαζί με ασφάλειες ,δώρα πού έπαιρναν,επιδόματα αδείας κ.λ.π κοστίζουν στό κράτος 120-150 ευρώ την ημέρα.παρ''ολα αυτά όμως νομίζουν ότι είναι οί πιό φτωχοί άνθρωποι στήν Ελλάδα καί έχουν τήν ιδεοληψία ότι ο περιπτεράς τής γειτονειάς τους βγάζει τουλάχιστον τά τριπλάσια.Ετσι καταλήξαμε νά βράζουμε στό ζουμί μας,νά πιστεύουμε ότι θά σωθεί η χώρα μέ τήν φορολόγηση τού περιπτερά,τής γιαγιάς πού πουλάει 10 κιλά μαρούλια στήν λαική κ.λ.π.Αλού είναι τό πρόβλημα,αλλού κοιτάμε εμείς.Ακρως αποπροσανατολισμένοι.Ο πνιγμένος πιάνεται από τά μαλλιά του.Τήν απάντηση σέ όλες αυτές τίς ανοησίες τήν δίνουν οι αγορές πού έφτασαν τά επιτόκια δανεισμού σέ νέα ύψη, ρεκόρ τετραμήνου.Εγώ λέω ότι αυτοί ξέρουν καλύτερα.Καλή χρονιά σέ όλους καί καλά μυαλά στόν Παπακωσταντίνου.
ΑΧ
04/01/2011 02:37
Το πιο τραγικο και εξοργισικο ομως ειναι οταν καποιοι ''''επιχειρηματιες'''' εισπρατουν ΦΠΑ απο τους πολιτες για να τον αποδωσουν στο Κρατος και τον κατακρατουν χωρις να πληρωνουν αυσηρα αυτο το εγκλημα.
George Langadinos
04/01/2011 01:03
Nαι... "Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα δεν είναι το σπορ των πλουσίων" - Eίναι ένα ευρύτατο εξαναγκαστικό λαϊκό φαινόενο. Πιστεύω ότι η λογική στηρίζει και θεμελιόνει τον Nόμο. H φορολογική υπερφόρτωση 23% του ΦΠΑ ενθαρίνει τήν φοροδιαφυγή και μετατρέπεται σε ασημφορη πληγή για τήν οικονομική διεξοδο της χωρας μας απο τήν κρίση. Από τον Καναδά με αγάπη, Γιώργος George Langadinos
Θανάσης Τριανταφύλλου
03/01/2011 20:26
Μια απορία: Κύριε Διευθυντά, όταν ένας άρχοντας (από το άρχω) δηλώνει ότι μπορεί να υπάρχει εξαιτίας της "λαγνείας", με την οποία έπεισε τους χιλιάδες διορισμένους του κοπρίτες και τις οικογένειές τους να τον ψηφίζουν, τι είναι: "κοπριτάρχοντας" ή "κοπρολάγνος";

Με απορία, ένας μη κοπρίτης συνταξιούχος
και καλή χρονιά!

Παπαδατος Ηλιας
03/01/2011 19:32
Τα περι φοροδιαφυγης ειναι εν πολλοις παραμυθια. Η παραγωγη της χωρας ειναι , μαζι με την παραοικονομια, 120 δις ευρω,και το κρατος χρειαζεται το χρονο 90 δις ευρω.Φορολογειται το 75% περιπου της παραγωγης. Στην πραγματικοτητα εχουμε προβλημα υπερφορολογησης, για να πληρωνεται το 30% του δημοσιου τομεα που ειναι αχρηστο και οι συνταξεις σε αυτον. Απο τις κραυγαλεες περιπτωσεις φοροδιαφυγης μπορουν να εισπραχθουν μερικες δεκαδες εκατομυρια ευρω, που δεν λυνουν το προβλημα
Πειραιωτης Μαουνιερης
03/01/2011 19:18
Αποστολε,ο ΦΠΑ,δεν ηταν παντα τοσος,ηταν πολυ μικροτερος,αλλα ουτε τοτε τον πληρωνες,γι αυτο,κανε μόκο τωρα. Οταν ειναι να πληρωσετε,βρισκετε εκατο λογους για να μην το κανετε,αλλα ΚΑΙ τα καμαρια σας τα θελετε διορισμενα στο Δημοσιο,να τραβανε λεφτα,αλλα και τα Νοσοκομεια τα θελετε δωρεαν,και με προδιαγραφες λουξ. Βρε ουστ.
Πειραιωτης Μαουνιερης
03/01/2011 19:14
Κερατεα;Οι τιτλοι,ειναι δικοι σας,ή ειναι σαν των Σπαταναιων,τοτε με το Αεροδρομιο,πέτσινοι δηλαδη;
Γιάννης Μάρδας
03/01/2011 17:37
Πρετεντέρη είσαι ασόβαρος. Δείξε μας τα στοιχεία σου να σε πάρουμε σοβαρά.
ανωνυμος
03/01/2011 17:09
χωρις φοροδιαφυγή όμως κύριε Πρετεντέρη δεν θα είχαμε παραοικονομία να πορευόμαστε στις δύσκολες ώρες. Πάντως εδώ και τώρα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά την κατάργηση του φόρου εισοδήματος, πόσα χρόνια θα συζητάμε τα ίδια και τα ίδια? Υπάρχουν άλλοι τρόποι συλλογής φόρων και πιο δίκαιοι και πιο αποτελεσματικοί. Και βέβαια περιορισμός των δραστηριοτήτων του κράτους-μπάχαλου. Γιατί πρέπει να το υποστηρίζουμε με το υστέρημα μας??
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Τ.
