ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ και ευρηματικό χάπενινγκ για πολιτικούς και ομιλούντα πτηνά χθες στον Πειραιά.

Στην ορκωμοσία των σημαιοφόρων της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων παρέστησαν, ως είθισται κατά το Πρωτόκολλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησε ο βουλευτής Πειραιά Γιάννης Διαμαντίδης. Παρόντες, λόγω πολιτικής εντοπιότητας, και οι βουλευτές της Ν.Δ. στο λιμάνι Τραγάκης,Νεράντζης και Μελάς.

ΕΓΙΝΕ η ορκωμοσία, εδόθη στον Πρόεδρο και τους άλλους πορτοκαλάδα, καθότι ήταν πολλή η ζέστη, και μετά ξεκίνησαν όλοι μαζί να φύγουν. Στο σημείο αυτό προκύπτει κάτι εντελώς απρόοπτο. Ακούν ένα πουλί με ιδιαίτερη φωνή, γυρίζουν και βλέπουν ένα πράσινο παπαγαλάκι. Δεν χάνει την ευκαιρία ο Διαμαντίδης και – με αφορμή τις γνωστές, πολύ επιθετικές διαφημίσεις της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές- ακολουθεί ο εξής αυτοσχέδιος διάλογος:

ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ [απευθυνόμενος προς Μεϊμαράκη]:

«Βαγγέλη,τι είναι αυτά;Κι άλλη προβοκάτσια;Πράσινα παπαγαλάκια στον Πειραιά;» ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ [πριν προλάβει να απαντήσει ο Μεϊμαράκης]: «Και στο Προεδρικό Μέγαρο έχουμε παπαγαλάκια στον κήπο…» ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: «Α,ναι,Πρόεδρε.Τι χρώμα είναι- είναι πράσινα κι αυτά;» ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ [επανέρχεται σε θέση ίσων αποστάσεων προς τον δικομματισμό]: «Δεν έχω δει τι χρώμα είναι…» ΠΡΟΦΑΝΩΣ τα κρύβουν τα πυκνά φυλλώματα. Οπότε δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν είναι πράσινα ή γαλάζια. ΜΑΥΡΕΣ μέρες- και πού ΄σαι ακόμη- περνούν οι καπνιστές της Βουλής. Ως γνωστόν, το μισό γραφείο του Φρούραρχου- που επικοινωνούσε με το καφενείο- έχει διαμορφωθεί σε καπνιστήριο. Ωστόσο, ο Δημήτρης Σιούφας- υπερσυγκεντρωτικός σε όλα- έχει δώσει δρακόντειες εντολές. Σύμφωνα με αυτές, οι σερβιτόροι του καφενείου δεν πρέπει να εισέρχονται στο καπνιστήριο παραδίδοντας καφέδες και άλλα αφεψήματα. Απαγορεύεται επίσης να μπαίνουν για να μαζέψουν τις κούπες. Οι καπνιστές- ως κατώτερη κατηγορία βουλευτών – πρέπει να αυτοεξυπηρετούνται. Το αποτέλεσμα είναι να εμφανίζει ήδη το καπνιστήριο μια εικόνα που είναι κάτι μεταξύ σαλούν και χαμαιτυπείου. Τραπέζια με παρατημένα σερβίτσια, υπολείμματα καφέ που ξεράθηκαν και τασάκια που ξεχειλίζουν από τις στάχτες. Τηρουμένων των αναλογιών, μια σύγχρονη Σπιναλόγκα στη μέση του Κοινοβουλίου.