Ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να αφήσουν για λίγο τις διαδικτυακές μάχες και να δουν από κοντά τους φίλους και συμπαίκτες τους που έφτασαν κατά εκατοντάδες στο Παρίσι απ΄ όλες τις γωνιές του πλανήτη. Ήταν η συνάντηση των φίλων του World of Warcraft (WoW)- μια συνάντηση μοναδική για την κοινότητα των νέων που έχει διαμορφωθεί στο περιθώριο του άκρως επιτυχημένου παιχνιδιού ρόλων.


Η ζέστη είναι αφόρητη στο Παρίσι, αλλά στο εσωτερικό του Εκθεσιακού Κέντρου των Βερσαλλιών είναι σκοτεινά, δροσερά και λίγο απόκοσμα. Στο επίκεντρο της προσοχής των νέων κυρίως προσκεκλημένων είναι οι τεράστιες οθόνες και τα εντυπωσιακά, εξίσου υπερμεγέθη πόστερ, διακοσμημένα με συλλογές από νάνους, πολεμιστές και τέρατα από φανταστικές φυλές. Όλα βρίσκονται πίσω από γυάλινες βιτρίνες, σαν μουσειακά εκθέματα. Μόνο για ένα Σαββατοκύριακο, η εικονική πραγματικότητα του δημοφιλούς διαδικτυακού παιχνιδιού ρόλων WoW μεταφέρθηκε στο Παρίσι. Οι φίλοι του, αυτή η πολυπληθής, ζωντανή κοινότητα, έφτασαν από 50 χώρες, σχηματίζοντας με τη σειρά τους θορυβώδεις παρέες, στις οποίες μπορούσε κανείς να ακούσει ταυτόχρονα διάφορες γλώσσες.

Το συνέδριο

Ντυμένοι πολλοί με κοστούμια που φορούν οι χαρακτήρες τους στο παιχνίδι, επιδίδονται σε αστεία και πλάκες που συνδέονται, με τι άλλο, με το παιχνίδι. Άλλοι φορούν μπλουζάκια με φράσεις που επίσης δανείζονται από το WoW ενώ στον διαγωνισμό χορού, οι προσκεκλημένοι προσπαθούν να μιμηθούν τους ήρωές τους. Ένα πράγμα τους ενώνει, το World of Warcraft, ο μυστηριώδης αυτός κόσμος στον οποίο μπορούν να υιοθετήσουν την προσωπικότητα ενός ήρωα και να πολεμήσουν μαζί με χιλιάδες άλλους ενάντια σε μάγους, δράκοντες και φαντάσματα…

Το WoW, παραδέχονται οι φίλοι του, τους καθορίζει, επιδρά στην πολιτιστική τους ταυτότητα, με τον ίδιο τρόπο που επιδρούσαν σε άλλες γενιές τα βιβλία, τα μουσικά άλμπουμ και οι ταινίες. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το λεξιλόγιό τους έχει εμπλουτιστεί με την ορολογία του παιχνιδιού. Ακόμη περισσότεροι, όμως, ήταν εκείνοι που εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία, για να γνωρίσουν από κοντά φίλους που έκαναν στη διάρκεια του παιχνιδιού, συμπαίκτες τους στις διάφορες φανταστικές πολύωρες αποστολές τους- είναι άτομα που αφιερώνουν πολλές ώρες την ημέρα ή την εβδομάδα στο παιχνίδι. «Έχει συμβεί, παίκτες να συναντηθούν και να παντρευτούν.

Ορισμένες φορές λαμβάνω και προσκλήσεις για τέτοιους γάμους. Ύστερα, βλέπετε και τα κοστούμια, αυτό με κάνει να συνειδητοποιώ πόσο ισχυρή είναι η κοινότητά μας», επισήμανε ο Μάικ Μορχάιμ, συνιδρυτής της Βlizzard Εntertainment, της εταιρείας που κατασκεύασε το παιχνίδι.

LΙΝΚS:

www.worldofwarcraft.com

www.wow-europe.com

www.wow.warcraft.gr

Το World of Warcraft σε αριθμούς


● ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ κυκλοφόρησε στις 23 Νοεμβρίου του 2004.

● ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ δύο χρόνια της κυκλοφορίας του, οι παίκτες είχαν φτάσει τα 8 εκατ. σε όλο τον κόσμο.

● ΠΛΕΟΝ οι συνδρομητές του στο Ίντερνετ έχουν ξεπεράσει τα 11 εκατ.

● ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ

παιχνίδι του κόσμου, όσον αφορά τους μηνιαίους συνδρομητές, στην κατηγορία των μαζικών διαδικτυακών παιχνιδιών ρόλων πολλών παικτών (Μassively Μultiplayer Οnline RoleΡlaying Games-ΜΜΟRΡG). Είναι επίσης το Νo 1 δημοφιλές ΜΜΟRΡG. ● ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

περίπου 2.000 αποστολές παικτών ● ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

από 2 εκατ. συνδρομητές στην Ευρώπη, πάνω από 2,5 εκατ. στη Βόρεια Αμερική και 5,5 εκατ. στην Ασία. ● ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ τη Vivendi Games, στην οποία ανήκει η Βlizzard Εntertainment (η οποία δημιούργησε και κυκλοφόρησε το παιχνίδι), τα έσοδά της τους πρώτους 4 μήνες του 2008 φτάνουν τα 5,3 δισ. ευρώ.

● ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ έχουμε περισσότερους από 10.000 παίκτες. Υπάρχουν πολλές ομάδες, ολόκληροι ψηφιακοί κόσμοι, όπου πλειοψηφούν οι Έλληνες.