03/01/2011 17:02
Με όλες αυτές τις απόψεις ,δυστυχώς ,διαπιστώνεται για ακόμη μια φορα η άνυπαρξία ελεγκτιικού μηχανισμού ,σε ένα κράτος γίγαντα με πήλινα πόδια ????με όλους αυτούς τους χιλιάδες υπεράριθμους ,που διορίσανε κατα ,καιρούς ,οι πολιτικοί μας , χωρίς να έχουν ούτε και τα τυπικά προσόντα για τις θέσεις που κατέχουν ???Το αστείο όλης αυτής της υπόθεσης είναι σε όποια υπηρεσία απευθύνεσαι ,δεν εξυπηρετείσαι επαρκώς ,<<<<<<λόγω ελλείψεως προσωπικού >>>>>>?????Οσο για την νέα επανίδρυση του κράτους ας περιμένουμε το νέο αρχηγό της Ν.Δημοκρατίας ?????????????????
Μετανάστης;
03/01/2011 16:52
Καλή χρονιά σε όλους τους φοροφυγάδες και μη. Από ό,τι βλέπω, συνεχίζετε να αλληλοκατηγορείστε, χωρίς σταματημό, αντί να κοιτάξετε τη φάτσα σας στο καθρέφτη και να σκεφτήτε αν έχετε συμβάλει σε αυτή τη κατάσταση και τι να κάνετε εσείς, ατομικά, για να καλυτερέψει. Γιατί, ρε παιδιά, τι έγινε το περίφημο Ελληνικό φιλότιμο;
Κωστας Τ.
03/01/2011 15:53
Αν και η προταση του Νικόλα 3/1/2011 12:22 ειναι εξαιρετικα σοφη, δεν πιστευω οτι η λυση ειναι μονοδιαστατη. Ειναι θεμα και αστυνομευσης, και νομων, και κουλτουρας, και συνολικης συνειδησης. Δυστυχως, απο εδω που ειμαστε η μονη διαφαινομενη λυση ειναι η ολοκληρωτικη χρεοκοπια του υπαρχοντος κλεπτοκρατικου συστηματος ετσι ωστε το σοκ να καταστησει την φοροδιαφυγη κοινωνικα απαραδεκτη και κατα συνεπεια τιμωρουμενη αφου κανεις πολιτικος δεν θα τολμησει να υποστηριξει φοροφυγαδες. Ο τοτε πολιτικος αρχηγος θα προτεινει ενα, ηλιου φαεινοτερον, δικαιο συστημα (ως αλλος Σολων) και θα δρεψει ολες τις αναλογες δαφνες. Για να προλαβω παρεξηγησεις, το νεο συστημα δεν θα εχει καμμια σχεση με τον Περισσο, και ο αρχηγος δεν θα ειναι ο Γιωργακης. Και ελπιζω αυτο να μην παρει καιρο γιατι η αλλη πορεια οδηγει καπου αναμεσα στην Ουγκαντα και στο Αφγανισταν.
gp
03/01/2011 15:23
Νίκος Κατσαρός 3/1/2011 13:14. Δείτε τι λέει ο κος Απόστολος για το υψηλό ΦΠΑ. Αποτελλεί ισχυρό κίνητρο για να μην ζητά κάποιος απόδειξη και, πιστέψτε με, όταν ο πολίτης έχει ισχυρό κίνητρο το κράτος δεν μπορεί να τον μπλοκάρει από πουθενά. Δυστυχώς όμως, οι κυβερνώντες κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με εσάς και πιστεύουν ότι με διάφορα εμπόδια, μπλόκα στις συναλλαγές και γραφειοκρατία θα επιτύχουν κάτι. Το μόνο που θα πετύχουν θα είναι είναι η συρρίκνωση της επίσημης, δηλαδή της κρατικά ελεγχόμενης οικονομίας, και διόγκωση της μαύρης, δηλαδή της ελεύθερης οικονομίας.
Μήτσος
03/01/2011 15:16
Το 60% που δεν πλήρωσε ούτε 1 ευρω συμπεριλαμβάνει λαθρομετανάστες καί παιδιά; Γιατί από τη μιά μας λέτε ότι έχουμε 700χιλ δημ. υπάλληλους (αυτών τα εισοδήματα δεν κρύβονται), εχουμε συνταξιούχους πού επίσης δεν κρύβονται τα εισοδήματα, ιδιωτικούς υπάλληλους, πάλι δεν κρύβονται. Οσους νοικιάζουν ακίνητα; Ούτε αυτά κρύβονται. Αρα σύμφωνα με τον κο Πρετεντέρη, το 60% του Ελληνικού λαού είναι επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι, εργολάβοι καί άλλοι ελέυθερεοι επαγγελματίες. Μα τότε θα είμασταν πρώτοι σε επιχειρηματικότητα!
Μήτσος Μόναχο
03/01/2011 15:04
Κύριε Πρετεντέρη σας εύχομαι καλή χρονια με υγεία ,Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια,και εδώ στην Γερμανία η φοροδιαφυγή είναι αρκετά σοβαρό πρόβλημα,και εδώ ο πολίτης φτωχός η πλούσιος δεν έχει καμια σημασία προσπαθεί να μην πληρωση αυτά που του αναλογούν ,και εδώ για τους περισσοτερους οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες ,κοπρίτες και άλλες χυδαίες εκφράσεις,τους ενοχλεί και εδώ η μονιμότητα στην εργασία τους αυτών των ανθρώπων, Γελοιο ομως αληθινο.. Δεν είναι μονο ελληνικό πρόβλημα αυτό ,ευτυχώς όμως το Γερμανικο κράτος είναι θωρακισμένο και είναι καλά συγκροτημένο,με προηγμένη τεχνολογία κοκ ετσι είναι δύσκολο να καταφέρεις να τους κλέψεις (ας μην φοβούμαστε τις λέξεις),δηλαδή αναγκάζεσαι να είσαι επιμελής ,πειθαρχικός και άλλες αρετές και έτσι να πληρώνεις μέχρι και το τελευταίο σέντς.Δηλαδή αγαπητε κυριε Γιάννη ο Φόβος της βαρειας τιμωρίας κάνει και εδώ τους γερμανούς να είναι αυτό που λέμε συνεπείς ,πατριώτες και άλλες σαχλαμάρες,Βούρδουλας λοιπόν και μάλιστα σκληρός, μαύρο φίδι που σε έφαγε εάν προσπαθήσεις να τους κοροϊδέψεις.
