] Πυρετός στο Διαδίκτυο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/01/2010 07:00 |

Τι μας βάζεις και κάνουμε κύριε Πρωθυπουργέ χρονιάρες μέρες, λες κι άλλη δουλειά δεν έχουμε... Μας περιμένουν στην πόρτα με δώρα και κάλαντα, με παλτά φορεμένα να φύγουμε, κι εμείς πρέπει να είμαστε χωμένοι στο Διαδίκτυο, να εξαντλούμε τις αντοχές μας για να απαντάμε στα σχόλια των σούπερ εθνικοφρόνων, φυλετιστών και άλλων φανατικών στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών, μη τυχόν και δεν καταλάβει η κυβέρνηση ότι όλος ο κόσμος στην Ελλάδα δεν είναι σαν αυτούς. Μα σαν αυτούς δεν είναι άλλοι, δεν έχουμε όλοι τη μανία να καθόμαστε ώρες ολόκληρες να γράφουμε τέτοια, ούτε την επιμονή. Κι αν την είχαμε, αυτό μετράει; Να μπει μετρητής φρονημάτων στο Διαδίκτυο κι όταν οι προοδευτικοί περάσουν μπροστά, τότε να εφαρμοστούν τα νομοσχέδια; Είχαμε τον άλλον με τα γκάλοπ, τώρα θα έχουμε διαδικτυακή σφυγμομέτρηση; Οι κυβερνήσεις δεν μπορεί να ρωτάνε τον λαό για τα πάντα, σε μερικά πράγματα πρέπει να τραβάνε μπροστά, να τον εκπαιδεύουν. Υπάρχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, η χάρτα του ΟΗΕ, οι ευρωπαϊκές δεσμεύσεις.

Δεν είμαστε στην Ε.Ε. μόνο για να παίρνουμε λεφτά, είμαστε επειδή συμφωνούμε σε μίνιμουμ αυτονόητες ανθρώπινες κατακτήσεις. Κι αν το σχολείο δεν είναι αρκετό να τα μάθουν όλα αυτά οι Έλληνες, αν τους περνάει πιο πολύ απ΄ όλα την ιδέα ότι ανήκουν σε ανώτερη φυλή, ας αναλάβει η κυβέρνηση να τους εκπαιδεύσει με πράξεις.

Καλές οι διαβουλεύσεις στο Διαδίκτυο, αλλά κάποια πράγματα δεν μπορεί να τίθενται υπό συζήτηση. Ή τουλάχιστον αυτό πιστεύει ένα σωρό κόσμος που δεν έχει καν υποπτευτεί ότι στο Διαδίκτυο μπαίνει θέμα για τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματα και νομίζει ότι μπορεί να κάνει γιορτές...

