Ο βρετανός πρίγκιπαςΟυίλιαμ έφθασε τη Δευτέρα στο Ισραήλ, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη μέλους της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας στην περιοχή.

Το αεροσκάφος Royal Air Force προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν και ο δούκας Κέμπριτζ με βάση το πρόγραμμα θα κατευθύνονταν στην Ιερουσαλήμ, στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθεί επίσης τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Η περιοδεία του βρετανού πρίγκιπα συμπίπτει με τον εορτασμό της 70ης επετείου από την ίδρυση του Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στις σχέσεις Παλαιστινίων-Ισραηλινών. Θα έχει συναντήσεις τόσο με τονΙσραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, όσο και με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, ήταν η Ιορδανία, όπου έφθασε το βράδυ της Κυριακής. Στο Αμμάν παρακολούθησε μαζί με τον νεαρό πρίγκιπα της Ιορδανίας τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Αγγλίας με τον Παναμά.

Σε πάρτι που δόθηκε το βράδυ για τα επίσημα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ δήλωσε:«Ο τρόπος με τον οποίον ανοίξατε τις πόρτες σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία, αλλά και η μακροχρόνια δέσμευσή σας απέναντι στους παλαιστίνιους πρόσφυγες, είναι αξιοθαύμαστα».

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επισκέφθηκε επίσης μια στρατωτική βάση όπου συναντήθηκε με μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας ενώ πρόκειται να επισκεφθεί και μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά γυναίκες να βγουν στον επαγγελμαικό στίβο.

Νωρίς το πρωί της Δευτέραςεπισκέφθηκετην πόλη Τζεράς, όπου και συναντήθηκε με νεαρούς πρόσφυγες από τη Συρία και την Ιορδανία που λαμβάνουν βοήθεια από πρόγραμμα της Unicef.Συνοδευόταν από τον 23χρονο πρίγκιπα διάδοχο της Ιορδανίας Χουσέιν Μπιν Αμπντάλα II.