Ετσι ειναι η ζωη τι να κάνουμε. Καλο απογευμα απο το Μόναχο.
ci-ci
03/01/2011 14:59
εχουμε ξαναπει πολλες φορες , οτι για τη καταπολεμηση της φοροδιαφυγης απαιτειται πολιτικη βουληση , αυτο και μονο αυτο , αν αποφασισει η κυβερνηση αυριο το πρωι να καταπολεμησει την φοροδιαφυγη αυτο θα γινει .
αλλα μεχρι τωρα αυτο δεν το εχουμε δει , και ετσι πληρωνουν παντα οι ιδιοι τα κοροιδα δηλαδη .
Υπαρχουν προτασεις και τροποι για να καταπολεμηθει ,η φοροδιαφυγη και να μπει ταξη πχ
ολες οι πληρωμες ανω των πχ 200- 500 ευρω μεσω τραπεζας , η μεσω internet . υπαρχει θεληση ομως να μπει ταξη ;;;;;;;;;;
ειδατε εσεις να γινεται κατι τετοιο , ειδατε να διορθωνεται καμμια αδικια , αρα παλι οι ιδιοι θα πληρωσουν , μεχρι που καποια στιγμη δεν θα αντεξουν και θα ξεσπασουν επι δικαιων και αδικων , ας προσεξει το πολιτικο συστημα ερχεται τυφωνας . μεχρι τωρα καλα την βγαζαμε ολοι με τα δανεικα απο τους κουτοφραγκους .
ΓΙΑΝΝΗΣ Κ.
03/01/2011 14:50
Ένα συστηματικό κορόιδο εύχεται σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά !
Αδέσμευτος Πάνος
03/01/2011 14:40
Κύριε Πρετεντέρη στα μαθηματικά όταν ήσασταν μικρός πρέπει να παίρνατε 0. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί και τα 10 εκατομμύρια πληρώνουν 23% φπα σε όλα τα προϊόντα, πληρώνουν επίσης στην ΔΕΗ και τον ΟΤΕ άλλους τόσους έξτρα φόρους, στους λογαριασμούς των κινητών πληρώνουν τουλάχιστον 5 ευρώ χαράτσι ΣΥΝ πρόσθετο φπα 23%, στον δρόμο πληρώνουν διόδια (που είναι επίσης ένας άδικος φόρος), όταν εισάγεις προϊόντα πληρώνεις ΦΌΡΟ, όταν αγοράζεις αυτοκίνητο πληρώνεις τέλη ταξινόμησης (φόρο) πρόσθετα και το φπα, όταν ο μπαμπάς σου σου μεταβιβάζει την περιουσία του πληρώνεις φόρο, αν έχεις σπίτι δικό σου πληρώνεις φόρο (λες και το σπίτι δεν είναι δικό σου αλλά του κράτους). Προφανώς σας αρέσει να παίζετε με τις λέξεις γιατί δεν σας αρκεί που ο κόσμος πληρώνει χιλιάδες φόρους καθημερινά αλλά για σας είναι άκρως σημαντικό πως αυτός ο φόρος πρέπει να λέγεται "φόρος εισοδήματος". Όσο για την απορία σας "πως μπορεί να ζει ο κόσμος με 700 ευρώ" να σας απαντήσω: Όχι δεν ζει - απλά φυτοζωεί, επιβιώνει όπως μια ταπεινή αράχνη περιμένει κανένα έντομο να περάσει για να φάει.. Φυσικά εσείς με 700 ευρώ δεν θα μπορούσατε να ζήσετε με την χλιδή στην οποία βρίσκεστε. Αλήθεια εσείς πόσο φόρο εισοδήματος πληρώσατε πέρυσι;
πολίτης
03/01/2011 14:02
Το περασμενο καλοκαίρι με τις οικονομίες μου (συνταξιούχος ΙΚΑ) επισκεύασα ένα παλιό σπίτι που κληρονόμησε η γυναίκα μου,λοιπόν κανένας από τους μαστόρους δεν έκοψε απόδειξη αλλά ούτε κι εγώ είχα όρεξη να πληρώσω σε 18000 ευρώ φορολογημένα χρήματα 23% για φ.π.α, δυό φορές μ@λ@κας πάει πολύ,ας βρεί τρόπο η εφορία στους σωστούς φορολογούμενους να τους επιστρέφει άμεσα το φ.π.α και θα σου πω εγώ (ποσαπίδια έχει ο σάκος)πάντως δεν υπάρχουν άλλες αντοχές ,συνταξιούχοι-υπάλληλοι έπιασαν πάτο, παροχές απο το δημόσιο μόνο με τη φορολογική δήλωση αλλιώς πρέπει να πληρώσεις.
Στέλλα Μουρελάτου
03/01/2011 14:01
Θα συνηγορήσω σχετικά με τον ΦΠΑ. Οταν ξέσπασε η κρίση υπέθεσα ότι το πρώτο μέτρο που θα έπαιρναν για πάταξη φοροδιαφυγής θα ήταν η μείωση του ΦΠΑ. Αντ''αυτού τον αύξησαν σε δυσθεώρητα ύψη με αποτέλεσμα φυσικά....τη μείωση των εισπαχθέντων φόρων.

