Ο Μάικλ Κόεν είπε πρόσφατα σε φίλους του ότι είναι απαισιόδοξος για το ενδεχόμενο να του απονεμηθεί χάρη από τον πρόεδρο Τραμπ, μεταδίδει το CNN.

Η απαισιοδοξία αυτή, του Κόεν φανερώνει την πεποίθησή του ότι δεν θα έχει την υποστήριξη του πρώην αφεντικού του.

Σε μία τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με ένα φίλο του αρκετές ημέρες από την συνέντευξη που έδωσε στον Τζορτζ Στεφανόπουλο του ABC News, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ο Κόεν του είπε ότι δεν πιστεύει πως ο πρόεδρος Τραμπ θα του αποδώσει χάρη.

Ο Κόεν ήταν για χρόνια προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, ενώ την περίοδο αυτή διερευνάται ποινικά ο ίδιος από τις εισαγγελικές αρχές στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, δεν του έχει απαγγελθεί κάποια κατηγορία.

“Αναφέρθηκα στην προεδρική χάρη κι εκείνος είπε ‘Δεν το νομίζω. Δεν το νομίζω,’” δήλωσε ο φίλος του Κόεν στο CNN. “Το έχει σίγουρο μέσα στο μυαλό του, ότι η πιθανότητα αυτή, έχει απορριφθεί,” είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον φίλο του, ο Κόεν είπε: “Δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ, πια.”

Ενας δεύτερος φίλος του, που επίσης έχει συχνή επικοινωνία με τον Κόεν, δήλωσε στο CNN ότι έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο απονομής προεδρικής χάρης, τονίζοντας ότι ξεκάθαρο πλέον πως ο Κόεν “δεν υπολογίζει σε κάτι τέτοιο.” “Το σκεπτικό του, είναι το σκεπτικό κάποιου που λειτουργεί υπό την υπόθεση ότι δεν θα έχει μία τέτοια αντιμετώπιση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο,” δήλωσε ο δεύτερος φίλος του Κόεν.

Η απαισιοδοξία του Κόεν για το ενδεχόμενο απονομής προεδρικής χάρης στον ίδιο, γνωστοποιείται, καθώς διατυπώνονται ερωτηματικά για την στάση που θα τηρήσει κι ενώ είναι ενδεχόμενο να του απαγγελθούν κατηγορίες από την ποινική έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Σε μία πρόσφατη συνέντευξή του στο ABC News, ο Κόεν έδωσε έμφαση στην οικογένειά του και στην πατρίδα και μετά στον πρόεδρο Τραμπ, προκαλώντας μία ζωηρή συζήτηση για το αν η δήλωσή του αυτή, σηματοδοτούσε την ετοιμότητά του να στραφεί κατά του Τραμπ ή να ζητήσει προεδρική χάρη.

Σύμφωνα με τον πρώτο φίλο του, ο Κόεν στην διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους διατύπωσε τις σοβαρές ανησυχίες που έχει για την οικογένειά του, την ζωή του, αλλά και το μέλλον του. Ο Κόεν δεν ανέφερε σε αυτόν τον φίλο του ότι θα σπάσει τη σιωπή του και θα παραχωρήσει μία συνέντευξη στον Στεφανόπουλο. Ωστόσο, ο φίλος του αυτός, δήλωσε πως η συνέντευξη στο ABC News δεν αποτέλεσε έκπληξη για τον ίδιο, καθώς ο Κόεν “θέλει να μιλήσει” εδώ και μήνες.

“Το να είναι σιωπηλός δεν είναι απλά στην φύση του,” επεσήμανε ο ίδιος τονίζοντας ότι ο Κόεν μέχρι στιγμής πήγαινε αντίθετα με το “φυσικό του ένστικτο” τηρώντας ένα χαμηλό προφίλ. “Πρόκειται για την μοναδική ίσως φορά στην ζωή κάποιου, που είναι καλύτερο να παραμείνει σιωπηλός και ν’ ακούσει τους δικηγόρους του. Ο ίδιος φίλος, εκτιμά ότι με την επιλογή του Κόεν, η συνέντευξη να δοθεί εκτός κάμερας και παραμένοντας εκτός λεπτομερειών για την ποινική έρευνα, ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του προέδρου Τραμπ, έχει βρει έναν τρόπο να βρίσκεται σε αμυντική θέση.

Στην διάρκεια της συνέντευξης στο ABC News, που ήταν πρώτη συνέντευξή του εδώ και μήνες, ο Κόεν είπε στον Στεφανόπουλο ότι θα βάλει σε πρώτο επίπεδο την αφοσίωσή του στην “οικογένεια και την χώρα” από την αφοσίωση στον Τραμπ. “Η σύζυγός μου, η κόρη μου κι ο γιος μου έχουν πρώτα την αφοσίωσή μου και θα την έχουν πάντα. Βάζω πρώτα την οικογένεια και την πατρίδα,” τόνισε ο Κόεν.

Το σχόλιο αυτό, ήρθε σε αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις του Κόεν για τον Τραμπ.

Ο Κόεν που φέρεται να είχε ρόλο “μεσολαβητή” για τον Τραμπ είχε παλαιότερα δηλώσει ότι θα δέχονταν ακόμη και μία σφαίρα για το αφεντικό του, δίνοντας έμφαση στην αφοσίωσή του στο πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου.

Οι πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του Κόεν θεωρήθηκαν ότι σηματοδοτούν μία ενδεχόμενη αλλαγή της στάσης του, γυρίζοντας την πλάτη του στον πρόεδρο Τραμπ, προκειμένου να συνεργαστεί με τις αρχές.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη εάν οι εισαγγελικές αρχές θα θελήσουν να του προσφέρουν μία συμφωνία συνεργασίας.

Μέσα στην εβδομάδα, ο Κόεν απέσυρε την περιγραφή “προσωπικός δικηγόρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ,” από τις σελίδες του στο Twitter και το Linkedin.

Την Πέμπτη, ο δικηγόρος Λέινι Ντέιβις που έχει εργαστεί ως προσωπικός δικηγόρος του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 εντάχθηκε στην ομάδα της νομικής υποστήριξης του.

“Οπως και οι περισσότεροι στην Αμερική, παρακολουθώ την υπόθεση που σχετίζεται με τον Μάικλ Κόεν με μεγάλο ενδιαφέρον. Ως δικηγόρος μίλησα μαζί του αρκετές φορές τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Μετά διάβασα τα όσα δημοσιεύτηκαν στις 2 Ιουλίου και διαπίστωσα την ειλικρίνειά του,” είπε ο Ντέιβις σε ανακοίνωσή του. “Αξίζει στον Μάικλ να πει την δική του πλευρά της ιστορίας , ανάλογα με τις συμβουλές των δικηγόρων του,” είπε ο ίδιος.