Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο έφηβο 15 ετών τη νύκτα της Κυριακής προς Δευτέρα κοντά στη Βηθλεέμ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο Αρκάν Μιζχέρ άφησε την τελευταία το πνοή αφού δέχθηκε μια σφαίρα στο στήθος από τους Ισραηλινούς στρατιώτες στη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στον καταυλισμό προσφύγων Ντεϊσέχ, πρόσθεσε το υπουργείο.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι στρατιώτες είχαν εισέλθει στον καταυλισμό για να συλλάβουν δύο «υπόπτους», χωρίς όμως να επιβεβαιώσει τον θάνατο του εφήβου.

«Στη διάρκεια της επιχείρησης ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις όταν Παλαιστίνιοι άρχισαν να πετούν πέτρες, βόμβες μολότοφ και χειροβομβίδες εναντίον των στρατιωτών», επεσήμανε ο στρατός στην ανακοίνωσή του. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών, πρόσθετε η ανακοίνωση.

Ο καταυλισμός Ντεϊσέχ βρίσκεται στη Δυτική Όχθη, η οποία θεωρητικά είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς. Όμως ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί εκεί τακτικά επιδρομές προκειμένου να συλλάβει «υπόπτους».