Ο κ. Δημήτρης Γ. Μπράνης, κάτοικος Γέρακα, γράφει για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ):

«Υπάρχουν ΕΛΤΑ μέσα στην ίδια επικράτεια, την ελληνική, που διακινούν τα ταχυδρομικά αντικείμενα με τον ρυθμό χελώνας. Ή μάλλον όχι. Εάν τα διακινούσαν έστω και μ΄ αυτόν τον ρυθμό, θα έφθαναν στον προορισμό τους τουλάχιστον σ΄ έναν μήνα. Οι περιπτώσεις στις οποίες θα αναφερθώ, είναι πρωτοφανείς κι απίστευτες. Και να σημειωθεί ότι λαμβάνουν χώρα το 2009, στην τρίτη χιλιετία.

Περίπτωση 1η: Στις 5 Απριλίου 2009 ταχυδρομήθηκε στο ΕΛΤΑ Βύρωνα ταχυδρομικό αντικείμενο με προορισμό το Γαργηττό Γέρακα στο όνομα του γράφοντος και διεύθυνση: Τερψιχόρης 7, 153 44 Γέρακας Αττικής.

Περίπτωση 2η: Την ίδια ακριβώς ημερομηνία- 5 Απριλίου 2009- ταχυδρομήθηκε στο ΕΛΤΑ Κορυδαλλού ταχυδρομικό αντικείμενο με τον ίδιο ακριβώς προορισμό και με τα ίδια ακριβώς στοιχεία. Και τα δύο αυτά ταχυδρομικά αντικείμενα, καθώς και πολλά άλλα ακόμη, δεν έχουν φθάσει ακόμη στον προορισμό τους (12-5-2009).

Τα ίδια δε αυτά ταχυδρομικά αντικείμενα, που ταχυδρομήθηκαν την ίδια ακριβώς ημερομηνία, έφθασαν στον προορισμό τους- στους παραλήπτες τουςτο ένα σε άλλα μέρη των Αθηνών, στην επαρχία- Λαμία, Ναύπακτο, Μεσολόγγι, Αράχοβα- και στις ΗΠΑ στον πρέποντα χρόνο. Άλλα σε 2 και άλλα σε 3 ημέρες. Επίσης, λογαριασμοί: ΟΤΕ- ΔΕΗ- τραπεζών, προσκλήσεις γάμων, βαπτίσεων και άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων φθάνουν στον προορισμό τους κατόπιν εορτής.

Στην παλαιά μου διεύθυνση: Πεντέλης 34- εδώ ήρθα το 2005-, Άνω Χαραυγή Δάφνης η εμφάνιση του ταχυδρομικού διανομέα ήταν καθημερινή. Τι πιο θετικό και αρεστό. Τι πιο επαινετό.

Ό,τι κι αν προφασιστούν οι αρμόδιοι ταχυδρομικοί υπάλληλοι- όχι οι ταχυδρομικοί διανομείς-, προϊστάμενοι, διευθυντές, ότι δεν έχουν μόνιμο προσωπικό, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Τα αδικαιολόγητα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν».