Τα ΄σπασαν για τον Υμηττό

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2010 07:00 |
Τίνα Μπιρμπίλη και Κυριάκος Μητσοτάκης όταν τους... ένωνε η Πεντέλη και συμμετείχαν από κοινού σε δενδροφύτευση
 Τα ΄σπασαν για τον Υμηττό
ΠΟΣΟ να αντέξει κι αυτή η ρημάδα η συναίνεση; Οχι και πολύ είναι η απάντηση.

ΗΤΙΝΑ Μπιρμπίλη μπορεί να είναι απρόσιτη τηλεφωνικώς στους άλλους υπουργούς και ακριβοθώρητη στους βουλευτές. Καθώς όμως η πολιτική έχει εκλεκτικές συγγένειες, η υπουργός ΠΕΚΑ είχε ανοιχτή γραμμή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της Ν.Δ. είχε να λέει ότι η πρόσβαση στην «πράσινη Τίνα» ήταν ευκολότερη από ό,τι στον ομόλογό της στην κυβέρνηση Καραμανλή. Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως η σχέση του Γιώργου Σουφλιά (φωτό) με τον νεώτερο Μητσοτάκη δεν ήταν σπουδαία. Ενοχλημένος από την επιμονή ορισμένων να αποχωρισθεί από το άλλοτε ΥΠΕΧΩΔΕ το περιβάλλον και να αποτελέσει ανεξάρτητο υπουργείο, ο Σαρακατσάνος την απέδιδε σε μεθόδευση για να αποκτήσει χαρτοφυλάκιο ο Κυριάκος. Εξ ου και- με το γνωστό χιούμορ του- είχε βαφτίσει Κυριάκο τον φάκελο με τα περιβαλλοντικά θέματα.

ΠΑΝΤΩΣ την Τίνα και τον Κυριάκο τους χώρισε ο Υμηττός, δηλαδή το Προεδρικό Διάταγμα που έγινε με πρωτοβουλία της Μπιρμπίλη για την προστασία του. Ο Μητσοτάκης απέδωσε «ατολμία» στο ΥΠΕΚΑ, διότι δεν ιδρύει ανεξάρτητο Δασαρχείο Υμηττού, ώστε να προστατεύσει τον τελευταίο πράσινο πνεύμονα της Αθήνας. Η Μπιρμπίλη με δελτίο Τύπου του ΥΠΕΚΑακριβώς όπως έκανε κι ο Σουφλιάς- υπενθυμίζει στον Τομεάρχη Περιβάλλοντος της Ν.Δ.- τον οποίο δεν κατονομάζει- ότι η ίδρυση Δασαρχείου «είναι ζήτημα που δεν μπορεί να ρυθμιστεί με Προεδρικό Διάταγμα, καθώς απαιτεί τροποποίηση του οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής».

όλες οι τελευταίες ειδήσεις

Nous sommes tous Macron (Είμαστε όλοι Μακρόν). Σε αυτό το παλιό σύνθημα, και για την ακρίβεια σε μια ακόμη παραλλαγή του, θα μπορούσε να συμπυκνωθεί...