Έλεγχος και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε κάλπες και δρόμους στην Τουρκία, στο πλαίσιο των κρίσιμων βουλευτικών και προεδρικών εκλογών της γείτονος.

Με 38.000 αστυνομικούς, 90 ελικόπτερα και 100 οχήματα αύρες στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, οι πολίτες θα δώσουν τη ψήφο τους υπό το φόβο επεισοδίων. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 5 τοπική ώρα ενώ οι φωτογραφίες και τα βίντεο απαγορεύονται αυστηρά στους χώρους ψηφοφορίας.

Σημειώνεται τέλος ότι απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ μέχρι τις 21:00 ενώ μάχη δίνει το κάθε κόμμα για να μπορέσει να καταφέρει να έχει εκλογικούς αντιπροσώπους στα χιλιάδες τμήματα της χώρας.

Πρώτα επεισόδια στις εκλογικές περιφέρειες

Στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγγελίες αναφέρουν ότι στην πόλη Ουρφα, ο βουλευτής του AKP, Ιμπραημ Χαλίλ Γιλντιζ, προέβη σε καταστροφή υλικού του CHP μαζί με την φρουρά του. Την ίδια ώρα στο Ντιγιαρμπακιρ, άνδρες του MHP προσπάθησαν να περάσουν στο εκλογικό κέντρο με 1000 προσημειωμένα ψηφοδέλτια ήδη σε φακέλους.

Κρούσματα νοθείας

Πρώτη επιβεβαίωμενη προσπάθεια νοθείας καταγράφτηκε από νωρίς στην πόλη Σουρουτς, όπου οι κάλπες 1043-1044 άνοιξαν από άνδρες και σε αυτές προστέθηκαν ψηφοδέλτια.

Στο Σουρουτς και πάλι αργότερα το μεσημέρι της Κυριακής, άνδρας προσπάθησε να ψηφίσει δύο φορές ενώ σε αυτοκίνητο βρέθηκαν τέσσερα τσουβάλια προσφραγισμένες ψήφοι.

Επεισόδια μεταξύ ψηφοφόρων

Στην Κωνσταντινούπολη, μέλη του AKP επιτέθηκαν σε στέλεχος του Iyi Parti της Ακσενερ