Η ανταλλαγή συντρόφων, έστω μόνο για μερικές ώρες, φαίνεται πως αποτελεί εθνικό σπορ για τους Ιταλούς. Σύμφωνα με έρευνα, το 25% των σεξουαλικά δραστήριων ζευγαριών στην Ιταλία επιδίδεται συχνά σε αυτήν την τακτική. Ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει; Εδώ, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε προτείνει τη σύζυγό του Βερόνικα στον Δανό πρωθυπουργό.


Πέρασαν έξι χρόνια από το αστειάκι που είχε κάνει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι- πρωθυπουργός και τότε- στον Δανό ομόλογό του Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, αλλά οι Ιταλοί έχουν καλή μνήμη. «Ο Ράσμουσεν είναι ο πιο γοητευτικός πρωθυπουργός στην Ευρώπη. Μάλλον θα τον συστήσω στη γυναίκα μου»,

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Αφήνουν τα παιδιά σπίτι και αντί εστιατόριο επιλέγουν αυτό που χαρακτηρίζουν ως «ευχάριστη ενασχόληση ομαδικού σεξ»

είχε πει σε συνέντευξη Τύπου, προκαλώντας δικαιολογημένη αμηχανία στον πρωθυπουργό της Δανίας. Καθώς φαίνεται, όμως, δεν ήταν και ο μόνος που πρότεινε τη σύζυγό του σε κάποιον άλλον. Μάλιστα στην Ιταλία, η τάση αυτή εξαπλώνεται όλο και περισσότερο.

«Ηγούνται οι γυναίκες»

Από το 2002, οπότε καταγράφηκε το επεισόδιο με τον Μπερλουσκόνι, μέχρι σήμερα, η ανταλλαγή συζύγων προχώρησε και στα ακόμη πιο απελευθερωμένα εδάφη της ανταλλαγής συντρόφων. Σύμφωνα μάλιστα με τον δρ Τεντ Μακλβένα, πρόεδρο του Ινστιτούτου για τη Μελέτη της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, «οι γυναίκες είναι που ηγούνται πλέον του κινήματος». Με βάση την έρευνα που δημοσιεύτηκε σε πρωτοσέλιδο άρθρο της ιταλικής εφημερίδας «La Stampa», 500.000

ζευγάρια στην Ιταλία επιδίδονται «επίσημα» σε ανταλλαγή συντρόφων. Το «επίσημα» σημαίνει ότι επισκέπτονται συστηματικά ιδιωτικά σεξ κλαμπ. Χιλιάδες άλλοι όμως κάνουν το ίδιο σε πάρκινγκ αυτοκινήτων, παραλίες, ακόμη και κοιμητήρια. Στο ίδιο άρθρο εκφράζεται προβληματισμός για το αν θα πρέπει να αποκληθεί η ανταλλαγή συζύγων πάθος ή χόμπι. Τονίζεται πάντως πως «τα ποσοστά τα οποία καταγράφονται προκαλούν ζάλη», χάρη και στη βοήθεια που παρέχει πλέον το Ίντερνετ.

Διεθνής Ομοσπονδία!

Πηγή της «La Stampa» είναι η αποκαλούμενη Διεθνής Ομοσπονδία για την Προστασία των Δικαιωμάτων και των Ελευθεριών (Federsex), που έχει έδρα τη Ρώμη. Η συγκεκριμένη οργάνωση έχει 500.000 μέλη τα οποία συναντώνται σε 200 ιδιωτικά κλαμπ σε όλη την Ιταλία και ανταλλάσσουν συντρόφους. Ωστόσο, εκπρόσωποι της Federsex επισημαίνουν πως ο αριθμός αυτός αποτελεί απλώς την κορυφή του παγόβουνου. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο πραγματικός αριθμός των ατόμων που επιδίδονται στο νέο σπορ πλησιάζει περισσότερο τα δύο εκατομμύρια. Όταν ο αριθμός των σεξουαλικά δραστήριων ζευγαριών στην Ιταλία υπολογίζεται στα 8 εκατομμύρια, πραγματικά το συγκεκριμένο ποσοστό- 25% ή αλλιώς ένα στα τέσσερα ζευγάρια- προκαλεί ζάλη.

Βρισκόμαστε άλλωστε στην Ιταλία, την πατρίδα του Καζανόβα: «Ό,τι δίνει ευχαρίστηση στις αισθήσεις μου, ήταν πάντα η βασική μου προτεραιότητα». Με αυτό το σύνθημα πορεύονται πια πολλά ζευγάρια. Όπως η Λάρα και ο Λούκα. Ο Λούκα τη μύησε, πριν ακόμη παντρευτούν, στα μυστικά της ανταλλαγής συντρόφων. Τώρα, αρκετά συχνά, η Λάρα και ο σύζυγός της αφήνουν τα παιδιά στο σπίτι και αντί για κάποιο εστιατόριο ή απλό κλαμπ, επιλέγουν αυτό που χαρακτηρίζουν ως «ευχάριστη ενασχόληση ομαδικού σεξ».

«Άτομα χωρίς οικονομικές ανησυχίες»


Η ΜΕΣΗ ηλικία των ανδρών που συμμετέχουν σε αυτές τις σεξουαλικές δραστηριότητες είναι τα 43 χρόνια, ενώ οι γυναίκες που «ανταλλάσσονται», οι περισσότερες τουλάχιστον, είναι 35 ετών. «Το κοινό στοιχείο των ατόμων που συμμετέχουν είναι πως δεν έχουν οικονομικές ανησυχίες.

Είναι λογιστές, γιατροί, ποδοσφαιριστές, ακόμη και πολιτικοί» επισήμανε υπάλληλος του κλαμπ Μalizia στο Μιλάνο. Και δεν βγαίνουν μόνο τη νύχτα τα ζευγάρια. «Μπορεί να γίνει και στη διάρκεια του μεσημεριού».