19
politistukosmu
12/01/2010 15:36
Ότι πείτε κύριε ΦΑΝΑΤΙΚΕ ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝ ΦΥΛΕΤΙΣΤΗ, ο γιατρός έχει πει να σας λέμε πάντα ναι. Υ.Σ Περαστικά σας και μην στεναχώριεστε μια ασπιρίνη και λίγο ζεστό γάλα με μέλη και θα περάσει σιγά - σιγά είπε.
ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝ ΦΥΛΕΤΙΣΤΗΣ
08/01/2010 20:42
Χαρακτηρίζετε πολύ ευκολα τούς συμπολ''ιτες σας "σούπερ εθνικόφρόνες , φυλετιστές φανατικούς ..." δεν σας πέρασε κθόλου απο το μυαλό σας οτι ακριβώς αυτό ειστε εσείς η ιδια με αυτά που λέτε , φανατκή και ακραία κρίμα που αντί να φύγετε με τα παλτά φορεμένα κάθεστε και γράφετε τέτοιες αηδίες
politistukosmu
07/01/2010 23:13
Φυσικά κύριε ΕΟ και είναι δικαίωμα η ιθαγένεια. Είναι δικαίωμα όλων όσων ζουν, προσφέρουν και δημιουργού σε μια χώρα και πόσο μάλλον όταν την χώρα αυτή την θεωρούν σπίτι τους. Είναι αδιαμφισβήτητο δικαίωμα του καθενός ο οποίος αφήνει την γενέτειρα του και εγκαθίσταται σε άλλη χώρα την οποία μαθαίνει να αγαπάει με τα καλά και τα άσχημά της. Διότι η αγάπη για την χώρα σου είναι αυτονόητη όταν γεννιέσαι σ’ αυτήν, άλλα είναι διπλά σημαντική και αξιέπαινη όταν την αγαπάς χωρίς την υποχρέωση του δεσμού αίματος, διότι τότε είναι η χώρα της καρδιάς
eo
07/01/2010 18:41
απο π[ότε η ιθαγένεια είναι ανθρώπινο δικαίωμα; ανθρώπινο δικαιωμα ειναι ο σεβασμος της ζωης περιουσιας κλπ κλπ κλπ του άλλου που πρεπει να γινεται ανεξαρτητα αν ο αλλοος ειναι ΕΛΛΗΝΑΣ η ΟΧΙ πολιτης, εκτος αν είστε ρατσιστες; Η ιθαγενεια ειναι προνομιο και οχι ανθρωπινο δικαιωμα,αλλλοιως ας δωσουμε την ελληνικη ιθαγενεια με μια απλη αιτηση σε3 οποιοδηποτε πολιτη του κοσμου. Δεν θα νας τρομοκρατησετε για κατηγοριες για δηθεν ακροδεξιες τασεις.
xristos/kapageridis
07/01/2010 15:35
iellada.anikei.stoys.ellines.a.g.papantreoy.
ΕΓΩ!
07/01/2010 00:38
Ουστ .........
politistukosmu
06/01/2010 22:29
Από πότε αξιότιμοι κύριοι, το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην ενεργή κοινωνική και πολιτική ζωή πρέπει να τεθεί στα χέρια του κάθε πολίτη ξεχωριστά, όποιου επιπέδου και αν είναι αυτός? Το δικαίωμα της απόφασης αυτής την παραχωρούν στην εκάστοτε κυβέρνηση που ψηφίζουν κάθε τέσσερα χρόνια. Διαβάζω τόσο καιρό τώρα σχόλια από τα πιο απίστευτα, και το ακόμα πιο απίστευτο είναι το ότι βγαίνουν πολιτικοί τύπου Καραζταφέρη και δεν συμμαζεύετε και λένε από τις πιο απίστευτες ανακρίβειες. Να τεθεί σε δημοψήφισμα πιο πράγμα? Το αυτονόητο της απόκτησης της ιθαγένειας από παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα η οποία είναι η χώρα τους? Μια κοινωνία είναι λειτουργική όταν όλοι υπόκεινται στα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις, πόσο μάλλον όταν αυτά τα έχουν κερδίσει με την αξία τους. Όχι τα δικά μας είναι δικά μας και τα δικά σας είναι δικά μας.
ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΠΥΡΕΤΟ
06/01/2010 21:49
"......να εξαντλούμε τις αντοχές μας ....".μήπως δεν εχεις καταλάβει οτι απόψεις σαν τις δικες σου εχουν εξαντλήσει τις δικές μας αντοχές εδώ και καιρό , εσείς οι νεοταξίτες αποδεικνύεσται εν τέλει πολύ ευερέθιστοι και με λίγες αντοχές ενω θα πρέπει να ειστε πιο υπομονετικοί και επίμονοι προκειμένου να επιοτύχετε τον σκοπό σας
το αυτονοητο
06/01/2010 14:08
Για να εκπαιδευτούμε καλύτερα μήπως πρέπει ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ; ΣΤΗΝ ΕΕ. ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΛΕΦΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ; ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΟΣΣΟΤΕΡΕΣ "ΔΥΤΙΚΕΣ" ΧΩΡΕΣ, ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ........ Σε προσωπικό επίπεδο πραγματικά ελπίζω να λαμβάνετε κάποια ανταλλάγματα για όσα γράφετε, γιατί αν δεν είστε στρατευμένη και τα πιστεύετε EXETE ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ.....
ΜΜ
06/01/2010 11:24
Τί πίνετε και δεν μας δίνετε εκεί στα ΝΕΑ;
Dimitris D
05/01/2010 20:04
Αναρτώ έξυπνο σχόλιο που διάβασα στο ιστολόγιο του Ακρίτα (http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2010/01/blog-post_4496.html) - και η ανάρτηση, και τα σχόλια είναι ενδιαφέροντα..

Η πλειοψηφία δεν μπορεί να αναπληρώσει έναν άνθρωπο. Αντιπροσωπεύει όχι μόνο τους ηλίθιους αλλά και τους δειλούς.
(Α. Χίτλερ, Ο Αγών μου)

•Η πλειοψηφία δεν μπορεί να γίνεται σεβαστή από ένα κράτος γιατί το κατεβάζει στο επίπεδο της. Το κράτος οδηγείται από ολίγους ή ακόμα και έναν.(Μ. Μουσολίνι, Ο ορισμός του Φασισμού)

•Oι πολιτικοί, δεν είναι εδώ για να εκφράζουν τον μέσο όρο ούτε για να σύρονται από τις πλειοψηφίες. Aλίμονο. Tότε θα κάναμε μια καλή δημοσκόπηση για κάθε θέμα μικρό ή μεγάλο και θα είχαμε τις λύσεις.
Α.Π.
05/01/2010 14:08
Ούστ!
Vssot
05/01/2010 13:16
Ti ειναι αυτα τα πραγματα που γραφεις κυρα μου !!! Δηλαδη συμφωνα με τα πιστευω σου ο καθε ενας που ανεβαινει στην εξουσια δεν θα πρεπει να πολυρωταει τον λαο αλλα και θα πρεπει να μας κανει και ""εκπαιδευση"" απο πανω ;; Εκπαιδευση ως ΤΙ κυρια μου ;;; Ως πλυση εγκεφαλου ωστε να υποθαπτουμε τα πιστευω του καθενος που ανεβαινει στην εξουσια για να μην αντιδρουμε ;; Και το λες εσυ αυτο δημοκρατια μας κανεις πλακα ;;; Στην πραγματικη δημοκρατια μετραει το τι θελει η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ και οχι το τι θελουν οι λιγοι !! Αυτα που γραφεις κυρια Δριαγωνα θυμιζουν τις λογικες της Σοβιετικης Ενωσης επι εποχης Σταλιν !!! ΡΕ ΟΥΣΤ ΡΕ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ !! ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ !!
Panagos
05/01/2010 11:36
E!!! Δημοκρατες ακουτε? Δημοψηφισμα για τους μεταναστες γιατι δεν θελετε?. Τα Δημοψηφισματα ειναι καλα μονο αν συμφωνουν με τις ιδεες σας. Πολυ δημοκρατικη φυλλαδα τα ΝΕΑ αν νομιζετε οτι θα πληρωσω για να αγορασω την φυλλαδα σας ειστε πολυ γελασμενοι.
Πέτρα πέτρου
05/01/2010 10:10
Μιλώντας για τον Χϊτλερ, μήπως θα θέλατε να κουβεντιάσετε και τις δικές του απόψεις περί ανώτερης φυλής, ας πούμε; Θα μπορούσατε, αλλά μερικές αποφάσεις πρέπει να εφαρμόζονται κάποια στιμγή, δεν μπορεί να κρατά η συζήτηση αιωνίως για τα πάντα, όσο και να μας αρέσει. Και ναι, τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχει αποδεχτεί ο ΟΗΕ στη χάρτα του ο Χϊτλερ θα τα συζητούσε πολύ, εμείς όμως όχι.
Γ.Κάλαρης
05/01/2010 01:30
"Καλές οι διαβουλεύσεις στο Διαδίκτυο, αλλά κάποια πράγματα δεν μπορεί να τίθενται υπό συζήτηση" Προοδευτικότατη και δημοκρατικότατη η τοποθέτηση σας!!Τον Χίτλερ τι τον είχατε;
Α.Σ.
04/01/2010 22:47
Συμφωνώ σε όλα μαζύ σας, εκτός από ένα πολύ βασικό, το ότι κάποια πράγματα δεν μπορεί να τίθενται υπό συζήτηση. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό στην ελεύθερη κοινωνία. Γιατί ποιός είναι εκείνος που θα αποφασίσει ποιά πράγματα μπορεί και ποιά δεν μπορεί να τίθενται υπό συζήτηση, και από πού θα αντλεί τη νομιμοποίησή του. Και αν για σας δεν μπαίνουν για συζήτηση θέματα όπως η επέκταση των πολιτικών δικαιωμάτων (γιατί περί αυτού πρόκειται επί της ουσίας) γιατί θεωρείτε δεδομένο ότι πρέπει να γίνει αυτή η επέκταση, ακριβώς κάποιοι άλλοι μπορεί να πιστεύουν ότι αυτή η επέκταση δεν μπαίνει υπό συζήτηση, γιατί ακριβώς θεωρούν δεδομένο ότι δεν πρέπει να γίνει. Αντιθέτως, στην ελεύθερη κοινωνία δεν υπάρχουν δόγματα, όλα μπαίνουν υπό συζήτηση. Όσο πλατύτερη είναι αυτή, τόσο το καλύτερο. Φυσικά, την απόφαση θα την πάρει η νόμιμα εκλεγμένη βουλή, αλλά δεν βλάπτει να ακούσει διάφορες απόψεις πριν καταλήξει ο κάθε βουλευτής στην άποψή του, την οποία και θα ψηφίσει..
eri meri
04/01/2010 19:55
Πολύ πειστικός ο κύριος που βρίζει, έχει επιχειρήματα ατράνταχτα
ST
04/01/2010 18:43
POU TIS EXEIS DEI AUTES TIS MEGALES KATAKTHSEIS SE ALLES XORES STHN EUROPH RE MEGALH DHMOKRATISA??

EIDES OTI OI ELBETOI DEN "EKPAIDEUOUN" TON LAO....AUTA TA KOLPAKIA HTAN GIA TOUS OMOIDEATES SOU TOUS ANARXOKOMMOUNES....20 XRONIA PRIN...KAI TA POULEN SOU TON KASTRO KAI TON CHAVEZ SHMERA...

ALLA H AKROARISTERH ALHTEIA SAS DEN GNORIZEI OUTE SUNORA OUTE ORIA....

ANTE NA "KATALABEIS" TO POLUTEXNEIO ME TA "EKSEGERMENA" PAIDAKIA SOU.....