Ομως υπάρχει και κάτι άλλο. Η φορολόγηση αποτελεί αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ του κοινωνικού συνόλου. Εάν ο πολίτης βλέπει ότι δε λειτουργεί έτσι, και ότι οι πλουσιότεροι πολίτες είναι και οι λιγότερο φορολογούμενοι, γιατί να συνεργαστεί;
Στέλλα Μουρελάτου
03/01/2011 14:01
Θα συνηγορήσω σχετικά με τον ΦΠΑ. Οταν ξέσπασε η κρίση υπέθεσα ότι το πρώτο μέτρο που θα έπαιρναν για πάταξη φοροδιαφυγής θα ήταν η μείωση του ΦΠΑ. Αντ''αυτού τον αύξησαν σε δυσθεώρητα ύψη με αποτέλεσμα φυσικά....τη μείωση των εισπαχθέντων φόρων.

Ομως υπάρχει και κάτι άλλο. Η φορολόγηση αποτελεί αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ του κοινωνικού συνόλου. Εάν ο πολίτης βλέπει ότι δε λειτουργεί έτσι, και ότι οι πλουσιότεροι πολίτες είναι και οι λιγότερο φορολογούμενοι, γιατί να συνεργαστεί;
Maxmara
03/01/2011 13:56
Ενα έχω να πώ: ΤΩΩΩΩΡΑΑ πήρε είδηση τα στατιστικά αυτά ο Πρετεντέρης???
ΚΕΡΑΤΕΑ-ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ=1-0
03/01/2011 13:51
Το ειρηνοδικείο Λαυρίου, σταμάτησε τα έργα κατασκευής νέου ΧΥΤΑ στην περιοχή, έως ότου εκδοθούν οι απαιτούμενες άδειες, εκπονηθεί η αρχαιολογική μελέτη για τα ευρήματα και απαλλοτριωθεί η έκταση από τους ιδιοκτήτες της. Η απόφαση αυτή δεν δικαιώνει απλώς τον αγώνα των κατοίκων. Αποκαλύπτει σε όλο του το μεγαλείο την αυθαιρεσία ενός κράτους που με τα ΜΑΤ, αντλίες νερού, άπειρα χημικά, άγριο ξύλο και δεκάδες ασφαλίτες επιχειρεί να επιβάλει επί ένα σχεδόν μήνα, στρατιωτική κατοχή σε μια ολόκληρη πόλη, για το δίκιο των εργολάβων.
ΚΟΣΜΑΣ
03/01/2011 13:45
Καλή χρονιά!!! Μέχρι ενα σημείο έχετε δίκιο. Αλλά ποιός φταίει? Προκειμένου,κ.Πρετεντέρη, οι πολιτικοί του δικομματισμού να αρπάζουν και να κλέβουν ασύστολα, έκλειναν τα μάτια σε ορισμένες ομάδες να παίρνουν κι αυτές ένα κόκκαλο. Γιατί τα πολλά τα πήραν εργολάβοι μεγάλοι με υπερυπερυπερκοστολογήσεις έργων. Επίσης, προκειμένου να κλέβουν ασύστολα, μας έκλεισαν σε μια φούσκα ψεύτικης ευημερίας ,σε συνενόηση με τράπεζες και μας καταληστευαν με τη σειρά τους, τη στιγμή που μας έριχναν στη κρεπάλη. Και ο λαόε εύκολα εξαπατάται κ.Γιάννη και μετατρέπεται σε όχλο.
Πατριωτης
03/01/2011 13:42
Βεβαιως οι υδραυλικοι καταστρεφουν την χωρα. Διοτι το κρατος δεν εχει αρκετα λεφτα να "επιδωτησει" τους κακομοιρους τους επιχειρηματιες για να μας παρουν στην δουλεια. Παντως, με τετοια μυαλα, δεν μας βλεπω να εχουμε καλη χρονια....
Απόστολος
03/01/2011 13:18
Ο μονος τρόπος να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή είναι να μειώσουν το ΦΠΑ στο 8 % . Οταν έρχεται πχ ο υδραυλικός στο σπίτι μας και τώρα ζητάει 1,000 ευρώ - συν ΦΠΑ 230 ευρώ - είναι λογικό ότι θα κάνω παζάρια μαζί του γιατί τα 230 ευρώ σίγουρα είναι μεγάλο ποσό. Αν όμως το ΦΠΑ ήταν 8 % , για 80 ευρώ κανείς δεν θα γίνεται φοροφυγάς γιατί δεν θα αξίζει τον κόπο, ιδιαίτερα αν δωθούν κίνητρα στον κόσμο να παίρνει αποδείξεις.
Απόστολος
03/01/2011 13:14
Κατ'' αρχήν θα πρέπει να παραδεχθείτε ότι όλες οι στατιστικές που παρουσιάζονται κατά καιρους είναι υποβολιμιαίες και θέλουν να εξυπηρετήσουν κάποια συμφέροντα - σαν παράδειγμα στατιστικής ανάλυσης , όπως την θεωρείτε είιναι να πάρετε το κο Πάγκαλο και κάποιο μισθοσυντήρητο των 700 € και μετά να τονισετε περιχαρής ότι οι Ελληνες κατά μέσο όρο βγάζουν τον μήνα 5000 € - τον μηνιαίο μισθό του κου Πάγκαλου τα 770 ευρώ του μισθοσυντήρητου διά 2.
Καταλαβαινει κανείς ότι τέτοιου είδους στατιστικές εξυπηρετούν σίγουρα κάποιου άλλου άλλου είδους σκοπιμότητες - ίσως τις ίδιες που εξυπηρετείτε και εσείς γράφοντας τέτοια πραγματα.
Νίκος Κατσαρός
03/01/2011 13:14
Νομίζω πως ένας πρακτικός τρόπος για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα ήταν όλες οι δοσοληψίες απο ένα ποσό και πάνω (π.χ. € 50) να γίνονται υποχρεωτικά μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών (με άμεση αναφορά στο ΑΦΜ) και σε περίπτωση χρήσης χαρτονομισμάτων αυτή να τεκμηριώνεται με καταγραφή των στοιχείων του χρήστη. Σε κάθε φορολογικό έλεγχο η τυχόν εύρεση ‘ατεκμηρίωτων‘ ποσών θα θεωρείται ως επιπρόσθετο τεκμαρτό μέσο ημερήσιο έσοδο και θα επιβάλλεται φορολογία (και πρόστιμο) επί των συνολικών ετήσιων εσόδων που θα προκύπτουν.
o-r
03/01/2011 12:42
Πραβο το επιασες το θεμα αλλα επειδη ουτε εγω δεν σε παω με τιποτα (οπως εσυ τον Γιωργο) θα σε ρωτησω, περαν των διαπιστωσεων μηπως εχεις και μια καλη ιδεα πως θα κανει η κυβερνηση το σωστο κυνηγιτο των φορογυγαδων?? Ξερω, θα πεις δεν ειναι η δουλεια σου, ωραια μετεφερε μας το σχεδιο του αλλου διεκδικητη της εξουσιας για την παταξη του φαινομενου (το ενα του μηδενισμου του ελλειμματος το καταλαβαμε παμε τωρα για το επομενο σχεδιο).
Νικόλας
03/01/2011 12:22
Επειδή ειναι πραγματικά αστείο να πληρωνουν μόνο οι μισθωτοί το ελληνικό κράτος πρεπει και μπορεί να κανει δυο-τρια πραγματα εδω που εχουμε φτασει. 1. Να διαχωρισει τους πραγματικά χαμηλοεισοδηματίες (μισθωτους των 570-700, ανεργους και χαμηλοσυνταξιούχους και μόνο αυτους) και 2. Κατόπιν να αφαιρεσει ολες τις δωρεαν παροχές από τους υπόλοιπους πονηρους "αφορολόγητους". Δηλαδή όσους δηλώνουν λιγότερο από ενα τεκμαρτό εισόδημα που θα οριστεί διοικητικα σε σχέση με το μεσο εισόδημα μισθωτού με καποιο συντελεστη αναλόγα με το επάγγελμα. Ολοι αυτοι να πληρώνουν για τις υπηρεσίες σε αξίες αγοράς (υγεια, παιδεια, ασφάλιση, παιδικούς σταθμούς, τα ΠΑΝΤΑ). 3. Για τις υπηρεσίες που δεν θα πάνε ποτέ να ζητησουν γιατι θεωρούνται αυτονόητες παροχές (π.χ. αμυνα, δημόσια τάξη, πυροσβεση, συγκοινωνίες, καθαριότητα) να πλήρωνουν ενα εφαπαξ ποσό καθε χρόνο. Ας το πουμε "μονιμη εισφορά". Το ποσό αυτό θα είναι κεφαλικός φόρος και θα προκύπτει από τις δαπάνες του εκαστοτε ετους στον προυπολογισμό με διαιρεση με τον ενεργο πληθυσμό. Και θα πληρώνεται με το εκκαθαριστικό της εφορίας. Μην ακούσω οτι δεν γίνεται γιατι όλα τα άλλα που "δεν γινονταν" εχουν ήδη γίνει. Σε οποιον δεν αρέσει ας μεταναστευσει και καλα ξεκουμπίδια...
nikos
03/01/2011 12:12
Σύχναζα σε καφενείο όπου κάθε βράδυ μαζευόντουσαν κάποιοι εργολάβοι οικοδομών(μπογιατζήδες, μπετατζήδες, σοβατζήδες κ.λ.π.) και πήγαιναν τα μπουκάλια ουίσκι γόνα. Έβγαζαν κάτι δεσμίδες των 50-100 ευρώ και βάλε και έχουν και μερικές εκατοντάδες καταθέσεις, σπίτια, αυτοκίνητα, σπουδάζουν παιδιά στην Ελλάδα και το εξωτερικό χρυσές εποχές γιαυτους γιατί κανένας δεν πλήρωσε στη ζωή του φόρο και σκεφτείτε πόσες παράνομες δουλειές έκανε χωρίς να πληρώνει ένσημα αλλά τα εισπράττει. Σήμερα ξεσηκώνεται για την ανεργία, για τις περικοπές σε συντάξεις και επαναστατεί τασσόμενος με αυτούς που ποτέ δεν έχασαν και δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν. Είναι αυτοί που λένε στην υγειά των κορόιδων.
Nikos
03/01/2011 12:11
Σου φενεται απιστευτο,κυριε Πρετεντερη,πως ζει καποιος με 870ευρω,αντε και κλεβοντας την εφορια,με 1000-1200 ευρω.Τι θελετε να κανει για να ζησει?Να κλεβει περαστικους στον δρομο?Κλεβει την εφορια που ειναι πιο ευκολο.Να ζησει θελει ο ανθρωπος.Εχει το δικαιωμα να ζησει?Αυτο ειναι το θεμα.Η μηπως εσεις που κονοματε τα πολλα,εχετε μονο το δικαιωμα να ζησετε?
pipis
03/01/2011 12:00
Kaloooooo.......
