Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν σήμερα έναν αντιαεροπορικό πύραυλο Patriot εναντίον μη επανδρωμένου αεροπλάνου το οποίο ερχόταν από τη Συρία και απομακρύνθηκε χωρίς να πληγεί, ενώ ένας σύρος διοικητής δήλωσε πως το μη επανδρωμένο αεροπλάνο συμμετείχε σε τοπικές επιχειρήσεις.

Ο συριακός στρατός, με τη βοήθεια συμμαχικών δυνάμεων, έχει κινητοποιήσει στρατεύματα και στέλνει ενισχύσεις στο πλαίσιο μιας διευρυνόμενης στρατιωτικής εκστρατείας με στόχο την ανάκτηση εδαφών που ελέγχονται από τους αντάρτες κοντά στην περιοχή όπου έγινε στόχος το μη επανδρωμένο αεροπλάνο και κατά μήκος των συνόρων με την Ιορδανία.

Πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν πιστεύεται ότι στηρίζουν την επίθεση του συριακού στρατού εναντίον σειράς από ανταρτοκρατούμενες πόλεις στην επαρχία Κουνέιτρα κοντά στα ισραηλινά σύνορα, σύμφωνα με πηγή στις δυτικές υπηρεσίες ασφαλείας.

«Το μη επανδρωμένο αεροπλάνο συμμετείχε σε επιχειρήσεις στη νότια Συρία όπου διεξάγονται μάχες», δήλωσε στο Ρόιτερ διοικητής της περιφερειακής συμμαχίας που υποστηρίζει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Η νοτιοδυτική Συρία είναι στρατηγικού ενδιαφέροντος για το Ισραήλ, το οποίο έχει αυξήσει φέτος τις επιθέσεις εναντίον υποστηριζόμενων από το Ιράν πολιτοφυλακών που είναι σύμμαχοι με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.