Καλλιστεία ομορφιάς:

1. «Όταν οι πρόγονοί μου έδιναν τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο, οι δικοί της περίμεναν να χέσει το μαμούθ, για να κάνουν πλίθες, να χτίσουν καλύβια»: μήνυμα του σεμνού, που να πάρει, Γιώργου Κωνσταντίνου προς την Άνγκελα Μέρκελ, από το αποχαιρετιστήριο Αλ Τσαντίρι του Λαζόπουλου.

2. Προ μηνών ωρυόταν σε μεσημεριανάδικο ο Σταμάτης Κραουνάκης: «Αν δεν υπήρχαν οι Έλληνες, όλοι αυτοί [οι Ευρωπαίοι] θα ‘ταν καπάκια μπίρας!»

3. Και πιο πριν, ο Γιώργος Αυτιάς, στην εκπομπή του Θέμου: «Όταν οι Έλληνες είχαν τη φέτα, οι Τούρκοι δεν υπήρχαν ούτε καν ως αιωρούμενο πλάσμα στην ατμόσφαιρα. Οι Τούρκοι δεν ήταν ούτε ως μικροαστρική ύλη στο σύμπαν!»

Ο τίτλος και στους τρεις!

* * *

«Τα πράγματα είναι απλά: όταν στο σπίτι σου μπαίνουν κατσαρίδες, δεν τρέχει όλη η οικογένεια να τις κυνηγάει μία μία. Κάνεις απεντόμωση. Το ίδιο και στο κέντρο της Αθήνας. Πρέπει να διώξουμε όλους τους λαθρομετανάστες…»

Έτσι ελάλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, καλεσμένη σε συνεδρίαση για το ιστορικό κέντρο, η ξανθιά σταρ των φωτογραφιών από την εξυγιαντική δράση των Χρυσαυγιτών στον Άγιο Παντελεήμονα.

* * *

Στο τρόλεϊ καθισμένα δυο ξανθωπά αγόρια, 15-17 χρονών, άψογα ελληνικά αλλά με κάποια προφορά, πιθανότατα Αλβανάκια δεύτερης γενιάς, κάτι για γυναίκες λένε, κάποια μοντέλα σχολιάζουν. «Εγώ δύο πράματα κοιτάζω, ύψος και σώμα» λέει το ένα. Συμφωνεί το άλλο, κάτι λέει για κάποιαν άλλη. «Αυτή όμως είναι άσωμη» παρατηρεί το πρώτο. «Άσωμη!» επαναλαμβάνει εντυπωσιασμένο το δεύτερο· «γιά κοίτα ρε κάτι λέξεις που υπάρχουν!»