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ
03/01/2011 11:52
Οταν στις υπηρεσίες έχει φόρο 23% λογικό είναι να συναλάσεται ο κόσμος με τον υδραυλικό. Εάν ήταν π.χ. 5% θα ζητούσαν όλοι απόδειξη. Ένας άλλος τρόπος είναι να γίνουν οι συναλλαγές υποχρεωτικά ηλεκτρονικές (δεν ξέρω αν είναι εφικτό).
ypetro
03/01/2011 11:47
ελπίζω ότι είναι όντως γεγονός το μάλλον καθυστερημένο ραντεβού της 4ης εξουσίας με ορισμένες, έστω και λίγες, αντικειμενικές αλήθειες που υποκρίπτονται από τον καθρέπτη της κοινωνίας μας εδώ και δεκαετίες. εύχομαι καλή συνέχεια στην μη υποκειμενική και ομή παρουσίασή τους.
ΝΙΚΟΣ Σ.
03/01/2011 11:44
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με λιγότερη φοροδιαφυγή. Οταν το 40% μάθει να ζητάει αποδείξεις και όλοι να μην αποφεύγουμε λίγα ευρώ Φ.Π.Α. για καλύτερη προς στιγμήν τιμή, την οποία πληρώνουμε όμως πολλαπλάσια με τα μέτρα και γινόμαστε τα κορόιδα των πονηρών, τότε ίσως αρχίζει να ανατέλλει λίγο φως στο τούνελ μας. Οχι άλλη κοροιδία και τιμωρία σε συναλλασόμενους (υπό τον μανδύα των συνδικαλιστών) δημόσιους λειτουργούς.
Έλλην Κοπρίτης
03/01/2011 11:40
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους!!
Ακόμα κι αν αποφασίσουμε να κάνουμε μια "εκ βαθέων" αυτοκριτική και επαναξιολόγηση των στόχων μας, ακόμα κι αν υποβληθούμε σε ομαδική ψυχοθεραπεία, η αλλαγή της νοοτροπίας μας δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.Γιατί τα τελευταία χρόνια δεν μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα. Βασικές έννοιες έχουν αλλάξει σημασία : η Πατρίδα, η κλοπή, η φοροδιαφυγή, η οικογένεια κλπ έχουν διαφορετική έννοια για τον καθένα κυρίως σε ότι αφορά στο ηθικό τους περιεχόμενο. Ετσι η αλλαγές που θάπρεπε να γίνουν θα ήταν σε επίπεδο πολιτευτικού περιεχομένου. Χρειάζεται Μεταπολίτευση. Η Ιστορία μας διδάσκει όμως ότι σε κάθε τέτοια απόπειρα, προηγείται η Δικαιοσύνη. Πώς θα εμπιστευτείς τον σφαγέα σου για να αλλάξει η νοοτροπία σου; Πώς θα γίνουν οι αλλαγές όταν όλοι αυτοί που "τ αρπάξανε" παραμένουν Ηγέτες σου; Οταν παίρνονται μέτρα μόνο εναντίον των χαμηλών εισοδημάτων, ενώ η πολιτική Ηγεσία συνεχίζει την "ντόλτσε βίτα" της; Οταν οι Μαντέληδες, Τσουκάτοι κλπ συνεχίζουν να έχουν και να κατέχουν;Οταν έχεις Πρόεδρο έναν Δημόσιο Υπαλληλίσκο, που δεν έχει κάν εμβαθύνει στην έννοια "φοροδιαφυγή" και τι έχει γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και μιλάει για το κολαστήριο του καταληστευμένου ΕΣΥ σαν να μιλάει για το Παράδεισο, πώς να αλλάξει η νοοτροπία;

Τσακαλίδης Γεώργιος 3-1-2011
03/01/2011 11:38
ΚύριεΠρετεντέρη θα ξεκινήσω κάνοντας έναν αντιλογισμό στην τρίτη παράγραφο του άρθρου σας όπου αναφέρεται ό,τι το 60% των φορολογουμένων δέν πληρώνουν φόρο εισοδήματος
Ακριβώς μέσα στο μέγεθος αυτό του ψέματος και της απάτης που γίνεται υπάρχει η μεγάλη αλήθεια η οποία χρόνια τώρα είναι παγιωμένη στιη συνείδηση των πρανομούντων οι οποίοι ανέντιμα πιστεεύουν ότι είναι πολλοί είναι πλειψηφία άρα τους φοβούνται κι επειδή οι μηχανορράφοι γνωρίζουν καλά τις αδυναμίες του συστήματος οπου οι εκάστοτε κυβερνώντες ενώ αντιπολιτεύονται ως Ιαβέρηδες δεν κυβερνούν ως Ροβεσπιέρροι άλλά ως ένα κοπάδι σαν τις πλοϋσιες οικογένειες με τις ενδοοικογενειακές εξαρτήσεις τις ίντριγκες τους συμβιβασμούς και τα πάθη μεταξύ των.Τελικά θα είναι γενναίος αυτός που θα καταφέρει να πλησιάσει κοντά στο φαινόμενο του τυχοδιωκτισμού που λέγεται φοροδιαφυγή καί φοροκλοπή.
Τσακαλίδης Γεώργιος 3-1-2011
03/01/2011 11:38
ΚύριεΠρετεντέρη θα ξεκινήσω κάνοντας έναν αντιλογισμό στην τρίτη παράγραφο του άρθρου σας όπου αναφέρεται ό,τι το 60% των φορολογουμένων δέν πληρώνουν φόρο εισοδήματος
Ακριβώς μέσα στο μέγεθος αυτό του ψέματος και της απάτης που γίνεται υπάρχει η μεγάλη αλήθεια η οποία χρόνια τώρα είναι παγιωμένη στιη συνείδηση των πρανομούντων οι οποίοι ανέντιμα πιστεεύουν ότι είναι πολλοί είναι πλειψηφία άρα τους φοβούνται κι επειδή οι μηχανορράφοι γνωρίζουν καλά τις αδυναμίες του συστήματος οπου οι εκάστοτε κυβερνώντες ενώ αντιπολιτεύονται ως Ιαβέρηδες δεν κυβερνούν ως Ροβεσπιέρροι άλλά ως ένα κοπάδι σαν τις πλοϋσιες οικογένειες με τις ενδοοικογενειακές εξαρτήσεις τις ίντριγκες τους συμβιβασμούς και τα πάθη μεταξύ των.Τελικά θα είναι γενναίος αυτός που θα καταφέρει να πλησιάσει κοντά στο φαινόμενο του τυχοδιωκτισμού που λέγεται φοροδιαφυγή καί φοροκλοπή.
ΚΟΜΝΗΝΟΣ
03/01/2011 11:31
Επειδή βρίσκετε (εσείς, ο κ. Πάγκαλος και η κ. Παπαρρήγα) να περιλάβετε πάντα την αριστερά σε ότι σας χαλά τη μέρα, σας πληροφορώ ότι η φοροδιαφυγή είναι πράγματι σπορ των πλουσίων. Οι αμοιβές ημών των υπολοίπων που δουλεύουμε με εξαρτημένη σχέση εργασίας είναι γραμμένη σε χίλια κιτάπια ώστε να την κρύψουμε. Κι αν συναινούμε στη φοροδιαφυγή των υπολοίπων μη ζητώντας απόδειξη, υπεύθυνο είναι και πάλι το κράτος που μειώνει τις απολαβές μας υπέρ των πλουσίων, θεσμοθετώντας τους εξευτελιστικούς μισθούς και ιδιωτικοποιώντας τις υποδομές ώστε να πληρώνουμε τις ορέξεις της αγοράς για τις βασικές ανάγκες μας.

Όταν ο γονέας έχει τη δυνατότητα είτε να ΜΗ ζητήσει απόδειξη και να πάρει μια σοκολάτα στα παιδιά του, είτε να τη ζητήσει και να δει τους φόρους που πληρώνει να γίνονται επιδοτήσεις επιχειρηματιών, τι επιτάσσει η λογική να κάνει;
νικήτας διρραχιώτης
03/01/2011 11:17
καλή χρονιά σε όλους, αλλά όπως φαίνεται, είναι ακ΄λυτερη για κάποιους... Όσο το 40% των κορόϊδων δεν απαιτούμε αποδείξεις και δεν καταγγέλουμε στην εφορία, στο ΣΔΟΕ, παντού αυτούς που μας κλέβουν ασύστολα, τότε θα συνεχίζουμε να είμαστε τα κορόιδα στην υγεία των οποίων πίνουν οι ξύπνιοι αλήτες
Κωνσταντίνος Μ.
03/01/2011 10:38
Πες μας τώρα και το ποσοστό των έμμεσων φόρων..Πες μας και το ποσοστό των ανθρώπων με εισόδημα κάτω των 10000Ε τον χρόνο..Ας πούμε χαμηλοσυνταξιούχοι,άνεργοι,υποαπασχολούμενοι,εργαζόμενοι των 700Ε κλπ κλπ...Τέτοια κοινωνία μας έφτιαξαν οι καταλληλότεροί σας...
Γιάννης Μ
03/01/2011 10:35
Οτι λέτε σωστό μεν εκ των πραγμάτων ...Αλλά ... να προσθέσω ότι Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ είναι η πλέον υπεύθυνη αν καταντήσαμε εκεί γιατί η ίδια δεν αντέδρασε - ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ - στην υπόθεση αυτή που ξέραμε όλοι . Μέρος κι αυτό του πολιτικού κόστους που τελικά πληρώνεται πανάκριβα . Ναι οι εξαπατώντες την πολιτεία μύριοι αλλά και η πολιτεία που το ξέρει ...αρχιυπεύθυνη . Γι αυτό και δεν υπάρχει γιατριά γιατί πρέπει πρώτα η Πολιτεία να αναγνωρίσει , εντοπίσει και αναθεωρήσει την στάση της . Και αυτό η Πολιτεία δεν θέλει να το κάνει . Δεν θυμάστε με τα αυθαίρετα ; Θεατρινίστικα γκρέμισε κάποτε 3 κι άφησε να φτιαχτούν άλλα ... 3.000.000 ! Εκεί είναι το προβλημά μας και μην ψάχνετε για αλλαγή . Η πολιτεία δεν σκοπεύει να αλλάξει , πουλάει μόνο το σύνθημα στον λαό απλά γιατί τώρα τον γδύνει και του παίρνει τα λεφτά και ψάχνει για κάποια δικαιολογία. Αν ήθελε θα ξεκίναγε με τους μεγαλο-φοροφυγάδες που είναι λιγότεροι και θα έκανε μεγαλύτερη εντύπωση αλλά η πολιτεία ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ......
Καραγιαννίδης Κ
03/01/2011 10:23
Θεωρώ μάταιη την αναζήτηση φορολογικής συνείδησης στην ελληνική επικράτεια. Η λύση είναι μία: Αυστηρότατοι έλεγχοι, ακόμα και στους ελεγκτές και αυτοί που θα συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν ή να μην αποδίδουν τον ΦΠΑ, να έχουν ένα και μόνο τρόπο για να επιβιώσουν: Τη ζητιανιά! Είναι καιρός να αξιοποιήσει η κυβέρνηση τον φόβο, για να λύσει το πρόβλημα μια για πάντα!
sil
03/01/2011 10:19
Αγαπητέ Πρετεντερη τα βάζω με τους εφοριακούς διότι ένας στους δυο δεν έκαναν φορολογικές δηλώσεις πως εγώ ο απλός πολίτης θα προστατευθώ από αυτά τα λαμογια!!
Τα στοιχεία τα είχε δώσει το υπουργείο οικονομικών ,αλλά δεν μας είπαν αν είχαν πειθαρχικές κυρώσεις και ποιες ήταν ?
