ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ τουλάχιστον ως προς την ώρα άφιξης ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου στο Ζάππειο, όπου βέβαια δεν πήγε με ποδήλατο- καίτοι συνέστησε ορθοπεταλιές- αλλά με ένα από τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα μικρού κυβισμού που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του. Έφθασε 3.30 ακριβώς στον προαύλιο χώρο και πέντε λεπτά αργότερα έκανε την εισήγησή του για τις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησής του.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ αυτήν τη φορά επέλεξε να καθήσουν δίπλα του δύο σχετικά νέοι συνεργάτες του που σχετίζονται όμως με τον τομέα της επικοινωνίας. Έτσι εκ δεξιών του είχε κατά σειρά τον Γιώργο Πετρουλάκη, γενικό γραμματέα Τύπου, και την Αίγλη Μπαλαμάτση, υπεύθυνη για την πρωθυπουργική ιστοσελίδα και γραμματέα του τομέα ενημέρωσης και επικοινωνιών με τους οποίους συνομίλησε χαμογελαστός (φωτό). Από τα αριστερά του πήραν θέση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και ο υπεύθυνος Τύπου Γιώργος Ελενόπουλος.

ΣΤΙΣ ΠΙΣΩ σειρές διέκρινα τους συνεργάτες του Χάρη Παμπούκη,Νίκο Αθανασάκη και Νίκο Ζιώγα. Στο Ζάππειο εμφανίστηκε και ο Χρήστος Παπουτσής. Δεν ξέρω γιατί γελούσαν ακόμη και τα μουστάκια του, υποθέτω ότι η ευθυμία του οφειλόταν στο ότι ο Παπακωνσταντίνου απέσυρε την τροπολογία για τις γονικές παροχές.

Δεν είχε επιφυλάξεις

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ είδηση ότι ο Πρωθυπουργός έκανε σύσκεψη την Τρίτη για το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Παμπούκης, Πάγκαλος και Κατσέλη άκουσαν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να αναλύει τις λεπτομέρειες του προγράμματος παρουσία του υφυπουργού Φίλιππου Σαχινίδη. Το ενδιαφέρον είναι ότι η Λούκα δεν εξέφρασε για τίποτε αντίρρηση. Ούτε έχει εκφράσει επιφυλάξεις σε ενδοκυβερνητικό πλαίσιο. Άρα αν έχουμε καμία δημόσια διαφοροποίηση της υπουργού Οικονομίας, ε, αυτό θα είναι είδηση.

Και όμως κινείται…

ΒΡΕΘΗΚΕ τελικά εντός του οικονομικού επιτελείου ο έχων προτίμηση στην ιδέα του ενιαίου ΦΠΑ 15%. Είναι ο γενικός γραμματέας του Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος. Η ιδέα δεν έχει τύχη στην κυβέρνηση και στις υπουργικές συσκέψεις. Εκτός κυβερνητικών τειχών όμως κινείται.

Βοήθεια στην Κατερίνα

ΜΠΟΡΕΙ να έκανε την κριτική του για τον «Καλλικράτη», ωστόσο υπάρχουν και φάσεις που ο Πάνος Μπεγλίτης στηρίζει την κυβέρνηση! Ας πούμε, το Σαββατοκύριακο, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας βρέθηκε στη συνέλευση των οινοπαραγωγών στη Νεμέα. Το κακό- μεταξύ αγροτικού κόσμου- κλίμα έχει επεκταθεί και σ΄ αυτούς.

Οπότε ο Πάνος ξεσπάθωσε υπέρ της κυβερνήσεως. Η αλήθεια είναι πως γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια από τους βουλευτές της περιφέρειας- ο Μπεγλίτης εκλέγεται στην Κορινθία- να βοηθηθεί τοπικά η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Κατά την εκτίμηση κυβερνητικών παραγόντων, η Κατερίνα Μπατζελή δεν μπορεί μόνη της- ή εν πάση περιπτώσει «μόνο με τη βοήθεια του δικτύου του ΠΑΣΟΚ στην ΠΑΣΕΓΕΣ»- να τα βγάλει πέρα με τις κινητοποιήσεις.