] Θέατρο του παραλόγου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/06/2010 07:00 |

Το είπε ο Αντώνης Σαμαράς: «Στόχος της Ν.Δ. είναι να απαλλαγούμε από το μνημόνιο». Το ίδιο είχε πει και ο Πρωθυπουργός. Για την Αριστερά είναι αυτονόητος στόχος. Συμπέρασμα: αν χρειαστούμε υλικό για το θέατρο του παραλόγου θα έχουμε. Ολων των αποχρώσεων.

Μας λένε πώς και γιατί θα βγούμε από το ΔΝΤ, αλλά δεν μας λένε πώς και γιατί μπήκαμε- πέρα από τη ρηχή επιχειρηματολογία «δεν μας δάνειζαν». Και κυρίως δεν λένε πώς θα απαλλαγούμε από το ΔΝΤ όταν έχουμε υπογράψει συμφωνίες, το χρονικό βάθος των οποίων στην ουσία δεν έχουμε συνειδητοποιήσει. Οχι μόνο οι πολίτες αλλά και οι πολιτικοί.

Η υπαγωγή της χώρας στον διεθνή οικονομικό έλεγχο είναι ένα μυστήριο για το οποίο κάποτε θα δώσουν εξηγήσεις και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση είτε γιατί είχε προαποφασίσει αυτή την εξέλιξη, είτε γιατί οδηγήθηκε από τραγικούς χειρισμούς και παλινωδίες που επιδείνωσαν την κρίση δανεισμού. Και πάντως γιατί δεν ενημέρωσε πλήρως την κοινή γνώμη, ούτε καν τη Βουλή και το Υπουργικό Συμβούλιο για την ουσία της επιλογής της. Δεν αναζήτησε εναλλακτικές λύσεις. Και δεν μετέφερε σε εκείνους που σηκώνουν σήμερα το βάρος, την ευθύνη της απόφασης. Εβαλε τη χώρα στο μνημόνιο και μιλάει σαν να το έκανε άλλη κυβέρνηση. Την ίδια- λέει - δεν την αντιπροσωπεύει ιδεολογικά!

Η Ν.Δ., πέραν του ότι βαρύνεται με τη δημοσιονομική τραγωδία ως προηγούμενη κυβέρνηση, απεδείχθη ακατάλληλη στον ρόλο της, όταν η σημερινή κυβέρνηση είτε οργάνωνε την προσφυγή στο ΔΝΤ είτε οδηγούνταν εκεί από τα λάθη της. Εξαφανίστηκε για δύο μήνες προσπαθώντας να ρυθμίσει τα εσωκομματικά της- χωρίς να τα συνδέει με το πολιτικό περιβάλλον και τις εξελίξεις που έτρεχαν- και εξαντλούνταν σε φαεινές ιδέες για... τα ενοίκια και τα διόδια! Καταψήφισε στη Βουλή το μνημόνιο σαν να επρόκειτο για τρέχον νομοσχέδιο και σήμερα υπόσχεται να βγάλει τη χώρα από το ΔΝΤ, αλλά ταυτόχρονα να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις του.

Μ΄ αυτά που λένε για το «τέλος του μνημονίου» τα κόμματα είναι σαν υπόσχεση για τη μετά θάνατον ζωή. Παραπέμπουν δε σ΄ αυτό που θα έλεγε ο αμερικανός συγγραφέας Χένρι Μένκεν: «Κάθε κόμμα προσπαθεί να αποδείξει ότι για όσα έγιναν φταίει το άλλο κόμμα. Και τα δύο έχουν δίκιο».

