Οι υπηρεσίες πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν υπάρξει ξεκάθαρες για την απειλή που θέτει η πολιτική ανάμιξη της Ρωσίας και θα συνεχίσουν να «παρέχουν ωμές και αντικειμενικές εκτιμήσεις μυστικών πληροφοριών» δήλωσε ο επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Νταν Κόουτς.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε σήμερα Δευτέρα να εννοηθεί, μετά τη συνάντησή του με τον ρώσο ομόλογό του στο Ελσίνκι, ότι δεν έχει κανένα λόγο να πιστεύει τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, αλλά εμπιστεύεται τον Βλαντιμίρ Πούτιν όταν του δηλώνει ότι η χώρα του δεν αναμίχθηκε στην προεκλογική διαδικασία το 2016.

«Εχουμε υπάρξει ξεκάθαροι στην εκτίμησή μας για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές του 2016 και τις συνεχιζόμενες, επίμονες προσπάθειές τους για υπονόμευση της δημοκρατίας μας», τόνισε ο Κόουτς με ανακοίνωσή του.

Αργότερα και μετά τις αντιδράσεις, ο Τραμπ ανάρτησε σχόλιο στο Twitter αναφέροντας ότιέχει μεγάλη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, και τονίζοντας ωστόσο ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία πρέπει να τα πηγαίνουν καλά.

«Εχω ΜΕΓΑΛΗ εμπιστοσύνη στους ανθρώπους ΜΟΥ των μυστικών υπηρεσιών. Ωστόσο, επίσης αναγνωρίζω ότι για να χτίσουμε λαμπρότερο μέλλον, δεν μπορούμε να εστιάζουμε αποκλειστικά στο παρελθόν – καθώς οι δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις του κόσμου, πρέπει να τα πηγαίνουν καλά», σημείωσε ο Τραμπ με ανάρτησή του στο Twitter.