Ανταλλαγή συντρόφων α λα ιταλικά

«Επισήμως» οι ερωτικές ανταλλαγές για το 25% των σεξουαλικά δραστήριων ζευγαριών

TΗΕ ΙΝDΕΡΕΝDΕΝΤ , Της Ηillary Clarke   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/08/2008 07:00 |
 Ανταλλαγή συντρόφων α λα ιταλικά
Οι Ιταλοί πρωταθλητές στην ανταλλαγή συντρόφων. Ποιος δεν θυμάται το αστειάκι Μπερλουσκόνι στον Δανό ομόλογό του πριν από έξι χρόνια. «Ο Ράσμουσεν είναι ο πιο γοητευτικός πρωθυπουργός στην Ευρώπη. Μάλλον θα τον συστήσω στη γυναίκα μου», είχε πει, προκαλώντας δικαιολογημένη αμηχανία στον πρωθυπουργό της Δανίας (ένθετη φωτό). Στη μεγάλη φωτογραφία ο Καβαλιέρε με τη σύζυγό του Βερόνικα

Η ανταλλαγή συντρόφων, έστω μόνο για μερικές ώρες, φαίνεται πως αποτελεί εθνικό σπορ για τους Ιταλούς. Σύμφωνα με έρευνα, το 25% των σεξουαλικά δραστήριων ζευγαριών στην Ιταλία επιδίδεται συχνά σε αυτήν την τακτική. Ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει; Εδώ, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε προτείνει τη σύζυγό του Βερόνικα στον Δανό πρωθυπουργό.

Πέρασαν έξι χρόνια από το αστειάκι που είχε κάνει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι- πρωθυπουργός και τότε- στον Δανό ομόλογό του Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, αλλά οι Ιταλοί έχουν καλή μνήμη. «Ο Ράσμουσεν είναι ο πιο γοητευτικός πρωθυπουργός στην Ευρώπη. Μάλλον θα τον συστήσω στη γυναίκα μου»,

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΖΕΥΓΑΡΙΑ
Αφήνουν τα παιδιά σπίτι και αντί εστιατόριο επιλέγουν αυτό που χαρακτηρίζουν ως «ευχάριστη ενασχόληση ομαδικού σεξ»
είχε πει σε συνέντευξη Τύπου, προκαλώντας δικαιολογημένη αμηχανία στον πρωθυπουργό της Δανίας. Καθώς φαίνεται, όμως, δεν ήταν και ο μόνος που πρότεινε τη σύζυγό του σε κάποιον άλλον. Μάλιστα στην Ιταλία, η τάση αυτή εξαπλώνεται όλο και περισσότερο.

«Ηγούνται οι γυναίκες»
Από το 2002, οπότε καταγράφηκε το επεισόδιο με τον Μπερλουσκόνι, μέχρι σήμερα, η ανταλλαγή συζύγων προχώρησε και στα ακόμη πιο απελευθερωμένα εδάφη της ανταλλαγής συντρόφων. Σύμφωνα μάλιστα με τον δρ Τεντ Μακλβένα, πρόεδρο του Ινστιτούτου για τη Μελέτη της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, «οι γυναίκες είναι που ηγούνται πλέον του κινήματος». Με βάση την έρευνα που δημοσιεύτηκε σε πρωτοσέλιδο άρθρο της ιταλικής εφημερίδας «La Stampa», 500.000

ζευγάρια στην Ιταλία επιδίδονται «επίσημα» σε ανταλλαγή συντρόφων. Το «επίσημα» σημαίνει ότι επισκέπτονται συστηματικά ιδιωτικά σεξ κλαμπ. Χιλιάδες άλλοι όμως κάνουν το ίδιο σε πάρκινγκ αυτοκινήτων, παραλίες, ακόμη και κοιμητήρια. Στο ίδιο άρθρο εκφράζεται προβληματισμός για το αν θα πρέπει να αποκληθεί η ανταλλαγή συζύγων πάθος ή χόμπι. Τονίζεται πάντως πως «τα ποσοστά τα οποία καταγράφονται προκαλούν ζάλη», χάρη και στη βοήθεια που παρέχει πλέον το Ίντερνετ.

Διεθνής Ομοσπονδία!
Πηγή της «La Stampa» είναι η αποκαλούμενη Διεθνής Ομοσπονδία για την Προστασία των Δικαιωμάτων και των Ελευθεριών (Federsex), που έχει έδρα τη Ρώμη. Η συγκεκριμένη οργάνωση έχει 500.000 μέλη τα οποία συναντώνται σε 200 ιδιωτικά κλαμπ σε όλη την Ιταλία και ανταλλάσσουν συντρόφους. Ωστόσο, εκπρόσωποι της Federsex επισημαίνουν πως ο αριθμός αυτός αποτελεί απλώς την κορυφή του παγόβουνου. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο πραγματικός αριθμός των ατόμων που επιδίδονται στο νέο σπορ πλησιάζει περισσότερο τα δύο εκατομμύρια. Όταν ο αριθμός των σεξουαλικά δραστήριων ζευγαριών στην Ιταλία υπολογίζεται στα 8 εκατομμύρια, πραγματικά το συγκεκριμένο ποσοστό- 25% ή αλλιώς ένα στα τέσσερα ζευγάρια- προκαλεί ζάλη.