8
Κωστας Κ.
01/07/2010 02:29
Ερχεται το ελικοπτερο !!!
Παρακαλειται ο κυριος Τσολακογλου να επιβιβαστει ....
Θ.Μ.
30/06/2010 18:46
Ακούω αυτό το τροπάριο απο πολλούς: "Η κυβέρνηση είτε είχε προαποφασίσει αυτή την εξέλιξη [ΔΝΤ], είτε οδηγήθηκε από τραγικούς χειρισμούς και παλινωδίες που επιδείνωσαν την κρίση δανεισμού." Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει πώς είναι δυνατόν μια κυβέρνηση να χρεοκοπήσει μια χώρα σε διάστημα έξι μηνών; Και πώς είναι δυνατόν δεκαετείες ελλειματικών προϋπολογισμών χωρίς αντίστοιχη οικονομική ανάπτυξη νά συντηρήσουν μια χώρα επ'' άπειρον; Η κυβέρνηση και βέβαια θα λογοδοτήσει στην Ιστορία. Το ίδιο και η ελληνική Δημοσιογραφία που απέτυχε νά αποκαλύψει την νομοτελειακή τροχειά σύγκρουσης της χώρας με την οικονομική πραγματικότητα.
ΚΟΣΜΑΣ
30/06/2010 11:16
Έχουμε ιστορική ευθύνη να απαλλαγούμε από τους δυνάστες μας. Κι αυτό μόνον με την αριστερά θα γίνει. Οφείλουμε να κάνουμε την ανατροπή. Πολλοί θα εναντιωθούν, προβάλοντας το τετριμμένο για τον κομμουνιστικό κίνδυνο που θα μας πάει πίσω.. Και τους απαντώ πως πιό πίσω απ ότι θα μας πάει η τρόικα με το Παπανδρέου, κανένα σύστημα δεν θα μας πάει.
Αλεκος Παναγουλης
30/06/2010 01:16
Σε ένα τέχνασμα, που θυμίζει έντονα το φεύγουν οι βάσεις που μένουν, στηρίζει ο Α. Σαμαράς τη στρατηγική απαλλαγής από το μνημόνιο, στην πραγματικότητα της στρατηγικής επανόδου στην εξουσία.
Αλεκος Παναγουλης
30/06/2010 01:15
Ο πρόεδρος της ΝΔ διακήρυξε μεν ότι στρατηγική μας είναι να απαλλαγούμε από το μνημόνιο και τις δεσμεύσεις του, αλλά δεν είπε πώς και πότε. Ακριβέστερα το είπε έμμεσα πλην σαφώς: Από το μνημόνιο θα απαλλαγούμε όταν εφαρμοστεί πλήρως. Η λαθροχειρία του Α. Σαμαρά έγκειται στο ότι υπερπροβάλλει το πρώτο σκέλος της στρατηγικής, δηλαδή την απαλλαγή, αποσιωπώντας εντέχνως το δεύτερο σκέλος, δηλαδή την πλήρη και άμεση εφαρμογή του. Αλλωστε, σε κάθε ευκαιρία ο πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει πως το κόμμα του εγγυάται ότι θα εφαρμοστούν πλήρως οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα.
Αλεκος Παναγουλης
30/06/2010 01:14
. Μάλιστα, στο όνομα της απαλλαγής από το μνημόνιο μια ώρα αρχύτερα, επιχειρεί να δικαιολογήσει και νομιμοποιήσει επιπρόσθετα μέτρα ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρήσεων, όπως η απαλλαγή από πάσης φύσεως κρατικά βάρη (φόρους, ασφαλιστικές εισφορές κ.ο.κ.), αλλά και η εκχώρηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας. Είναι μακριά νυχτωμένη πάντως η ηγεσία της ΝΔ ότι με τέτοια φαιδρά κόλπα, όπως αυτό της στρατηγικής της απαλλαγής από το μνημόνιο, μπορεί να εξαπατήσει τον εργαζόμενο λαό και να υφαρπάξει την ψήφο του. Τα λαϊκά στρώματα δεν αγοράζουν πλέον ψεύτικες ελπίδες.
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ.
29/06/2010 16:28
Η ΝΔ έχει συνώνυμο το παράλογο! -από την πρόταση της για το βατοπέδι μέχρι τα μέτρα για ανάπτυξη" δείχνει ότι το μόνο
που την κατευθύνει είναι το μικροπολιτικό πάθος! Καλά δεν ντέπονται;
K.L.
29/06/2010 09:44
Δυστυχώς συνεχίζουμε να παίζουμε το ίδιο βιολί. Δεν σκοπεύουμε να στρώσουμε τα οπίσθιά μας και να δουλέψουμε και ψάχνουμε να βρούμε λόγους για να δικαιολογήσουμε αυτό που επέρχεται.