Βέβαια θα έπρεπε να απολύονται άμεσα για παράβαση καθήκοντος και στην φυλακή!!
Όχι δικαιολογίες τύπου το ξέχασα !!Αυτά στο εξωτερικό δεν γίνονται γι αυτό μην αναρωτιέστε γιατί φοροδιαφεύγουν!!
Εδώ στα Ιόνια νησιά υπάρχει υπάλληλος μηχανικός, στην πολεοδομία που έχει φτιάξει ολόκληρα συγκροτήματα από της διευκολύνσεις με το αζημίωτο για της άδειες και τα κτίρια χτίζονται με το όνομα της συζύγου βέβαια!!
Αν θέλετε ψάξτε το είναι πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση όπως και η πρώην προϊσταμένη που καταπάτησε τμήμα σχολικού συγκροτήματος!!
Βέβαια την βγάλανε από αυτή τη θέση την πήγαν σε άλλο γραφείο αλλά αυτή έκανε αυτό που ήθελε!!
ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ
03/01/2011 10:04
Φυσικά και δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Η φοροδιαφυγή είναι στο 40% που πληρώνει κάτι. Η συνταγή των δημοσιογράφων είναι γνωστή παίρνουν έναν μεγάλο πληθυσμό εκεί μέσα βρίσκουν μια υποομάδα (υδραυλικοί) και βαφτίζουν το σύνολο. Αυτά τα κόλπα δεν γίνονται μόνο για να "πουλάνε" τα άρθρα αλλά και εκ του πονηρού, για να στρέψουμε δηλαδή τις έρευνες σε λάθος κατεύθυνση. Ο γιατρός που δηλώνει 10.000 δεν σημαίνει πως έκλεψε περισσότερα από εκείνον που δήλωσε 200.000. Πιο πιθανό είναι το αντίθετο. Δηλαδή αυτός που δήλωσε 200.000 να έβγαλε 500.000 (φόρος 150000) και αυτός με τις 10000 να έβγαλε 30.000 (φόρος 5000). Βέβαια σε αυτά τα άρθρα πάντα παραλείπονται αδιάσειστα στοιχεία όπως η ανεργία που πρέπει να είναι τουλάχιστον 15% άρα 900.000 φορολογούμενοι πρέπει πάραυτα να βγουν από αυτό το 60%, ας μην ξεχνάμε βέβαια και το 1,5 εκατομύριο (τουλάχιστον) των συνταξιούχων (700.000 αγρότες, άλλοι τόσοι ΤΕΒΕ κλπ συν το ΙΚΑ συν....), ακόμη αφαιρέσουμε τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παίρνουν κάτω από το αφορολόγητο όριο (4 εκατομύρια οι εργαζόμενοι εδώ), αφαιρούμε τους υποαπασχολούμενους κλπ κλπ. "Ας δούμε λοιπόν τι απομένει μετά τόση δεινότητα χειρουργική". Μήπως λοιπόν θα πρέπει (αν είμαστε σοβαροί) να μην μιλάμε για το 60% αλλά για ένα 5% το πολύ, κι αυτό αντί να δηλώσει 30.000 δηλώνει 10.000; Ναι υπάρχει φοροδιαφυγή, όχι όμως αυτή που μας βολεύει, γιατί την ίδια ώρα που υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες του ΟΑΕΕ που δεν πληρώνουν και συνεπώς δεν δικαιούνται σύνταξη και περίθαλψη συν θεώρηση στοιχείων, συν συμμετοχή σε διαγωνισμούς, δεν μποορούμε να μιλάμε για κλέφτες, ο κλέφτης δεν κλέβει τον εαυτό του, άρα δεν έχει. Και βέβαια να μη μιλήσουμε για τον κοσμάκη που εξωθεί τον υδραυλικό να μην κόψει απόδειξη για να μην πληρώσει τον ΦΠΑ. Βολική η φοροδιαφυγή αλλά να καταλήξει και ταμπού δεν οφελεί κανένα.
sil
03/01/2011 10:01
Αγαπητέ κ. Πρετεντερη ο νέος χρόνος μάλλον σας έκανε καλό εκεί στο ΔΟΛ!!
Αρχίζετε να λέτε αλήθειες που πονάνε αλλά θα πρέπει να βάλετε και το σινάφι σας μέσα σ’ αυτούς που φοροδιαφεύγουν!!
Τους δικηγόρους και τους Ιατρούς αμφιβάλλω αν τους πειράξουν θα την πληρώσουν πάλι τα μίνι μαρκετ άντε και οι Κάβες!! Όμως αν οι Κυβέρνηση ήθελε να χτυπήσει την φοροδιαφυγή να ξεκινούσαν από τους πολιτικούς για να μας πείσουν ότι θέλουν ισονομία και δικαιοσύνη!!
Αν υπάρχει πολιτική θέληση να πάψει αυτή η πολυνομία και η γραφειοκρατία ,τότε μπορεί να πάμε μπροστά πρέπει να αλλάξει όλο το σύστημα και να ξηλωθούν όλοι οι εφοριακοί διότι με διεφθαρμένους εφοριακούς δεν μπορείς να φτιάξεις το σύστημα υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά είναι λίγη και χαλάνε την πιάτσα!!
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ.
03/01/2011 09:47
Οι φοροφυγάδες-φοροκλέφτες πολλές φορές εμφανίζονται ότι κάνουν...και αντίσταση στο διεφθαρμένο κράτος .Άλλες φορές με άλλοθι τον υπερπατριωτισμό πολεμούν με τα λόγια τους εχθρούς του έθνους! Ξερει πολλά ο....τους!
νικος
03/01/2011 09:06
τι εγινε με την περιβοητη επανιδρυση του κρατους;