Βρισκόμαστε άλλωστε στην Ιταλία, την πατρίδα του Καζανόβα: «Ό,τι δίνει ευχαρίστηση στις αισθήσεις μου, ήταν πάντα η βασική μου προτεραιότητα». Με αυτό το σύνθημα πορεύονται πια πολλά ζευγάρια. Όπως η Λάρα και ο Λούκα. Ο Λούκα τη μύησε, πριν ακόμη παντρευτούν, στα μυστικά της ανταλλαγής συντρόφων. Τώρα, αρκετά συχνά, η Λάρα και ο σύζυγός της αφήνουν τα παιδιά στο σπίτι και αντί για κάποιο εστιατόριο ή απλό κλαμπ, επιλέγουν αυτό που χαρακτηρίζουν ως «ευχάριστη ενασχόληση ομαδικού σεξ».


«Άτομα χωρίς οικονομικές ανησυχίες»

Η ΜΕΣΗ ηλικία των ανδρών που συμμετέχουν σε αυτές τις σεξουαλικές δραστηριότητες είναι τα 43 χρόνια, ενώ οι γυναίκες που «ανταλλάσσονται», οι περισσότερες τουλάχιστον, είναι 35 ετών. «Το κοινό στοιχείο των ατόμων που συμμετέχουν είναι πως δεν έχουν οικονομικές ανησυχίες.

Είναι λογιστές, γιατροί, ποδοσφαιριστές, ακόμη και πολιτικοί» επισήμανε υπάλληλος του κλαμπ Μalizia στο Μιλάνο. Και δεν βγαίνουν μόνο τη νύχτα τα ζευγάρια. «Μπορεί να γίνει και στη διάρκεια του μεσημεριού».

9
ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΚΕΙ
12/09/2008 20:24
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ Ή ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ.
ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΕ.
ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΔΡΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΞΕΝΟΠΗΔΑΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.
ΤΩΡΑ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΟΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΓΓΡΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕΥΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΣ .
Ε ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ . ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ (42 ΕΓΩ 39 ΑΥΤΗ)
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΕΡΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ Ή ΟΧΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ.
ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΟΙΩΣ ΣΑΣ ΣΥΜΠΟΝΩ.
ΦΙΛΙΚΑ ΚΩΣΤΑΣ
evagelia peleki
11/08/2008 09:32
edw pou ftasame kala na pa8oume...............
kai giati oi adalages na ginodai paranoma?
eilikrinia panw ap ola..
eutixws poy iparxoun kai ta ftwxadakia na kratane tis isoropies...giati an den exeis allo amaksi, e den to daneizeis! to prosexeis san ta matia soy...
ALFA TAF GR 30100
08/08/2008 14:10
Μεταξύ τέταρτης και πέμπτης δεκαετίας της ηλικίας μου που διανύω, δεν δοκίμασα μια τέτοια εμπειρία ακόμη. Μήπως υπάρχει κάποια που μπορεί να μου το προτείνει ;
hristos
07/08/2008 14:36
ke esis tis aftis efimeridas antalazete tis idees sas
apo neofilelefteres os ke sosialistikes..
den mas exigisete an piasun kavurakia
mipos tha paraponethun stin ypiresia katanalotu xa xa
ke an ine mono psires kalos ke den ine tipote allo
iden boro na katalavo ti idus sizigi ke sintrofi ine afti
den ime tipote sintiritikos alla aplos aporo
ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΝΟΣ
07/08/2008 12:52
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΑΛΑΣΣΟΥΜΕ ΕΡΩΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ. ΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ ΕΡΩΣ ΣΤΟ ΩΣ ΛΑΒΑ ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ ΘΕΡΟΣ.
DVD
07/08/2008 12:50
Αλλοι δεν έχουν να φάνε! Και αλλοι δεν ξερουν από που να τον πρωτοφάνε!
GR Ewing
07/08/2008 10:56
Είναι μέχρι ο ένας από τους δύο να καταλάβει ότι θέλει να μείνει με τον πρόσκαιρο παρτνέρ του και να διαλύσει τη σχέση / γάμο που έχει ήδη... Επικίνδυνα παιχνίδια, θέλουν αυτοσυγκράτηση και σαφή διαχωρισμό των ορίων του σεξ, του έρωτα και της αγάπης... Κάτι που η πλειονότητα των ανθρώπων δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι έχει...
ΗΞΗΚΗΚΚΛΞΛ
07/08/2008 02:36
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΥΦΑ....
Peter Adams
06/08/2008 15:33
Η γυναίκα μου και εγώ είμαστε σαραντάρηδες, ζούμε σε Ευρωπαϊκή χώρα και τα τελευταία δέκα χρόνια κάνουμε swinging 2-3 φορές τον μήνα. Έχουμε γνωρίσει αξιόλογα ζευγάρια (γνωρίσαμε και άρκετά ζευγάρια που δεν ταιριάζαμε) και χαιρόμαστε το sex μαζί τους. Εφόσον δίνεται προσοχή σε θέματα υγείας και το ζευγάρι είναι ευτυχισμένο και ψυχολογικά σταθερό, η "ανταλλαγή" συντρόφων είναι μια ευχάριστη εμπειρία για όλους τους συμετέχοντες.