… ή πώς η τακτοποίηση μιας στρατιάς «δικών μας» παιδιών μετονομάζεται, λόγω της συγκυρίας, σε Οικολογική Αστυνομία. Βεβαίως, η πίεση που ασκήθηκε στη Βουλή όταν συζητήθηκε το νομοσχέδιο περί Αγροφυλακής είχε αποδώσει αυτόν τον νέο τίτλο στο Σώμα, χωρίς, όμως, περιεχόμενο σπουδών και κυρίως με νεφελώδες το αντικείμενο υπηρεσίας.

Η κυβέρνηση, μέσα στον πανικό που έχει δημιουργήσει η πολλαπλά αποκαλυφθείσα ανετιμότη- τα και προϊούσα διάλυση των κρατικών υπηρεσιών ενώπιον της μείζονος απειλής της πύρινης λαίλαπας, επιλέγει επικοινωνιακά τρικ όπως αυτό της Οικολογικής Αστυνομίας.

Αντί να απολογηθεί για την έλλειψη των επιθεωρητών Περιβάλλοντος, αντί να δεχθεί έστω και τώρα τη στρατηγική του ενιαίουσώματος και του ενιαίου Φορέα Δασοπυρόσβεσης, αντί να επιλέξει την άμεση στελέχωση του κοινωνικού τομέα παραγωγής και, βέβαια, την πραγματική υλική στήριξη όσων έχασαν και όσων έπαθαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ονομάζει Οικολογικό Σώμα ένα ανύπαρκτο, για την ώρα, σύνολο υπαλλήλων, οι οποίοι δεν έχουν και δεν προβλέπεται να έχουν καμία συστηματική και εξειδικευμένη κατάρτιση. Αυτό το θέατρο του παραλόγου καταδεικνύει την έλλειψη ευαισθησίας και πολιτικής της παρούσας κυβέρνησης για το περιβάλλον αλλά και για τους πολίτες.

Ο Νίκος Βούτσης είναι υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΣΥΝ.